kenapa kamu panjat gunung dan kenapa sondol Part 2????

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

kenapa kamu panjat gunung dan kenapa sondol Part 2????

Post by matsaiko » 19 Mar 2007, 10:56

Ass'kum dan salam sejahtera.....
Sememangnya sering kali persoalan ini mesti terpikir bagi mereka yang terlibat dan x terlibat secara rasmi dan x rasmi.....

Kenape panjat ke gunung? dan kenape sondol gunung ?
Ade jugak yang mengatekan kepuasan,saje hobi, saje cari penat, saje cari susah, saje nak jage kesihatan, memang dah suke, dah bosan , betape , X tahu nak buat ape dah, ikut orang , kene racun , nak tengok view , nak gurat awek, nak abis kan gunung blh kasi power, habiskan duit, aktiviti berfaedah, riadah, cari ketenangan, dipakse , buat name , ketagih dah , entah x tahu kenape? , nak tengok pokok, lepaskan tekanan keje or belajar , nak jadi mcm Rambo, nak kaye , suke2 , nak jadi mcm tentera tp x dpt kot, nak belajar, cari akar kayu , nak adventure , memang lasak , ikut nafsu, nak kaji2 , nak makan2 jee , nak bersosial je , nak kutuk orang jee , nak rase ape yg org x rase, saje nak cr pasal, sakit hati tengok org lain , semulajadi, nak kenal diri, nak main masak2 jee... , nak cari teman mesre jee, nak cari duit jee, nak rase mencabar jee, dan ape2 jeeee kot...

Mungkin itu semua alasan kite?
Mungkin ade atau tidak kan.......
Tapi tetap akan mendaki walau pun ape orang kate.......

Keikhlasan perlu ade,bukan pada diri jeee,tp pd kelakuan kite..... Sekali pun pade hutan rimbe tue.......

Tp x dee laa perkauman sangat.....hidup mcm x bermasyarakat pulak...
Kot takut nanti org kate poyo atau terlalu mesre plk.....ke
nak tambah 1 lagi yg mgkn adik tertinggal...

BUAT MAKSIAT DALAM HUTAN!!!
kalau ada sesiapa yg ada niat nak buat benda ni,terkena batang idung ke atau terasa pedas cili padi ni,bwk2 ler insaf dan balik le ke pangkal jalan..tak sihat dehh...!! sori to say benda nih kalo tak cakap dgn keras,tak jalan !!
Last edited by matsaiko on 19 Mar 2007, 18:09, edited 1 time in total.
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

budin
Pendaki Gunung
Posts: 49
Joined: 27 Dec 2006, 11:49
Location: wa punya suka laaaaa

Post by budin » 19 Mar 2007, 12:59

he he he he

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi » 19 Mar 2007, 18:02

ada gak org cam ni ye bro....klu rasa dah takleh tahan,nikah ja kan senang......leh bersama setiap masa ahaksss.kepada yg berniat macam tu insaflah sementara perkara2 buruk tak berlaku pada kita atau kenkawan yg bersama sama kita semasa di dalam hutan mahupon di mana mana jua.

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger » 19 Mar 2007, 18:28

kekadang tue herannnnn sayyyyyeee berani gak dorang tue buat maksiat dalam hutan yeeek

harap hindarilah dari maksiat tak kire di mane ande berade
CARPE DIEM!

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 19 Mar 2007, 20:53

nie bila kantoi diorang buat maksiat nie...
ce citer skek
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
CRAZYhAMStER
Pendaki Terlampau
Posts: 592
Joined: 05 Dec 2006, 12:12
Contact:

Post by CRAZYhAMStER » 20 Mar 2007, 00:13

opssstttt......
maksiat dalam hutan!!!
mintak simpang.......

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Post by akademiks » 20 Mar 2007, 09:42

maksiat dlm hutan........... :tembak:
gamfang tul sapa yg wat bende ni
Sedarlah wahai manusia........dunia adalah sementara.Hargailah apa yg telah dicipta olehNYA

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati » 20 Mar 2007, 11:31

kalu nk mkn, mkn lh sesuatu yg sedap dn d hias cntek,
tmpat mkn tu biarlh yg selesa..kalu blh mkn kt
5star otel lg best kn..baru la selesa dn mknan
yg di mkn pn cpt hadam..tk der lg masalah
perot di kemudian jam..kihikihikih..

