Teh Tarik Session : Isnin 13 Februari 2006

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow » 14 Feb 2006, 17:29

alemek..

baru ari ni bukak internet... acapan!!
nak gak dgr citer deeno.. ahaks..

mesra!!
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 14 Feb 2006, 18:00

Bett, budak botak baju biru tu ler klon ko , amacam mau buat DNA jer :lol: .....
Wooo... cik pisang dah pakai tudung, awat muka masam ? botak x nak join ker :twisted: :twisted: :twisted:
dia lebih serupa dgn pogo
dgn aku tak berapa klon sgt
budak chicago rupanya
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko » 14 Feb 2006, 18:27

waaa..deeno dan geng2 ogkl pon turun ker? rogi aar..tidak leh sembang2 lebih lagi..arituh kat lasah tak sempat nak sembang lebih sebok ngan loading barg lam hilux apa suma...ermm harapnya settle lah suma...ceria selalu

Ezrin
Pendaki Gunung
Posts: 129
Joined: 12 Dec 2005, 17:29
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by Ezrin » 14 Feb 2006, 18:34

besh 8)
~ ava adore ~

Joeyah
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 15 Dec 2005, 12:45

Post by Joeyah » 14 Feb 2006, 18:56

Ahaks.. sowy smalam sampei lmbat sikit. Nasib baik dapat gak megz tu.. :wink:

Anyway... Best gak sesi nie. Boleh bikin lagi. Keep it on.. 8)

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 » 14 Feb 2006, 20:00

Alhamdullillah.... perjumpaan yang sangat bermakna....
Bett 30an Gng Online / MDC
Deeno 30an OGKL
KukuBesi 28an KHK / MDC
Rob 30an Gng Online Member / Eksplorasia
Budin 30an MDC / KHK

Hmmmmmmmmm suma dalam kategori Belia dan merupakan Pemangkin XTVT pergunungan Malaysia.. Bermesyuarah sebegini sangat bermakna..

Maaf aku tak dapat bersama namun apa yang dilakukan sememangnya menjadi impian kebanyakan rakan pendaki Malaysia!!

Aku tetiba rasa sayu................... :( yelah... kita nie suma mempunyai minat dan hobi yang sama kalau boleh kita kekal lah begini..

Menjadi contoh terbaik warga pendaki kita!!!
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

pisang
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 14 Feb 2006, 23:48
Contact:

Post by pisang » 14 Feb 2006, 23:51

pekatu...hang tak puashati ke pasal hang jadi bahan masa kat jerangkang?? agak2 laaaa

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister » 15 Feb 2006, 01:40

woi talang asal nama aku takde
penat jek aku datang :cry:

User avatar
Nizam
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 27 Jan 2006, 08:37
Contact:

Post by Nizam » 15 Feb 2006, 09:04

Spy
OCG?? aramakss yea aa tuh!! dh aku kata, semua gr0up aku s0nd0l beb ehehee..
Hahahahaha...Maaf Beb, Aku Tak Join OCG Aku Dgr Jek..Hahaha...Ye Ke Group Kau Semua Sondol? Hahahahaha

Rob
Abg Rob Tak Nampak Pun Dalam Gambar Tuh..

Bet
Yang Pakai Baju Biru Tuh Macam Kau Arr Bet...
[["Wa Budak Baru Belajar Memanjat" ®]]

spy
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 07 Feb 2006, 15:24

Post by spy » 15 Feb 2006, 09:16

nizam
woo00oo w0keh..
aku kata aku la..
semua gr0up yg leh terima aku seadanyer aku s0ndol beb..
baru beshh dpt kenai mcm2 0rg, mcm2 perangai ada w0o00
lain 0rg lain caranyer beb!! jd mcm2 pendapat yg kita leh jdkan teladan.. yea dak??

ada yg suka ngam0k tak tentu pasal
ada yg c0ol tak hengat
ada yg suka membahan
ada yg ati tisu mudah sentap
ehh mcm2 aa.. kang aku taip penuh satu page eheheheee..
dh jd giler k0sa plak! ahakss :P

User avatar
Nizam
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 27 Jan 2006, 08:37
Contact:

Post by Nizam » 15 Feb 2006, 09:22

spy

OoooOOoo...Sorry Beb, Salah Faham Tadi :D ..

