Malaysia's 12 Highest Mountains in 55 Days

Menyimpan dan mengemaskini log yang telah diposkan di dalam Gunung Online
chooiw
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 28 Mar 2008, 00:46
Location: Penang
Contact:

Malaysia's 12 Highest Mountains in 55 Days

Post by chooiw » 25 Apr 2008, 10:13

Salam Sejahtera kepada semua kawan2x di GO, boleh tolong komen and kritik sikit tentang website ini www.12PEAKS.com tolong klik on 12 Highest.. to enter the website. Terima Kasih banyak2x
Last edited by chooiw on 25 Apr 2008, 11:09, edited 1 time in total.

User avatar
Zaidi
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 12 Dec 2005, 09:26
Location: Penang
Contact:

G12

Post by Zaidi » 25 Apr 2008, 11:09

Goldeneye,

Congratulations. I plan to complete the second time this august.

Zaidi

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir » 25 Apr 2008, 12:06

chooi.. hahah power..... penang power... amacam? dapat masuk MBR tak?
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau » 25 Apr 2008, 14:26

chooi.. hahah power..... penang power... amacam? dapat masuk MBR tak?
gemopak set2 penang nie....

dari kelab ke MBR....hebat.....
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Post by bargading » 25 Apr 2008, 14:27

wow bro.. congrates....
pergh poweeeerrrrrrr
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

kekerk
Pendaki Gunung
Posts: 177
Joined: 11 Feb 2008, 23:34
Location: bawah pokok

Post by kekerk » 25 Apr 2008, 16:11

shabass.. :minum: :minum:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance » 25 Apr 2008, 18:03

tahniah.. uhh non-stop journey :wink:

55 days... kalo ai ler.. mau dpt surat berhenti keje hehehe!!!

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho » 25 Apr 2008, 19:13

tahniah semua. Penang Power!
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees » 26 Apr 2008, 00:12

isk....3x....keroje giler ....

ape2 pon..tahniah...mmg powerian....

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil » 26 Apr 2008, 00:40

Penang Power!
:lol: :lol: :lol:

taniah!! pawer...
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Post by akademiks » 26 Apr 2008, 09:52

SUPER POWER...........
Sedarlah wahai manusia........dunia adalah sementara.Hargailah apa yg telah dicipta olehNYA

User avatar
pendaki bebas
Pendaki Gunung
Posts: 194
Joined: 26 Mar 2007, 14:19
Location: antara 2 puncak
Contact:

Post by pendaki bebas » 26 Apr 2008, 12:16

hebak mung... :lol:

TuanTanahKedaung
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 06 Mar 2008, 12:11
Location: Bandar Sunway
Contact:

Post by TuanTanahKedaung » 28 Apr 2008, 10:41

hebat..hebat..non-stop :shock:

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Post by nazryst » 28 Apr 2008, 12:13

selepas 55 hari apa jadi pada pendaki ni???? Boleh kah menerima kenyataan tak mendaki untuk sesuatu tempoh...

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau » 28 Apr 2008, 12:35

selepas 55 hari apa jadi pada pendaki ni???? Boleh kah menerima kenyataan tak mendaki untuk sesuatu tempoh...
mmm nak tau jugak apa motif dia buat camni....
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 » 28 Apr 2008, 13:41

Kalau nak wat rekod. baik wat sebulan jer bukannya 55 ari sbb..
suatu ari nanti ada org akan pecah gak.

chooiw
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 28 Mar 2008, 00:46
Location: Penang
Contact:

1 bulan , boleh kah

Post by chooiw » 28 Apr 2008, 21:50

Salam Sejahtera GO


rekod tetap akan dipecah sautu hari nanti, tapi satu bulan bolehkah?

chooiw
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 28 Mar 2008, 00:46
Location: Penang
Contact:

Post by chooiw » 28 Apr 2008, 21:56

selepas 55 hari apa jadi pada pendaki ni???? Boleh kah menerima kenyataan tak mendaki untuk sesuatu tempoh...
Saya bernasib baik 1 minggu untuk kembali normal, masih mampu mendaki, terima kasih kerana bertanya.

