Welcome to gunungonline.com

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Welcome to gunungonline.com

Post by betterman » 04 Dec 2005, 12:03

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.....

Selamat datang ke gunungonline.com....
Buat sementara ini, hanya forum sahaja yang berfungsi. Mungkin dalam 2 - 3 bulan gunungonline.com akan siap sepenuhnya.

InsyaAllah gunungonline akan kembali seperti dahulu kala yang banyak memberikan info-info berkaitan dengan arena pergunungan di Malaysia khususnya.

Segala kerjasama dari anda semua amat dihargai.

Semuanya akan di upgrade kan sikit demi sikit.

----------------------------------------------------------
Welcome to gunungonline.com.
For the time being, only the forum is online.
We are still in the 2nd phase of development, so the website will be fully accessible by 2 or 3 months, perhaps.

All the infos can be accessed during this time.

The website will be upgraded gradually....


Thanks.
Last edited by betterman on 09 Feb 2006, 21:28, edited 3 times in total.

User avatar
CarSharF
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 04 Dec 2005, 14:53
Location: Kuala Pilah, Negeri Sembilan.

Post by CarSharF » 04 Dec 2005, 14:56

waalaikumussalam wbth.

terima kasih kerana mewujudkan web forum gunung online ini.

Memi
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 04 Dec 2005, 20:18
Location: earth
Contact:

Post by Memi » 04 Dec 2005, 20:19

w'salam... baguss la sudah upgrade .. baguss maju ke hadapan ...
cruel to be kind

User avatar
ryoq
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 05 Dec 2005, 00:35

Post by ryoq » 05 Dec 2005, 00:48

assalamualaikum...

pelan2 kayuh geng,nampak tiang elak...

User avatar
KuKuBesi
Tokey KHK
Posts: 112
Joined: 05 Dec 2005, 09:06

Post by KuKuBesi » 05 Dec 2005, 09:10

tahniah aku ucapkan dengan penubuhan GunungOnline yang lebih official ini.. hmmm apa punya intinct la aku ni.. malam tadi duk layan isap okok duk terpikir.. "kan bagus kalau author gunung online beli domain .com or dot net.."

rupanya 3 dec dah register kekeekke cayalah!!!

umai
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 05 Dec 2005, 09:25

Post by umai » 05 Dec 2005, 09:26

congrad... teruskan usaha anda.

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu » 05 Dec 2005, 11:25

A'skm...congrats bett...baru la meriah sikit & attractive....pape pun just go on .....suma onliners ni akan support nanti 4 sure.... :D

sifoo.co.uk
Pendaki Gunung
Posts: 7
Joined: 05 Dec 2005, 15:04
Location: belay the second
Contact:

sala...

Post by sifoo.co.uk » 05 Dec 2005, 15:13

salam...

well btw...congrates and all da best need sumtin for help just tell me hehe
maner yang termampulah key...

gud luck,


.::sifoo.co.uk::
climb at its best

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Post by sacredreich » 05 Dec 2005, 15:20

tahniah & selamat maju jaya untuk semua.
:)

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho » 05 Dec 2005, 16:04

waalaikumsalaaaaaam! :D

yeah, akhirnya GO dah jadik forum yg sesuai dgn 'suasana' opis aku nih.. mcm nie baru boleh cover2 line :twisted:

anyway, syabas buat encik moderator (betterman & co) sbb buat webpage yg clean & simple mcm nih barulah nampak SEDAP mata memandang. hati pon tenang :D bravo..bravo..

system register pn bagus gak, at least kita tahu kita bbual sesama kita kan? xde lah alien yg otak asyik ckp lepas je kan? :wink:

buat GO, go figure! 8)

User avatar
adikcomelx
Pendaki Gunung
Posts: 32
Joined: 05 Dec 2005, 16:55
Location: ataih bawah..
Contact:

Post by adikcomelx » 05 Dec 2005, 16:58

Smoga success selalu :D
~walerrzz~

User avatar
angahbelantara
Pendaki Gunung
Posts: 71
Joined: 05 Dec 2005, 18:53
Location: celah pokok
Contact:

Tahniah!!!!

Post by angahbelantara » 05 Dec 2005, 18:58

a'kum?salam sejahtera....
Tahniah utk mereka yg berkeje keras mewujudkan GO yg baru ni...
TAHNIAH!!!!!!

gunung
Pengasas
Posts: 55
Joined: 04 Dec 2005, 00:50

Terima kasih daun keladi

Post by gunung » 05 Dec 2005, 19:41

Terima kasih kerana memberi sokongan kepada Gunung Online. InsyaAllah kami akan memberi yang terbaik untuk anda semua.