Hang Kat TSG, Fasa Mana Duduk? Ada Masa Bleh Laa Duduk² Minum, Borak, Bikin Projek Sama²...Apa² Bleh Arr Mail Aku knizamh@gmail.com
[["Wa Budak Baru Belajar Memanjat" ®]]

spy
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 07 Feb 2006, 15:24

Post by spy » 15 Feb 2006, 09:28

ehehee tadak hal beb!!
w0o0keh sat2 lg aku email k0 ekk!!
kita st0ri m0ri la k.. tunggggggguuuuuuuuu :wink:

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu » 15 Feb 2006, 10:41

Pisang... akhirnya berjaya gak aku racun ko posting dlm GO.. :twisted: ..
Jgn marah2 yek , nanti belanja aku roti pisang yek :lol:

biskut
Pendaki Gunung
Posts: 164
Joined: 26 Dec 2005, 15:42

Post by biskut » 15 Feb 2006, 12:10

weii salam suma...

sesi tuh memang meriah laa.., yang jadi bunian pun dah jelma..

:lol: pada pekatu- kmo belanja aku la..pasai puas aku pujuk pisang dan mangis turun weii..bayar sekali bil telpon aku yea..

:) piesang tu masam bukan apa cukup bulan kata kan..bukan mara kat aku udah laaa..jg gitu nak kawan suma..

pisang- yang mangis tu macam rupa langsat jee apahal..langsat ngan mangis adik beradik ke..kim la salam kat dia..kot aku gurau kasau tu maap la ya kat ko berdua...

hi si joeyah ko suspen la..nasib baik tak batal wuduk aku...

ok pada suma selamat sukses..

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance » 15 Feb 2006, 12:40

abg biskut..biskut tiger ada tak :lol:

User avatar
KuKuBesi
Tokey KHK
Posts: 112
Joined: 05 Dec 2005, 09:06

Post by KuKuBesi » 15 Feb 2006, 12:47

Alhamdullillah.... perjumpaan yang sangat bermakna....
Bett 30an Gng Online / MDC
Deeno 30an OGKL
KukuBesi 28an KHK / MDC
Rob 30an Gng Online Member / Eksplorasia
Budin 30an MDC / KHK
muz
aku 20an la.. 28an mana ada kakakaakakkak

biskut
Pendaki Gunung
Posts: 164
Joined: 26 Dec 2005, 15:42

Post by biskut » 15 Feb 2006, 12:59

salam salam

wei kak comel.."memang comel pun" :D - napa tengah ke..?

mu nak petua mendaki tak..ratio tuh siapkan biskut apolo..perghh aritu makan kat puncak macam kat bulan jeee..tak cuba tak tau..

biskut tiger mu jg cuba..nanti tiger jantan cari koma baru tau.. :lol: ada lah sedara ye tak..

sapa la nak lanja lunch nii..calooo
:lol: "makan biskut pasti ingat kat aku" :twisted:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance » 15 Feb 2006, 13:06

aah kita ni comel lotee je... tu kukubesi tu apa hal ber an2 je tu... 30 an apa tu 60 an tak de ke

alaa biskut oreo ke chipsmore ke... kalo dlm hutan semua bedal.. hah nak tau biskut lebar alaa 4 segi creamcrackers tu... kalo bwk naik gng.. mesti hancur lebur... apa lagi kasi hancurkan.. lepas tu bubuh gula & garam... fuh sedap mcm nestum....ni resepi mat rempit & sahlan leh menyengat... dah lapor semua bedal tolak kayu & batu je

biskut
Pendaki Gunung
Posts: 164
Joined: 26 Dec 2005, 15:42

Post by biskut » 15 Feb 2006, 13:20

hi kak freelance..mara kee..tapi kan bukan sebarang u,...ironwoman laa..kena la selut 3 kang hang...gurau je bukan gitu...tapi malam tu pandai lak CATWALK...hehehe terskondeng......

ko citer memang selera la...tapi jg sampai ko lapar gigit aku udah lah.. :cry:

'as is our confidence, so is our capacity\"....

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance » 15 Feb 2006, 13:25

sal skodeng2 org ni... sal nmpk mcm catwalk ke? maklumlah bergaya kasut tinggi.. tu fasal catwalk.. ada gaya model ke :lol:

haiya kasi panggang tu org lah baru sedap...

