Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Sila daftar di sini

Moderator: pentadbir

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Post by Freelance » 07 Dec 2005, 16:06

Sila iklankan atau berikan nama-nama grup atau kelab-kelab yang terdapat di Malaysia. Luar negeri pun boleh lah... ia sebagai rujukan kepada penggemar-penggemar outdoor

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance » 07 Dec 2005, 17:39

laa bukan tiru lah, ni web gunung online pun dah mcm bintang3.net. kalo boleh kelab2 gunung leh lah cari maklumat aktiviti kt kelab2 ni.

jemerr
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 07 Dec 2005, 20:55
Location: K2
Contact:

kELAB kAWE

Post by jemerr » 07 Dec 2005, 21:05

Nama Kelab: TaikGunungTanahMelayu
Tarikh Penubuhan: Jun 2005
Aktiviti:Byk, yg leisure ade, hiking ade, pendek kata macam2 ada

Kelab nih ditubuhkan atas dasar susah nak dapat kelulusan dari pihak HEP dr sebuah Universiti di Lembah Kelang. (universiti perlu dirahsiakan atas dasar2 keselamatan). Cuba mencari aktiviti outdoor dr seluruh malaysia. Kami ni setahun jagung, so mane2 otai yg nak menolong tu kami ucapkan terima kasih daun keladi.

--------------------"WE NEVER WALK ALONE"-----------------------------

--JEMERR--

User avatar
KuKuBesi
Tokey KHK
Posts: 112
Joined: 05 Dec 2005, 09:06

Post by KuKuBesi » 08 Dec 2005, 08:18

off topik

jemer ko dah bayar tshirt ke blom? binatang3.. lupa plak aku

freelance
lu sendri pun takde team.. keh keh keh

ogkl - www.ogkl.com.my
rmdc - www.melayu.com/rmdc

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance » 08 Dec 2005, 12:33

laa sape ckap wa ada team.dah tentu nama pun freelance...entah per2 ler..sbb tu saya nak tahu kelab berdaftar dan tak berdaftar..so kengkawan leh kontek2 sesama sendiri utk dptkan info atau aktiviti terkini. lu kacau daun lahhh......

e_lan
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 06 Dec 2005, 11:28
Contact:

Post by e_lan » 08 Dec 2005, 14:29

:D

Karat_adv = http://karat.multiply.com


e_lan

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance » 08 Dec 2005, 15:30

alaa lu kacau dodok time nak royo je.nak kacau dodol, g ler kacau dodol.kt sini tak de kuali nak kacau tau...

sifoo.co.uk
Pendaki Gunung
Posts: 7
Joined: 05 Dec 2005, 15:04
Location: belay the second
Contact:

salam...

Post by sifoo.co.uk » 09 Dec 2005, 17:33

salam...

ello rakan2 pendaki...
kalau nama kompeni ngan club division boleh ker...

Company Name :
Nusantara Outdoor.

Club Division :

- dareOutdoor & sports adventure (for trainning and educational learning)
- sigxRock adventure (community of instructor climbers)
- mount art adventure (community of mountaineering guide)

sume jenis recreational and outdoor activities and trainning are provided
can nego... the most best nego. price in malaysia.

contact person - 012 6088841 (sifoo)


.::sifoo.co.uk::
climb at its best

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 » 12 Dec 2005, 11:39

Silver Outdoor Sports Ent.

Services / Perkhidmatan
1. Mountain Guide (esp. in PERAK State = Korbu, Gayung, Y.Yap, Y.Belar,Chamah, Ulu Sepat, Liang East, Bubu, Bujang Melaka, Bar Gading, Batu Puteh, Bintang, Inas, Chabang, Swettenham, Tangga and many more)
2. Potter / Pengangkut Barang
3. Transportation service .. 4WD, Bus, Van
We used to be the most selected Company in providing outddor services in Malaysia.

Muzs
013-5011471
adisos2002@yahoo.com
SOS Managing Director
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am » 12 Dec 2005, 20:02

telah terkapai-kapai kembali..

sebelum nih penah join dan terlibat dlm aktiviti:

ADREX (IKRAM), GERAH (Gerakan Aktiviti Hutan), MMU OARS, OB UPM, KARAT, OGKL, PMM etc

skang neh ingat nak main climbing plak... nak gantung beg sbb nak start cari duit plak dulu time jadi student boleh la membazir duit pi sini-sana sebab ada tajaan MARA (miakakkaa...) skang nih self-sponsored la nmpk gayanya. kerja keras.. kerja keras.. cari duit.. cari duit..

sifoo.co.uk
Pendaki Gunung
Posts: 7
Joined: 05 Dec 2005, 15:04
Location: belay the second
Contact:

ello bro...

