Perlantikan ahli kehormat GO

Pengumuman dari Gunung Online

Moderator: pentadbir

Post Reply
betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Perlantikan ahli kehormat GO

Post by betterman »

Assalamualaikum...

Nadir telah dilantik menjadi Ahli Kehormat GO kerana beliau ialah AJK 1st batch:

AJK 1st batch :

gunung aka chukang
nadir
peja ghazali
ijat


yang tinggal aktif dlm GO nadir je...
chukang pon agak payah nak aktif sbb dia pon duduk kat UK...

peja dgn ijat pon lagi lah...


Tahniah utk nadir
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Post by akademiks »

Tahniah ......wat ko NADIR sbg Ahli Kehormat GO
Sedarlah wahai manusia........dunia adalah sementara.Hargailah apa yg telah dicipta olehNYA

User avatar
rat-tat-tat
Pendaki Hebat
Posts: 369
Joined: 29 Mar 2006, 19:19
Location: The Cat's Eye Nebula
Contact:

Post by rat-tat-tat »

tahniah!!!
YB Nadir...bLeh jenguk² kwsn nanti.. :lol:
Image

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Post by kambinggurun »

ui nadir pon darah daging kite gak ke? ijat ngan peja salu la tgk nama dorang kat salasilah keluarga.
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

cayalah Nadir. YB Nadir..hehehe
tahniah tahniah!
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

kambinggurun wrote:ui nadir pon darah daging kite gak ke? ijat ngan peja salu la tgk nama dorang kat salasilah keluarga.
bukan darah daging kita...
dia budak USM tapi dia antara batch terawal yang aktif dlm GO...

peja dgn ijat dah tak aktif dalam nie so nak lantik ahli kehormat pon payah
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: Perlantikan ahli kehormat GO

Post by rembau »

betterman wrote:Assalamualaikum...

Nadir telah dilantik menjadi Ahli Kehormat GO kerana beliau ialah AJK 1st batch:

AJK 1st batch :

gunung aka chukang
nadir
peja ghazali
ijat


yang tinggal aktif dlm GO nadir je...
chukang pon agak payah nak aktif sbb dia pon duduk kat UK...

peja dgn ijat pon lagi lah...


Tahniah utk nadir
Taniah Nadir....lama tu 10 + tahun dengan GO....

sokongan anda amat diperlukan...
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

Aduhai.... tak taula pulak sampai bett bukak topik khas.... :oops: :oops:

Terimakasih semua.

Ya , kalau pikir balik dah 10 tahun saya dengan GO ni. Teringat balik zaman - zaman universiti masa gila gunung ( sekrang gila lagi ). Mula kenal Go ni dari website Chukang ( dah 10 tahun kenal, tapi tak pernah jumpe lagi... )... rajin jugak main ICQ ngan dia masa tu, tapi selalu kena si chukang punya worming skill... hahahha. Website chukanglah yang inspire aku untuk buat website sendiri, tapi sekarang dua dua website dah tergendala .. heheh akunyer password dah ilang, dekat 4 tahun tak update, yang chukang punya kena hack banyak kali ( rasanya password pun dah kena tukar ) .....Tapi tak sangka dah sampai 10 tahun.

Walaupun sekarang kurang post, tapi saya masih bukak setiap hari. Banyak yang saya pelajari dari GO, dan banyak lagi yang saya bakal
pelajari dari GO.

10 tahun , banyak benda dah berlalu, tapi GO masih kukuh dan dapat bertahan. GO semangnya adalah online outdoor cumminity terbesar dan terlama di Malaysia ni. Semua ni takkan jadi tanpa usaha - usaha kengkawan kita yang lain, terutamanya barisan pengurusan GO - Chukang, Bett, Poncho, reen, uglysister, orca , pogolix, orga ngan rembau, ada lagi ni yang tak disebut, you know who you are.... Terima Kasih To You all too...