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 15 Feb 2006, 15:25

lepas korang dah blah, aku, rob, master, orga dan freelance sambung lepak kat restoran yusof....
kali nie mmg sembang outdoor serius aaaa ....
pasal nak wat kursus survival, buat program bawak mat salleh, pasal PMM dan lain-lain benda yg serius....
heheh
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

Tarzan
Pendaki Gunung
Posts: 28
Joined: 05 Jan 2006, 08:33
Location: Belantara

Post by Tarzan » 15 Feb 2006, 17:22

abg
kali nie mmg sembang outdoor serius aaaa ....
pasal nak wat kursus survival, buat program bawak mat salleh, pasal PMM dan lain-lain benda yg serius....
eiih dasyat tu....bagus-bagus biar mat salleh tu tau betapa best nya hutan Malaysia
Jaga Hutan Kita

bloomcharxz
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 09 Feb 2006, 00:45
Location: Hutan Lipur Kathmandu
Contact:

Post by bloomcharxz » 15 Feb 2006, 17:28

:x :evil: woit bett....
apsal namo aku tak dek dlm xtden.....
nak kene luku nie....
penat tau aku dgr korunk borak(aku spatah haram tak tau ape korunk ckp....)
tak aci tak aci tak aci.......

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob » 15 Feb 2006, 18:48

Rob
Abg Rob Tak Nampak Pun Dalam Gambar Tuh..
mana nak ada gambar aku dlm tu..
aku datang kedai dah nak tutup.. wakakaka
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

Joeyah
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 15 Dec 2005, 12:45

Post by Joeyah » 15 Feb 2006, 18:49

hi si joeyah ko suspen la..nasib baik tak batal wuduk aku...
Abg sekut... rilex ar... Tak Kita tak sentuh pun... Tapi best kenal abg...
Nanti kita smbung crita pasal 'mistik' smbil makan sekut kering erk... :wink:
pasal nak wat kursus survival, buat program bawak mat salleh, pasal PMM dan lain-lain benda yg serius....
Huiyoo... mmg best nie. Kita sokong!! :D

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga » 15 Feb 2006, 22:45

bett..masak cili pon sedap talang nih..heheh
ImageImageImage

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai » 16 Feb 2006, 01:11

fuhhh..sib bek la aku tak turun..kalo tak alamat tenung lantai ler aku :roll:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina » 16 Feb 2006, 08:43

haha Ngai.... :lol: ...sibbek aku p...dapatla aku kenal Deeno OGKL yg femes tu.....


8)
challenge your limit

User avatar
amoi
Pendaki Gunung
Posts: 15
Joined: 05 Dec 2005, 20:35
Location: jopun
Contact:

Post by amoi » 16 Feb 2006, 09:07

Alhamdullillah.... perjumpaan yang sangat bermakna....
Bett 30an Gng Online / MDC
Deeno 30an OGKL
KukuBesi 28an KHK / MDC
Rob 30an Gng Online Member / Eksplorasia
Budin 30an MDC / KHK
susah 30 ka ini jantan..??!!!
manyak tue ooo...
pisLOVEmpathy

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 16 Feb 2006, 14:20

heheheh
belum lagi....
tahun ni baru 29
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am » 16 Feb 2006, 15:10

hehehe macam2 adoo.. sori coz tak dpt lepak lama.. dtg ngan org biaser laer.. neway majalah mykembara tuh boleh tahan gak arr info2 nya.. just kene perbaiki mutu tulisan/bahasa... so hope lebih pro next time!!

User avatar
angahbelantara
Pendaki Gunung
Posts: 71
Joined: 05 Dec 2005, 18:53
Location: celah pokok
Contact:

Post by angahbelantara » 17 Feb 2006, 12:50

a'kum mypren...

Cemburu lak sbb tak dapat nak turut serta aktiviti tarik menarik teh ni...
sori le kgkwn...keje sampei kul 11mlm masa ni...

bro bet...terima kasih atas penghantaran majalah ni...dah sampai dah...

banyak gak info yg ada kat majalah ni...
tq to mr.bet kerana mempromosikan majalah ni.....

angahbelantara
"KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA..."

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 17 Feb 2006, 23:00

lepas nie buleh turun lagi angah
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 » 18 Feb 2006, 19:22

Wei Kukubesi... 28an menggambarkan umur yang boleh disuruh baca doa sebelum mula perjalanan dah....

Kalau Cam Bettt yang dah nak ke 30ann pulak bukan aje doa perjalanan... TAHLIL pun dah elok pas kat dia.. :wink:

So sempena keaktifan ruangan forum di GO dan KHK maka aku rasa elok jugak nanti aku secara rasminya bertemu para sahabat disana tueee.. paling besh dalam mana-mana XTVT atau xpdc... dapat sembang lama sikit...

inshaallah...
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 18 Feb 2006, 22:40

dgn segala hormat nya aku nak kunci ini topik....
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

Locked