Post by sifoo.co.uk » 13 Dec 2005, 17:50

camp-5 dah opennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
climb at its best buddy.......


.::sifoo.co.uk::
climb at its best

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance » 15 Dec 2005, 15:06

any club, team, company, and pertubuhan ?

User avatar
angahbelantara
Pendaki Gunung
Posts: 71
Joined: 05 Dec 2005, 18:53
Location: celah pokok
Contact:

Post by angahbelantara » 15 Dec 2005, 18:09

ECO ADVENTURE
BELANTARA OUTDOOR ADVENTURE

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Post by sacredreich » 16 Dec 2005, 16:45

Affiliation

User avatar
orggunung
Pendaki Gunung
Posts: 22
Joined: 19 Dec 2005, 22:10
Location: SB

nama2 kelab atau apa2 je

Post by orggunung » 19 Dec 2005, 22:23

R.A.S.T.A

rekreasi alam semulajadi team adventure

diasaskan pada awal tahun 90an.
back to nature

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow » 20 Dec 2005, 09:22

MMA = ?
tahun lepas start (2004)
adventure / leisure group
base camp - mamak ali ibrahim BTS
jumlah ahli - lebih 20 org
jumlah yang ikut xpdc - nak cari 10 pun kekadang susah :D
peserta paling muda = 14 tahun
peserta paling tua = 48 tahun
logo - dlm pembikinan
jumlah awek solo - 6 (include jantan yg jambu)
milestone - x pernah dpt kluar bunga buah sebelum gelap.. ada je hal.
ungkapan paling popular - 'jauh lagi ke bang?'

sekian tima kasey!
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 20 Dec 2005, 11:09

rmdc dan khg
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho » 20 Dec 2005, 14:25

GTA.gatocha.team.adventure.

age: setahun jagung (november 2003)
ahli: yg serius & available 8 org je
port: Hutan Simpan Panti
dialog glamer : "jgn mcm2, kena petir nnt.."
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

ayeen carlos
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 23 Dec 2005, 15:06
Location: perak

Post by ayeen carlos » 24 Dec 2005, 00:38

PRESTIGE OUTDOOR SPORT SDN BHD (POST)
D/A PEJABAT BELIA DAN SUKAN PERAK TENGAH,
ARAS TIGA KOMPLEKS PENTADBIRAN DAERAH
BANDAR BARU SRI ISKANDAR
32600 BOTA
PERAK DARUL RIDZUAN.

DIDAFTARKAN : TAHUN 2000
NO LESEN : TG 6170- PEMANDU PELANCONG ALAM SEMULAJADI (DILESENKAN OLEH KEMENTERIAN KESENIAN DAN PELANCONGAN MALAYSIA/JABATAN PERHILITAN DAN UNIT PERANCANG EKONOMI NEGERI PERAK DAN KESATUAN PEMANDU PELANCONGAN MALAYSIA)
KAWASAN OPERASI : SELURUH NEGERI PERAK,GUNUNG2 DI SELURUH NEGERI PERAK,TASEK2- T.BANDING,T.TEMENGGOR,T.RABAN, SUNGAI2.
AKTIVITI : MENDAKI GUNUNG, JUNGLE TRACKING,
BERKAYAK, BERAKIT,MEMANCING
LAIN2 AKTIVITI : ASAS REKREASI, SURVIVAL
KEMUDAHAN : KAYAK,CHALET,KHEMAH DAN KELENGKAPAN PERKHEMAHAN YANG LAIN.
UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA HUBUNGI : EN. HALIM 012 4699267
SAMIL 012 5780615 EDDY 012 3674204. PEJABAT 05 3711959 (SHAMIL/ADDY )
PENGALAMAN : MENJADI GUIDE SEJAK TAHUN 1987.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: nama2 kelab atau apa2 je

Post by biNGai » 27 Dec 2005, 18:49

R.A.S.T.A

rekreasi alam semulajadi team adventure

diasaskan pada awal tahun 90an.


mat jan, apek, mat din, stall burger rasta simpang kg melayu tuh aktif lagi ke ?


