betul ke NUANG mencabar

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am »

hah nih nak cerita nehh!!! sebab am langgaq sumpah ler kaki am jadik buruk.. ade banyak bintang2 zodiak, buruj, horoskop dll. miakakakkaka am ingat nk kumpul duit wat plastik surgeri bulehh?

User avatar
TaRaN2La
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 13 Jan 2006, 11:00

Post by TaRaN2La »

wakakaka.... bahaya wooooo langgar sumpah.....

plastik surgeri ekk.....? tak bolehh.....sumpah tetap sumpah..melainkan satu tahap ygf ditetapkan....cth brapa keturunan..ahksss
Move it!..move it!..move it!!

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am »

am paling geram kalau kene pacat kaler hijau yang ada belang2 tarung kt belang badan.. orang kata tuh pacat daun!! menyampah siot!! jahanam kaki dakuu ini semua gara2 menyon***

spy
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 07 Feb 2006, 15:24

Post by spy »

din0
aku hek0t d0rg pnya pr0gram neh la..
lama w00 dh ngidam m0 g tp tak kesampaian..

User avatar
TaRaN2La
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 13 Jan 2006, 11:00

Post by TaRaN2La »

ai cik spy...budak comel....... budak nih dah makin terorr wooooo..setakat Nuang..jeling jerr....ye lahh...group mana dia join skrg...hebarr wooooo....
Move it!..move it!..move it!!

spy
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 07 Feb 2006, 15:24

Post by spy »

taran2la
tq aku mmg t0mei ahakss

aku idakle terer mana p0ng
nuang p0ng aku tak penah naik wo00oo
manyak malu aaa

y0 aa aku j0in gr0up yg 0tai2 wo00oo
yg tak 0tai tu apa baraaaaaannn.. eheheeee..

User avatar
diNo
Pendaki Gunung
Posts: 45
Joined: 07 Feb 2006, 15:07
Location: black gate of mOrdOr

Post by diNo »

TaRaN2La wrote:Next month......kat mana tuh..?......

Ada baik kaaa.....apa pun....25-26....gua ke Ledang ......nak Asmaradana kat sana....... Layan air best gakkk........

wer bro betul ke nak pi ledang.. aku x penah pi lagik.. join leh ke.. pehtu korang gerak berapa org.. laki berapa.. chick lak berapa orang... :twisted: bayaran?? transport??
one RING to rule them all

User avatar
diNo
Pendaki Gunung
Posts: 45
Joined: 07 Feb 2006, 15:07
Location: black gate of mOrdOr

Re: betul ke NUANG mencabar

Post by diNo »

esir wrote: ..pegi ramai ke..balik ari..???.. :oops:
pergi dlm 10 orang.. 2 hari jerkk.. sabtu nih smpai ahad.. tp sbb trek yg agak gerun mcm melati kata tuh cam x konfiden jerk aku leh pi 2 hari.. ermmm apa2 doakan aku...
one RING to rule them all

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

dino, apa lobang org Klang Valley x naik Nuang ek? (statement saiko bbdk KEMBARA selangor) :wink:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: betul ke NUANG mencabar

Post by melati »

diNo wrote:pergi dlm 10 orang.. 2 hari jerkk.. sabtu nih smpai ahad.. tp sbb trek yg agak gerun mcm melati kata tuh cam x konfiden jerk aku leh pi 2 hari.. ermmm apa2 doakan aku...
ko nie org leh wt day trip ko tk kan 2ari tk bleh kot...heheh..mesti smpai nyer lah..jgn lupa tangkap gambo byk sket aku nk tgk..aku pun tk nah smpai nuang lg.. :roll: tp sblm g nuang aku nk g ledang dulu...oh ledang my golden dream...hikhikhik

User avatar
diNo
Pendaki Gunung
Posts: 45
Joined: 07 Feb 2006, 15:07
Location: black gate of mOrdOr

Post by diNo »

poncho wrote:dino, apa lobang org Klang Valley x naik Nuang ek? (statement saiko bbdk KEMBARA selangor) :wink:
perhhh sungguh asam pedas masak lemak cili api statement itu.. tp bila pk2.. heheee betul gak :lol:
one RING to rule them all

User avatar
TaRaN2La
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 13 Jan 2006, 11:00

Post by TaRaN2La »

diNo wrote:
TaRaN2La wrote:Next month......kat mana tuh..?......

