Search found 696 matches

by frostice
06 Feb 2006, 13:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MInta Info: Gng Korbu & Gayong
Replies: 98
Views: 24020

Ada gatal mau panjat ker?? keh..keh.. geng mana yg gi waterfall 4 tingkat kat Tahan itu hari haa?? Sempat gak jumpa Melati masa hiking tu tp geng2 ke 4 step tu tak jumpa lak.. Tau ke geng mana tu?
by frostice
06 Feb 2006, 13:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MInta Info: Gng Korbu & Gayong
Replies: 98
Views: 24020

Alloo my friend..
Amacam? Ok tak kaki tu? kitanyer betis ada bikin hal sikit lar..
manja sangat kot..
Mau gi Korbu ke Julai nie.. jumpa lagi la kot.. kita pun nak ke sana Julai ni.
by frostice
24 Jan 2006, 13:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking To Gunung Tahan ~ Merapoh Route II
Replies: 100
Views: 28527

heh.. ramai lak ex UUM kat sini ekk.. 8)
by frostice
24 Jan 2006, 12:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking To Gunung Tahan ~ Merapoh Route II
Replies: 100
Views: 28527

TNC skang bukan Nordin Kardi ker.. ke aku silap eja nama dia. Dia ex-BTN punya pengarah. If i'm not mistaken, he dun really like student activists.. especially the opposition side (yg oppose U punya decision lar..).
by frostice
24 Jan 2006, 08:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking To Gunung Tahan ~ Merapoh Route II
Replies: 100
Views: 28527

Freelance wrote:nak elakkan melecet di paha..suggest pakai seluar tight... agak2 setuju tak pendapat saya ni...

Setuju... mmg berkesan selama nie..
by frostice
24 Jan 2006, 08:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking To Gunung Tahan ~ Merapoh Route II
Replies: 100
Views: 28527

melati wrote:
frostice wrote:Wah.. kalau dah melecet sampai ke sana.. susah tu.. tak penah lagi sampai begitu sekali jadinya...
nie utk org yg debab cm aku ja wehh...ahahha..seksa wooo :oops:
Isk..isk... kesian.. debab-debab pun tak seberat aku tu.. gerenti punya...
by frostice
24 Jan 2006, 08:46
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Asmaradana - informasi diperlukan
Replies: 75
Views: 26147

kenshina wrote:saya pon x-uum...dulu saya keje cleaner kat situ....


8)
Setahu patik.. cleaner UUM sume makcik tua2.. tak penah lak patik jumpa yg muda atau laki.. hmmm... al-musykil lul.. :lol:
by frostice
23 Jan 2006, 14:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Asmaradana - informasi diperlukan
Replies: 75
Views: 26147

Freelance wrote:Saya lak ex-uum...
Dari tahun bila sampai...? Aku pun ex-UUM gak..
by frostice
23 Jan 2006, 14:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking To Gunung Tahan ~ Merapoh Route II
Replies: 100
Views: 28527

Wah.. kalau dah melecet sampai ke sana.. susah tu.. tak penah lagi sampai begitu sekali jadinya...
by frostice
23 Jan 2006, 13:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Asmaradana - informasi diperlukan
Replies: 75
Views: 26147

Re: yaps...

aku UUM gek le... sajer nak isi masa lapang daki ledang gak... jom la reramai g.. Join? Aku ke Tahan lar time tu... Skang nie aku dgr ada trek baru kat Ledang.. tapi respond dari member aku yg baru balik 2 minggu lepas, dia kata tak berapa menarik lar..(itu pendapat dia jer, org lain tak tau lak) K...
by frostice
23 Jan 2006, 11:44
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Asmaradana - informasi diperlukan
Replies: 75
Views: 26147

Re: nak tau..

xqtif wrote:korang naik ledang bila ek???? bleh tak bagi trek dia cmane...
Geng2 UUm nak naik time raya cina ni gak....

Ko student UUM ker?
by frostice
23 Jan 2006, 11:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Asmaradana - informasi diperlukan
Replies: 75
Views: 26147

betterman wrote:mengikut citer yang aku dengar, kat area bukit botak tuh ada masjid...
Kalau tak silap aku, kat Puncak.. sebelah kanan kalau mengadap ke arah Bandar Melaka. Dulu tmpt tu penah terbakar coz musim kering. Org penah kata nampak kubah masjid kat sana.. Bukit Botak ada gak ker?
by frostice
20 Jan 2006, 15:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking To Gunung Tahan ~ Merapoh Route II
Replies: 100
Views: 28527

matsaiko wrote:tak sabar ekkk..takpa...takpa..sabar..sabar...kat sana nanti hang taula langit tu tinggi ka rendah hahahahhaha...opss suri tersaiko la plak... 8)
Wah.. saiko nampak... :evil:
by frostice
20 Jan 2006, 11:08
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking To Gunung Tahan ~ Merapoh Route II
Replies: 100
Views: 28527

