Malam Gala GO sukses!!

Pengumuman dari Gunung Online

Moderator: pentadbir

kekerk
Pendaki Gunung
Posts: 177
Joined: 11 Feb 2008, 23:34
Location: bawah pokok

Post by kekerk »

seper4alif wrote:heeem raya pon dah dekat..... ada raya ada lah pose....

so jom lah jumpa lagi di malam berbuka yg wajib di ada kan setahun sekali untuk masyarakat gunung.....

plsssssssssssssss.........

sokongggggggggg...... 8)

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

muzs jiwa haluih la skanggg..asik posting panjang dan lebar jer.. :roll:


ilek ler muzs..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

Along-X
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 28 Jan 2008, 14:38

Post by Along-X »

yeah...
sokong gak...
kishirosan.multiply.com
<b>X-TREKKER</b>
Mencari Rahsia Alam

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by solaris »

seper4alif.....sokong....... adkn event tiap2 tahun x kisah ler event ape pn

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Post by pgurlz »

klu tahun nie Dinner, tahun depan wat family day la plakkkk... :twisted:
se-simple yg boleh

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

takat masuk sini nak luah perasaang baik takyah
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
CRAZYhAMStER
Pendaki Terlampau
Posts: 592
Joined: 05 Dec 2006, 12:12
Contact:

Post by CRAZYhAMStER »

tahnih GO... :wink:

[ADVENTURE IN LIFE] SURVIVAL through degrading nature

www.crazyhamster.multiply.com

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

yo la.. haluih betui jiwa ADISOS nih... hehe..
teruskan perjuanganmu wahai sahabatku...
mcm2 org bleh ckp... selagi ko di landasan yg betul, teruskanlah selagi nyawa dikandung badan.. chewah..
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Post by pgurlz »

aip aip aip..... Ucapan2 sempena malam GO sajerk ehh... harap maklum :twisted:
se-simple yg boleh

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Post by petis tekan »

seper4alif wrote:heeem raya pon dah dekat..... ada raya ada lah pose....

so jom lah jumpa lagi di malam berbuka yg wajib di ada kan setahun sekali untuk masyarakat gunung.....

plsssssssssssssss.........


"budak cenangar tu dah kompOM??".."pandai bukak game..."datang nyer idak..!! :lol: :lol:

petis tekan
lesung pipit di pipi..

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

x mo cr gadoh...
pikir dulu sblm buang.. :?
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

x mo cr gadoh...
pikir dulu sblm buang.. :?
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Post by abe~G »

G :lol: success. tahniah. DHF

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

oik oik oik sume sekali... na sereeeh.....
apa dah... cinta pasal enjoi sudah aaa.....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

takat masuk sini taip 'edit' baik tayahh ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Hmmm takat masuk nak menghalau orang tak payah laaa... :lol:

Takat masuk nak bercerita hal buruk org.. toksah laa. :evil:
Melayu mudah lupa kutttt aper..
Kisah gadis berkaca mata dgn mamat gogoniser dah pernah up ker?? :oops:
Citer pasal rakan cium mulut merpati dua sejoli suda main tikam belakang sudah kuar ker :twisted: :oops:
Citer pasal suami.. bapa.. dan dot dot dot dah kuar ker???? :oops:
Hmmmm tolong sapa2 jgn tulis yek..

Tak baik tau bukak pekung orang..

Ingat... Bangkai gajah akan berbau, makesure antenna cukup besar!! Jangan main api kalau tak pasti tong minyak ditangan sapa.. :evil: :oops:

Astaghfirullahalazim.. cukup2.

Apa dia kawan2?? Hmmm rasa elok gak buat perjumpaan puasa..

