GUNUNG PASIR VIA KG.BUKIT (SRI MENANTI)

Menyimpan dan mengemaskini log yang telah diposkan di dalam Gunung Online
Post Reply
User avatar
deybol
Pendaki Gunung
Posts: 75
Joined: 26 Jun 2010, 00:33
Location: dalam hammok

GUNUNG PASIR VIA KG.BUKIT (SRI MENANTI)

Post by deybol » 12 Feb 2011, 14:50

Trip gunung pasir pada awalnya telah d'rancang pada thun 2008 lagi bersama en orga..tapi alhamdulillah akhirnya dapat juga pergi kesana pada 15-16 jan-2011..dengan ketinggian 909m dapat juga ditawan...TAHNIAH kepada rakan2 yg telah bertungkus lumus untuk membuka trek untuk sampai ke puncak gununG pasir..


(PERJALANAN KAMI KE GUNUNG PASIR)

15 JAN 2011
09.00PG:setting ration n bertolak dari seremban ke lokasi yg ingin d'tuju kg.bukit sri menanti...
setelah lama mencari di mana letaknya kg bukit akhirnya kami temui juga setalah
bertanya pada penduduk kg d'situ...
02.00ptg:strating point kami hendak ke gunung pasir ialah pada peghujung kg.bukit melalui
jeram2 yg terdapat pada kg tersebut...
perjalanan kami dimulakan melalui kebun getah dan lalui bukit pangok..
sepangjang perjalan akhirnya jumpa juga kami waterpoint yg mgkin mnjadi last
waterpoint sebelum ke puncak gunung pasir..
11.00mlm:akhirnya penantian untuk ke puncak gunung pasir berakhir sudah..
setelah menebas,tergolek,tersungkur,pangok sampai juga pasukan kami ke puncak
gunung pasir...

16 jan 2011
09.00PG:kami sempat juga untuk mencari view dari puncak tp malang nya pokok yg sudah
banyak membesar menghalang penglihatan kami untuk melihat view dari puncak...
11.00PG:mulakan perjalanan turun melalui trek yg sama semasa naik semalam..
07.00ptg:setelah penat menurun je sampai juga ke starting point semula...

inilah serba sedikit mengenai perjalanan kami ke GUNUNG PASIR..

.....MISSION SUCSESS.....
SELAMAT BERGUNUNG-GANANG....

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: GUNUNG PASIR VIA KG.BUKIT (SRI MENANTI)

Post by span » 13 Feb 2011, 03:01

Trip gunung pasir pada awalnya telah d'rancang pada thun 2008 lagi bersama en orga..tapi alhamdulillah akhirnya dapat juga pergi kesana pada 15-16 jan-2011..dengan ketinggian 909m dapat juga ditawan...TAHNIAH kepada rakan2 yg telah bertungkus lumus untuk membuka trek untuk sampai ke puncak gununG pasir..


(PERJALANAN KAMI KE GUNUNG PASIR)

15 JAN 2011
09.00PG:setting ration n bertolak dari seremban ke lokasi yg ingin d'tuju kg.bukit sri menanti...
setelah lama mencari di mana letaknya kg bukit akhirnya kami temui juga setalah
bertanya pada penduduk kg d'situ...
02.00ptg:strating point kami hendak ke gunung pasir ialah pada peghujung kg.bukit melalui
jeram2 yg terdapat pada kg tersebut...
perjalanan kami dimulakan melalui kebun getah dan lalui bukit pangok..
sepangjang perjalan akhirnya jumpa juga kami waterpoint yg mgkin mnjadi last
waterpoint sebelum ke puncak gunung pasir..
11.00mlm:akhirnya penantian untuk ke puncak gunung pasir berakhir sudah..
setelah menebas,tergolek,tersungkur,pangok sampai juga pasukan kami ke puncak
gunung pasir...

16 jan 2011
09.00PG:kami sempat juga untuk mencari view dari puncak tp malang nya pokok yg sudah
banyak membesar menghalang penglihatan kami untuk melihat view dari puncak...
11.00PG:mulakan perjalanan turun melalui trek yg sama semasa naik semalam..
07.00ptg:setelah penat menurun je sampai juga ke starting point semula...

inilah serba sedikit mengenai perjalanan kami ke GUNUNG PASIR..

.....MISSION SUCSESS.....

wahhh tahniah kt korang... anway gunung ni kat mana ekk bro
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
deybol
Pendaki Gunung
Posts: 75
Joined: 26 Jun 2010, 00:33
Location: dalam hammok

Re: GUNUNG PASIR VIA KG.BUKIT (SRI MENANTI)

Post by deybol » 13 Feb 2011, 15:14

span:gunung pasir terletak di area sri menanti,kuala pilah..melalui kg,gunung pasir dan trus ke kg bukit..
SELAMAT BERGUNUNG-GANANG....

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: GUNUNG PASIR VIA KG.BUKIT (SRI MENANTI)

Post by span » 14 Feb 2011, 09:33

span:gunung pasir terletak di area sri menanti,kuala pilah..melalui kg,gunung pasir dan trus ke kg bukit..

owhhh mesti beskan view gunung tu, nanti ada masa boleh awak bawak saya g gunung pasir en debol :minum:
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
deybol
Pendaki Gunung
Posts: 75
Joined: 26 Jun 2010, 00:33
Location: dalam hammok

Re: GUNUNG PASIR VIA KG.BUKIT (SRI MENANTI)

Post by deybol » 14 Feb 2011, 12:20

owhhh mesti beskan view gunung tu, nanti ada masa boleh awak bawak saya g gunung pasir en debol :minum:[/quote]


boley aje...... :minum:
SELAMAT BERGUNUNG-GANANG....

