OPS KHK KE GUNUNG NUANG

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Post Reply
e_lan
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 06 Dec 2005, 11:28
Contact:

OPS KHK KE GUNUNG NUANG

Post by e_lan » 15 Feb 2006, 19:42

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua peminat xtvt outdoor,sebagai permulaan tahun 2006 ops KHK akan bermula dgn mendaki Gunung Nuang yg terletak di Pangsun Hulu Langat Selangor

XPDC : OPS KHK KE GUNUNG NUANG

TARIKH : 25hb & 26hb FEBRUARY 2006

LOKASI : HULU LANGAT SELANGOR

Kategori : tanya diri sendiri...

Matlamat: Ingin mengumpulkan semua peminat outdoor x kira dari kumpulan,negeri mana..berkenal-kenalan demi mengeratkan tali silaturrahim

Tentative :

Sabtu 25/2/2006

09.00 pagi -Berkumpul di parking lot jabatan hutan Pangsoon
11.00 pagi -Treking ke Lolo
2.00 petang - dijangka tiba di Lolo -makan lunch yg ditapau sendiri
3.00 petang - treking ke campsite Istana Pacat
7.00 malam -dijangka tiba dan bermalam dinner disediakan

" Sesi percubaan Seminar Asas pendakian oleh fasilator"

Ahad 26/2/2006

8.00 pagi -sarapan disediakan
9.00 pagi treking ke puncak G.Nuang
12.00 tgh dijangka tiba di puncak sesi fotografi
1.00 ptg trek turun ke istana pacat dan terus turun ke jabatan hutan
6.00 ptg dijangka tiba di jabatan hutan
Bersurai

Bayaran penyertaan bagi ops ni hanyalah RM 25 meliputi makan malam[25/2/2006] sarapan pagi + lunch [26/2/2006] dan cenderahati dari KHK
http://www.royalbutterfingers.net/binta ... romosi.JPG

Tarikh tutup pembayaran pada 20/2/2006 isnin
Deposit sebanyak rm 15 diperlukan


Kepada yg berminat sila confirmkan penyertaan anda emelkan kepada saya di olan_007@yahoo.com atau sms di no 012-2989873

Pembayaran boleh dibuat ke a/c MAYBANK 114011817736 Mat Akhir Mat Saad.Sila sms selepas membuat pembayaran dan simpan resit sebagai bukti pembayaran.

Utk makluman:
Memandangkan KHK hanyalah sebuah komuniti rekreasi dapat lah kiranye kepada peserta yg mempunyai peralatan perkemahan membawanye sebagai tambahan ,terima kasih


e_lan

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga » 15 Feb 2006, 22:49

oo yeah..jom pangok Nuang ujung bln nih

nasib baik x keja taim tu cam bett..heheh
ImageImageImage

master
Pendaki Gunung
Posts: 127
Joined: 05 Dec 2005, 11:06
Contact:

Post by master » 16 Feb 2006, 00:20

jangan luper...ada sessi ilmu
dari penceramah jemputan...

antara pengisian yang bakal dibincangkan. (PERHATIAN: Tertakluk kepada perubahan & sambutan)

1.Etika Rekreasi & Undang2

2.Asas Rekreasi
- perkhemahan
- teknikal & strategi
- Pergerakan
- kecemasan

3. Survival
- Seni Survival
- Sains Survival

4. Navigasi
- Navigasi Alam
- Sains Navigasi

5.Pertolongan Cemas/Perubatan

6.Flora& Fauna

7. Rope Work

8. Rekreasi (Pengurusan)

Psttt: Sorry orga aku dah bocorkan tajuk2 course.. :D .. Insya Allah akan berjalan lancar..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai » 16 Feb 2006, 01:20

nuang lagi..arrggghhh tiidaaaakkkkk :cry:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina » 16 Feb 2006, 11:07

berminat tu mmg la berminat tapi kenapa nuang.... ?? :o

i menci la nuang tu...trek balak...trek pacak...trek rosak...alahai....aduh saliha..!... :?



8)
challenge your limit

DewaGunung
Pendaki Gunung
Posts: 27
Joined: 06 Feb 2006, 13:49
Contact:

Post by DewaGunung » 16 Feb 2006, 11:38

sesapa yg benci nuang/serik naik nuang tue kalu xnak pegi x payah ler bising kat sini...
statement korg tue sikit sebyk akan mempengaruhi keputusan org lain..
pls be profesional kay..

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 16 Feb 2006, 13:55

la tido pacat ke....
aku igt tido lolo.....
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

atan
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 27 Jan 2006, 00:38
Location: pada hati yg busuk
Contact:

Post by atan » 16 Feb 2006, 14:27

ok aper nuang.
sesuai utk mencari pendaki yg tegar.
bajet pun ok.
tough pun tough.
BEGIAS

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko » 16 Feb 2006, 14:29

aku rasa better tido lolo jer.

bett,
ko masuk malam ke?kol baper?leh aku join sekali

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 16 Feb 2006, 14:35

reen aku abis kije pukul 10 malam....
tot tet tot tet balik umah pastuh driving dari putra perdana ke renjer tuh mau pukul 12 mlm baru aku start trekking
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko » 16 Feb 2006, 14:38

12 malam ekk..ermmm
sampai lolo kol 1.30 pagi

sampai lolo kire terus tido ler nie wakakakaka...
ok papahal aku kompem kemudian.