Setan takda masa tu. Kut2 ada yang rasa insaf dah boleh mintak maaf, rasa yang selama nie asyik menjaja citer.. sudah2 kena batang hidung sendiri buleh bersujud meminta petunjuk kut.. :shock:

muzs
SOS
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

yaa ampunnn..ngak usah dipotretkan caci nista ituuuukk..ya ampunnn paakkk..gue ngak besalaahhhh..ampuni yaa donggg :cry:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Post by vanhemeir »

alamak.... pening.... pening

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Post by ajon »

adisos2002 wrote:
ajon wrote: Tak masuk GO....client kurang
:wink:
Anda pasti Ajon?? Hmmm anda pasti masih muda kan?? :D

Tanya dulu dari mana rakan2 kenal GO... kebanyakan mereka asalnya client saya dan dibawa masuk keGO. GO bukan ruangan buat bisnes untuk kaya raya...

Sehingga kini mungkin sedar atau tidak GO ditubuhkan bukan dengan tujuan untuk meraih pendapatan pun. Rasa sedih dan kasihan bila melihat ada yang berfikir para Gogoniser yg ada berlumba2 untuk mencari wang melalui GO.

Saya rasa Ajon silap kut... :twisted: Yelahhh org muda dan tak benar2 mengenali.. cth LilyFreelance yang saya kenal diawal TransBintang... dia tak cari duit kut.. dia kan cari kawan. Ngai MALAS dengan suatu masa dulu trip yg grand2 bukan cari duit pun.. lebih pada cari kawan jer... FendeXX yg dulu sibuk dgn program gng kat sini... pun cari kawan jer..

Nak saya ajar cari client gng ker adik Ajon :wink: ?? Boleh tak salah pun, caranya senang... Rapat2 la dgn Yuen Lee Nomad Adventure.. tak kenal??? :roll: Laaa lupa nak kasi tau dia org Ipoh sekampung dgn saya.. so dari situ kami dapat bisnes..

Kawan dgn ejen2 Singapore.. Tak kenal??? 8) Francist Pacwest, UHURU.. hmm best wooo aritu baru jer abis program dengan 700pax dari singapore..

Kawan dengan Pegawai Rekreasi Universiti2 dan lain2 IPTA... tak tahu gak?? :wink: Saya bagi contoh En Khalil dari PUO ker.. saya bawak depa pegi Korbu Gayung dulu.. pastu saya ajak diorang bermasyarakat kat GO nie..

Nak tahu lagi macammana cari client dalam dunia gunung nie?? he he he :shock: contact HR mana2 kilang, Bank, Jabatan.. sebab semua ada unit rekreasi.. Dapatkan email pastu hantar ok..


Baiklah Ajon, maaf kalu penerangan saya panjang lebar dan sedikit menyentuh perasaan kawan2. Tapi inilah dia fikiran yg diterapkan dalam kalangan rakan2 baru GO... Masuk sini untuk bisnes.. masuk sini cari duit..

Saya sanjung semua GOGONISER yg ada dlm GO nie sebab tanpa depa nie mungkin ramai yg sampai sekarang masih tak berpeluang mendaki gunung2 kat Malaysia.

Kenapa?? laaaa tak tau ker?? kan RM150 sehari harga guide sekarang... minyak pun dah mahal wooo (opppsss lupa lak dulu ramai yang bantah bila SOS letak rm150 sehari...) :lol:

So Dengan adanya GOGONISER nie la maka ada peluang pd mereka yg duit ciput dan tk cukup geng untuk meras mendaki bersama.. Dan juga pada mereka yang ada duit tapi takda kawan utk meneruskan minat..

Kesimpulannya, GO adalah ruang untuk kita bermasyarakat dan menghimpun semua rakan pendaki dari pelbagai lapisan usia, agama, kaum dan bidang.

GO diwujudkan sebagai ruangan informasi kita ttg maklumat gng dll pada masa sama membolehkan xtvt ini berkembang. So ruangan yg membenarkan pengiklanan xpdc tersebutlah yang selama ini menjadi nadi untuk terus menggerak GO!! :D

So TABIK SPRING pada semua GOGONISER tak kira yang mahal, murah ataupun free..

