Search found 2661 matches

by matsaiko
20 Jun 2012, 00:31
Forum: Galeri
Topic: Taman Nasional Bromo Tengger Semeru,Jawa Timur
Replies: 17
Views: 6240

Re: Taman Nasional Bromo Tengger Semeru,Jawa Timur

Jalur Danau Ranukumbolo dalam Duo Tone
Image
by matsaiko
20 Jun 2012, 00:25
Forum: Galeri
Topic: Taman Nasional Bromo Tengger Semeru,Jawa Timur
Replies: 17
Views: 6240

Re: Taman Nasional Bromo Tengger Semeru,Jawa Timur

Gunung Semeru dari kejauhan.Gambar diambil dari jalur menuju ke Danau Ranukumbolo http://farm8.staticflickr.com/7074/7368792888_6e75229f35_c.jpg Danau Ranukumbolo akhirnya muncul didepan mata.Danau yang berketinggian 2400 meter dari aras laut.Subhanallah sangat cantik ciptaanNya http://farm8.static...
by matsaiko
20 Jun 2012, 00:20
Forum: Galeri
Topic: Taman Nasional Bromo Tengger Semeru,Jawa Timur
Replies: 17
Views: 6240

Re: Taman Nasional Bromo Tengger Semeru,Jawa Timur

pulut_itam wrote:Bro..!! tanya sikit.... Camera guna model jenis apa nie ya...? tq!
sy guna nikon D80 dan lens nikkor 12-24 dengan nikkor 80-200
by matsaiko
15 Jun 2012, 17:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan
Replies: 19
Views: 5915

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

gud luck n hv fun geng !!!
by matsaiko
15 Jun 2012, 08:04
Forum: Kedai
Topic: Refill camping gaz..murah jer
Replies: 48
Views: 13860

Re: Refill camping gaz..murah jer

pakai ronson je
by matsaiko
15 Jun 2012, 02:24
Forum: Kedai
Topic: Refill camping gaz..murah jer
Replies: 48
Views: 13860

Re: Refill camping gaz..murah jer

Assalamualaikum, Kepada sesape yang nak refill gaz..hanya model camping gaz saje..boleh contact saya kat nombor dibawah ni ok.... Charge utk 1 tong : 450g = RM6 270g = RM4 Tel : 016-2800663 Bang rejang, Still buat refill tabung campingaz lagi ✗? Ramai kwn² mencari tempat refill nie sy kenal abang r...
by matsaiko
14 Jun 2012, 00:17
Forum: Galeri
Topic: Taman Nasional Bromo Tengger Semeru,Jawa Timur
Replies: 17
Views: 6240

Taman Nasional Bromo Tengger Semeru,Jawa Timur

Taman Nasional Bromo Tengger Semeru adalah taman nasional di Jawa Timur, Indonesia, yang terletak di wilayah administratif Kabupaten Pasuruan, Kabupaten Malang, Kabupaten Lumajang dan Kabupaten Probolinggo. Taman ini ditetapkan sejak tahun 1982 dengan luas wilayahnya sekitar 50.276,3 ha.Taman nasion...
by matsaiko
17 May 2012, 22:22
Forum: Log Gunung
Topic: Gunung Chabang 5613ft
Replies: 8
Views: 889

Re: Gunung Chabang 5613ft

epol wrote:kalau nk naek gunung chabang nak kene pakai guide ke x payah??...ce citer..heee..
tak perlu kalao tau trek...kalo amik asli dlm rm250 per trip
by matsaiko
09 May 2012, 00:51
Forum: Kedai
Topic: WTS Berghaus Talus 45L (red)- New with tag
Replies: 10
Views: 3351

Re: WTS Berghaus Talus 45L (red)- New with tag

nak carikan adik tuk abg ropol la nih huhu
by matsaiko
08 May 2012, 00:56
Forum: Kedai
Topic: WTS Berghaus Talus 45L (red)- New with tag
Replies: 10
Views: 3351

Re: WTS Berghaus Talus 45L (red)- New with tag

melelehh la.... :lol:
by matsaiko
03 May 2012, 12:00
Forum: Khemah
Topic: Cari Geng Skuba Gunung Online
Replies: 37
Views: 8778

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

jenal, nak ambik gambar uerderwater tu tak der lesen pun takpa, tapi kebanyakan diver yg minat underwater photography ni akan ambik lesen underwater photography pulak. Kalau ambik lesen underwater tu org kata ada kelasss la sikit. hehe :P :P hehe ade lesen u/water photography tapi gmbr tak kelasss ...
by matsaiko
02 May 2012, 17:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pendakian Gunung Kinabalu "The Summit" 12.12.12
Replies: 29
Views: 4607

Re: Pendakian Gunung Kinabalu "The Summit" 12.12.12

terima kasih

So pada sesiapa yg berminat nak mendaki Gunung Kinabalu boleh kontek cik miamizuno kite nih...best wooo kinabalu tertinggi di Malaysia tuuu...


err pssstt mia...kalo nak masuk minang lak berapa kire? :lidah:
by matsaiko
01 May 2012, 23:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pendakian Gunung Kinabalu "The Summit" 12.12.12
Replies: 29
Views: 4607

Re: Pendakian Gunung Kinabalu "The Summit" 12.12.12

kalo sy takmo tiket flight dan nak tido fly cemana kire? :lol:
by matsaiko
30 Apr 2012, 17:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pendakian Gunung Kinabalu "The Summit" 12.12.12
Replies: 29
Views: 4607

Re: Pendakian Gunung Kinabalu "The Summit" 12.12.12

terima kasih...err tuk abang takdak diskaun ka? :lol:
by matsaiko
26 Apr 2012, 01:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 10196