chooiw
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 28 Mar 2008, 00:46
Location: Penang
Contact:

1 bulan, boleh tolong kasi cadangan

Post by chooiw » 28 Apr 2008, 22:11

Kalau nak wat rekod. baik wat sebulan jer bukannya 55 ari sbb..
suatu ari nanti ada org akan pecah gak.
Salam Sejahtera Encik yg dihormati,

boleh tolong bagi cadangan ataupun pelan macam mana kalau jadual untuk naik dalam masa sebulan, terima kasih banyak.

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir » 28 Apr 2008, 23:06

hmmmmmm.. menarik nih..... kalau buat G7 dalam masa sebulan pun orait gak...... hmmmmm :shock:
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Post by nazryst » 29 Apr 2008, 10:42

Thank you for answering my question. That is why Mr. Chooi i am asking you how you recover after 55 days. Normally, bila sudah biasa mendaki and then for long trip journey lagi... banyak susah mau berhenti woo.. by your data record.. i can see your positive progress on tracking become shorter from time to time. This improvement kalau tambah lagi 5 hari jadi 60 hari... nanti you akan berlari naik gunung.... apa pun i admire laa you punya passion... 55 days none stop with highly dedication and disciplines.. bukan semua orang boleh.

My suggestion, why dont you include all expenditure for flight, land transportation and your preparation to pursuit this challenge. Your graph plan, is it you prepare in a year or month to set for.

May be it would be great someone may follow your way or can be more economical after we analyze everything.

Thanks anyway

chooiw
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 28 Mar 2008, 00:46
Location: Penang
Contact:

Post by chooiw » 29 Apr 2008, 12:17

Thank you for answering my question. That is why Mr. Chooi i am asking you how you recover after 55 days. Normally, bila sudah biasa mendaki and then for long trip journey lagi... banyak susah mau berhenti woo.. by your data record.. i can see your positive progress on tracking become shorter from time to time. This improvement kalau tambah lagi 5 hari jadi 60 hari... nanti you akan berlari naik gunung.... apa pun i admire laa you punya passion... 55 days none stop with highly dedication and disciplines.. bukan semua orang boleh.

My suggestion, why dont you include all expenditure for flight, land transportation and your preparation to pursuit this challenge. Your graph plan, is it you prepare in a year or month to set for.

May be it would be great someone may follow your way or can be more economical after we analyze everything.

Thanks anyway

Salam Sejahtera Encik yg dihormati

Saya pun banyak sakit lutut, apa pun saya bernasib baik kali ini, projek ini mengambil masa 7 tahun , wang lebih Rm$10,000. Apa pun kalau saya boleh, sudah pasti Encik boleh juga, mungkin lebih cepat lagi kalau sudah akan keinginan pastinya ada kemampuan.

terima kasih.

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by solaris » 29 Apr 2008, 14:07

tahniah.... xpdc yang terlalu panjang kalau wa dah ade surat merah atas meja da

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 29 Apr 2008, 15:22

tahniah
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Post by JeNaL » 29 Apr 2008, 20:19

hebat... taniah

leha
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 07 Feb 2008, 23:48
Location: Port Klang

hehe

Post by leha » 29 Apr 2008, 20:51

:evil: nak itot bley

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: 1 bulan, boleh tolong kasi cadangan

Post by Hangar 18 » 29 Apr 2008, 21:56

Kalau nak wat rekod. baik wat sebulan jer bukannya 55 ari sbb..
suatu ari nanti ada org akan pecah gak.
Salam Sejahtera Encik yg dihormati,

boleh tolong bagi cadangan ataupun pelan macam mana kalau jadual untuk naik dalam masa sebulan, terima kasih banyak.
salam sejahtera.