Ada baik kaaa.....apa pun....25-26....gua ke Ledang ......nak Asmaradana kat sana....... Layan air best gakkk........

wer bro betul ke nak pi ledang.. aku x penah pi lagik.. join leh ke.. pehtu korang gerak berapa org.. laki berapa.. chick lak berapa orang... :twisted: bayaran?? transport??
Aku bawa budak 4 X 4.....biar dia rasalak camner pakai kaki...asyik pakai tayar jerrr....khemah,makanan dan semuanya dalam 4 X 4.... so skrg segalanya dia kena pikul ahaksss..sessi me'ragging'.......emm aku pergi dalam enam org...yg dah confirm lahhhh.... 4 lelaki Hencem (termasuk aku ) dan dua Dara pingitan.......

kau kat mana Dino...?
Move it!..move it!..move it!!

User avatar
diNo
Pendaki Gunung
Posts: 45
Joined: 07 Feb 2006, 15:07
Location: black gate of mOrdOr

Post by diNo »

TaRaN2La wrote:Aku bawa budak 4 X 4.....biar dia rasalak camner pakai kaki...asyik pakai tayar jerrr....khemah,makanan dan semuanya dalam 4 X 4.... so skrg segalanya dia kena pikul ahaksss..sessi me'ragging'.......emm aku pergi dalam enam org...yg dah confirm lahhhh.... 4 lelaki Hencem (termasuk aku ) dan dua Dara pingitan.......

kau kat mana Dino...?
aku kat klang.. ko lak? wer.. 4 x 4?? apa tuh.. 4 kaki lebar 4 kaki tinggi ke.. wer.. kasila tentatif program dia.. damn serius aku teringin nak polo.. lagik2 nak ajak melati.. :twisted: jom melatii..
one RING to rule them all

User avatar
TaRaN2La
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 13 Jan 2006, 11:00

Post by TaRaN2La »

DINO....

Gua dok Cheras...... kau nih biar betul nak join.....?
Woit...Melati tuh...hardcore la guy......boleh dikatakan smeua gunung dia dah sondol.....


P/S...kau budak OGKL kan.....?...... Last year kau ada naik Yong yap kan..?
Move it!..move it!..move it!!

User avatar
diNo
Pendaki Gunung
Posts: 45
Joined: 07 Feb 2006, 15:07
Location: black gate of mOrdOr

Post by diNo »

TaRaN2La wrote:DINO....

Gua dok Cheras...... kau nih biar betul nak join.....?
Woit...Melati tuh...hardcore la guy......boleh dikatakan smeua gunung dia dah sondol.....

P/S...kau budak OGKL kan.....?...... Last year kau ada naik Yong yap kan..?
ko tanya sapa.. aku ke melati... kalau aku, aku bukan dak OGKL... aku masih beginner.. rasa2 nak masuk OGKL paling2 kena lepas 7 gunung.. takat dak beginner cam aku.. baik aku lupakan.. :oops: melati hardcore??? hardcore la besttttt.. kalau aku injert melati leh dukung aku... :twisted: mmg nak ikut.. tp apa2 ko kasi aku lepas nuang ni jerk.. kalau aku leh lepas nuang... mesti aku ada keberanian yang melampau nak lepas ledang lak.. heheee.. :twisted:
one RING to rule them all

User avatar
TaRaN2La
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 13 Jan 2006, 11:00

Post by TaRaN2La »

DINO....

