Page 1 of 1

GUNUNG NUANG 1ST TRY

Posted: 11 Nov 2010, 13:18
by edie78
kitorang group dari selayang hati kering 3 kaki ke nuang...1st try, tak tau track main redah je nekad ikut marking je...santai ditengah malam...

9 pagi bergerak ke ulu langat
10.15 pagi sampai warm-up strecthing....register
10.30 pagi start naik ke kem lolo
1.30 tgh sampai kem lolo...makan tengahari, mandi terjun tiruk, layan amoi mandi pakai bikini (macam kat bali pulak pakai bra je buat bbq) sambung tido....
7.00 mlm bangun masak makan malam sambung tido lagi....
12.30 mlm naik puncak. ade 2 org dari group cina perak nak join kitorang, pasal diorang la kene berenti 10kali tapak kasut tercabot, bawak kamera dslr nak ambik matahari terbit katanya...adui melambat kan la diorang ni...mulut cabul lak tu...segala menda nak tegur,segala2 nak suluh...menyesal bagi diorang ikut...sampai kem pacat air diorang dah abis...
2.00 pg sampai kem pacat tido jab...pewai...
4.30 pg samapai puncak pengasih, disangkakan puncak nuang...rehat dan tido cina 2 org tu tak nak teruskan nak turun balik
6.30 pagi bagun tido nampak treck turun di sebelah kiri, bergaduh 3 kaki sebab tak pasti track tu kemana...macam macam andaian...nak ke janda baik agak nya...tembus batu caves la, tebus klcc la...hehehehe
akhirnya nekad turun jugak....setengah jalan dah pewai...mental dah koyak memikirkan jalan nak naik balik ke kem pengasih nanti....turun memang best
7.00 pg gaduh lagi 3 kaki...samaada nak terusan track atau patah balik....gaduh lagi 3 kaki ni, gaduh punya gaduh....akhirya keputusan 2-1 patah balik...baru 5 min naik jumpa group dari puchong...tanya diorang track ni ke mane? diorang kata betul lah track ni kepuncak nuang sebelum pacak 1 jam lagi, masing tersengih mcam kerang...
8.30pg sampai puncak nuang......ambik gamabr makan roti
9.30pg turun ke kem lolo...pejalanan terlalu jauh rasanya...sebab naik malam tak perasan track yg kitorang naik macam ni punya sukar hehehhe
11.00pg sampai kem pacat terus jalan...tak singgah isi minyak pun..yang tinggal hanya semangat...fizikal & mental dah lame ilang...
2.00 tgh sampai lolo...masak makan mandi tido...
3.00 ptg kemas beg balik turun....
5.00 ptg sampai bawah...balik selayang tgk gambar balik perg!!! ade kak cong (pocong) berdiri belakang aku mase take 5 on track...nanti aku upload gambar nya

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Posted: 11 Nov 2010, 14:38
by poncho
betul ke pocong atau 'ghost' digital error?

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Posted: 11 Nov 2010, 19:15
by biNGai
ade kak cong ka? kak pon tadak?

agak2 la kalo nak cong pon..hehe

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Posted: 11 Nov 2010, 22:44
by edie78
puas juga meneliti gambar tu, kalau saya nak cong pun takde gunanya ramai otai dlm GO ni, malu rasanya nak tipu@buat publisiti... :)

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Posted: 11 Nov 2010, 23:12
by poncho
up je Edie. dapat tengok sekejap pun jadik la. atau PM me gambar tu ye

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Posted: 11 Nov 2010, 23:41
by penJelaJahJuJur
up laa gambo.. siang2 esok ke.. hee :D

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Posted: 12 Nov 2010, 00:35
by edie78
tutup cerita teknikal error kat digital camera...bahaya boleh menyesatkan nanti...biar la jadi kenangan kat kitorang bertiga..sekian..susun 10 jari maafkan saya...

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Posted: 12 Nov 2010, 08:39
by khairil
edie78 wrote: 1.30 tgh sampai kem lolo...makan tengahari, mandi terjun tiruk, layan amoi mandi pakai bikini (macam kat bali pulak pakai bra je buat bbq) sambung tido....

7.00 pg gaduh lagi 3 kaki...samaada nak terusan track atau patah balik....gaduh lagi 3 kaki ni, gaduh punya gaduh....akhirya keputusan 2-1 patah balik...baru 5 min naik jumpa group dari puchong...tanya diorang track ni ke mane? diorang kata betul lah track ni kepuncak nuang

5.00 ptg sampai bawah...balik selayang tgk gambar balik perg!!! ade kak cong (pocong) berdiri belakang aku mase take 5 on track...nanti aku upload gambar nya

Fakta penting dlm log perjalanan anda

1. jgn lupa upload pic amoi mandi pakai bikini kat lolo tu... :minum:
2. pertemuan dgn hikers dari puchong dan gambar 'kak cong' (pemende la nama kak cong cemana ko tau die jantan ke betina) ..

Ulasan

agaknya amoi pakai bikini tu yg mengikut hikers dr puchong seterusnya membawa watak kak cong ini... :keke:

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Posted: 12 Nov 2010, 09:42
by Defcon
edie78 wrote:tutup cerita teknikal error kat digital camera...bahaya boleh menyesatkan nanti...biar la jadi kenangan kat kitorang bertiga..sekian..susun 10 jari maafkan saya...
Leh PM saya mau belek itu gambor?

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Posted: 12 Nov 2010, 10:41
by matsaiko
Defcon wrote:
edie78 wrote:tutup cerita teknikal error kat digital camera...bahaya boleh menyesatkan nanti...biar la jadi kenangan kat kitorang bertiga..sekian..susun 10 jari maafkan saya...
Leh PM saya mau belek itu gambor?
PM sy sekali TQ

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Posted: 12 Nov 2010, 11:41
by biNGai
ala sensitip plakk..nyamperss mak nyaahhhh!!


pssstt aku tamo gamba kak cong..kasi pm gamba itu amoi pkai bikini bole?

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Posted: 12 Nov 2010, 15:40
by edie78
he he he he tak de ambik ati pun...nanti saya pm ok