Re: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

rakcacer wrote:Bulan ni je dh 3 kali naik ledang...
fuh otai ledang ni..
by matsaiko
24 Apr 2012, 23:53
Forum: Kedai
Topic: WTS : SALOMON ADVANCHED CHASSIS CONTRAGRIP
Replies: 6
Views: 2378

Re: WTS : SALOMON ADVANCHED CHASSIS CONTRAGRIP

dah serik dgn kasut treking made in bundle...
by matsaiko
22 Apr 2012, 19:05
Forum: Galeri
Topic: The amazing of Mount Rinjani
Replies: 38
Views: 8950

Re: The amazing of Mount Rinjani

old stock
Senaru's Crater Rim

Image
by matsaiko
22 Apr 2012, 17:11
Forum: Galeri
Topic: The amazing of Mount Rinjani
Replies: 38
Views: 8950

Re: The amazing of Mount Rinjani

old stock

Image
by matsaiko
20 Apr 2012, 15:22
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 16894

Re: Siapakah Beirut?

hehe jgn la maree ...aku biasela..berhaluan kiri ...kite jadikan benda ni sebagai perbincangan k :D tp kan lily kalo aku di situasi ko la kan....kalo guide tak dtg pada masa yg ditetapkan,aku akan segera wat plan lain ...lambat 30 mnt tu ok la takpe lg...tp dgrnye (dari org yg join trip) kol 10 br b...
by matsaiko
20 Apr 2012, 11:37
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 16894

Re: Siapakah Beirut?

nak tanya,dlm ramai2 yg ada,takde ke yg dah penah pegi gng tu? man black? bro li? kalo tak silap aku penah pegi ok fine guide demam.benda tu bukannya dibuat2 kan...gogo kena ade backup plan lah...cari replacement. mana satu yg perlu anda pikirkan: pada guide seorang yang perlu anda bayar khidmatnya ...
by matsaiko
09 Apr 2012, 17:56
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: GO: Sayap Cikgu
Replies: 21
Views: 1712

Re: GO: Sayap Cikgu

wow boleh cri jodoh nie :lidah:
by matsaiko
09 Apr 2012, 17:52
Forum: Kedai
Topic: barangan brand EiGER
Replies: 4
Views: 1650

Re: barangan brand EiGER

ko bwk masuk khemah....khemah2 eiger kareenn om
by matsaiko
06 Apr 2012, 23:23
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 20569

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

lagi setengah jam :D
by matsaiko
06 Apr 2012, 20:54
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 20569

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Memandangkan si pembuka topik sekadar membaling batu sorok tangan,dan situasi ini amat tidak menyehatkan utk warga GO, maka topik ini akan dikunci pada jam 11.59 malam ini.

Harap Maklum.
by matsaiko
06 Apr 2012, 11:28
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 20569

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

hai abam nizran...nak cubit bleh? :lidah:
by matsaiko
05 Apr 2012, 18:06
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 16894

Re: Siapakah Beirut?

hehe takpelah..amiklah iktibar yer...benda pon dh berlaku...malas nk ckp lelebih...ni trip kamu,buruk baik resultnye kamu yg tentukan...all da breast k :lol:
by matsaiko
05 Apr 2012, 15:01
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 20569

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

lin: jgn ikut bingai..status dia 'married' :kah:
by matsaiko
05 Apr 2012, 14:43
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 16894

Re: Siapakah Beirut?

takde bajet tuk krew?

rm80 x 60 = rm4800

besar btol kostingnya sampai takda bajet tuk krew
by matsaiko
05 Apr 2012, 11:26
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 16894

Re: Siapakah Beirut?

itulah..kalo org dah sakit hati,mcm2 dia boleh buat..bukan senang nak handle 'opentrip' sampai 60 org ..adelak nubis plak tuh.

knp ye "management agak hancur"? mind to share puncanya?
by matsaiko
05 Apr 2012, 10:32
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 20569

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Lin Abu Bakar wrote:gunung mane bang?
klu kena dgn hari/time...blh je
kite pegi acare light2 aje..takyahla ramai2 ...nanti tak dpt tmpt tido lagi hehe
I nk ikut u blh x abg matsaiko.... muhahahahahaa... :lidah:
demi kotal route ...boleee boleee :lol:
by matsaiko
05 Apr 2012, 10:07
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 20569

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

hai Lin ..welcome to GO..i like ur atitude..nak ikut abang naik gunung tak? :lidah:
by matsaiko
05 Apr 2012, 02:35
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 20569

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

pls ngai jgn anda dituduh seperti ini ------>umur tua perangai mcm kanak2 drjah 2 pn ada.. :kah:
by matsaiko
05 Apr 2012, 02:28
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 16894

Siapakah Beirut?

warga GO telah kecoh sekampung apabila seorang insan yg bergelar Beirut tiba2 muncul lantas menuduh seorang pendaki wanita yg bergelar GOGO tidak menjalankan kewajipannya

Siapakah Beirut? Dari mana asalnya Beirut? dari tebing gaza? jangan biarkan diri anda diselubungi misteri ekekeke :lidah:
by matsaiko
05 Apr 2012, 02:20
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 20569

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

tolongla kt gunung bnda tu suma x penting dh, kita sama2 pendaki suma pangkat darjat tolak tepi, ko otai gunung ke, otai beg karrimor ke, pnh katam G12 ke tu suma tolak tepi la.. umur tua perangai mcm kanak2 drjah 2 pn ada..
nasib baik la aku tak pakai kerimorrr wakakakakka
by matsaiko
05 Apr 2012, 00:59
Forum: Galeri
Topic: My Gallery of Silent
Replies: 120
Views: 24796

Re: My Gallery of Silent

Image