Search found 2661 matches

by matsaiko
20 Jan 2006, 12:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking To Gunung Tahan ~ Merapoh Route II
Replies: 100
Views: 22511

tak sabar ekkk..takpa...takpa..sabar..sabar...kat sana nanti hang taula langit tu tinggi ka rendah hahahahhaha...opss suri tersaiko la plak... 8)
by matsaiko
18 Jan 2006, 14:21
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Adidas kampung @aka kasut getah
Replies: 74
Views: 11425

alang2 terer pakai terompah la..ada beraneyyyyy :lol:
by matsaiko
18 Jan 2006, 14:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: jom geng kita ke GUNUNG BENOM (2107m)
Replies: 99
Views: 25287

ROB,,SEKADAR BERTANYA LATA BEREMBUN,BOLEH SAMPAI NGAN KERETA KE? MACAM MANA BAYARAN KALAU TUNGGU KAT LATA BEREMBUN JE..PAST TU JOIN KAU NAIK KE GUNUNG. aku tolon jawabkan ye.. dulu mmg boleh,tapi skang ada certain2 jalan dia teruk...kompem tak lepas..even standard 4wd pon menangis gak nak lepas... ...
by matsaiko
17 Jan 2006, 13:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Chamah - Ulu Sepat - CNY - last bus
Replies: 56
Views: 12241

assalamualaikum,
sapa nama leader group nih?
nanti leh tegur sapa disana...
28hb start masuk kan?
by matsaiko
17 Jan 2006, 13:06
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Noring
Replies: 93
Views: 20889

bett,
aku pong nak joing gak
tukang asah parang pong jadilah...
by matsaiko
16 Jan 2006, 23:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Chamah - Ulusepat - Gerah
Replies: 80
Views: 21503

12 hari tu rasanya schedule yang santai wong tuh... aku rasa tak de nyer santai wong... rasanyer just nice. kalau ikut banjaran / sempadan la. emmm... aku pun tak penah sampai.... dengar org cite jeeerrr :) entahla umai...aku pon tak penah sampai lagi..dengar org citer gak...kita tgk nantilah ceman...
by matsaiko
16 Jan 2006, 12:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Chamah - Ulusepat - Gerah
Replies: 80
Views: 21503

Abg_Jaws_Ikan_Paus wrote:bebaru ni aku terjumpa member lama, dia baru je lepas azab CUSG ni awal tahun ari tu selama 12 hari dalam hutan.... tapi aku lupa nak amik no kontek dia lah....
12 hari tu rasanya schedule yang santai wong tuh....
by matsaiko
13 Jan 2006, 16:51
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Program Mendaki Terbuka 2006 / Open Hiking Program for 2006
Replies: 28
Views: 6489

pergh...glemer tak glemer la nama ngai dah sampai ke S'pore
kat indon ajekk lom glemer lagik :lol:
by matsaiko
13 Jan 2006, 16:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 14192

matsaiko.. merapoh-kuala..rasa seram la pulak nk ikut..byk main gunung.. kalau nak ikutkan,bila ko dah sampai puncak,tak begitu seksa sangat untuk teruskan perjalanan menuju ke K Tahan kerana semua gunung2 tersebut berada di sepanjang banjaran Tahan...dah tak perlu nak mendaki teruk2 cam dari Kem K...
by matsaiko
13 Jan 2006, 12:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 14192

Kalau ikut kuala Tahan - puncak - Kuala Tahan tak perlu risau pasal air.bukan kata air lagi dah siap sungaiiii leh berendam bermain2 ngan ikang kelah :lol: kenapa ikut merapoh turun merapoh? anda akan terlepas peluang untuk menyaksikan the most heart killing view of G Tahan kerana perjalanan dari pu...
by matsaiko
09 Jan 2006, 18:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Noring
Replies: 93
Views: 20889

u nih mmg rajin lah Goh...salute you !
by matsaiko
09 Jan 2006, 13:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Chamah - Ulusepat - Gerah
Replies: 80
Views: 21503

Krakatoa,
Wsalam...yup! sad to say dah penuh..segala proses transportation dah set. mungkin lain kali.bebudak rejang ni low propail sket...takde masuk internet apa semua

p/s:power tu tak salah jika digunakan dengan niat yang betul...
by matsaiko
04 Jan 2006, 16:21
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Chamah - Ulusepat - Gerah
Replies: 80
Views: 21503

Timakasih Rob atas penerangan tuh...ermm dah full la Rob.
by matsaiko
03 Jan 2006, 22:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Chamah & ULU SEPAT 24hb-30hb DEC yang lalu (wira)
Replies: 54
Views: 15022

akum,
memandangkan u all the latest group masuk sana,leh share tak apa2 info penting yg perlu aku tau seperti keadaan atau perubahan sepanjang trek,laluan 4WD,tanah2 runtuh ke dsb...leh share tak? segala information anda saya dulukan dengan terima kasih.
by matsaiko
03 Jan 2006, 15:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC TRANSPEX OGKL 23 – 29hb December 2005
Replies: 73
Views: 16660

kesian ahmat nispu...matlamatnya yang murni telah di cantas oleh syai2...tulah pasal...kenapa lambat sangat????
by matsaiko
03 Jan 2006, 14:44
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC TRANSPEX OGKL 23 – 29hb December 2005
Replies: 73
Views: 16660

ngai,
kalau penonton hayun helmet,aku tepis lalu aku masukkan batu kedalam helmet dia...tanda msg dari aku la tu kirenye....!!
by matsaiko
03 Jan 2006, 14:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Chamah - Ulusepat - Gerah
Replies: 80
Views: 21503

Penyetaan dah ditutup.Doakan agar perjalanan kami dipermudahkan olehNya...Amin.
by matsaiko
03 Jan 2006, 14:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC TRANSPEX OGKL 23 – 29hb December 2005
Replies: 73
Views: 16660

ngai,
skang saya main skuash...lagi pueh menyemesh !!!
by matsaiko
03 Jan 2006, 14:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC TRANSPEX OGKL 23 – 29hb December 2005
Replies: 73
Views: 16660

Diharap OGKL dapat menjaga segelintir ahli2nya yang rasa dah bagus tu agar jangan pentingkan diri sendiri sangat.Kerana kelakuan segelintir ahlinya,nama OGKL dah tercalar.Setau saya Zaini ni dah lama dalam OGKL kalau perkara kecil dan masaalah kecil rasanya dia takkan sanggup meyebarkan cerita didal...
by matsaiko
27 Dec 2005, 11:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Chamah - Ulusepat - Gerah
Replies: 80
Views: 21503

goh,
terima kasih atas nasihat (otai nih!) Seperti kata betterman,kami ikut laluan biasa nak ke Gerah bukan dari Ulu Sepat...kami tak cukup ilmu lagi nak pegang parang menebas trek :-))
by matsaiko
23 Dec 2005, 16:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Chamah - Ulusepat - Gerah
Replies: 80
Views: 21503

XPDC Chamah - Ulusepat - Gerah

Anjuran: Rejang Adventure Team Tarikh: 27 Jan - 5 Feb 2006 (9 hari) Kos: RM250 Stamina dan atitude yang baik amat diperlukan. Penyertaan adalah terhad. Penyertaan bedasarkan siapa cepat dia dapat. Penyertaan hanya untuk lelaki saja. Berminat sila call 012 3875897 - reen atau 016 2800663 - lan Terim...