Salam takziah utk Botak dan Putri Rimba (Adik)

Pengumuman dari Gunung Online

Moderator: pentadbir

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Salam takziah utk Botak dan Putri Rimba (Adik)

Post by uglysister »

Assalamualaikum,

Utk sahabat2 dan pendaki2 G.O,
adalah dimaklumkan 2 pendaki kita baru kehilangan ayah masing2 semasa dorang mendaki G. Gerah merdeka lepas.

Buat masa ni, dorang still tak dapat dihubungi sebab baru hari ni keluar dari Agek ke Lasah.

Ayah botak meninggal hari ahad(2 sept) kol 2pm, ayah putri rimba meninggal ahad gak kol 1 pagi.

arini nanti ada geng2 yg akan tgu kat Lasah bile dorang keluar dari kg lerlar utk pikap dorang and bawak balik terus ke rumah masing2.

Salam takziah pada keluarga masing2.. :(

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi »

AL-FATIHAH buat arwah kedua dua ayahanda tersayang rakan kita adik dan botak.

hai
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 02 Jan 2006, 18:56

Post by hai »

al-fatihah

User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Post by ryu_kyo »

al fatihah
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Post by mintobe »

al fatihah...

salam takziah buat kedua-dua keluarga...

User avatar
arau
Pendaki Gunung
Posts: 20
Joined: 10 Sep 2006, 01:51

Post by arau »

AL-FATIHAH.....

salam takziah buat kedua-dua keluarga..

nak tanya, botak radak ker?

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

bukan botak radak, botak lain.. geng2 KHG lama
x sure lak nickname dia kat sini

rasenya mungkin skang dorang dah tau kot berita kematian ni, sebab dgr2 mail yg bawak 4wd dah masuk awal tgu dorang kt kg lerlar nak bawak keluar secepat mungkin
Last edited by uglysister on 03 Sep 2007, 16:15, edited 1 time in total.

yongyap
Pendaki Gunung
Posts: 76
Joined: 07 Dec 2005, 10:26
Location: Bawah Fly
Contact:

Post by yongyap »

botak nisam ke?

apapun takziah.
moga roh dicucuri rahmat.
Kasihan Hutan Kita

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

a'ah botak nisam

User avatar
adlyana
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 04 May 2006, 13:11
Location: KL
Contact:

Post by adlyana »

my condolences for both of you. be tough & stay strong.

Al-fatihah.

JariPutus
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 08 Jun 2007, 23:45

Post by JariPutus »

takziah buat family botak & adik..

al-fatihah

User avatar
nowa
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 25 Aug 2006, 17:12
Location: mazar-e-sharif,Afghanistan

Post by nowa »

alfatihah...

beb..adik nih kak adik @ kak nita @ bini abg uden ke?

mangu
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 24 Aug 2006, 01:20

Post by mangu »

takziah...al-fatihah...

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil »

takziah adik..
alfatihah.
Last edited by nabil on 04 Sep 2007, 14:36, edited 1 time in total.
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

lypan
Pendaki Gunung
Posts: 22
Joined: 31 Jan 2006, 02:39
Contact:

Post by lypan »

takziah...

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

"Abg muzs tau tak.. tiap kali adek nak masuk utan.. ibu ngan ayah lak yg sibuk lebih.. heeeeeeee bestnya rasa.. Diaorang betul2 support adek!!"

Begitulah anatar kata2 terakhir yang pernah adek cerita kat aku masa hari rabu malam khamis sebelum pergi ke sg siput keesokkannya.

Mulutnya yg becok seperti biasa amat gemar menceritakan bertapa supportif nya kedua orangtuanya..

Alfatihah, semoga adek tabah menghadapinya.

Salam Sayang
Dari Abang Muzs Sekeluarga :(
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
lynncomel
Pendaki Gunung
Posts: 80
Joined: 05 May 2006, 19:15
Contact:

Post by lynncomel »

takziah buat Adik and Botak...
X Plorer Adventure
"The Premier Gateway to Adventure..."
http://www.xploreradventure.com
http://c0mel.multiply.com

User avatar
lynncomel
Pendaki Gunung
Posts: 80
Joined: 05 May 2006, 19:15
Contact:

Post by lynncomel »

takziah buat Adik and Botak...
X Plorer Adventure
"The Premier Gateway to Adventure..."
http://www.xploreradventure.com
http://c0mel.multiply.com

User avatar
adikcomelx
Pendaki Gunung
Posts: 32
Joined: 05 Dec 2005, 16:55
Location: ataih bawah..
Contact:

Post by adikcomelx »

innalillahiwainnalillahirojioun..

Salam takziah buat Botak@nisam & adik@Putri Rimba sekeluarga
Al-Fatihah..
~walerrzz~

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

Nowa,
bukan, tu adikcomelx, adik yang ni pakai nick 'putri rimba'

latest update :
dorang sampai kg lerlar pukul 6.30pm smlm, pastu keluar ke Lasah sampai pukul 9.30pm, pastu baru dibagitau berita ni. Dorang dah dihantar ke rumah family masing2..

dikla
Pendaki Gunung
Posts: 20
Joined: 06 Feb 2006, 15:33
Location: aussie

Post by dikla »

salam Takziah buat adik juga botak

AlFatihah
Last edited by dikla on 05 Sep 2007, 12:38, edited 1 time in total.
me n me again

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

Alfatihah buat arwah...amin

.........
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung »

takziah botak Image




takziah adikImage

User avatar
rat-tat-tat
Pendaki Hebat
Posts: 369
Joined: 29 Mar 2006, 19:19
Location: The Cat's Eye Nebula
Contact:

Post by rat-tat-tat »

aL-fatihah...
takziah kepada Botak & Adik...
Image

User avatar
cik_leey
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 22 Mar 2006, 10:32

Post by cik_leey »

takziah utk adik dan botak dan banyakkan bersabar
:) BETTER LATE THAN NEVER.....