NUang oklah.... nak takut mendernya......member aku..aku dera dia....bir one punya orang...saiz XXL....sampai gak ke puncak...tapi kalau org lain 3 jam....dia 6 jam la...ahakssss

you can do it laaa....
Move it!..move it!..move it!!

spy
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 07 Feb 2006, 15:24

Post by spy »

mr din0
taim baru blaja panjat gun0ng neh la pat0t ik0t memana jek
leh lak m0 men pilih2 ekk eheheeee..
aku p0ng budak baru blaja
semua k0muniti gun0ng aku s0nd0l
m0 cari pengalaman beb
s0n0k tau, memacam perangai kita leh nen0k

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

TaRaN2La wrote:DINO....
Woit...Melati tuh...hardcore la guy......boleh dikatakan smeua gunung dia dah sondol.....

P/S...kau budak OGKL kan.....?...... Last year kau ada naik Yong yap kan..?
byk la ko nye pitenah..aku baru lg la weii..harcore menda...hardware pun lom lepas...wkakak...
OGKL? aiyark...wa seram woo dgr ini nama...tp itu yong yap ada lam perancangan...hihihi....

dino,
ledang tu tunggu lah nnt kita g sesama..aku jauh la nk joint korang..nk joint kena wat surat kebenaran waris dulu...hahaha...tk per ko g blasah nuang dulu nnt aku g sana ko leh jd guide aku naik nuang ok bebeh ;)

User avatar
diNo
Pendaki Gunung
Posts: 45
Joined: 07 Feb 2006, 15:07
Location: black gate of mOrdOr

Post by diNo »

spy wrote:mr din0
taim baru blaja panjat gun0ng neh la pat0t ik0t memana jek
leh lak m0 men pilih2 ekk eheheeee..
aku p0ng budak baru blaja
semua k0muniti gun0ng aku s0nd0l
m0 cari pengalaman beb
s0n0k tau, memacam perangai kita leh nen0k
aku bukan memilih spy... aku xnak kalau aku rasa xterdaya nak polo pehtu ikut gak nnti kehadiran aku akan menyusahkan org lain.. yerla.. kata org kalau dh xmampu dr segi mental ke fizikal ke apa ke.. jgn nak ngada2 ikut.. karang sudah system down sendiri mau ingat kalu... kita leh jadik beban kat org lain bro..
Last edited by diNo on 09 Feb 2006, 14:36, edited 1 time in total.
one RING to rule them all

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

tul tuh dino. org kata "biar x dpt membantu - sbb x sekuat badang, tp jgn jadik BEBAN orang!" ayat nih mmg tragis masa kat utan tgh penat2 pikul beg..tp, itulah realiti pahit yg perlu ditelan.. :roll:
Last edited by poncho on 09 Feb 2006, 14:27, edited 1 time in total.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

spy
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 07 Feb 2006, 15:24

Post by spy »

btui tuh mr din0.. aku setujuk sesangat
tp tak semua gr0up layan hatk0r memanjang
eeee tat00oo0t w00ooo00 layan hatk0r jek

User avatar
diNo
Pendaki Gunung
Posts: 45
Joined: 07 Feb 2006, 15:07
Location: black gate of mOrdOr

Post by diNo »

aku penah merasa woooo naik tebu dulu.. lagik sejam setengah nk smpai puncak, celah peha aku injert.. sakit xtahu nak describe.. pehtu.. bebudak yg kata nak jd backup sumer ilang xnmpak idung.. yg xsangka nak tolong tiba2 jerk kasi bantuan.. nk xnk aku tpaksa thenjut2 gak naik.. sbb aku target puncak jerk.. lain2 x pk dah.. tu aku xnak sejarah berulang lagik.. apapun trekking gunung ni mengajar kita gak erti persahabatan.. siapa sahabat siapa unggas hutan.. muahahhahaaa :twisted:
one RING to rule them all

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

Nuang tu mmg la trek pacak kaw…beginner ke otai ke mintak nyawa jugakla kalu pikul haversack naik puncak…

tp pd saya…

kekuatan stamina menentukan kita sampai puncak… cepat atau lambat

kekuatan mental menentukan kita sampai ke puncak atau tidak…


remember…challenge your limit, do not limit your challenge…



8)
challenge your limit

spy
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 07 Feb 2006, 15:24

Post by spy »

tebu?? w00oo00 kira hatk0r gak le k0 neh beb!!