Semoga dengan company baru aku, Outdoor Dynamics Sdn. Bhd. saya dapat menyumbang dengan lebih lagi kearah kemajuan industri outdoor di Malaysia secara umum dan juga GO secara khusus....

haaaa tu dia... ceramah kempen.... :lol: :lol:
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

chukang balik

Post by rembau »

TQ Bro bagi ucapan ringkas dan bernas...

p/s:chukang balik bulan 10..tahun nie dia raya sini....ada masa contact lor dia...
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

Tahniah...GO hehehe teringat zaman fortunecity dulu hehehe
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Raya ni kita buatlah sikit perjumpaan. Rasanya akupun dah lama beno tak jumpa Cukang. Dia balik Tgnu raya ni. Ke ada sesiapa nak buat open house raya ni. Aku tadak bini nak urus menda menda ni. He he he (nak ngelat la ni.)

Anyway tahniah jugak kat Nadir atas perlantikan. Terimalah dengan penuh rasa hormat.

Nanti buleh JV buat projek. Aku bawak forener dari obersea. Engkau dengan gang gang GO buat bisnes untuk ke gunung di Malaysia. Aku cuma nak bawak duit masuk Malaysia.

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung »

dulu zaman go satu page jerrrr... nama c s goh byk juga posting... skang senyap jerrr cina tuuh

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

tingat sehhh zaman go kaler hijau dulu... (errk ye ke hijau)
hehehe..

kalau reply msg berekor-ekor kat bawah
hahahahaha
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

masa tu jaman berambut lg la ye dak..hahaha

pepon tahniah la kt Nadir atas penghormatan dr usahanya seblom nih..
ImageImageImage

eppott
Pendaki Gunung
Posts: 77
Joined: 23 May 2006, 13:16
Location: KL
Contact:

Post by eppott »

kenal GO thn 99.. pastu kenal mofam lak..
sejak tu GO n mofam selalu jadi sumber rujukan aku..

tahniah nadir.. teruskan lagi usaha2 anda..
wei.. mofam takmau update ke? syok woo baca ko punya report.. :D

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

yg kelako kat fortunecity chukang buat rating gunung siap ada graf kaler2 naik turun.. hehe gempak giler la masa tu..

User avatar
CRAZYhAMStER
Pendaki Terlampau
Posts: 592
Joined: 05 Dec 2006, 12:12
Contact:

Post by CRAZYhAMStER »

tahniah NADIR...

[ADVENTURE IN LIFE] SURVIVAL through degrading nature

www.crazyhamster.multiply.com

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

orga| Thank you!

epott| ha tula.... dah cerita kat atas, password udah ilang laaaaa..

Uglysister| ha memanglar.... terpegun jugak aku tengok.... Chukang otai html masa tu.....

Crazyhamster| Thank You!
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
Lapore
Pendaki Gunung
Posts: 134
Joined: 11 May 2006, 09:30
Location: Kami yg ditinggalkan
Contact:

Post by Lapore »

tahniah bro nadir.......!!!!! :wink:
The Bad, The Good & The Ugly....JiwaKacau?

(Ö¿Ö)aRen
Pendaki Hebat
Posts: 305
Joined: 11 Mar 2006, 10:54
Location: Shah Alam.
Contact:

Post by (Ö¿Ö)aRen »

tahniah....dgn ucapan... :lol:
mesti ucapan one...SELAMAT MAJU JAYA giteww
hehe...Luv n peace♥♥♥

(ä¿ä)
aYen

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Post by JeNaL »

nadir, taniah bro..... semoga selagi ada hayat di kandung badan, jasa dan sumbangan anda amat di alu-alukan oleh semua warga GO.

User avatar
pendaki baru
Pendaki Gunung
Posts: 188
Joined: 05 Jun 2006, 14:30
Location: Kota DamanSara, Petaling Jaya
Contact:

Post by pendaki baru »

Tahniah nadir....

saya budak baru... kat sini... tak sampai 2 tahun pun lagi..

asal unsul Go pun banyak tak tahu lagi.
Nak Tengok Gambar Sila Lah Ke c ni
http://fazrul06.multiply.com/
http://www.myspace.com/9368275
><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

Lapore| TQ bro

aren| TQ TQ... semua kena maju...

orca| yup setuju!