frostice GO nie bagus byk membantu pd org baru tk yah penat2 search kt tenet..tanya jerk byk yg sudi membantu..hehe..ramah tamah semuanya.. tk kedekut ilmu..bagus2..ini lah rakyat malaysia tq Betul tu Cik Melati.. Sy pun dah boring keje nie.. Dah tak sabar nak ke Gg Tahan gak nie.. Nanti kita berga...
by frostice
20 Jan 2006, 10:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking To Gunung Tahan ~ Merapoh Route II
Replies: 100
Views: 28527

alamak....sudah kene urine sama itu frostice daa.. :evil: ..abes basah ...mmg dasat la bau dia... frostice...kamu ni first time mendaki di tahun 2006 atau first time mendaki di tahan... 8) Dua-dua betul tu.. first time mendaki di tahun 2006 dan juga first time mendaki Gunung Tahan.. Dalam gunung on...
by frostice
20 Jan 2006, 08:57
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking To Gunung Tahan ~ Merapoh Route II
Replies: 100
Views: 28527

yer ker ni frostice.. cam susah nak percaya jeeek... aku tengok ko sembang pasal ledang kat forum lagi satu (asmaradana - informasi diperlukan).. ko nampak cam steady jek.. ada main radio ka beb? :twisted: apa pun, good luck la tuk ko.. semoga berjaya. ehh... ada ker bang? hik..hik.. Tak main lah r...
by frostice
19 Jan 2006, 12:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Asmaradana - informasi diperlukan
Replies: 75
Views: 26147

frostice.... bukan kat aku ..tapi salah sorang member aku..yg aku bawa......seriau nak citer...nanti menakutkan yg lain nak pergi....tak gitu..? Tapi..bagi aku..itu satu pongalaman....mungkin masa mula2 sondol dulu...takut gak berhadapan cam gitu..tp bila dah lama dok berkecimpung dalam menyondolka...
by frostice
19 Jan 2006, 12:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking To Gunung Tahan ~ Merapoh Route II
Replies: 100
Views: 28527

Freelance wrote:emm saya msk pada 29hb... perempuan cuma 3 org.. 5 org lelaki lah... tak taulah kalo2 last minute ada pertambahan org...

I see.. gerenti jumpa masa daftar nanti lah kot. 8)
by frostice
19 Jan 2006, 11:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking To Gunung Tahan ~ Merapoh Route II
Replies: 100
Views: 28527

Freelance wrote: Fostice & melati... emm lain2 grup ya...nmpaknya kita sama hari lah ya...nanti leh ler tegur2 kt tgh2 jalan ke?

Freelance.. ko naik Tahan 29hb gak ke? Team berapa ramai (laki & pempuan)
Rasa-rasa mmg berlanggar bahu kot masa hiking.. kih..kih..
by frostice
19 Jan 2006, 11:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking To Gunung Tahan ~ Merapoh Route II
Replies: 100
Views: 28527

melati wrote:ermmm..tgk dr segi kekalutan ko bertanyakn info kt sini mcm pompuan..biasa la pompuan kn berhati2 sket..hahaha..tp ntah la...osama yea? ...akan ku perhatikn pak janggut itu...kehkehke

Tp aku yg bukan mcm Osama tu tau.. jgn silap lak kang.. kui..kui...
by frostice
19 Jan 2006, 10:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking To Gunung Tahan ~ Merapoh Route II
Replies: 100
Views: 28527

Jaga aku penuh kasih sayang.. keh...keh.. tak rela u... Aku 29 dah start naik dah.. Klu aku jumpa 3 org (2 laki & 1 pempuan), nanti aku tegur ler... Klu ko jumpa 8 org laki Termasuk Guide.. ada sorang mcm Osama janggut dia.. tu team aku lar tu.. keh..keh.. Aku ni laki ke pempuan.. hmmm ko rasa apa?
by frostice
19 Jan 2006, 09:44
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking To Gunung Tahan ~ Merapoh Route II
Replies: 100
Views: 28527

Kenshina : Team2 sume otai kot.. Sorang marathon runner, sorang ex navy, sorang ex peg JPA3, sorang penah naik Kinabalu, aku (tak tau apa) :oops: , dan berberapa org2 lagi... ~Pasal ko dah kata ada air kat Kubang, maybe kitorang akan pertimbangkan stay kat Kubang kot.. kalau terdaya.. terus ke Bota...
by frostice
19 Jan 2006, 09:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking To Gunung Tahan ~ Merapoh Route II
Replies: 100
Views: 28527

Rob wrote: firstime mendaki ke? ini gunung pertama ke?
tok sah risau laa..

