TRANSTITI..

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

petis tekan wrote:
faisall wrote:Image
puncak korbu



baekk punyer vieww......

bila la..ako nk smp cni..??

abang,gambo lawo...


petis tekan
sibbaik dia tak tanya "cuba teka tempat ni kat mana?" :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

ader lagi ek, chuban, kijang, seroja, bukit botak, LWP 7eleven tuh... :evil:
haku ingat dah tenggelam dah...
eh, skrg ader lagi ke?? :roll:
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

matsaiko wrote:
petis tekan wrote:
faisall wrote:Image
puncak korbu



baekk punyer vieww......

bila la..ako nk smp cni..??

abang,gambo lawo...


petis tekan
sibbaik dia tak tanya "cuba teka tempat ni kat mana?" :lol:
:kah: :minum:
kawal emosi, hidup lebih bererti, life is short, make it's sweets

Syahrul_Penang
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 27 Aug 2007, 20:12
Location: Penang

Post by Syahrul_Penang »

Salam semua,

Nak masuk melalui DAM boleh..tapi lalu secara haram la,kami ari tu pun Muz yang tolong hantarkan dengan 4WD dia sampai kat Bus Stop..he..he save dalam 2jam gitu...nasib baik pak gad tak ada time tu,lepas dia bukak gate,kami pun redah masuk...entah hilang mana tah,pi kencing kot.

Kalau nak treking bleh,treking ikut trek tanah merah Kampung Makmur,pastu turun sebelah kanan cross sungai ( jaga-jaga,kalu depa lepas air..alamatnya korang lepak le kat situ ) pastu treking cam penyamun ikut tepi jalan tar sampai lah kat Bus Stop ( treking malam ye,untuk mengelakkan kena tahan dek pak gad..Muz ngan Mizi dah try buat )..

Sampai kat Bus Stop,wakaf dia cuma tinggal zink bumbung aja..lain dah tak ada..4WD bleh sampai kat sini,tu yang bestnya tu.. ( tima kasih Muz ),marking dia cuma pokok durian tu aja yang belum kena tebang...sib baik aku kenai lagi pokok durian tu..trek mendaki bukit Nenas clear,confirm clear..clear dah jadi trek balak...habis hilang pokok2 keliling kena sodok..korang akan naik canak,best oooo...trek terang bederang..polo je trek tu sampai kat dua simpang Y,kiri trek betul.. kanan trek turun ( ada pondok orang asli kat situ ) jgn masuk trek tu..!!

Yang lain cam biasa...kalu korang dah pernah lalu,Batu Besar,Bukit Penat,Kem Seroja..wakaf atas dia dah runtuh..wakaf bawah ( tepi sungai ) tu masih elok tapi tiang dah reput..trek mendaki naik 'Bukit Lagi Penat' ada 2-3 pokok balak besar dah tumbang...trek cuma semak sikit aja,mungkin disebabkan dah lama orang tak guna trek ni..cam tu lah juga kat Kem Kijang,semak sikit.

Tag alumanium kat LWP 7Eleven masih ada...naik Bukit Botak semak, Chuban best,Korbu Raya/Anak Korbu..tali pacak 90darjah masih untuh lagi..nama yang orang mungkin akan lupakan bila dah lama orang tak guna trek sebelah sini...kat aku trek sebelah sini banyak kenangan beb,laluan nostalgia...

..orait..QRX 73 A'kum..
Syahrul 9W2GGK

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

trek kenangan patah bahu ekekeke

tak adventure team la kalo naik korbu tak naik via chuban, korbu raya ye tak? ekekeke



lili ;

antu gurkha laa..depan kemsait gurkha tu dalam 50meter port dorg kene potong kepara..kalo nak rasa thrill dia jgn kemsait ramai2, max 5 org jer..konpom macam2 ko bleh rasa :evil:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
IAmSoDamSian
Pendaki Gunung
Posts: 116
Joined: 17 Sep 2007, 14:24
Location: Kluang Johor

wah cantek lar..

Post by IAmSoDamSian »

so... leh tambah 2 tempat lagi huhuh...
so that mean at least satu kepala rm 150 gak arh?
duh....
ok la terima kasih kawan2.. dapat join u all gi mane2 pon cantek gak...
sebab saye pon baru berjinak2 nih haha...

