GUNUNG NUANG 1ST TRY

Menyimpan dan mengemaskini log yang telah diposkan di dalam Gunung Online
Locked
edie78
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 06 Aug 2010, 15:22
Location: take 5

GUNUNG NUANG 1ST TRY

Post by edie78 » 11 Nov 2010, 13:18

kitorang group dari selayang hati kering 3 kaki ke nuang...1st try, tak tau track main redah je nekad ikut marking je...santai ditengah malam...

9 pagi bergerak ke ulu langat
10.15 pagi sampai warm-up strecthing....register
10.30 pagi start naik ke kem lolo
1.30 tgh sampai kem lolo...makan tengahari, mandi terjun tiruk, layan amoi mandi pakai bikini (macam kat bali pulak pakai bra je buat bbq) sambung tido....
7.00 mlm bangun masak makan malam sambung tido lagi....
12.30 mlm naik puncak. ade 2 org dari group cina perak nak join kitorang, pasal diorang la kene berenti 10kali tapak kasut tercabot, bawak kamera dslr nak ambik matahari terbit katanya...adui melambat kan la diorang ni...mulut cabul lak tu...segala menda nak tegur,segala2 nak suluh...menyesal bagi diorang ikut...sampai kem pacat air diorang dah abis...
2.00 pg sampai kem pacat tido jab...pewai...
4.30 pg samapai puncak pengasih, disangkakan puncak nuang...rehat dan tido cina 2 org tu tak nak teruskan nak turun balik
6.30 pagi bagun tido nampak treck turun di sebelah kiri, bergaduh 3 kaki sebab tak pasti track tu kemana...macam macam andaian...nak ke janda baik agak nya...tembus batu caves la, tebus klcc la...hehehehe
akhirnya nekad turun jugak....setengah jalan dah pewai...mental dah koyak memikirkan jalan nak naik balik ke kem pengasih nanti....turun memang best
7.00 pg gaduh lagi 3 kaki...samaada nak terusan track atau patah balik....gaduh lagi 3 kaki ni, gaduh punya gaduh....akhirya keputusan 2-1 patah balik...baru 5 min naik jumpa group dari puchong...tanya diorang track ni ke mane? diorang kata betul lah track ni kepuncak nuang sebelum pacak 1 jam lagi, masing tersengih mcam kerang...
8.30pg sampai puncak nuang......ambik gamabr makan roti
9.30pg turun ke kem lolo...pejalanan terlalu jauh rasanya...sebab naik malam tak perasan track yg kitorang naik macam ni punya sukar hehehhe
11.00pg sampai kem pacat terus jalan...tak singgah isi minyak pun..yang tinggal hanya semangat...fizikal & mental dah lame ilang...
2.00 tgh sampai lolo...masak makan mandi tido...
3.00 ptg kemas beg balik turun....
5.00 ptg sampai bawah...balik selayang tgk gambar balik perg!!! ade kak cong (pocong) berdiri belakang aku mase take 5 on track...nanti aku upload gambar nya
jalan dulu...nanti saya sampai!

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Post by poncho » 11 Nov 2010, 14:38

betul ke pocong atau 'ghost' digital error?
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Post by biNGai » 11 Nov 2010, 19:15

ade kak cong ka? kak pon tadak?

agak2 la kalo nak cong pon..hehe
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

edie78
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 06 Aug 2010, 15:22
Location: take 5

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Post by edie78 » 11 Nov 2010, 22:44

puas juga meneliti gambar tu, kalau saya nak cong pun takde gunanya ramai otai dlm GO ni, malu rasanya nak tipu@buat publisiti... :)
jalan dulu...nanti saya sampai!

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Post by poncho » 11 Nov 2010, 23:12

up je Edie. dapat tengok sekejap pun jadik la. atau PM me gambar tu ye
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

penJelaJahJuJur
Pendaki Gunung
Posts: 40
Joined: 27 Nov 2006, 01:40
Contact:

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Post by penJelaJahJuJur » 11 Nov 2010, 23:41

up laa gambo.. siang2 esok ke.. hee :D

edie78
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 06 Aug 2010, 15:22
Location: take 5

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Post by edie78 » 12 Nov 2010, 00:35

tutup cerita teknikal error kat digital camera...bahaya boleh menyesatkan nanti...biar la jadi kenangan kat kitorang bertiga..sekian..susun 10 jari maafkan saya...
jalan dulu...nanti saya sampai!

User avatar
khairil
Pendaki Gunung
Posts: 114
Joined: 04 Jun 2010, 11:43
Location: putrajaya

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Post by khairil » 12 Nov 2010, 08:39

1.30 tgh sampai kem lolo...makan tengahari, mandi terjun tiruk, layan amoi mandi pakai bikini (macam kat bali pulak pakai bra je buat bbq) sambung tido....

7.00 pg gaduh lagi 3 kaki...samaada nak terusan track atau patah balik....gaduh lagi 3 kaki ni, gaduh punya gaduh....akhirya keputusan 2-1 patah balik...baru 5 min naik jumpa group dari puchong...tanya diorang track ni ke mane? diorang kata betul lah track ni kepuncak nuang

5.00 ptg sampai bawah...balik selayang tgk gambar balik perg!!! ade kak cong (pocong) berdiri belakang aku mase take 5 on track...nanti aku upload gambar nya

Fakta penting dlm log perjalanan anda

1. jgn lupa upload pic amoi mandi pakai bikini kat lolo tu... :minum:
2. pertemuan dgn hikers dari puchong dan gambar 'kak cong' (pemende la nama kak cong cemana ko tau die jantan ke betina) ..

Ulasan

agaknya amoi pakai bikini tu yg mengikut hikers dr puchong seterusnya membawa watak kak cong ini... :keke:
What a mountain do to men, it humbles you
------------------------------------------
Gunung Mu, Gunung Ku Jua

Defcon
Webmaster Team
Posts: 308
Joined: 26 Dec 2006, 22:54
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Post by Defcon » 12 Nov 2010, 09:42

tutup cerita teknikal error kat digital camera...bahaya boleh menyesatkan nanti...biar la jadi kenangan kat kitorang bertiga..sekian..susun 10 jari maafkan saya...
Leh PM saya mau belek itu gambor?
.::[x]:

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Post by matsaiko » 12 Nov 2010, 10:41

tutup cerita teknikal error kat digital camera...bahaya boleh menyesatkan nanti...biar la jadi kenangan kat kitorang bertiga..sekian..susun 10 jari maafkan saya...
Leh PM saya mau belek itu gambor?
PM sy sekali TQ
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Post by biNGai » 12 Nov 2010, 11:41

ala sensitip plakk..nyamperss mak nyaahhhh!!


pssstt aku tamo gamba kak cong..kasi pm gamba itu amoi pkai bikini bole?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

edie78
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 06 Aug 2010, 15:22
Location: take 5

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

Post by edie78 » 12 Nov 2010, 15:40

he he he he tak de ambik ati pun...nanti saya pm ok
jalan dulu...nanti saya sampai!

Locked