betul ke NUANG mencabar

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
diNo
Pendaki Gunung
Posts: 45
Joined: 07 Feb 2006, 15:07
Location: black gate of mOrdOr

betul ke NUANG mencabar

Post by diNo »

assalammualaikum.. aku ni budak baru belajar.. ni aku nak tanya.. betul ke nuang tu gunung agak xtreme dan mencabar.. aku akan trekking gunung ni sabtu nih.. harap kerjasama korang dpt beri info pasal gunung nih.. ada yg kata senang jerk.. antara gunung tebu ngan nuang mana lagik susah gila.. pasal gunung tebu aku dah pi.. perhhhhhh sumpah aku xnak pegi lagik... :shock: heheee
Last edited by diNo on 08 Feb 2006, 12:52, edited 1 time in total.
one RING to rule them all

User avatar
KuKuBesi
Tokey KHK
Posts: 112
Joined: 05 Dec 2005, 09:06

Post by KuKuBesi »

jangan memain bang!! boleh tahan canak dia, boleh panjang lidah!! eeeee menci taw kat trek ke loloh!! auwwww

User avatar
DEQNA
Pendaki Hebat
Posts: 342
Joined: 19 Jan 2006, 18:08
Location: lost in da middle
Contact:

YO

Post by DEQNA »

blom cube blom tau...

da cube nnt br ble bukak citer..

chayuk2...

User avatar
diNo
Pendaki Gunung
Posts: 45
Joined: 07 Feb 2006, 15:07
Location: black gate of mOrdOr

Post by diNo »

tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkk.. saikooOOOoo sungguh aku mendengarnyaaaa...!!!!!
Last edited by diNo on 08 Feb 2006, 12:53, edited 1 time in total.
one RING to rule them all

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

dino ko pegi ja lah..blk nnt cite la sket..aku pn tk nah pegi lg...tp dr cite si kukubesi mcm azab giler...aku pun gerun dgr kehkehke....

gng tebu best ker? Deqna..jum2 kita kunyah tebu plak peh nie...hahah

Ezrin
Pendaki Gunung
Posts: 129
Joined: 12 Dec 2005, 17:29
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by Ezrin »

ader kate senang, ader kate cucah...
kalo bawak beg beso bagi insan kerdil seperti aku nie cucah laa...
bawak beg tecik tuh agak mudah sket laa...
aper pun treknyer buleh bikin kite pecah mental gak ler :lol:
~ ava adore ~

User avatar
DEQNA
Pendaki Hebat
Posts: 342
Joined: 19 Jan 2006, 18:08
Location: lost in da middle
Contact:

YO

Post by DEQNA »

alo sis...

stakat tebu ok gak.kite g makan puas2..bio padan muke kite..ahaks..

tapi pe projek gunung jerai tuh pe citer???


gunung nuang tuh kene pegi baru rase mcm ne track dia che dino..
kalu dengar cite je ape kes..

esir
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 24 Jan 2006, 03:06
Location: KL/Perak
Contact:

Re: betul ke NUANG mencabar

Post by esir »

diNo wrote:assalammualaikum.. aku ni budak baru belajar.. ni aku nak tanya.. betul ke nuang tu gunung agak xtreme dan mencabar.. aku akan trekking gunung ni sabtu nih.. harap kerjasama korang dpt beri info pasal gunung nih.. ada yg kata senang jerk.. antara gunung tebu ngan nuang mana lagik susah gila.. pasal gunung tebu aku dah pi.. perhhhhhh sumpah aku xnak pegi lagik... :shock: heheee
..pegi ramai ke..balik ari..???.. :oops:
:.."wei orang depan.,.tak nak duduk jap ke..???":

esir81@gmail.com
www.esir.multiply.com

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

ko pun belum daki gng nuang ke?apa pgrm terbaru?

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

tompang tanye, nie dino JB ke?
selamat menyahut panggilan Nuang beb! :wink:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

esir
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 24 Jan 2006, 03:06
Location: KL/Perak
Contact:

Post by esir »

Freelance wrote:ko pun belum daki gng nuang ke?apa pgrm terbaru?
..belum lah cik lily...takde member hehehe...progrm terbaru pun tarak lagi.harapkan CNY ari tu je lah..!!! :shock:
:.."wei orang depan.,.tak nak duduk jap ke..???":

esir81@gmail.com
www.esir.multiply.com

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

25 - 26 feb KHK wat gi gunung nuang
ramai otai-otai pon turun...
ala-ala gathering gitu
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

DewaGunung
Pendaki Gunung
Posts: 27
Joined: 06 Feb 2006, 13:49
Contact:

Post by DewaGunung »

25 - 26 feb KHK wat gi gunung nuang
ramai otai-otai pon turun...
ala-ala gathering gitu
yes korek...
bebudak baru blajar macam kekite nie memang patot pegi...
nanti leh blajar mende baru ngan otai2 nih...

spy
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 07 Feb 2006, 15:24

Post by spy »

aku p0ng tingin nk g
tak penah sampai puncak w00oo00
tersekat kt l0lo eehehheeeeee..
layan tiruk

esir
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 24 Jan 2006, 03:06
Location: KL/Perak
Contact:

Post by esir »

betterman wrote:25 - 26 feb KHK wat gi gunung nuang
ramai otai-otai pon turun...
ala-ala gathering gitu
.yups..thanks betterman..tapi on that date sudah booked mau pegi sweetenham sama SOS... :D
:.."wei orang depan.,.tak nak duduk jap ke..???":

esir81@gmail.com
www.esir.multiply.com

Ezrin
Pendaki Gunung
Posts: 129
Joined: 12 Dec 2005, 17:29
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by Ezrin »

jomlah wei bak kate dewagunung manyak perkara kite leh blajar ngan otai2 kat nuang nanti...
excited gile nih 8)
~ ava adore ~

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

dewagunung nih pon mesti otai nih...yelah dah nama pon dewa dewi nih mesti lah otai...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

nuang ?? my advise, takyah pegi ler keh keh keh :P
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

spy
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 07 Feb 2006, 15:24

Post by spy »

nama melambangkn ke0taian tu beb
eheheeeee.. jgn mara aaa :D

insyaAllah akan sampai puncak nuang h000yeeeeeehhh

Ezrin
Pendaki Gunung
Posts: 129
Joined: 12 Dec 2005, 17:29
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by Ezrin »

toksah dengau advise ngai tuh :evil:
~ ava adore ~

User avatar
Anna_nAch
Pendaki Sondol
Posts: 404
Joined: 02 Feb 2006, 17:20
Location: Somewhere Over the Rainbow

Post by Anna_nAch »

bestnyer..aku tak penah gi mana-mana lagi :cry:
*Home is where the heart is*

User avatar
diNo
Pendaki Gunung
Posts: 45
Joined: 07 Feb 2006, 15:07
Location: black gate of mOrdOr

Post by diNo »

poncho wrote:tompang tanye, nie dino JB ke?
selamat menyahut panggilan Nuang beb! :wink:
aku lahir selangor.. mak aku perak bapak aku klang jerk.. aku dok klang.. heheee.. adehhhh :shock: segala kata2 korang wat aku saiko melebihi segala2nyaaa...
Last edited by diNo on 08 Feb 2006, 12:55, edited 1 time in total.
one RING to rule them all

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

dewagunung..
lu konpem gi ke Nuang tu nanti??
ley mo kaw chor waa..
nak ikut.. :lol:
nak blaja gak ngan otai2 cara teknik2 mendaki..

ngai jom laaa.. kalau tak aku jadikan tomot tembusan.. :twisted:
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

Rob wrote:dewagunung..
lu konpem gi ke Nuang tu nanti??
ley mo kaw chor waa..
nak ikut.. :lol:
nak blaja gak ngan otai2 cara teknik2 mendaki..

ngai jom laaa.. kalau tak aku jadikan tomot tembusan.. :twisted:
ko nak tembus apa nie rob
kah kah kah kah
motty skang nie dah ada orang lain tembus dulu dah

tebusan la woi
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

wakakakakkaa
tebusan eh?? bukan tembusan? wakakkaka auwww.. malu i. :lol:
u laa ni ngaiii cakap tembusan, tembusan tembusann.. dah i tersasul :oops:
tapi kalo mot jadi tembusan pun boleh gak bett... hahaha
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

Ezrin
Pendaki Gunung
Posts: 129
Joined: 12 Dec 2005, 17:29
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by Ezrin »

ader yang kene hempok ngan ubi keledek beso baby nihh :lol:
~ ava adore ~

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

Buuuddiiinnnnn... tengok si tomot niiiiii...
dia kan.. nak hempok kitaa ngan ubi kledek yg besor tuu.. :lol:

ha ha tak tahuu.. kita dah ckp ngan budin daa.. :P
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

aku rindu aarr keledek kg agek :oops:
tapi tak kusangka on trek makan ubi kayu nih power la treking hahahahahaha

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

reen..
tau tak pe.. aku 3 hari 3 malam hantam ubi kayu..
memang berdesup kat tengah trek..
gila tak gila dari kem sempadan naik U.Sepat n pastu trus shoot kluar..
nak tercabut tempurung lutut dibuatnya.. hahahaha
tapi sib baik time tu semangat ubi tgh kuat.. :lol:
kalau tak.. dah lama padam tgh trek..
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

nadia
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 13 Jan 2006, 08:15

Post by nadia »

Mr dino, Mont Nuang not bad lah. you should go. sungai berhampiran campsite cantik - cantik belaka. i suggest you camp di lolo and the next day you trek naik ke summit. can make it within one day. i mean you boleh buat day trip.

thats all.