SELAMAT HARI RAYA.. MAAF ZAHIR DAN BATIN

User avatar
syahrizam
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 16 Dec 2006, 13:38
Location: Shah Alam
Contact:

Post by syahrizam »

Salam..

Bro..bila mau pegi Transtititi ni lagik?...heheee

Junior
Anak Tupai Adventure Team (ATAT) telah di tubuhkan pada pada awal tahun 2004. Satu peristiwa bersejarah telah berlaku dimana team ni dah terserempak ngan anak tupai. Sila browse www.anaktupai.com atau http://forum.anaktupai.com

User avatar
IAmSoDamSian
Pendaki Gunung
Posts: 116
Joined: 17 Sep 2007, 14:24
Location: Kluang Johor

Post by IAmSoDamSian »

syahrizam wrote:Salam..

Bro..bila mau pegi Transtititi ni lagik?...heheee

Junior
wah bange nye panggil bro.. jgn le.. panggil adik ab dah ler...
huhuh...

hmm..
kemungkinan bulan 12.. sebab cuti lebey skit.. 6h5m tue..
umur aku pun tak ler cecah sampai 25 pon..

User avatar
syahrizam
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 16 Dec 2006, 13:38
Location: Shah Alam
Contact:

Post by syahrizam »

Errmmm...ala...aku pun baru 26thn :D

Okies...pasal cuti nih...ada yang 4hari 3mlm setakat ni aku tau iaitu cuti pada;

Deepavalli: 8hb November 2007 bersamaan hari Khamis

Christmas: 25hb Disember 2007 bersamaan hari Selasa

1. Jika Deepavalli jatuh pada hari Khamis, maka hari Jumaat kita wajib mengambil cuti sendiri (AL/MC).
So, kita akan memperolehi cuti selama 4 hari 3 malam iaitu 8hb, 9hb, 10hb dan 11hb November 2007 (Khamis, Jumaat, Sabtu dan Ahad)



2. Jika Christmas jatuh pada hari Selasa, maka hari Isnin kita wajib mengambil cuti sendiri (AL/MC).
So, kita akan memperolehi cuti selama 4 hari 3 malam iaitu 22hb, 23hb, 24hb dan 25hb Disember 2007 (Sabtu, Ahad, Isnin dan Selasa)


Hehee...so bila yang due date leh smpi cuti lama tuh bulan 12 nih?..

:)
Anak Tupai Adventure Team (ATAT) telah di tubuhkan pada pada awal tahun 2004. Satu peristiwa bersejarah telah berlaku dimana team ni dah terserempak ngan anak tupai. Sila browse www.anaktupai.com atau http://forum.anaktupai.com

Syahrul_Penang
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 27 Aug 2007, 20:12
Location: Penang

Post by Syahrul_Penang »

..Ngai,
Tu yang jadi kenangan tu..2 kali plak tu kat Korbu.Kali pertama nasib baik sehari aja lgi dah nak keluar..
Kali yang kedua tu perit sikit...2hari kemudian baru bleh keluar.Yang bestnya tu,kali pertama kena sebelah kiri,kali kedua sebelah kanan..yang lagi bestnya tu,jarak masa...jarak masa antara dua-dua tu selang 3-4minggu aku kena.Doktor dalam dok kata,jgn pi mana-mana dok umah,mana bleh tahan dok umah,aku apa lagi,bukak balut,terus naik Trans reverse...
Aku dalam dok kaber sebelah kiri,kena belah kanan plak kena,nasib..nasib...best ooo telan postan banyak2.
Trek via Chuban,nanti dulu tapi...aku akan try gak.Tahun depan kot.

Syahrul 92WGGK.

Syahrul_Penang
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 27 Aug 2007, 20:12
Location: Penang

Post by Syahrul_Penang »

..Ngai,
Tu yang jadi kenangan tu..2 kali plak tu kat Korbu.Kali pertama nasib baik sehari aja lgi dah nak keluar..
Kali yang kedua tu perit sikit...2hari kemudian baru bleh keluar.Yang bestnya tu,kali pertama kena sebelah kiri,kali kedua sebelah kanan..yang lagi bestnya tu,jarak masa...jarak masa antara dua-dua tu selang 3-4minggu aku kena.Doktor dalam dok kata,jgn pi mana-mana dok umah,mana bleh tahan dok umah,aku apa lagi,bukak balut,terus naik Trans reverse...
Aku dalam dok kaber sebelah kiri,kena belah kanan plak kena,nasib..nasib...best ooo telan postan banyak2.
Trek via Chuban,nanti dulu tapi...aku akan try gak.Tahun depan kot.