btui tuh.. m0 tau sahabat ke atau sekadar radi0 karat jek
mas0k utan kasik lepak 4/5 ari.. haa taim tu tau aa camne

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

poncho wrote: "biar x dpt membantu - sbb x sekuat badang, tp jgn jadik BEBAN orang!" ayat nih mmg tragis masa kat utan tgh penat2 pikul beg..tp, itulah realiti pahit yg perlu ditelan.. :roll:
trajis!!! trajis!!! langgit tk selalu nya cerah...sediakan payung sblm ujan..bwk poncho pun ok gak..jnji tk basah..kihkih..

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

melati wrote:
poncho wrote: "biar x dpt membantu - sbb x sekuat badang, tp jgn jadik BEBAN orang!" ayat nih mmg tragis masa kat utan tgh penat2 pikul beg..tp, itulah realiti pahit yg perlu ditelan.. :roll:
trajis!!! trajis!!! langgit tk selalu nya cerah...sediakan payung sblm ujan..bwk poncho pun ok gak..jnji tk basah..kihkih..
cest! sempat lagi tuh!Image

tp, mmg betol pn..bwk2 lah PONCHO sbg cover :P
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

spy
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 07 Feb 2006, 15:24

Post by spy »

Nuang tu mmg la trek pacak kaw…beginner ke otai ke mintak nyawa jugakla kalu pikul haversack naik puncak…

tp pd saya…

kekuatan stamina menentukan kita sampai puncak… cepat atau lambat

kekuatan mental menentukan kita sampai ke puncak atau tidak…


remember…challenge your limit, do not limit your challenge…
yuppss k0rek!! aku setujuk sesangat tuh!
tu pasal aku seram w00oo00 m0 naik nuang neh!!
ambik masa yg lama w00oo00 m0 kasik menten ini stamina n mental ahakss...

lg satu beb..
gr0up mana pn semua sama
cuma cacat cela cite2 yg tak beshh tu biasa aa kan
asam garam kehidupan beb!!
jd kan le teladan
0tai ke bginer ke sama jek seben0nye
yg penting azam beb!! eeecehhh berkata2 aku ari neh!
syaaaaaaabaaaasss

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

aku paling tak lalu dari renjer nak ke lolo...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
CarSharF
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 04 Dec 2005, 14:53
Location: Kuala Pilah, Negeri Sembilan.

Post by CarSharF »

Antara Gunung Tebu dan Gunung Nuang, Gunung Tebu lebih sukar, lebih mencabar, lebih susah. Gunung Nuang tu tak mencabar sangat, tapi susah jugak kalau kali pertama, pasal dah ramai orang buat, berlari dari Renjer sampai puncak cuma 3 jam aje. Gunung Nuang adalah sebuah gunung yang menyeronokkan untuk berekreasi. Percayalah.

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

Nuang?? azab beb azab..
kalau nak pegi jgn ajak aku.. heheh

solo
Pendaki Tegar
Posts: 211
Joined: 06 Dec 2005, 17:43
Location: Bukit Lanjan
Contact:

Post by solo »

betterman wrote:aku paling tak lalu dari renjer nak ke lolo...
dino,

yg bett citekan ni aku namakan sebagai " the never ending road "....nanti tahulah maksudnya.
Hari
M: +6019 347 1239 ; E: 9W2ILD@gmail.com
WILD JUNCTION ( www.wildjunction.com)
9W2ILD (Niner Whiskey Too India Lima Delta)

Tropical Mountain Guide
Wilderness First Responder ( WMI of NOLS )
Nature Guide ( Licence # 9596 )