First time bang... Gunung pertama lar nie bang...
Abang tak takut coz otai, kita budak baru belajar merangkak
bang... betul nie.. bukan nyakat2 jer.. :oops:
by frostice
18 Jan 2006, 14:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking To Gunung Tahan ~ Merapoh Route II
Replies: 100
Views: 28527

Hiking To Gunung Tahan ~ Merapoh Route II

Hiker's n Camper's.. Gunung Tahan ~ Merapoh Route II Yang 1st nyer dah kena lock lar.. Kita sambung any advise on apa2 yang keras atau spiritually sedikit merbahaya semasa camping.. lokasi mana yang perlu berhati2.. Pls share especially yg penah gi.. Atau apa2 petua yang korang penah guna (bukan pet...
by frostice
18 Jan 2006, 14:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Asmaradana - informasi diperlukan
Replies: 75
Views: 26147

Keh..keh... tempat tu memang seram sikit coz dia lembah antara 2 bukit. Suasana cepat gelap.. klu tak silap aku ada kura2 kat sungai tu.. warna pelik n ada sepasang.. Kalau berani amik lar.. kalau berani.. Biasa senja2 sikit ada lah tu.. Setau aku benda tempat tu tak berapa kacau org.. lain lar kal...
by frostice
18 Jan 2006, 10:41
Forum: Galeri
Topic: Tumang Batak via LEW
Replies: 18
Views: 5501

Gambar menarik... lovely scenary..
by frostice
18 Jan 2006, 09:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Asmaradana - informasi diperlukan
Replies: 75
Views: 26147

Krow... Aku rasa kalau hang nak bawa famili..lebih baik ikut Sagil....lagi ok sikit dari Asahan...... Dan satu....jgnlah sesekali camping kat Segitiga tuh.....!!! team gua pernah kena..... kalau dah rasa nak camping dan nak daypack...lebih baik kat Kolam Anak Gajah.... Sib baik pak aji yg bertapa m...
by frostice
14 Jan 2006, 15:52
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: SAKIT LUTUT
Replies: 49
Views: 8956

betterman wrote:petua tradisional
sayur bendi buleh menambahkan bendalir kat lutut sbb bendi tuh pon ada bendalir kat dalam dia...
insyaAllah elok....
nak lagi best makan mentah-mentah.....

makan jeli gamat pon ok.....

Itu petua bagus tu.. petang nie cari sayur bendi kat Kajang...
by frostice
14 Jan 2006, 15:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 17857

melati wrote:frostice
blh joint ker g korbu tuh? :oops:
Boleh.. No Problem punya.. :)
by frostice
13 Jan 2006, 16:02
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: SAKIT LUTUT
Replies: 49
Views: 8956

Pisang... Hmmm.. Leh cuba petua nie...
by frostice
13 Jan 2006, 15:08
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 17857

...kenapa ikut merapoh turun merapoh? anda akan terlepas peluang untuk menyaksikan the most heart killing view of G Tahan... Setengah dari team kitorang dah lama tak mendaki.. dah lama gak gantung beg.. Pasal komitmen kerja.. tapi rasa cam bosan lak duk tanah rendah all the time nie.. hik..hik.. Ke...
by frostice
13 Jan 2006, 14:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 17857

Wah.. full info dari betterman nie.. t.q. Akan diforwardkan segala info kepada team member..
Asal mmg plan nak tido kat Kubang tp lepas dpt info dr sini rasanya besar kemungkinan akan shoot ke Botak terus...
by frostice
13 Jan 2006, 10:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 17857

Kitorang bawak igloo tent.. mcm x sesuai jer terraine tu.. takper nanti sampai leh survey.. thanks for the info.
8)
by frostice
12 Jan 2006, 12:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 17857

melati wrote:frostice
amin...slmt turun tu wt kenduri doa selamat yea leh aku numpang mkn....hahah

Boleh.. takder masalah nyer.. kita makan sebarau ke kat Sg Relau nanti.. :lol:
by frostice
12 Jan 2006, 11:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 17857

frostice aku rasa guide tahu apa yg patut di buat xkn dia nk biorkn budak2 dia mati kehausan..kekeke...setau aku dr kem kor nk ke kubang saiko gak trek nya lg saiko kalu beg berat...aku pn lom penah smpai lg...sama2 lah kita melayan yea... :wink: byk otai2 dh bg pendapat tu..tq Keh..keh.. betul tu....
by frostice
12 Jan 2006, 10:30
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 17857

Thank you bro .. info baikk punya.. :D
by frostice
12 Jan 2006, 10:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 17857

lantern wrote:kalau byk sgt komplen ko duk umah jelah..
gerenti 24jam ade air..
Oklah budak... bagus gak idea bijak ko tu.. nanti aku pertimbangkan la yer.. &%#$$:twisted:
by frostice
12 Jan 2006, 09:50
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Adidas kampung @aka kasut getah
Replies: 74
Views: 15171

Aku 1st time nak pakai Adidas Kampung ni utk hiking.. Ada kena jahit ke dia nie.. coz rasa2nya macam tak yah.. any suggestion ke dr otai..
by frostice
12 Jan 2006, 09:31
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 17857

angahbelantara wrote:mcm sis lady tu ckp le...jauh...turun je 20 minit...naik kalo...pecah peluh gak dibuatnya..
Jauh gak tu.. turun 20 minit.. hmm.. letih gak dibuatnya klu nak naik balik tu..
by frostice
11 Jan 2006, 18:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi (nadir)
Replies: 31
Views: 9600

yah, cleaning up people's shit may be considered degrading for some people, but look at it this way .... you're helping keep the environment clean. imagine having people use the wilderness as their toilet, sure if it 20 people in a remote jugle once a month , its all right. but put 20 people on one...