kalo nak jadikkan sebulan.. memula mana yg rest dan mana yg balik penang tu potong jer. terus ke destinasi seterusnya.
mana yg patut leh wat 3 ari wat 3 ari jer. eg; tahan.
tambuyukon leh wat 3 ari jer
pastu masa moving antara 1 destinasi ke 1 destinasi dan lebih digunakan untuk rest.. digunakan untuk move fwd ke tempat seterunsya eg: kinabalu part terus redah ke tambunan. ikut short cut. dan setting cantik2..
biar ari yg sama dpt selepas turun kinabalu terus leh ada di kabin paling bawah trusmadi.

sarawak : no komen sbb elom pernah jejak kaki sana.

support team perlu.
ttg pakaian baru, alatan baru
guna alatan yg bebetul ringan (for sure mahal ler)
pastu belajar makan .. makanan yg datuk paduka sharifah mazlina makan tempohari.

yg penting: mind set

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Post by vanhemeir » 29 Apr 2008, 22:07

tahniah...

p/s- kaki tak melecet ker?

(Ö¿Ö)aRen
Pendaki Hebat
Posts: 305
Joined: 11 Mar 2006, 10:54
Location: Shah Alam.
Contact:

Post by (Ö¿Ö)aRen » 30 Apr 2008, 01:44

wahh...tahniah
slmt maju jaya giteww :wink:
hehe...Luv n peace♥♥♥

(ä¿ä)
aYen

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- » 30 Apr 2008, 02:26

huihhh.. byk pki duit woo xpdc gini nih...
klu ada sponsor.. nk gak try wat skali..

chooiw
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 28 Mar 2008, 00:46
Location: Penang
Contact:

mustahil 1 bulan ....

Post by chooiw » 30 Apr 2008, 03:52

Kalau nak wat rekod. baik wat sebulan jer bukannya 55 ari sbb..
suatu ari nanti ada org akan pecah gak.
Salam Sejahtera Encik yg dihormati,

boleh tolong bagi cadangan ataupun pelan macam mana kalau jadual untuk naik dalam masa sebulan, terima kasih banyak.
salam sejahtera.

kalo nak jadikkan sebulan.. memula mana yg rest dan mana yg balik penang tu potong jer. terus ke destinasi seterusnya.
mana yg patut leh wat 3 ari wat 3 ari jer. eg; tahan.
tambuyukon leh wat 3 ari jer
pastu masa moving antara 1 destinasi ke 1 destinasi dan lebih digunakan untuk rest.. digunakan untuk move fwd ke tempat seterunsya eg: kinabalu part terus redah ke tambunan. ikut short cut. dan setting cantik2..
biar ari yg sama dpt selepas turun kinabalu terus leh ada di kabin paling bawah trusmadi.

sarawak : no komen sbb elom pernah jejak kaki sana.

support team perlu.
ttg pakaian baru, alatan baru
guna alatan yg bebetul ringan (for sure mahal ler)
pastu belajar makan .. makanan yg datuk paduka sharifah mazlina makan tempohari.

yg penting: mind set
Day 1 Johor Baru to Miri
Day 2 Miri to Mulu
Day 3 Mulu HQ to Camp 3
Day 4 Camp 3 to Camp 4 to Peak to Camp 4
Day 5 Camp 4 to Camp 1
Day 6 Camp 1 to Mulu HQ to Miri
Day 7 Miri to Lawas to Ba Kelalan to Lepo Bunga
Day 8 Lepo Bunga to Church Camp to Peak to Church Camp
Day 9 Church Camp to Lepo Bunga to Ba Kelalan
Day 10 Ba Kelalan to Lawas to Kota Kinabalu Park
Day 11 Kinabalu Park to Kg Monggis to Camp 1
Day 12 Camp 1 to Camp 2
Day 13 Camp 2 to Peak to Camp 2
Day 14 Camp 2 to Sabah Park Substation
Day 15 Sabah Park Substation to Kg Monggis to Kinabalu Park
Day 16 Mesilau Park to Laban Rata
Day 17 Laban Rata to Peak to Kota Kinabalu Park
Day 18 Kinabalu Park to Tambunan Village Resort, Tambunan
Day 21 Tambunan to Cabin Camp to Peak to Cabin Camp
Day 22 Cabin Camp to Tambunan Village Resort, Tambunan
Day 23 Tambunan Village Resort, Tambunan to Kota Kinabalu
Day 25 Kota Kinabalu to Penang
Day 26 Penang to Pulau Banding to Pos Kemar to Camp Relik
Day 27 Camp Relik to Camp Anak Peres
Day 28 Camp Anak Peres to Camp Tongkat Ali
Day 29 Camp Tongkat Ali to G.Chamah to Camp Rekom
Day 30 Camp Rekom to Camp Sempadan to Camp Sg. Leper
Day 31 Camp Sg. Leper to G.Ulu Sepat to Kg. Rantau
Day 32 Kg. Rantau to Penang
Day 33 ?????????????????