Salam Sayang untuk Ajon
Muzafar Mohamad
SOS

** lupa lak, sekarang nie SOS sedang dlm perjalanan membawa keluar org dari V2 dan V1 dari Singapore dan Universiti student yek.. Mereka belum kenal GO lagi. So rasa2 ajon elok tak kita ajak depa join?? :wink:

** I luv GO very much Sebab rasanya I kenal dan berforum dlm go dari screen hitam tulisan hijau.. Dari Zaman ada kawn2 yg masih melepak kat luar go :lol:


Tepat tekaan ku....cucuk sikit pasti melatah.... :D

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

balik ke TOPIK...
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Opocot... melatah lak...

He he he.. hmmm tak terkata la pulak :lol: Tahniah.. aku dah agak, ramai yang suker bila aku berforum balik...

-deleted by muzs

muzs
sos
Last edited by adisos2002 on 30 Jun 2008, 22:02, edited 1 time in total.
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

Maafkan aku rembau jika aku penyebab buat topik ni lari tajuk.banyak yg aku nak tulis tapi what for sbb aku tak suka cakap meletup2 dlm forum ni tapi penakut jika diajak bertentang mata enuff said.
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Post by ajon »

Incik Rembau....Sya pong mintak maap...dah le x pegi dinner, kacau lak topik ni....tapi seronok gak ada org kata Sya muda...terasa muda, walau pun anak dah bujang.

User avatar
rakangunungpenang
Pendaki Gunung
Posts: 190
Joined: 31 Jan 2008, 12:20
Location: Butterworth
Contact:

Post by rakangunungpenang »

Taniah dan Syabas buat semua krew2 GO dan rakangunung yang lain dapat menyambut ulang tahun GO yang ke 10 tahun.................taniah semua.maaf kawan2 yang lain saya tak dapat bersama kau orang semua dari zan rakangunungpenang sebab ada masalah kerja yang belum satle...insyaallah kalu dipanjangkan umo kita jumpa tahun depan.........

Taniah Bett,poncho dan rakan2 yang lain.

wassalam.

sitieya
Pendaki Gunung
Posts: 19
Joined: 25 Aug 2006, 14:53
Location: depan tak larat, belakang pewai
Contact:

Post by sitieya »

tahniah.......
"dr laju oooooo"
laju erkk sowi la break rosak..

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

diner go

Post by soulfly »

:lol: :lol:

esir
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 24 Jan 2006, 03:06
Location: KL/Perak
Contact:

Post by esir »

Tahniah buat suma...dgr cam meriah..!!

tak dapat nak datang..keje kena time malam pulak...waaalaaa....!!!
:.."wei orang depan.,.tak nak duduk jap ke..???":

esir81@gmail.com
www.esir.multiply.com

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Post by petis tekan »

esir wrote:Tahniah buat suma...dgr cam meriah..!!

tak dapat nak datang..keje kena time malam pulak...waaalaaa....!!!


bla r esir...keje x hajak... :lidah:
bes woo..kodok banyak..hehehehe..
bukanpe,aku nk gak tengok gambo dr lensa ko kalo ko dtg..
tu baru sket je dowang up gambo..
meriahhh beb.. :D :D

petis tekan
lesung pipit di pipi..

esir
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 24 Jan 2006, 03:06
Location: KL/Perak
Contact:

Post by esir »

tokleh wat ape jai...terpaksa membiarkan kodok2 terbabit..wakaka..
next time lah kita dinner sama2 :P
:.."wei orang depan.,.tak nak duduk jap ke..???":

esir81@gmail.com
www.esir.multiply.com

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

weh... kodok tuh katak kan weh kankan kan
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Post by akademiks »

seper4alif wrote:weh... kodok tuh katak kan weh kankan kan
aka qudiz gak 2........ :evil:
Sedarlah wahai manusia........dunia adalah sementara.Hargailah apa yg telah dicipta olehNYA

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

seper4alif wrote:weh... kodok tuh katak kan weh kankan kan
feha
kawal emosi, hidup lebih bererti, life is short, make it's sweets