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Post by akademiks » 20 Mar 2007, 12:47

kalu nk mkn, mkn lh sesuatu yg sedap dn d hias cntek,
tmpat mkn tu biarlh yg selesa..kalu blh mkn kt
5star otel lg best kn..baru la selesa dn mknan
yg di mkn pn cpt hadam..tk der lg masalah
perot di kemudian jam..kihikihikih..
pergh.......mendlm tul makna ayat :evil:
Sedarlah wahai manusia........dunia adalah sementara.Hargailah apa yg telah dicipta olehNYA

User avatar
DEQNA
Pendaki Hebat
Posts: 342
Joined: 19 Jan 2006, 18:08
Location: lost in da middle
Contact:

Post by DEQNA » 20 Mar 2007, 13:01

kalu nk mkn, mkn lh sesuatu yg sedap dn d hias cntek,
tmpat mkn tu biarlh yg selesa..kalu blh mkn kt
5star otel lg best kn..baru la selesa dn mknan
yg di mkn pn cpt hadam..tk der lg masalah
perot di kemudian jam..kihikihikih..
:evil: :evil:
<<SaVE tHE BESt FOR LaSt>>

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister » 20 Mar 2007, 13:21

uihh ade jugak yg buat ke?

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko » 20 Mar 2007, 13:44

karena nafsu..hilang maruah dan penghormatan diri ...hilang etika perhutanan yg disanjung tinggi..setiap tingkah haruslah berhati hati ..agar tak kecundang di satu hari ..manusia bertopeng disana sini ..terserlah sifat yang tersembunyi ...bala yang datang akibat perbuatan sendiri ..tempias terasa sekitar diri ..disana baik disini belum tau lagi ..hati yang rapuh mudah ditembusi ..kata dan tutur mudah ditafsiri ..hati hatilah dikala didekati ..
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

spy
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 07 Feb 2006, 15:24

Post by spy » 20 Mar 2007, 17:39

a`ah la btul tu!
tgk dgn mata sendiri tu takde la tp tertengok dlm satu website persendirian huhuhuu sadis woo org melayu plak tu ishkk!!
mmg la hak memasing tp pesal la mau kasitau seantero.. bikin malu maaa.. dh tu bikin drama swasta 18sx dlm utan plak tu.. itu yg tak tahan..
PaRtI BeBaS SeAnTeR0

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Post by petis tekan » 20 Mar 2007, 18:38

karena nafsu..hilang maruah dan penghormatan diri ...hilang etika perhutanan yg disanjung tinggi..setiap tingkah haruslah berhati hati ..agar tak kecundang di satu hari ..manusia bertopeng disana sini ..terserlah sifat yang tersembunyi ...bala yang datang akibat perbuatan sendiri ..tempias terasa sekitar diri ..disana baik disini belum tau lagi ..hati yang rapuh mudah ditembusi ..kata dan tutur mudah ditafsiri ..hati hatilah dikala didekati ..



masyaallah..


petis tekan
lesung pipit di pipi..

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 » 21 Mar 2007, 10:30

karena nafsu..hilang maruah dan penghormatan diri ...hilang etika perhutanan yg disanjung tinggi..setiap tingkah haruslah berhati hati ..agar tak kecundang di satu hari ..manusia bertopeng disana sini ..terserlah sifat yang tersembunyi ...bala yang datang akibat perbuatan sendiri ..tempias terasa sekitar diri ..disana baik disini belum tau lagi ..hati yang rapuh mudah ditembusi ..kata dan tutur mudah ditafsiri ..hati hatilah dikala didekati ..
LAGI..... :evil:
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu » 21 Mar 2007, 11:32

:oops: :oops: :oops: .. uiks sib bek la heart rate aku still ok...
macam x caye le plak... ni high profile case ni involve tuuuut dalam GO ni... betulkan reen ? :lol:

patut le last2 ni byk sangat problem kat depa ni... tu tanda2 niat naik gunung ni dah terpesong.... kalau x sedar lagi x tau le....
mana le nak letak muka nanti , hilang le penghormatan orang selama ni.... bagai kaca berderai hehehe....

2-2 tu plak melayu , emm napa plak pilih dalam utan ? x takut ke time2 light & easy tu kena timpa dahan kayu ke , patuk dek ular ke , pokok tumbang , kena rakam dalam hp ke digicam ke hehe...