Pendaki baru| saya pun mula macam tu jugak. yang penting semangat ngan minat mau ada.
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by solaris »

Vote 4 naadir

User avatar
castello
Pendaki Sondol
Posts: 416
Joined: 06 Jun 2006, 09:35
Location: cheras, kuala lumpur
Contact:

Post by castello »

Tahniah Nadir!!!!!...

Setiap kelebihan itu bukan untuk dibanggakan tapi untuk dikongsi dan manfaatkan untuk kebaikan bersama....Dan setiap kekurangan itu bukanlah untuk dipandang rendah, di caci tapi untuk kita bersama perbaiki dan sempurnakan untuk kemajuan kita semua...
CASTELLO
Callsign: 9W2CTX
Guide License No.: TG9600
Mobile No.: 0126206087
NATURE EXPLORER ENT.

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Post by kambinggurun »

betterman wrote:
kambinggurun wrote:ui nadir pon darah daging kite gak ke? ijat ngan peja salu la tgk nama dorang kat salasilah keluarga.
bukan darah daging kita...
dia budak USM tapi dia antara batch terawal yang aktif dlm GO...

peja dgn ijat dah tak aktif dalam nie so nak lantik ahli kehormat pon payah
nadir usm mana?? medicat usm kubang kerian aktif gak dulu..
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by solaris »

ok..congrat smua yang terlibat

Along-X
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 28 Jan 2008, 14:38
Location: Rawang

Post by Along-X »

Tahniah Nadir..

atas kesetiaan anda pada GO
kishirosan.multiply.com
<b>X-TREKKER</b>
Mencari Rahsia Alam

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Post by bargading »

Idup YB Nadir....
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

pa'bu
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 02 Jan 2007, 21:32

Post by pa'bu »

ui tak sangka aritu aku gi shoot gamba kat penang dgn YB rupenye.
tahniah nadir!
jasamu akanku kenang.

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

Tahniah Nadir...
Dah lama setia bersama GO.
Mmg sesuai dapat ahli kehormat.. :wink:
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

sorry kengkawan, lama tak masuk kat sini....

Frostice| TQ


Pa'bu| Toksah nak ngada...

Phop| hang pun otai dah laaaaaaa

Along-x| TQ

Solaris| hehehe

Kambingurun:
nadir usm mana?? medicat usm kubang kerian aktif gak dulu..
ya dulu Medicat aktif jugak, Andee antara yang asaskan kelab tu masih contact lagi. Yang aku ingat geng Medicat si Andee , Black ngan Amjad. Semua dah jadik doktor.. heheh Andee kat kl, Black entah kemana, Amjad jadi pakar mata kat Hospital Alor setar, kalu tak silap aku. haritu masa kerja wilderness, ada staff aku gi rawat mata, kena pulak kat Dr Amjad. dia tanya staff tu, kenal nadir tak.... jadi jejak kasih pulak... hahaha

aku tak pandai macam depa, blajar kat USM penang jer. masa universiti, tubuhkan club underground sendiri - ACME - Adventurers , climbers and Mountain Explorers. Geng kuat naik gunung dulu - Berg ( nizam ) , kandaq , arin, T-rath, Zambri, Mardeque, Sha , Subky , Milin, Rapid, Adzhar , Atul, . skang semua dah gantung beg... hehehe
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
IAmSoDamSian
Pendaki Gunung
Posts: 116
Joined: 17 Sep 2007, 14:24
Location: Kluang Johor

Post by IAmSoDamSian »

Tahniah Abe Nadir.. kita.. harap aktif5 la.. kat GO nie.. dan bertambah meriah la... :evil:
Image

wak
Pendaki Gunung
Posts: 1
Joined: 17 Aug 2008, 10:28

congrat..... nadir

Post by wak »

ingat dh lama jadi ahli kehormat... apa pun congratulation... memang patut pun dpt title tu heheh... keong kawin tak mai...ada program ka?.... alrite see u

p/s : aku dh tengok web ko... interesting ada muka kawan baik ko la ....daren hehehe

Post Reply