Abg_Jaws_Ikan_Paus
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 16 Jan 2006, 02:00

Post by Abg_Jaws_Ikan_Paus »

salam semua,

takziah utk botak dan adik, semoga roh nye ditempat kan disisi org2 yg beriman....

aku sampai rumah kul 5.30 pagi tadi....

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

takziah

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

5.30pagi dil? sampai sabak bernam kol berapa?
botak ngn baby camne, adik plak camne? dorang ok ke..

User avatar
rizan79
Pendaki Gunung
Posts: 24
Joined: 17 Jul 2006, 11:29
Location: butterworth
Contact:

Post by rizan79 »

takziah......

User avatar
ezam
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 23 Apr 2007, 01:41

Post by ezam »

biar pn aku x kenal diorg...

tp aku sedih gak....dgr citer korang... :(

so Salam takziah buat Botak & Putri Rimba sekeluarga

Al-Fatihah..



---------------------------------------------------------------
:) peace

siti situ sana sini
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 25 Sep 2006, 10:18
Location: celah batu

Post by siti situ sana sini »

Salam Takziah..

mmg sedih bila kita kehilangan ibu @ bapa tersayang.... banyakkan bersabar..
:-pandang siti situ nampak sana sini-:

User avatar
DEQNA
Pendaki Hebat
Posts: 342
Joined: 19 Jan 2006, 18:08
Location: lost in da middle
Contact:

Post by DEQNA »

Al-Fatihah....


salam takziah wat botak n adik sekeluarga...
<<SaVE tHE BESt FOR LaSt>>

Abg_Jaws_Ikan_Paus
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 16 Jan 2006, 02:00

Post by Abg_Jaws_Ikan_Paus »

aku sampai kg botak dalam kul 1 lebih... adik balik dgn apek... apek setle kan adek aku setle kan botak

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

Image


Salam Takziah buat Botak & Adik
CARPE DIEM!

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

Abg_Jaws_Ikan_Paus wrote:aku sampai kg botak dalam kul 1 lebih... adik balik dgn apek... apek setle kan adek aku setle kan botak
Taniah bro berdua......sokongan moral memang kena waktu2 gini
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Post by abe~G »

Takziah pada Botak dan Adik keatas permergian bapa tersayang,cekalkan hati tabah menhadapi dugaan.

Alfatihah.

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

fuhhh....
sedih tak terkata apa-apa...
kitorang semua dah selamat sampai di lasah dalam pukul 10 malam tadi...
terus gi umah mail hilux...

botak dgn eppot dtg utk bagitau kat botak
apek dgn ryoq dtg utk bagitau kat adik...
bila dengar adik meraung yang tak leh tahan tuh..
fuhhh terasa sampai dalam hati....
botak pon menangis tapi still buleh kontrol...
:(

sedih....

semoga roh mereka dicucuri rahmat...
takziah utk adik dan botak

al-fatihah
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
puteri-rimba
Pendaki Tegar
Posts: 245
Joined: 02 Feb 2007, 15:01
Location: singapore
Contact:

Post by puteri-rimba »

terima kasih tak terhingga pada rakan pendaki semua....

"angah redha dengan pemergian babah..... andai itu ketentuan ilahi.....


berita pemergian babah adik dapat tahu dari abg fadhil yg menanti line up GERAH turun kat kg LASAH bersama kak epot, abg apex (pinky), kamal, ira tahira & ryoq.

kami tiba lewat 10.mlm..... kegembiraan turun dari xpdc GERAH betul2 d ragut oleh kesedihan & kekecewaan yg melampau.....

"ampunkan kami adik beradik yg tidak dapat melihat akhir hayat babah .......

(along outstation kat sarawak)
(angah ada xpdc gunung GERAH)
(adik cha terlibat ngan camping program)


"andai ku tahu.......
"aku pasti d cc mu
"andai ku tahu.....
"ampunilah dosaku....
"aku redha pemergian mu itu......
"aku pasrah TUHAN lebih menyayangi mu......
"aku doa kan , bersemadilah ENGKAU aman d pusara.......
"aku doa kan , roh MU di cucuri rahmat-NYA

p/s takziah juga buat abg botak & kak baby......

terima kasih tak terhingga pada rakan pendaki semua..... jemput kerumah untuk kenduri arwah pada 8hb sept 2007 di kediaman TNB kapar, klang - 012-7059747 atau bleh tanye LAPORE cara2 nak ke TNB kapar.

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

adik...
semoga tabah dan banyak bersabar...
banyakkan berdoa utk arwah kerana doa dari anak-anak banyak membantu arwah di dalam kubur...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

semut merah
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 03 Jun 2006, 16:05
Contact:

Post by semut merah »

takziah buat adik dan botak...

Post Reply