Salam Sejahtera Encik yg dihormati,

Satu bulan kalu punya RM$20,000, saya rasa tidak mampu manusia biasa dapat lakukan.

terima kasih

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: mustahil 1 bulan ....

Post by rembau » 30 Apr 2008, 08:31

Kalau nak wat rekod. baik wat sebulan jer bukannya 55 ari sbb..
suatu ari nanti ada org akan pecah gak.
Salam Sejahtera Encik yg dihormati,

boleh tolong bagi cadangan ataupun pelan macam mana kalau jadual untuk naik dalam masa sebulan, terima kasih banyak.
salam sejahtera.

kalo nak jadikkan sebulan.. memula mana yg rest dan mana yg balik penang tu potong jer. terus ke destinasi seterusnya.
mana yg patut leh wat 3 ari wat 3 ari jer. eg; tahan.
tambuyukon leh wat 3 ari jer
pastu masa moving antara 1 destinasi ke 1 destinasi dan lebih digunakan untuk rest.. digunakan untuk move fwd ke tempat seterunsya eg: kinabalu part terus redah ke tambunan. ikut short cut. dan setting cantik2..
biar ari yg sama dpt selepas turun kinabalu terus leh ada di kabin paling bawah trusmadi.

sarawak : no komen sbb elom pernah jejak kaki sana.

support team perlu.
ttg pakaian baru, alatan baru
guna alatan yg bebetul ringan (for sure mahal ler)
pastu belajar makan .. makanan yg datuk paduka sharifah mazlina makan tempohari.

yg penting: mind set
Day 1 Johor Baru to Miri
Day 2 Miri to Mulu
Day 3 Mulu HQ to Camp 3
Day 4 Camp 3 to Camp 4 to Peak to Camp 4
Day 5 Camp 4 to Camp 1
Day 6 Camp 1 to Mulu HQ to Miri
Day 7 Miri to Lawas to Ba Kelalan to Lepo Bunga
Day 8 Lepo Bunga to Church Camp to Peak to Church Camp
Day 9 Church Camp to Lepo Bunga to Ba Kelalan
Day 10 Ba Kelalan to Lawas to Kota Kinabalu Park
Day 11 Kinabalu Park to Kg Monggis to Camp 1
Day 12 Camp 1 to Camp 2
Day 13 Camp 2 to Peak to Camp 2
Day 14 Camp 2 to Sabah Park Substation
Day 15 Sabah Park Substation to Kg Monggis to Kinabalu Park
Day 16 Mesilau Park to Laban Rata
Day 17 Laban Rata to Peak to Kota Kinabalu Park
Day 18 Kinabalu Park to Tambunan Village Resort, Tambunan
Day 21 Tambunan to Cabin Camp to Peak to Cabin Camp
Day 22 Cabin Camp to Tambunan Village Resort, Tambunan
Day 23 Tambunan Village Resort, Tambunan to Kota Kinabalu
Day 25 Kota Kinabalu to Penang
Day 26 Penang to Pulau Banding to Pos Kemar to Camp Relik
Day 27 Camp Relik to Camp Anak Peres
Day 28 Camp Anak Peres to Camp Tongkat Ali
Day 29 Camp Tongkat Ali to G.Chamah to Camp Rekom
Day 30 Camp Rekom to Camp Sempadan to Camp Sg. Leper
Day 31 Camp Sg. Leper to G.Ulu Sepat to Kg. Rantau
Day 32 Kg. Rantau to Penang
Day 33 ?????????????????