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 05 Dec 2005, 20:28

Kredit kepada founder gunung online. Aku hanya tolong-tolong kawan lama je. :lol:
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga » 05 Dec 2005, 22:32

patut ar aqu tokleh masuk cjb.net dekat 2 bln ni..ada projek baru ye korang bedua..

Ok,TAHNIAH utk individu yg bekerja keras bg memastikan Gunung Online ini terus bergerak memberikan sumbangan pada komuniti penggiat-penggiat rekreasi khususnya para pendaki gunung di Malaysia dari dulu,kini dan selamanya. Pastinya sumbangan yang tak ternilai ini wajar dilihat sebagai satu usaha murni dari satu insan kepada ribuan insan yang lain di dalam sama-sama memartabatkan maruah dan kehormatan gunung-gunung di Malaysia. Pembaharuan wajah GO terus membuktikan pengorbanan rakan2 kepada rakan2 sekelian. Tahniah sekali lagi dari aqu dan rakan2 kepada rakan2 semua.

:mrgreen: orga

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina » 06 Dec 2005, 09:22

Akum..


tahniah n terima kasih pada moderator...

harap-harap...diskusi dalam GO ni akan lebih sihat n positif... :lol:
Last edited by kenshina on 09 Dec 2005, 09:30, edited 1 time in total.
challenge your limit

e_lan
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 06 Dec 2005, 11:28
Contact:

Post by e_lan » 06 Dec 2005, 11:40

A'kum dan tahniah.. :)

kepada yg berusaha....semoga GO akan terus maju


e_lan

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister » 06 Dec 2005, 12:30

tahniah utk founder, gunung online dah upgrade skarang ni

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance » 06 Dec 2005, 13:22

mula2 tgk gng online ehh confuse lah lak mcm pernah tgk je design dia.ingatkan salah masuk web mcm dah mcm bintang3 lak..he he he.tahniah berwajah baru gunung online.

pancitx
Pendaki Gunung
Posts: 27
Joined: 07 Dec 2005, 02:21
Location: ...
Contact:

Post by pancitx » 07 Dec 2005, 02:33

tahniah pd semua!!
xx:xy

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob » 07 Dec 2005, 03:19

wow.. BERCAHAYE :lol:

thaniah laa wei.. kerana berjaya mengangkat martabat forum selangkah kehadapan..
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

maya
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 07 Dec 2005, 08:58
Location: putrajaya

Post by maya » 07 Dec 2005, 09:25

baru join cam best jeeee :roll:
failing to plan is planning to fail

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow » 07 Dec 2005, 10:29

betterman..

lu memang better man la.. tahniah dan terimakasih kerana mengupgradekan website ni. website lama aku teruk kene popup dan spyware..

thanks again! jasamu dikenang..

krow
http://www.mmagroup.myphotoalbum.com

eija_nabila
Pendaki Gunung
Posts: 26
Joined: 07 Dec 2005, 13:19

Post by eija_nabila » 07 Dec 2005, 13:22

tahniah dari i untuk u all semua..


:oops:
aqu tak singel..jangan ngorat !!

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho » 07 Dec 2005, 13:54

tahniah dari i untuk u all semua..


:oops:
err..x leh ngorat ke? kalo nak kenal2 buleh?? :wink:

napasikutidung :arrow:

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

gud luck!!

Post by wira » 07 Dec 2005, 13:55

semoga gunung online trus maju!!

camni baru style, asyik warne hijau jer, bulan depan tukar colour lagi yer.. nak warne oren lak!!

semoga takde sape yang mengalah gune kan forum ini, such as nak gunekan untuk menganggu xpdc yang dijalan kan oleh group2 lain, or ape2 lagi.. sesungguhnye aktiviti mendaki gunung ni adalah aktiviti yang sihat dan berfaedah..

semoga forum ini dapat mengeratkan lagi hubungan antara penggiat2 gunung di seluruh malaysia :wink:
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Post by wira » 07 Dec 2005, 14:02

err..x leh ngorat ke? kalo nak kenal2 buleh??


eija nabila ni awek cun beb! aku pernah naik gunung ngan dier, mmg sumber inspirasi! :wink:
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho » 07 Dec 2005, 14:05

err..x leh ngorat ke? kalo nak kenal2 buleh??


eija nabila ni awek cun beb! aku pernah naik gunung ngan dier, mmg sumber inspirasi! :wink:
ehehehehe..ye ke wira?? :lol:
ah, byk lah ko nye sumber inspirasi. musti ade udang di sebalik mee :D

aku pong dah x leh ngorat sbrg2, lesen dah kena gantung :P
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

DewiGunung
Pendaki Gunung
Posts: 20
Joined: 07 Dec 2005, 14:38
Contact:

Post by DewiGunung » 07 Dec 2005, 14:44

Tahniah Gunung Online ...