nostalgia join dorang gi Kenong + Stong-Ayam taun 90-an dulu 8)
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

mountpackers

Post by mountpackers » 26 Jan 2006, 09:49

am, kalau ko nak climbing datang ler ke bt.caves tuh dah lame aku tunggu ko , ckp dari dulu nak datang tapi x penah² nak datang..kekekke

mountpackers

Post by mountpackers » 26 Jan 2006, 09:57

Outdoor Activities and Recreational Society (OARS)
Multimedia University
Cyberjaya

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 31 Jan 2006, 20:28

Outdoor Activities and Recreational Society (OARS)
Multimedia University
Cyberjaya
dekat lah kita....
aku keja DHL yang kat traffic light tuh
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

Xpeditor
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 01 Feb 2006, 00:42
Location: Ipoh

Post by Xpeditor » 01 Feb 2006, 01:54

kite dr Group Flintstones....rmai species dah pupus tp ade gak masih idup lagi...kah..kah...
Fight No More
Dream No More
Walk No More
Let Nature Run its Course

User avatar
xqtif
Pendaki Gunung
Posts: 37
Joined: 19 Jan 2006, 16:52
Location: Kedah
Contact:

ermm

Post by xqtif » 02 Feb 2006, 15:30

kitaorang dari Kelab Latihan KelanaSiswa Malaysia (KLKM)
Take The Challenge, Get The Xperience enjoy The enviroment

mountpackers

Post by mountpackers » 03 Feb 2006, 01:02

ler, ko dekat DHL jer ker?hahahha, sape sangke.. hari2 lunch kat terminal ker?

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 03 Feb 2006, 04:34

ler, ko dekat DHL jer ker?hahahha, sape sangke.. hari2 lunch kat terminal ker?
mana lagi....
tak sanggup aku lepak hassan hehehe....
tapi bukan setiap hari pon...
aku keja shift....
ikut nasib lah....
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

tumbrio
Pendaki Gunung
Posts: 99
Joined: 09 Feb 2006, 17:12
Location: Bawah Tanah

BEGIAS

Post by tumbrio » 13 Feb 2006, 15:16

BEGIAS (Belacak Giling Adventure Squad)

members = 11org
est 2006
*under GERAH*
Hailz

ptualang
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 14 Feb 2006, 13:52
Location: di kotak pemikiran

Post by ptualang » 22 Feb 2006, 16:58

kelab:

ADREX : ADVENTURE N RECREATION CLUB KLIUC(KOLEJ IKRAM)
-the extrem explorer-
GERAH : GERAKAN AKTIVITI HUTAN
-gempak gila ganas-
BEGIAS : BELACAK GILING ADVENTURE SQUAD
- satu squad satu suara satu sondolan-
SKUPANG : SQUAD PANJAT GUNUNG
-sekali panjat pasti nak lagi-


[/b]
ptualangan yang kian moncah di alam bebas....

User avatar
cybertura
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 11 Jan 2006, 11:28
Location: cybertura
Contact:

Post by cybertura » 23 Feb 2006, 16:34

Outdoor Activities and Recreational Society (OARS)
Multimedia University
Cyberjaya
sama gak aku dr MMU .. :!:

jimi
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 18 Feb 2006, 12:39
Contact:

Post by jimi » 23 Feb 2006, 17:17

aku..dah takde kelab...
lagi 2 bulan..kejap jerk...

User avatar
poknik
Pendaki Gunung
Posts: 81
Joined: 22 Feb 2006, 12:52
Location: putrojayo

Post by poknik » 27 Feb 2006, 17:10

N.T.T.A

n-----g tera trill adventure team.

di jelma kan pada 2-3 tahun lepas.. hari hari terakhir projek .
arwah paa"de. menamekan kami sebagai ntta. setolah makan langsat selama 2 ari daripado 9 ari dalam projek tu.......

masih setahun langsat. zerooooo.