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 16 Feb 2006, 14:54

heheheh
itu pon kalau diorang tido lolo la
kalau tido pacat, aku tetap tido lolo jugak
hahahaha
esok baru naik jumpa diorang
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

Ezrin
Pendaki Gunung
Posts: 129
Joined: 12 Dec 2005, 17:29
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by Ezrin » 16 Feb 2006, 18:32

kalau tido lolo esoknyer (ahad) tuh kompem ramai tamau naik puncak dah...
alahhh macam tak biase :lol:
~ ava adore ~

e_lan
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 06 Dec 2005, 11:28
Contact:

Post by e_lan » 16 Feb 2006, 18:40

Betul bak kata ezrin tu.....
Bukannye baru kenal...... :D

Tapi Bett itu perancangan jer ...
kalau engko masuk mlm rasanye x sempat ler engko nak bersama2 dgn program yg orga,nije,Lt.cmdr,rembau nak buat tu...kasi ejas cepat sikit ler Bett...kalau boleh dapat ler sesama meriahkan KHK.


e_lan

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 16 Feb 2006, 22:33

itu plg cepat aku buleh ejas...
takpe lah tak dpt malam tuh pon, janji esok leh naik nuang....
tahun lepas aku tak naik nuang langsung.....
pecah rekod pulak.... aisehmen
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai » 16 Feb 2006, 22:36

kalo tido lolo..kompom kol 10 pagi tuh daa nak kene balik cuci baju kat umah laa gamaknye..miahahahaha lasernye ayat aku :twisted:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob » 17 Feb 2006, 03:40

kalo tido lolo..kompom kol 10 pagi tuh daa nak kene balik cuci baju kat umah laa gamaknye..
hahahhahahahahhahaha....
mujur balik basuh baju.. kalau balik lepak kat TGV.. lagi tak bole blah..
wakakakakkaka :lol:

http://mot.com/jgnmarahh.ya :P
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am » 17 Feb 2006, 10:44

nuang.. membencikan but quite okey!! tak tinggi sangat tapi tough.. actually nape tak wat kt zoo negara ke, genting ker.. hahahhaha

fadzli
Pendaki Gunung
Posts: 96
Joined: 09 Feb 2006, 23:57
Location: selangor
Contact:

Post by fadzli » 17 Feb 2006, 18:55

alamak? aku pun nak naik nuang? tp? aku gie 11-12 March? ish ish ish
LiveLEARNhikePLAY

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am » 21 Feb 2006, 11:50

kome gerak pkul berapa?.. am plannin nk gi perlus minggu nih.. plannin jer.. erm nengok cuaca gak lah kalau ok diteruskan, kalau tak alamatnya naik nuang lerr..

UnderAge
Pendaki Gunung
Posts: 145
Joined: 16 Jan 2006, 11:45

Post by UnderAge » 21 Feb 2006, 12:18

urmm..aku dtg pagi tu sesajer kat pejabat renjer tu ok gak kan..pastu aku balik...
::: SuCCESS :::

along
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 10 Feb 2006, 20:43
Location: ON TRACK

Post by along » 21 Feb 2006, 14:55

under age,ko nak check in kat bawah tu ker? :D

jimi
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 18 Feb 2006, 12:39
Contact:

Post by jimi » 21 Feb 2006, 16:44

budak bawah umur

baik x payah laa...buat menyemak jerk pagi2x kat situ.ramai lg nak naik.. :D :D :D :D :D ..

kikikikikikikiikikikiiiii :evil:
lagi 2 bulan..kejap jerk...

jemerr
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 07 Dec 2005, 20:55
Location: K2
Contact:

Post by jemerr » 21 Feb 2006, 17:44

e_lan

kawew semikonferm. Klub kawe ade diner la ari tu. Pasal rmai sgt otai2 mau turun, kawe naik moto smpai lolo. yg sapa2 nak brjalan tu n nak naik moto kawe, kawe cas Rm 50. :evil: hohoho. aku kayaaaaaaaaaaaa

Aku mata duitan. Sugar mumy i x bagi nafkaf mingu nih :evil:

Ezrin
Pendaki Gunung
Posts: 129
Joined: 12 Dec 2005, 17:29
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by Ezrin » 23 Feb 2006, 19:27

ngai;
laser laa lagik bior segala lobang kene buasir...
auwww macam lagik laser jek molot i :evil:


rob;
sadap yu!! :!:
~ ava adore ~

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Post by apexx » 24 Feb 2006, 14:57

waa...ramai naik nuang hari sabtu nie ehh..aku g gak, tp 1 day trip jee..leh laa jumpe n kenal2 nanti.. :lol:

mountpackers

Post by mountpackers » 25 Feb 2006, 09:12

emm,
25-26 feb 2006
aku bawa budak mmu seramai 60 orang.. so selamAT bersesak-sesak yer, kawan2... :wink:

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho » 25 Feb 2006, 12:03

jumpa di sanaaaaaaaaaa! :arrow:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 28 Feb 2006, 00:05

frust tak dpt gi nuang :?:
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

Post Reply