Syahrul 92WGGK.

Syahrul_Penang
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 27 Aug 2007, 20:12
Location: Penang

Post by Syahrul_Penang »

..Ngai,
Tu yang jadi kenangan tu..2 kali plak tu kat Korbu.Kali pertama nasib baik sehari aja lgi dah nak keluar..
Kali yang kedua tu perit sikit...2hari kemudian baru bleh keluar.Yang bestnya tu,kali pertama kena sebelah kiri,kali kedua sebelah kanan..yang lagi bestnya tu,jarak masa...jarak masa antara dua-dua tu selang 3-4minggu aku kena.Doktor dalam dok kata,jgn pi mana-mana dok umah,mana bleh tahan dok umah,aku apa lagi,bukak balut,terus naik Trans reverse...
Aku dalam dok kaber sebelah kiri,kena belah kanan plak kena,nasib..nasib...best ooo telan postan banyak2.
Trek via Chuban,nanti dulu tapi...aku akan try gak.Tahun depan kot.

Syahrul 92WGGK.

Syahrul_Penang
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 27 Aug 2007, 20:12
Location: Penang

Post by Syahrul_Penang »

..Ngai,
Tu yang jadi kenangan tu..2 kali plak tu kat Korbu.Kali pertama nasib baik sehari aja lgi dah nak keluar..
Kali yang kedua tu perit sikit...2hari kemudian baru bleh keluar.Yang bestnya tu,kali pertama kena sebelah kiri,kali kedua sebelah kanan..yang lagi bestnya tu,jarak masa...jarak masa antara dua-dua tu selang 3-4minggu aku kena.Doktor dalam dok kata,jgn pi mana-mana dok umah,mana bleh tahan dok umah,aku apa lagi,bukak balut,terus naik Trans reverse...
Aku dalam dok kaber sebelah kiri,kena belah kanan plak kena,nasib..nasib...best ooo telan postan banyak2.
Trek via Chuban,nanti dulu tapi...aku akan try gak.Tahun depan kot.

Syahrul 92WGGK.

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi »

peh tahniah nine wiskey two golf golf kilo...sekali masuk ja panjang berjela karangan hehehehe.maklumat yg tepat.73 chario

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Post by faisall »

:D mintak skit trip mcm mana nak gii kuala koh.....melalui kuala tahan...
tanya sama itu hud hud

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

faisall wrote::D mintak skit trip mcm mana nak gii kuala koh.....melalui kuala tahan...
trip ke tip?
dari Kuala Tahan? gi Jerantut dulu. pastu sambung bas atau train ke Gua Musang. dari pekan Gua Musang, banyak transport bleh diarrange ke Kuala Koh, lebih kurang 90km (2 jam naik keta) kalau lalu laluan Gua Musang - Kuala Krai highway.

ape-ape hal, mesti contact PERHILITAN dulu untuk urusan rasmi. jangan redah je. call office PERHILITAN area Gua Musang di nombor 609-9122940 atau Kuala Koh Country Village (Taman Negara Kelantan) di nombor 609-7431 603.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Post by faisall »

sorry nak tanya skit lagi tipp nak ker kuala koh .....melalui trek kuala tahan keluar kuala koh...atau dari merapoh keluar kuala koh :D
tanya sama itu hud hud

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

you ni cam propesyer serba tau laa cik zul..sama lu kita salute ehehe


fesal ;

awak mmg hebatlah!! sama lu kita salute gakk
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi »

ada pa kat kuala koh ni en faisal???asyik tanya soalan yg sama ja. :idea:

User avatar
IAmSoDamSian
Pendaki Gunung
Posts: 116
Joined: 17 Sep 2007, 14:24
Location: Kluang Johor

Post by IAmSoDamSian »

dah dah... better man close topic aku nie... mengarut pulak..
jadi nyer.. aku tanye skit jer... dah melarat2 ke tempat lain pulak...
anyways.. thanks guys..
bulan 12 nie.. aku inform balik.. transtiti punya projek..
tarak hal..

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

5zal....bukak topik lain ok?...

IAmSoDamSian...topik ditutup
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

Locked