User avatar
Kasnalagat
Pendaki Tegar
Posts: 288
Joined: 26 Mar 2008, 08:30
Location: pelantar merenung bulan
Contact:

Re: GUNUNG PASIR VIA KG.BUKIT (SRI MENANTI)

Post by Kasnalagat » 17 Feb 2011, 23:44

aku nk pi gng yg ada bangkai pesawat tu..mcm ada 'adrenalin' nk kesana..moh buat satu trip ke Telapak Burok.. :tembak:
"TranQuiLLity.."

User avatar
deybol
Pendaki Gunung
Posts: 75
Joined: 26 Jun 2010, 00:33
Location: dalam hammok

Re: GUNUNG PASIR VIA KG.BUKIT (SRI MENANTI)

Post by deybol » 18 Feb 2011, 00:17

aku nk pi gng yg ada bangkai pesawat tu..mcm ada 'adrenalin' nk kesana..moh buat satu trip ke Telapak Burok.. :tembak:


owh pasal kapal terbang 2 ya...cantek gak aw nk g...kt area gunung berembun n9.. 8)
SELAMAT BERGUNUNG-GANANG....

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: GUNUNG PASIR VIA KG.BUKIT (SRI MENANTI)

Post by span » 18 Feb 2011, 12:07

aku nk pi gng yg ada bangkai pesawat tu..mcm ada 'adrenalin' nk kesana..moh buat satu trip ke Telapak Burok.. :tembak:


owh pasal kapal terbang 2 ya...cantek gak aw nk g...kt area gunung berembun n9.. 8)

aper ag en deboi, kasi up la 1 trip pg telapak burok..
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
shah_1816
Pendaki Gunung
Posts: 146
Joined: 31 Jan 2011, 13:31

Re: GUNUNG PASIR VIA KG.BUKIT (SRI MENANTI)

Post by shah_1816 » 18 Feb 2011, 15:17

saya sokong..hehe..wat la trip g sane..i followwww...

User avatar
deybol
Pendaki Gunung
Posts: 75
Joined: 26 Jun 2010, 00:33
Location: dalam hammok

Re: GUNUNG PASIR VIA KG.BUKIT (SRI MENANTI)

Post by deybol » 18 Feb 2011, 18:13

saya sokong..hehe..wat la trip g sane..i followwww...


ermmm...akan ku fkrkan tuk wt trip ke sana ya...
SELAMAT BERGUNUNG-GANANG....

User avatar
seichinakamura
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 09 Mar 2010, 08:49

Re: GUNUNG PASIR VIA KG.BUKIT (SRI MENANTI)

Post by seichinakamura » 02 Mar 2011, 13:09

owhhh mesti beskan view gunung tu, nanti ada masa boleh awak bawak saya g gunung pasir en debol :minum:

boley aje...... :minum:[/quote]


huuuu....memang menarik dan best betul viewnyee...hehhehehhe..tak gitu mr deybol..'
tapi memang gile la menebas malam tu..hahhahahaha..'

ko ingat lagi tak ?? TEBING deybol..ngeh ngeh ngeh..' :keke:
"Logic is a way of saying that anything which didn't happen yesterday won't happen tomorrow"
Image Image Image

User avatar
deybol
Pendaki Gunung
Posts: 75
Joined: 26 Jun 2010, 00:33
Location: dalam hammok

Re: GUNUNG PASIR VIA KG.BUKIT (SRI MENANTI)

Post by deybol » 02 Mar 2011, 18:53

huuuu....memang menarik dan best betul viewnyee...hehhehehhe..tak gitu mr deybol..
tapi memang gile la menebas malam tu..hahhahahaha..'

ko ingat lagi tak ?? TEBING deybol..ngeh ngeh ngeh..' :keke:

hiiihihihii...terbaekkk...TEBING..!!!perhhh..mcm haremmmm... :kah: :kah: lawak2...
SELAMAT BERGUNUNG-GANANG....

kenoi
Pendaki Gunung
Posts: 61
Joined: 14 Jan 2011, 21:43
Location: S2, Moscow

Re: GUNUNG PASIR VIA KG.BUKIT (SRI MENANTI)

Post by kenoi » 11 Mar 2011, 15:49

salam all

maybe akan buat 1 trip ke berembun N9 dalam April ni tp mungkin x pegi tngok bangkai pesawat.
nih pon member tolong setkan sepupu dia jd guide...nnt den update balik, KALO JADIK lee..
~sebab member yg tolong set kan, tertakluk dengan kelapangan sepupu dia tuuu.harap maklum.

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: GUNUNG PASIR VIA KG.BUKIT (SRI MENANTI)

Post by orga » 07 Jul 2012, 10:38

owh..trip gng pasir ni thn lepas eh..tp ringkas sgt log tu debol..
taderk citer pon pasal perot sagat tebing :keke:
ImageImageImage

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: GUNUNG PASIR VIA KG.BUKIT (SRI MENANTI)

Post by am » 02 Oct 2015, 16:52

cerita ni menarik tapi tak banyak informasi.. cerita pasal debol pangok je banyak.. huhu. puncak xda view eyh? jom la balak!!
find me more at multiply | blogspot | flickr

Post Reply