Salam Sejahtera Encik yg dihormati,

Satu bulan kalu punya RM$20,000, saya rasa tidak mampu manusia biasa dapat lakukan.

terima kasih
dah ada pencetus tentu ada yang ikut punya....
tak esok lusa tidak tahun depan...siapa dan bila tak tau...

tapi idea bro memberi peransang kepada mereka
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

ad
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 04 Oct 2006, 17:49
Location: Gombak
Contact:

Post by ad » 30 Apr 2008, 09:19

congrats to u..

Day 11 Kinabalu Park to Kg Monggis to Camp 1
Day 12 Camp 1 to Camp 2
Day 13 Camp 2 to Peak to Camp 2
Day 14 Camp 2 to Sabah Park Substation
Day 15 Sabah Park Substation to Kg Monggis to Kinabalu Park

kalau nak cut hari lagi.. boleh save hari lagi.. our experience
Day 1 - Kg Monggis to Sg Wuluh Camp
Day 2 - Renjer station Kg Monggis
Day 3 - Out

V2 tu ada orang pernah buat 36 jam tak silap..

mulu save dari 4 hari jadi 2-3 hari.. tak silap zaidi buat 3 hari..

merapoh - puncak tahan - kuala.. ada orang buat 2 hari.. my friend..

Trusmadi.. boleh buat 2.5 hari max.. (plus bermalam kat rumah renjer..)

murud tatau.. hehehe..

boleh complete tak sampai sebulan... ad takkan surprise kalau ada orang pecah rekod ni..
yang nyata ad takkan be the person... hehehehe.. sbb ad bit particular tentang $$$.. tanak simply spend especially on flight...
DAN takda energy... hehhehe...

ini more on personal satisfaction/achievement.. Depends pada individu.. Congrats to Chooi & good luck pada yang bakal pecahkan rekod..

peace!

chooiw
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 28 Mar 2008, 00:46
Location: Penang
Contact:

Post by chooiw » 30 Apr 2008, 09:26

congrats to u..

Day 11 Kinabalu Park to Kg Monggis to Camp 1
Day 12 Camp 1 to Camp 2
Day 13 Camp 2 to Peak to Camp 2
Day 14 Camp 2 to Sabah Park Substation
Day 15 Sabah Park Substation to Kg Monggis to Kinabalu Park

kalau nak cut hari lagi.. boleh save hari lagi.. our experience
Day 1 - Kg Monggis to Sg Wuluh Camp
Day 2 - Renjer station Kg Monggis
Day 3 - Out

V2 tu ada orang pernah buat 36 jam tak silap..

mulu save dari 4 hari jadi 2-3 hari.. tak silap zaidi buat 3 hari..

merapoh - puncak tahan - kuala.. ada orang buat 2 hari.. my friend..

Trusmadi.. boleh buat 2.5 hari max.. (plus bermalam kat rumah renjer..)

murud tatau.. hehehe..

boleh complete tak sampai sebulan... ad takkan surprise kalau ada orang pecah rekod ni..
yang nyata ad takkan be the person... hehehehe.. sbb ad bit particular tentang $$$.. tanak simply spend especially on flight...
DAN takda energy... hehhehe...

ini more on personal satisfaction/achievement.. Depends pada individu.. Congrats to Chooi & good luck pada yang bakal pecahkan rekod..

peace!

saudara yg dihormati, harap orang boleh pecah rekod ini di masa yg akan datang,

apa pun , kalau 1 bulan , bagaimana badan beraksi, saya tidak tau, mesti orang "superman" namanya.