Ingat masa depan... ingat tuuuut opssss ... ikhlas dari kawan seperjuangan....

User avatar
puteri-rimba
Pendaki Tegar
Posts: 245
Joined: 02 Feb 2007, 15:01
Location: singapore
Contact:

Post by puteri-rimba » 21 Mar 2007, 14:05

he he he he
ketawa jahat ye............. :evil: :evil: :evil:

User avatar
puteri-rimba
Pendaki Tegar
Posts: 245
Joined: 02 Feb 2007, 15:01
Location: singapore
Contact:

Post by puteri-rimba » 21 Mar 2007, 14:08

kalu nk mkn, mkn lh sesuatu yg sedap dn d hias cntek,
tmpat mkn tu biarlh yg selesa..kalu blh mkn kt
5star otel lg best kn..baru la selesa dn mknan
yg di mkn pn cpt hadam..tk der lg masalah
perot di kemudian jam..kihikihikih..
:evil: :evil:

beringat le rakan dan taulan.... cakap siang pandang2 cakap malam dengo2..... jgn sampai kena batang idung sendiri.........

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 21 Mar 2007, 19:01

aku pon selalu jugak buat maksiat dgn bini aku kat dalam hutan...
:evil:



p/s: takpe lah golongan halal
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Post by petis tekan » 21 Mar 2007, 19:17

aku pon selalu jugak buat maksiat dgn bini aku kat dalam hutan...
:evil:



p/s: takpe lah golongan halal




ho'alohh...

petis tekan
lesung pipit di pipi..

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga » 21 Mar 2007, 22:45

aqu pon sama cam bett..kalo ada bini nnt la..ekeke
ImageImageImage

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am » 22 Mar 2007, 10:03

alalala.a....aaaarrr..... ehem!! JANGAN WAT MAKSIAT, DOSA BESAR WAKKK!!!! Nt kene panah petir tunggal baru tau..

User avatar
vermisse
Pendaki Gunung
Posts: 81
Joined: 04 Jan 2006, 16:58
Location: timur

Post by vermisse » 22 Mar 2007, 11:04

cam maner ar boleh ade nafsu lam hutan?
..ni mesti sentuhan kopi jantan tiap2 pg ni..take5 gasak tongkat ali. :lol:
Ich_Vermisse_Dich

User avatar
cik_leey
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 22 Mar 2006, 10:32

Post by cik_leey » 22 Mar 2007, 12:48

cam maner ar boleh ade nafsu lam hutan?
..ni mesti sentuhan kopi jantan tiap2 pg ni..take5 gasak tongkat ali. :lol:
lepas ni sapa minum kopi jantan ngan tongkat ali mesti jadi bahan... :keke:
:) BETTER LATE THAN NEVER.....

(Ö¿Ö)aRen
Pendaki Hebat
Posts: 305
Joined: 11 Mar 2006, 10:54
Location: Shah Alam.
Contact:

hehe

Post by (Ö¿Ö)aRen » 22 Mar 2007, 13:24

cik lee....klu minum air cap bunTang cam ne???....hehe :shock:
Last edited by (Ö¿Ö)aRen on 22 Mar 2007, 13:25, edited 1 time in total.
hehe...Luv n peace♥♥♥

(ä¿ä)
aYen

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu » 22 Mar 2007, 13:24

cam maner ar boleh ade nafsu lam hutan?
..ni mesti sentuhan kopi jantan tiap2 pg ni..take5 gasak tongkat ali. :lol:
pasni kena tuko minum tea dgn milo je la incik yap hehe...
ko ingat x dulu , masa turun CUS kat mdn gopeng ada mamat sorang tu sampai2 dah tak dan nak salam dgn kengkawan lepas nampak bini dia tunggu.... muka dia pun dah jadi kaler hijo lama sangat dlm utan kot :keke: ......

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger » 22 Mar 2007, 14:01

aku pon selalu jugak buat maksiat dgn bini aku kat dalam hutan...
:evil:
klau menjadik jgn lupe name Affan yek :tembak:
CARPE DIEM!

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Post by petis tekan » 22 Mar 2007, 14:09

[quote="vermisse"]cam maner ar boleh ade nafsu lam hutan?


patutnye napsu tinggal kat uma....huhu..bawak kuederat je dlm utan...


petis tekan
lesung pipit di pipi..