Slalu baca Gunung Online .. terlalu jarang menyampuk ..


Freelance : Template nih byk forum lain guna pakai..

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob » 07 Dec 2005, 17:21

HAH.. EIJA NABILAA :shock:

heheheheheh........
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 08 Dec 2005, 00:16

tahniah dari i untuk u all semua..


:oops:
eija nabila pon ada jugak
nie awek tersohor dalam bidang pendakian gunung nie..
rugi kalau tak ngorat...
hehehe
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

umai
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 05 Dec 2005, 09:25

Post by umai » 08 Dec 2005, 17:09

eija nabila pon ada jugak
nie awek tersohor dalam bidang pendakian gunung nie..
hai eija... bila nak mendaki sama2 :oops:

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Post by wira » 08 Dec 2005, 17:47

poncho- minah ni mmg cun beb, cume segan satu jer, dier ni awek otai gunung, setakat g7 minah ni gelak jer, sebab tu tak ramai berani usha dier, mude lagi ni, minah ni selalu anjur kan trip, ko try ar follow, kot2 ko ader luck ke, sorry kak eija, tercabul plak(aku 21, eija nabila ni 23, sebab tu aku panggil akak), aku rase minah ni grak V2 hujung tahun ni,9hari 8mlm punye trip, ko follow la,lamer tu ko leh kenal ngan dier!
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho » 08 Dec 2005, 17:47

ehehehe..baguslah. sejak GO dah tukar baju nih, ramai org2 yg sepatutnya masuk forum mcm nih leh kita kenal2 kan? :wink:

err..betterman, lu satu team dgn nadir ke?
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
GoKu
Pendaki Gunung
Posts: 37
Joined: 08 Dec 2005, 18:19
Location: Johor Bahru
Contact:

Post by GoKu » 08 Dec 2005, 18:24

Hebat... Terima Kasih kepada betterman kerana GO telah berubah wajah. Semoga GO success selalu

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 09 Dec 2005, 00:35

poncho- minah ni mmg cun beb, cume segan satu jer, dier ni awek otai gunung, setakat g7 minah ni gelak jer, sebab tu tak ramai berani usha dier, mude lagi ni, minah ni selalu anjur kan trip, ko try ar follow, kot2 ko ader luck ke, sorry kak eija, tercabul plak(aku 21, eija nabila ni 23, sebab tu aku panggil akak), aku rase minah ni grak V2 hujung tahun ni,9hari 8mlm punye trip, ko follow la,lamer tu ko leh kenal ngan dier!
aku pon tingin nak gi trip dgn minah nie...
sepatutnya ujung minggu nie dia follow aku gi liang east west tapi dia kensel pulak....
:cry:
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 09 Dec 2005, 00:37

ehehehe..baguslah. sejak GO dah tukar baju nih, ramai org2 yg sepatutnya masuk forum mcm nih leh kita kenal2 kan? :wink:

err..betterman, lu satu team dgn nadir ke?
nak kata satu team tak jugak tapi pernah lah gi yong yap dan trans titiwangsa dengan dia
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho » 09 Dec 2005, 10:31

uiks?? ye ke wira?? :D wahahahahaa..kalo lah aku ade cuti se'ramai' itu..
pasti ku sondol rata 7 beradik gunung agung kat malaysia nih (kalo ade stamina lah..)

eija team mane eh? asal KL ke? :wink:

ye ke bett? ingatkan korang satu team sbb nmpak mcm ayat korang lbh kurang (ber'isi') je.. :D
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
KuKuBesi
Tokey KHK
Posts: 112
Joined: 05 Dec 2005, 09:06

Post by KuKuBesi » 09 Dec 2005, 10:46

eija nabila???? hmmm harapkan cun je.. not my taste ahaks!!

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Post by wira » 09 Dec 2005, 14:32

tak silap aku eija tu founder Ladies Hikers Club(LHC), based kat perak, kalau dier pergi xpdc, mesti jd guider or sweeper
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

Locked