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

cddin wrote:
seper4alif wrote:weh... kodok tuh katak kan weh kankan kan
feha
ba waw D ha... buduh
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Musz.....{Saya rasa Ajon silap kut... Yelahhh org muda dan tak benar2 mengenali.. cth LilyFreelance yang saya kenal diawal TransBintang... dia tak cari duit kut.. dia kan cari kawan. Ngai MALAS dengan suatu masa dulu trip yg grand2 bukan cari duit pun.. lebih pada cari kawan jer... FendeXX yg dulu sibuk dgn program gng kat sini... pun cari kawan jer..}
huit sudah aktif semula forum ehh!! welcam welcam back.. buang yang keruh amik yang jernih.. lagi best kalo dapat minum air sumber dari puncak gunung ni... uhhh pure mineral water tau... :lol:

waa sudah petik tu nama lily ehh.. hehehe!!! aah rindu nak g solo mcm g transbintang tu musz... sekarang susah nak joint grup yg tak kenal ni.. ramai sgt dah kenal lily ni :wink: yep rasanya majoriti yg masuk GO ni ada gak lily war2kan kt kawan2 yg pernah ikut trip lily ni... so promote ler GO ni... so depa leh dpt info dan trip2 terkini... nak cari trip leh tgk kt GO ..kot2 ada member2 yg wat trip.. harapan lily ... harap2 sangat sekiranya ada pelapis2 baru.. atau pengganti2 gogo... nak2 pengganti gogo mcm lily ni.... rajin2lah wat trip... tak kira mahal ke murah.... tepuk dada tanya lah selera... g dulu trip orang tu.... best ke tak best.. depa organise ok ke tak? dah balik kemudian baru citer...
kalo lily kalo dah g first time joint trip tu.. skali nampak buruk ok lagi leh dimaafkan.. kalo banyak kali g benda sama gak yg berlaku.. tak puas hati.. so sendiri banned ler grup tu..senang citer...
:evil:

GO adalah tempat pertemuan dan medan ilmu... so rajin2 ler cari info dlm GO... :wink:

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

seper4alif wrote:
cddin wrote:
seper4alif wrote:weh... kodok tuh katak kan weh kankan kan
feha
ba waw D ha... buduh
ree alip mim angka dua = *ditapis..*
kawal emosi, hidup lebih bererti, life is short, make it's sweets

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

He he he... aku jugak kena jadi org jahat sebab last sekali mintak maaf.
Tapi aku tak lari topik kut??

Apa2pun maaf sbb menyebabkan Ajon menjadi muder... he he he.

-deleted by mus

"lu pikir la sendiri!!"
Last edited by adisos2002 on 30 Jun 2008, 22:01, edited 1 time in total.
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Post by kambinggurun »

adoi... suda rosak ini mood meriah GO night lorr...

cool sume cool...

if you (all shooting/blaming players), cannot respect each other, then fine by me..

but at least please respect this forum...back to GO dinner topic..

tak payah le mintak maaf ke tembak2 lagi..post je terus yang berkaitan kegembiraan kita 10 tahun berGO..

peace sume..
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

takpalah KG
bila dah rasa diri tuh dah bagus camtulah... cuma sampai ketika saat ni,dah berjela2 ayat dia,aku masih tak dapat jawapan apa yg aku nak.

mus,
takpalah..one fine day,ade rezeki kita akan jumpa n aku akan talk ngan ko.
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

monster
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 21 May 2007, 21:19

Post by monster »

alhamdulillah...

(dah cam balas pantun lak....) :cry:
WORLD PEACE!!! :P

yongyap
Pendaki Gunung
Posts: 76
Joined: 07 Dec 2005, 10:26
Location: Bawah Fly
Contact:

Post by yongyap »

Tahniah GO dan penganjur malam gala tersebut.

Gaduh la lagi..best pulak aku baca hal pekong di dada korang.
Kasihan Hutan Kita

Post Reply