Page 2 of 2

Posted: 02 May 2008, 08:01
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Bole tabik Springgggg
Memang power. Saya baru nak Grad G12 ni.... kalau jadi naik Murut ujung tahun ni. Itupun selepas 28 tahun mendaki gunung. ha ha ha

Posted: 02 May 2008, 14:31
by frostice
congrats to u..

Day 11 Kinabalu Park to Kg Monggis to Camp 1
Day 12 Camp 1 to Camp 2
Day 13 Camp 2 to Peak to Camp 2
Day 14 Camp 2 to Sabah Park Substation
Day 15 Sabah Park Substation to Kg Monggis to Kinabalu Park

kalau nak cut hari lagi.. boleh save hari lagi.. our experience
Day 1 - Kg Monggis to Sg Wuluh Camp
Day 2 - Renjer station Kg Monggis
Day 3 - Out

V2 tu ada orang pernah buat 36 jam tak silap..

mulu save dari 4 hari jadi 2-3 hari.. tak silap zaidi buat 3 hari..

merapoh - puncak tahan - kuala.. ada orang buat 2 hari.. my friend..

Trusmadi.. boleh buat 2.5 hari max.. (plus bermalam kat rumah renjer..)

murud tatau.. hehehe..

boleh complete tak sampai sebulan... ad takkan surprise kalau ada orang pecah rekod ni..
yang nyata ad takkan be the person... hehehehe.. sbb ad bit particular tentang $$$.. tanak simply spend especially on flight...
DAN takda energy... hehhehe...

ini more on personal satisfaction/achievement.. Depends pada individu.. Congrats to Chooi & good luck pada yang bakal pecahkan rekod..

peace!





pergh!!wat V2 36 jam je?? fuhhhh.....joging pon da penat...
V2 36 jam.. perghhhh.. hebat tu.
satu hari setengah jek...
lari pecut dari start sampai habis kot.. :evil:

Posted: 03 May 2008, 04:16
by betterman
v2 36 jam tuh hari2 OT sampai termuntah...
heheheh

Posted: 03 May 2008, 21:23
by frostice
Pada aku kalau niat nak pecah rekod, biar lah pecah sepecahnya..
Buat 12G ni dalam masa 30 hari.. secara SOLO.....dapat kan nasihat dan pandangan dari segi merangka perjalanan dan persediaan dari mereka yang berpengalaman.. kalau niat nak pecah.. kalau nak cuba lain pulak kan... kalau nak try test tenguk lagi laa lain... apa pun ni cuma pandangan
Sir,
Jom... :D

Posted: 03 May 2008, 22:15
by killerbees
SiR, i know u can...SiR BullllEEEHHHHH.... :evil: :evil: :evil:

Posted: 03 May 2008, 22:22
by PKN
v2 36 jam tuh hari2 OT sampai termuntah...
heheheh
nak try pecah r rekod v2 36 jam tuh..nak try wat 24 jam je.. jomm bettt...:evil:

tapi kompem 1 jam shoot da muntah hijo+ haversack campak gaung+penat gaban= patah balik... :lol: .

pecah rekod dok cameron lagi besh.. :P : :evil:

Posted: 04 May 2008, 02:32
by betterman
v2 36 jam tuh hari2 OT sampai termuntah...
heheheh
nak try pecah r rekod v2 36 jam tuh..nak try wat 24 jam je.. jomm bettt...:evil:

tapi kompem 1 jam shoot da muntah hijo+ haversack campak gaung+penat gaban= patah balik... :lol: .

pecah rekod dok cameron lagi besh.. :P : :evil:
tak de keja aku nak pecah rekod...
bukan dapat apa pon hehehe

Posted: 04 May 2008, 11:24
by arnett
Pada aku kalau niat nak pecah rekod, biar lah pecah sepecahnya..
Buat 12G ni dalam masa 30 hari.. secara SOLO.....dapat kan nasihat dan pandangan dari segi merangka perjalanan dan persediaan dari mereka yang berpengalaman.. kalau niat nak pecah.. kalau nak cuba lain pulak kan... kalau nak try test tenguk lagi laa lain... apa pun ni cuma pandangan

sir, memang buleh sir....
sy tau sir sure buleh buat...