User avatar
azzira
Pendaki Gunung
Posts: 22
Joined: 21 Feb 2006, 10:43

Post by azzira » 28 Feb 2006, 13:34

aku penah dengar nama group ni...Kaki Utan Adventure Team = KUAT, mana ntah perginyer... :roll:

User avatar
defzone
Pendaki Tegar
Posts: 233
Joined: 23 Jan 2006, 17:20
Location: Ipoh mali mah.
Contact:

Post by defzone » 28 Feb 2006, 14:06

PUO TREKKER
(Team Rekreasi dan Kembara Politeknik Ungku OMar)

:) :) :) :)

Biaser undergroundjer....kekadang jer legal bila nak minta bas :D
Climbing mountain not for glory or glamour
but for self satisfaction. 8)
lastman@sweeper
https://www.facebook.com/chekhalil.khalid

User avatar
qebal84
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 28 Feb 2006, 13:20
Location: ukm, bangi
Contact:

Post by qebal84 » 28 Feb 2006, 23:25

Coach aku punye team:

1-Belantara Advanture Team
2-Jejak Belantara Team

User avatar
DirtyDozen
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 19 Feb 2006, 20:45
Location: sondol menyondol

Post by DirtyDozen » 10 Mar 2006, 18:15

Untuk pengetahuan Freelance..

ini serba ckit yang aku tau..
1. Mountain Craft - dah pupus
2. Belantara Adventure Team (B.A.T) - dah pupus
3. Rejang Adventure Team - hampir pupus
4. RASTA -hampir pupus
5. OGKL - masih bernyawa

* group di atas wujud awal 90-an

6. Eco Adventure (group serpihan Mountain Craft) - aktif
7. Belantara Outdoor Adventure - aktif
8. Rekreasi Melayu.Dot.Com (RMDC) - aktif
9. Penang Adventure Team -aktif

* Group di atas wujud penghujung 90-an dan awal 2000

10. Globe Trekker Adventure - aktif
11. Triple XxX - aktif
12. Tee Pee Team (Perhebat) - aktif
13. Bintang 3 - aktif
14. dKLpacat - akan pupus :)
15. Gerakan Aktiviti Hutan (Gerah) - aktif
16. Night Blues Adventure Team - dah pupus
17. Kelab Jiwa Kacau - kurang aktif

* Group di atas wujud dalam pertengahan alaf baru.

17. Karat adventure Team (group serpihan OGKL) - aktif
18. Addrex -aktif
19. Explorasi Asia - aktif
20. Jejak Kembara Adventure - aktif
21. Persatuan Pendaki Perak - aktif

*Group di atas aku tak tahu bila kewujudannya... :?

Nota:

catatan di atas adalah pengetahuan aku saja..kalu ada salah dan silap,tlglah perbetulkan ek..aku ni insan yang hina.. :cry:
Last edited by DirtyDozen on 19 Mar 2006, 20:49, edited 1 time in total.

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 12 Mar 2006, 04:58

MAT - mesra alam trekker : banyak memancing je skang nie

KHG - kembara hutan gunung : banyak join group lain, sekali-sekala jer sekarang nie ada aktiviti.... :)

FOREST - group lama nie..... tak tau ada lagi ke tidak....
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice » 17 Mar 2006, 10:11

KP Hikers
~ Diasaskan tahun 2002
*Ditubuhkan baru-baru ni sahaja..

Nature ~ Mountain Climbing, Hiking etc.

Type ~ Leisure (moving towards more adventure climb)

Keahlian ~ Baru lebih kurang 20 sahaja.

Aktiviti terkini ~ Ke Tmn Negara Endau Rompin (Insya Allah....)

http://kphikers.blogdrive.com
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
CarSharF
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 04 Dec 2005, 14:53
Location: Kuala Pilah, Negeri Sembilan.

Post by CarSharF » 19 Mar 2006, 10:11

Masa aku student dulu aku member Adventure and Recreational Club, UIAM.

Tapi bila dah 4 tahun habis belajar, aku tak sempat-sempat lagi nak daftar dengan Persatuan Alumni Kembara Dan Rekreasi UIA Malaysia (LATEPACKERS), tengah aktif sekarang ni.

Tarzan
Pendaki Gunung
Posts: 28
Joined: 05 Jan 2006, 08:33
Location: Belantara

Post by Tarzan » 23 Mar 2006, 16:59

Nak try jejak kasih le kamik nie...
Tapi bila dah 4 tahun habis belajar, aku tak sempat-sempat lagi nak daftar dengan Persatuan Alumni Kembara Dan Rekreasi UIA Malaysia (LATEPACKERS), tengah aktif sekarang ni
Kau ade kenal senior kau....nazri kembar nazri(UTM).....tahun1995/1996 grad....si kurus kering bercermin mata
Jaga Hutan Kita

Post Reply