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Post by nazryst » 30 Apr 2008, 11:30

Pada aku kalau niat nak pecah rekod, biar lah pecah sepecahnya..
Buat 12G ni dalam masa 30 hari.. secara SOLO.....dapat kan nasihat dan pandangan dari segi merangka perjalanan dan persediaan dari mereka yang berpengalaman.. kalau niat nak pecah.. kalau nak cuba lain pulak kan... kalau nak try test tenguk lagi laa lain... apa pun ni cuma pandangan

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 » 30 Apr 2008, 18:51

Pada aku kalau niat nak pecah rekod, biar lah pecah sepecahnya..
Buat 12G ni dalam masa 30 hari.. secara SOLO.....dapat kan nasihat dan pandangan dari segi merangka perjalanan dan persediaan dari mereka yang berpengalaman.. kalau niat nak pecah.. kalau nak cuba lain pulak kan... kalau nak try test tenguk lagi laa lain... apa pun ni cuma pandangan
yesza.. biar pe pecah.. sepecahnya.

CUS rasanya leh pendekkn jadik C shj & US shj. example.. lepas turun tahan.. sampai merapoh.. mlm tu gak ke check point Chamah.
turun chamah gi lelar ikut lasah lak or ikut bot ke.. mana2 je ler.

p/s: msg ni dipost tanpa teliti sgt apa reply2 atas tu. nak gegas kuar lak. ada urusan
:)

ad,

tambuyukon ko tu bukan bench mark untuk org ramai ler.
tu bench mark untuk org yg berjantung 2.5 unit shj.

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Post by JeNaL » 30 Apr 2008, 19:17

Murud, flight bukan ada setiap hari....

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 01 May 2008, 04:00

aku rasa buat mcm nie lagi best dari cubaan naik kinabalu 50x sempena kemerdekaan 50 tahun...

btw, you buat nie ada sponsor mana2 atau duit sendiri??
kalau duit sendiri mmg i respek...

you energy, your time, your money....
fuhhhh....
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

chooiw
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 28 Mar 2008, 00:46
Location: Penang
Contact:

Post by chooiw » 01 May 2008, 05:38

aku rasa buat mcm nie lagi best dari cubaan naik kinabalu 50x sempena kemerdekaan 50 tahun...

btw, you buat nie ada sponsor mana2 atau duit sendiri??
kalau duit sendiri mmg i respek...

you energy, your time, your money....
fuhhhh....
salam sejahtera Encik yg dihormati

project ini saya makan sendiri, gagal dapat sponsor.

PKN
Pendaki Gunung
Posts: 54
Joined: 17 Aug 2007, 04:40

Post by PKN » 01 May 2008, 05:55

congrats to u..

Day 11 Kinabalu Park to Kg Monggis to Camp 1
Day 12 Camp 1 to Camp 2
Day 13 Camp 2 to Peak to Camp 2
Day 14 Camp 2 to Sabah Park Substation
Day 15 Sabah Park Substation to Kg Monggis to Kinabalu Park

kalau nak cut hari lagi.. boleh save hari lagi.. our experience
Day 1 - Kg Monggis to Sg Wuluh Camp
Day 2 - Renjer station Kg Monggis
Day 3 - Out

V2 tu ada orang pernah buat 36 jam tak silap..

mulu save dari 4 hari jadi 2-3 hari.. tak silap zaidi buat 3 hari..

merapoh - puncak tahan - kuala.. ada orang buat 2 hari.. my friend..

Trusmadi.. boleh buat 2.5 hari max.. (plus bermalam kat rumah renjer..)

murud tatau.. hehehe..

boleh complete tak sampai sebulan... ad takkan surprise kalau ada orang pecah rekod ni..
yang nyata ad takkan be the person... hehehehe.. sbb ad bit particular tentang $$$.. tanak simply spend especially on flight...
DAN takda energy... hehhehe...

ini more on personal satisfaction/achievement.. Depends pada individu.. Congrats to Chooi & good luck pada yang bakal pecahkan rekod..

peace!





pergh!!wat V2 36 jam je?? fuhhhh.....joging pon da penat...

Post Reply