kitorang sapot sir dari blakang bramai ramai ar.... :evil:

:D

Posted: 04 May 2008, 11:33
by arnett
ermmm...
ape2 pon u mmg power la en. chooiw...

keep it up bro..!! :D

Posted: 04 May 2008, 15:48
by CRAZYhAMStER
tahniah....congratulation's.....bravooo...

Posted: 04 May 2008, 18:34
by nadir
s'kum,
rekod memang dibuat untuk dipecah.... tapi kalaunak pecahkan rekod 55 hari ni....... phew, susah jugakler.... on paper semua boleh, bila nak buat hal lain. Training kena betul, strategi kena kemas, logistik mesti mantap.....


semoga yang berazam nak pecahkan rekod ni dapat laksanakan hajat tu. pada chooi... You punya rekod memang mantap, susah mau pecah wooo...

Posted: 05 May 2008, 05:06
by orga
syabas chooi..

Posted: 06 May 2008, 12:31
by chooiw
s'kum,
rekod memang dibuat untuk dipecah.... tapi kalaunak pecahkan rekod 55 hari ni....... phew, susah jugakler.... on paper semua boleh, bila nak buat hal lain. Training kena betul, strategi kena kemas, logistik mesti mantap.....


semoga yang berazam nak pecahkan rekod ni dapat laksanakan hajat tu. pada chooi... You punya rekod memang mantap, susah mau pecah wooo...

Salam Sejahtera Encik Nadir yg dihormati

Terima kasih atas kepujian anda, saya hampir lemas waktu di Gunung Tahan dari Kuala Tahan ke Merapoh dalam 4 hari, boleh tanya guide saya En Janusi, dan sewaktu di G.Tambuyukon kena sengat penyengat tanah muka pucat tidak bermaya sewaktu mendaki ke puncak, dan sewaktu di G.Yong Yap, jatuh hampir patah tulang rusuk, apa pun kali ini nasib saya memang baik dan bertuah sekali kerana masih bernasaf, apa pun sudah tentu tidak layak saya mampu melakukannya buat kali kedua.

terima kasih

Posted: 06 May 2008, 14:33
by pendaki bebas
mmg kental..semangat camni la yg kita mau 8)

Posted: 06 May 2008, 14:52
by pakcik
jatuh hampir patah tulang rusuk!!!!

Posted: 07 May 2008, 00:48
by chooiw
jatuh hampir patah tulang rusuk!!!!
Salam Sejahtera Encik yg dihormati

Sewaktu mendaki saya melangkah memanjat dahan pokok and tergelincir jatuh ke atas dahan pokok kayu terkena rusuk di bahagian kiri, muka pucat tidak bermaya. Sudah tidak punya tenaga mau melangkah lagi, merangkak punya banyak kali.

terima kasih

Posted: 07 May 2008, 08:32
by apisznasdin
tahniah chooiw...

Posted: 07 May 2008, 09:06
by chooiw
s'kum,
rekod memang dibuat untuk dipecah.... tapi kalaunak pecahkan rekod 55 hari ni....... phew, susah jugakler.... on paper semua boleh, bila nak buat hal lain. Training kena betul, strategi kena kemas, logistik mesti mantap.....


semoga yang berazam nak pecahkan rekod ni dapat laksanakan hajat tu. pada chooi... You punya rekod memang mantap, susah mau pecah wooo...

