Search found 2661 matches

by matsaiko
03 Feb 2012, 11:47
Forum: Khemah
Topic: Roadtrip to Central Thailand : The Travelogue
Replies: 17
Views: 5060

Re: Roadtrip to Central Thailand : The Travelogue

Day 3 - Kanchanaburi - Erawan National Park. Erawan Waterfall adalah lokasi utama yang membuatkan kami ke Central Thailand ni.Perjalanan dari bandar Kanchanaburi ke Erawan National Park mengambil masa selama 1 jam setengah.Kami menghabiskan 1 hari explore ENP ni..erawan waterfall mempunyai 7 tingka...
by matsaiko
03 Feb 2012, 11:14
Forum: Khemah
Topic: Roadtrip to Central Thailand : The Travelogue
Replies: 17
Views: 5060

Re: Roadtrip to Central Thailand : The Travelogue

Mat syai, crita sket psl Khao Sam Roi Yot tuh.... gamba mabelesh sebenarnya sam roi yot nih kami tak plan pon pegi..terjumpa secara tak sengaja masa kami explore jalan2 masa di prachuap kiri khan.sbb dari 'main road' kami nampak banjaran2 gunung sebelah kiri kami so kami decide tukar laluan kearah ...
by matsaiko
03 Feb 2012, 10:26
Forum: Khemah
Topic: Roadtrip to Central Thailand : The Travelogue
Replies: 17
Views: 5060

Re: Roadtrip to Central Thailand : The Travelogue

JeNaL wrote:hheh menarik..
jenal: agak2 gambar2 camni boleh mintak keje ngan VM tak hahahahah
by matsaiko
03 Feb 2012, 10:24
Forum: Khemah
Topic: Roadtrip to Central Thailand : The Travelogue
Replies: 17
Views: 5060

Re: Roadtrip to Central Thailand : The Travelogue

bargading wrote:Terbaik lah Mat Syai and da gang....
wah kalau carpackers mau aja henti semua tmpt..... bro terus shoot Meang Karn lah?

Sam Roi Yot tarak singgah ka? spjg perjalanan segenting kra tuh pun byk taman negara...
kami sempat singgah 2 national park ...erawan dgn sam roi yot
by matsaiko
03 Feb 2012, 10:20
Forum: Khemah
Topic: Roadtrip to Central Thailand : The Travelogue
Replies: 17
Views: 5060

Re: Roadtrip to Central Thailand : The Travelogue

abe~G wrote:wah! travelogue. sabor menanti untuk terus membacanya, pembetulan : danok = sadao ( tempat breakfirst tu. :)
ok dah ejas :lidah:

abe g: mlm lepas dinner dari krabi tu kite drive dan benti rehat tido kat mana ek? lupe sudah hehe
by matsaiko
03 Feb 2012, 00:56
Forum: Galeri
Topic: My Gallery of Silent
Replies: 120
Views: 24796

Re: My Gallery of Silent

by matsaiko
02 Feb 2012, 23:39
Forum: Khemah
Topic: Roadtrip to Central Thailand : The Travelogue
Replies: 17
Views: 5060

Roadtrip to Central Thailand : The Travelogue

F AKTA PERJALANAN Day 1 - Bukit Kayu Hitam - Sadao - Songkla - Hatyai - Rattapum - Phattalung - Nakhon Sithamarat - Suratthani - Chumporn - Tha Sae breakfast di Sadao dan mulakan perjalanan pada jam 10am dan tiba di Tha Sae sekitar jam 1am.Kelajuan sekitar 60-80 km/h.Makan tengahari di Suratthani (d...
by matsaiko
02 Feb 2012, 12:13
Forum: Galeri
Topic: My Gallery of Silent
Replies: 120
Views: 24796

Re: My Gallery of Silent

Image
by matsaiko
01 Feb 2012, 14:51
Forum: Galeri
Topic: My Gallery of Silent
Replies: 120
Views: 24796

Re: My Gallery of Silent

Image
by matsaiko
31 Jan 2012, 17:34
Forum: Galeri
Topic: My Gallery of Silent
Replies: 120
Views: 24796

Re: My Gallery of Silent

phob: ni kat erawan national park,kanchanaburi.