Mr rob,
why you don't wanna bring my group pergi trans TT march nanti? i really hate you. hempok saje dia dengan ubi keledek besar tu Ezrin.

User avatar
diNo
Pendaki Gunung
Posts: 45
Joined: 07 Feb 2006, 15:07
Location: black gate of mOrdOr

Post by diNo »

nadia wrote:Mr dino, Mont Nuang not bad lah. you should go. sungai berhampiran campsite cantik - cantik belaka. i suggest you camp di lolo and the next day you trek naik ke summit. can make it within one day. i mean you boleh buat day trip..

korang tgk.. ada gak minah yg kasi kata2 sokongan dan semangat kat aku.. camnilaa.. hehee.. kehadapan nadia ku yang disayangi.. ahakss :lol: rasa saiko ku dah mula menurun sejak membaca isi kandungan suratmu itu... :twisted: tochee tochee... nntilaa.. aku pi puncak aku tangkap gambo byk2.. nnti aku tunjuk kat korang.. baru puas hati aku.. muahahahaaaa... :twisted:
Last edited by diNo on 08 Feb 2006, 12:56, edited 1 time in total.
one RING to rule them all

spy
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 07 Feb 2006, 15:24

Post by spy »

j00omm kita beramai2 memeriahkan suanana sambil memerhatikan keadaan sekeliling..

User avatar
diNo
Pendaki Gunung
Posts: 45
Joined: 07 Feb 2006, 15:07
Location: black gate of mOrdOr

Post by diNo »

spy wrote:nama melambangkn ke0taian tu beb
eheheeeee.. jgn mara aaa :D

insyaAllah akan sampai puncak nuang h000yeeeeeehhh
bila lak ko nak ke nuang spy??...
one RING to rule them all

User avatar
TaRaN2La
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 13 Jan 2006, 11:00

Post by TaRaN2La »

Dino....

Gunung Nuang..? perghhhhhh........tak terkata nak citer.....apa pun...naik dululah...try ke Lolo dulu.......pastu..pk nak naik ke tak..ekekek...

Emm sapa dah layang gunung jerai.....? gua dah...naik ikut Lembah Bujang........
Move it!..move it!..move it!!

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

nadia wrote:Mr dino, Mont Nuang not bad lah. you should go. sungai berhampiran campsite cantik - cantik belaka. i suggest you camp di lolo and the next day you trek naik ke summit. can make it within one day. i mean you boleh buat day trip.

ahakkss..biadaah belaka..pk btul2 nak naik nuang nihhhhh..my advise takyah lerrr keh keh keh



rob ;

suda pandai main tembus2 skang aaa.. :twisted:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
TaRaN2La
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 13 Jan 2006, 11:00

Post by TaRaN2La »

Ngai....

Kesian hang pedajal si Dino tuh........cian diaaa.....emmm Ngai..apa projek terlatest...?
Move it!..move it!..move it!!

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

labuh-labuh ;

dajal mendenyee..aku pon tobat nak naik nuang tuh lagi..sincere from the bottom of my heart woo aku punye statement tuh eheheh :oops:



latest pojek ka ? bulan depan ade grand xpdc..nak polow ? nanti aku kasik tau laa
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
TaRaN2La
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 13 Jan 2006, 11:00

Post by TaRaN2La »

Next month......kat mana tuh..?......

Ada baik kaaa.....apa pun....25-26....gua ke Ledang ......nak Asmaradana kat sana.......

Layan air best gakkk........
Move it!..move it!..move it!!

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am »

mr. ngai, takkan dah tamau jengok gunung nuang laie? kikikikiiii...

p/s:- kalu sesape yg baru 1st time pi nuang, 80% dr anda akan bersumpah tamau pi laie... samo macam am gak lah dulu2.. tapiii huh makin lama jadik makin tak pueh hati.. so sampai skarang den dh langgaq sumpah!!!

User avatar
TaRaN2La
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 13 Jan 2006, 11:00

Post by TaRaN2La »

Am...

Hang langgar sumpah tuh...tak kena tulah apa2 kerr...?.....
Move it!..move it!..move it!!

Locked