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Post by akademiks » 22 Mar 2007, 14:15

cam maner ar boleh ade nafsu lam hutan?
mau nya xde...........bila nafsu n :evil: dah menguasai fikiran
ASTAGHFIRULLAH.........
Sedarlah wahai manusia........dunia adalah sementara.Hargailah apa yg telah dicipta olehNYA

User avatar
vermisse
Pendaki Gunung
Posts: 81
Joined: 04 Jan 2006, 16:58
Location: timur

Post by vermisse » 22 Mar 2007, 14:19

pasni kena tuko minum tea dgn milo je la incik yap hehe...
ko ingat x dulu , masa turun CUS kat mdn gopeng ada mamat sorang tu sampai2 dah tak dan nak salam dgn kengkawan lepas nampak bini dia tunggu.... muka dia pun dah jadi kaler hijo lama sangat dlm utan kot ....
tu pun sib baik lam utan dah sorok stok kopi tongkat ali..klo tak,
nanya la sape yg seiring dan sejalan ngan mamat tu :evil: :keke:\

fizi,
rela lagi minum milo ngan tea o...tapi tak rela minum milo ngan tea o tanpa gula.
ibarat masuk utan tanpa gadis.. :tembak: :kah:
Ich_Vermisse_Dich

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Post by ajon » 22 Mar 2007, 15:40

aku pon selalu jugak buat maksiat dgn bini aku kat dalam hutan...
:evil:



p/s: takpe lah golongan halal
Aku pong.....

mai secawan

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai » 22 Mar 2007, 17:05

aku pon selalu jugak buat maksiat dgn bini aku kat dalam hutan...
:evil:
klau menjadik jgn lupe name Affan yek :tembak:
nih apehal petik name anak aku nih? :!:

dia kecik lagi laa mana bule masuk utan bikin maksiat :evil:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister » 23 Mar 2007, 13:38

aku pon selalu jugak buat maksiat dgn bini aku kat dalam hutan...
tu bukan maksiat la ngokk.. tu dah halal.. lagi digalakkan :evil:

User avatar
CRAZYhAMStER
Pendaki Terlampau
Posts: 592
Joined: 05 Dec 2006, 12:12
Contact:

Post by CRAZYhAMStER » 23 Mar 2007, 14:38

tu bukan maksiat la ngokk.. tu dah halal.. lagi digalakkan :evil:
erm... :roll:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance » 23 Mar 2007, 15:07

kalu nk mkn, mkn lh sesuatu yg sedap dn d hias cntek,
tmpat mkn tu biarlh yg selesa..kalu blh mkn kt
5star otel lg best kn..baru la selesa dn mknan
yg di mkn pn cpt hadam..tk der lg masalah
perot di kemudian jam..kihikihikih..
pergh.......mendlm tul makna ayat :evil:
aaah apa klas dlm hutan... 5 star hotel ler best. tilam empuk.... opsss...... :oops:

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau » 23 Mar 2007, 16:12

aku tak tau korang tuju sapa....

tapi sis dalam hutan malam...bukan 5 star...berRIBU bintang dilangit (versi Man Bai) :evil:

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung » 23 Mar 2007, 16:32

kau tak tau kerrrr.... aku pun tak tau... hahahaha

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Post by yonrawk » 23 Mar 2007, 16:47

Kalau hypothermia camne? takkan nak pelok lelaki, nnt jd gay....kakakaka :lol: :lol:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance » 23 Mar 2007, 17:02

aku tak tau korang tuju sapa....

tapi sis dalam hutan malam...bukan 5 star...berRIBU bintang dilangit (versi Man Bai) :evil:
Bro...tu diaorg tuju kt mayakarin dan drakula... :evil:

uhh susah mau nmpk bintang dilangit dlm hutan tebal.... takut wooo mau pandang atas.......pandang2 maya karin yang terbang.. muhahaha :lol: kt puncak gunung ya...nampak beribu2 bintang... masa tu mcm nak je petik tu bintang2..... kih kih kih...

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 23 Mar 2007, 19:43

Kalau hypothermia camne? takkan nak pelok lelaki, nnt jd gay....kakakaka :lol: :lol:
jgn suruh sany adalah algay peluk :evil:
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

Post Reply