Salam Sejahtera Encik Nadir yg dihormati

Terima kasih atas kepujian anda, saya hampir lemas waktu di Gunung Tahan dari Kuala Tahan ke Merapoh dalam 4 hari, boleh tanya guide saya En Janusi, dan sewaktu di G.Tambuyukon kena sengat penyengat tanah muka pucat tidak bermaya sewaktu mendaki ke puncak, dan sewaktu di G.Yong Yap, jatuh hampir patah tulang rusuk, apa pun kali ini nasib saya memang baik dan bertuah sekali kerana masih bernafas, apa pun sudah tentu tidak layak saya mampu melakukannya buat kali kedua.

terima kasih

Posted: 07 May 2008, 15:26
by betterman
u takde ke gambar2 masa xpdc nie???

Posted: 07 May 2008, 18:22
by pgurlz
perghhhh cayalahhh...

TAHNIAHHH

Posted: 07 May 2008, 23:24
by chooiw
u takde ke gambar2 masa xpdc nie???
Salam Sejahtera Encik yg dihormati

Gambar ada dalam halaman web www.12peaks.com

klik on the word Malaysia's 12 Highest... dan klik pada perkataan gunung-gunung untuk gambar. terima kasih

Posted: 14 May 2008, 14:41
by wira
Tahniah!

tabik same abg!

bole tak nak tau total cost lebih kurg berape utk xpdc ni?

en. jaidi of tambuyukon sihat tak? dah fully recovered? dier tu kebal tau.. dier dah jumpe hp dier tak?

thanks!

Posted: 14 May 2008, 14:56
by wira
day48 tu jauh betul...perh..berlari ke?

Posted: 14 May 2008, 23:29
by chooiw
Tahniah!

tabik same abg!

bole tak nak tau total cost lebih kurg berape utk xpdc ni?

en. jaidi of tambuyukon sihat tak? dah fully recovered? dier tu kebal tau.. dier dah jumpe hp dier tak?

thanks!
Salam Sejahtera En dihormati

Jaidi , dia sihat saja, dia jumpa hp dalam membawa saya ke puncak G.Tamboyukon, memang bernasib baik, hp dia masih berfungsi.

Posted: 14 May 2008, 23:32
by chooiw
day48 tu jauh betul...perh..berlari ke?
Salam Sejahtera En yg dihormati

hari ke 48 saya tidak berlari, cuma jalan tidak banyak berhenti, nasib pun baik, ada 4wd di kuala juram , tumpang keluar terus, sampai di Merapoh ambil taxi ke G.musang beli ticket bus, terus jalan .

Posted: 16 May 2008, 08:44
by wira
dier jumpe hp dier? owh mmg takde org usik eh hp tu since nov2007.. glad to hear that he's ok..

Posted: 19 May 2008, 04:01
by Along-X
pergh..
55hari..
lama tuer..

Posted: 19 May 2008, 22:13
by Qem
gler kental.....
putus napeh nek sume dlm 55 hr..

Posted: 24 May 2008, 13:47
by afishah
tahniah....congratulation's.....bravooo...

Ini leh masuk Malaysia Book Record ( MBR )
coz x pnah org wt lg.

Posted: 11 Nov 2008, 00:14
by adisos2002
Congrats Mr Chooi..

Kalau nak naik dgn cepat kena fit la kan.
Kalau nak fit kena selalu joging la kan.
Kalau nak joging kena rajin la kan.
Kesimpulannya...

Ngai.. ko tak payah berangan.. aku pong sama.

Sekadar cadangan dari saya kalau apa yg encik buat nie dapat dimasukkan dalam Malaysia Books Of Records.. Tapi kalau benda nie dah lepas... rasanya macam tak boleh jer.

Bukan apa, kalau masuk rekod.. So famous sikit xtvt mendaki nie..

muzs
SOS

Posted: 12 Nov 2008, 11:11
by dedek
tahniah.... xpdc yang terlalu panjang kalau wa dah ade surat merah atas meja da
okay la tu ader meje lagi... kalo saye bukan dapat surat jer ng meje dah takder... :lol:

ape2 pon taniah....

Re: Malaysia's 12 Highest Mountains in 55 Days

Posted: 06 Mar 2014, 18:21
by Hasanudin
Wah....terbaik...hebat...