~ what we do in life, echoes in eternity

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

solo wrote:
betterman wrote:aku paling tak lalu dari renjer nak ke lolo...
dino,

yg bett citekan ni aku namakan sebagai " the never ending road "....nanti tahulah maksudnya.
atau sesetengah mahkluk memanggilnya " tobat track " (kompom tobat)..eheh
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

spy
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 07 Feb 2006, 15:24

Post by spy »

layaaaaaaaaaankan ajek eheheeeee..
manyak selek0h2 tajam wo00oo..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

renjer to lolo = manyak antu :twisted:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

biskut
Pendaki Gunung
Posts: 164
Joined: 26 Dec 2005, 15:42

Post by biskut »

wie brotheer suna...kamik mintak tumpang lalu yer..

nuang nuang lih la tahan..kalu tebu lepas kira ok la tu..buat bodoh je menampak..kekadang tu kena senyum sikit baru ceepat sampai puncak :D

woww lama tak gi nuang nih..lih la join depa nanti..kot tak keje.. :cry:
lih ar belajar dengan otai ortai macam rob cakap tuh..ua baru nak lajar sikit sikit pasal gunung nih..sapa2 tuh tulun la kawan yee..i have nobody.
...upps macam penah dengar jeee ..

diaorang tidur sana kee...tidur puncak ke??? muat rerami tuuu.ish..tak dapek la macam tu.., balik ari ke??? roger?? fuhhh lih tahan la mendagu lepas pacat tuhhh...pakai kasut start bagush tuuu.

Nuang tu mmg la trek pacak kaw…beginner ke otai ke mintak nyawa jugakla kalu pikul haversack naik puncak…

tp pd saya…

kekuatan stamina menentukan kita sampai puncak… cepat atau lambat

kekuatan mental menentukan kita sampai ke puncak atau tidak…


aku setuju dengan spy tuhh..saiko kadang tu kalau lamaa tak senam senam weii, ada air jkita ok..ingat ada ari kita tak ok...muntah gak bawak haversak..tidur puncak...

apapun itu kira saiko gak....suma kat sini kira bolih tentu lih cucuk angin dengan g dah merat :) :o ..tapi jangan tingal kan daku...

sama tulun-tulun..tapi tak dapat nak tulun bagi angin :cry:

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

mmg mental wo0o dari renjer ke lolo tu.. kalau ade 4wd lalu konfem aku tompang.. pegi balik sama jek timing dia.. heheh

User avatar
CarSharF
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 04 Dec 2005, 14:53
Location: Kuala Pilah, Negeri Sembilan.

Post by CarSharF »

Biskut,

Tak payah nyusahkan diri nak tidur di puncak. Tidur di kem Pacat cukup lah. Tingkkalkan backpack dan khemah di Pacat, naik ke puncak berlenggang kangkung jer.

esir
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 24 Jan 2006, 03:06
Location: KL/Perak
Contact:

Post by esir »

TaRaN2La wrote:Next month......kat mana tuh..?......

Ada baik kaaa.....apa pun....25-26....gua ke Ledang ......nak Asmaradana kat sana.......

Layan air best gakkk........
...kau punya lah ni...!!! aku salah baca... :D
:.."wei orang depan.,.tak nak duduk jap ke..???":

esir81@gmail.com
www.esir.multiply.com

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am »

CarSharF wrote:Biskut,

Tak payah nyusahkan diri nak tidur di puncak. Tidur di kem Pacat cukup lah. Tingkkalkan backpack dan khemah di Pacat, naik ke puncak berlenggang kangkung jer.
kem pacat dah open sangat.. kalu tengahari ade yang terbakar kang heheheheh... kenapalah depa wat cenggitu? pembalakan?? hrm nk wat tempat turun heli kot? supaya senang nk rescue org

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

am,
supaya senang heli datang resque.Terlalu banyak sangat kes di G Nuang..yang tak sedapnye kebanyakan kes adalah melibatkan first timer atau bebudak sekolah.Pengalaman kurang...mereka menganggap Nuang tu cam bkt tabur je...underestimate.Sepatutnya leader dia kenala amik berat pasal ni,kalau tidak tempiasnye kena kat kita gak...elok2 pacat tu teduh dah botak...trek dari renjer ke lolo hancur dek 4wd bomba...

Locked