next 'carpackers' nak ke northern thailand...chiangmai - chiangrai exploration jom phob..hang ada senang sket heheheh
by matsaiko
31 Jan 2012, 09:03
Forum: Galeri
Topic: My Gallery of Silent
Replies: 120
Views: 24796

Re: My Gallery of Silent

Image
by matsaiko
31 Jan 2012, 09:02
Forum: Galeri
Topic: My Gallery of Silent
Replies: 120
Views: 24796

Re: My Gallery of Silent

Image
by matsaiko
18 Jan 2012, 21:22
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Ade sape2 tau..
Replies: 45
Views: 9124

Re: Ade sape2 tau..

ooo ye ke manala aku tau..btol ke tak...hehehe jgn le mareee
by matsaiko
17 Jan 2012, 19:48
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Ade sape2 tau..
Replies: 45
Views: 9124

Re: Ade sape2 tau..

kalo dpt tangkap cicak tu,bole jual mcm cicak tokek tak bang? kalo bole jual sy nak joim lah :lidah:
by matsaiko
17 Jan 2012, 19:38
Forum: Kedai
Topic: Pelampung Float Keselamatan Rescue Team
Replies: 14
Views: 3414

Re: Pelampung Float Keselamatan Rescue Team

yg pakai baju merah tu tak pakai pelampong pon sure leh timbul atas air dia dah ada besar punya pelampong :lidah:
by matsaiko
11 Jan 2012, 21:39
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: JAM TANGAN OUTDOOR
Replies: 25
Views: 1466

Re: JAM TANGAN OUTDOOR

kamu punya duit kamu belilah mana yg kamu suka...kamu tak mintak kat sapa2 pon :D
by matsaiko
11 Jan 2012, 21:29
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 83
Views: 6127

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

welkam nazryst+ atomic
by matsaiko
11 Jan 2012, 10:12
Forum: Khemah
Topic: Siapa nak belajar2 mancing..
Replies: 52
Views: 12187

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

taknak pegi diam2 sudah...takyahla wat stetmen mcm *****
by matsaiko
11 Jan 2012, 09:36
Forum: Khemah
Topic: Siapa nak belajar2 mancing..
Replies: 52
Views: 12187

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

menarik la abam khalid...tp menuju ke destinasi lain la cny nie
gud luck n selamat mkn kelah

err 2 hari memancing cukup ke tu? :lidah:
by matsaiko
10 Jan 2012, 10:39
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: JAM TANGAN OUTDOOR
Replies: 25
Views: 1466

Re: JAM TANGAN OUTDOOR

model PRG 130 mmg top la...kalo minta tali getah amik 130Y kalo minat titanium amik 130T
by matsaiko
10 Jan 2012, 10:37
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 83
Views: 6127

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

welkam pachio :D
by matsaiko
10 Jan 2012, 00:42
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: JAM TANGAN OUTDOOR
Replies: 25
Views: 1466

Re: JAM TANGAN OUTDOOR

protrek...protrek..protrek :lidah:
by matsaiko
10 Jan 2012, 00:40
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 83
Views: 6127

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

welcome denan..wah ramainye pakai prg 130 heheh
by matsaiko
10 Jan 2012, 00:33
Forum: Galeri
Topic: My Gallery of Silent
Replies: 120
Views: 24796

Re: My Gallery of Silent

Image

Image

sunset @ pantai jeram
hasil penggunaan GND .9s Lee Filter
by matsaiko
08 Jan 2012, 21:54
Forum: Kedai
Topic: Berghaus Verden 65 +10
Replies: 37
Views: 5883

Re: Berghaus Verden 65 +10

idup begos...err beg x sampai lagi takleh cek :lidah:
by matsaiko
06 Jan 2012, 16:39
Forum: Galeri
Topic: Chamah - Ulu Sepat, trip ujung taun
Replies: 36
Views: 9850

Re: Chamah - Ulu Sepat, trip ujung taun

mano gamba nyo jang???
by matsaiko
06 Jan 2012, 13:24
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Trans Noring(Anak Noring Dan Noring East)
Replies: 19
Views: 4810

Re: Xpdc Trans Noring(Anak Noring Dan Noring East)

pegi musim tengkujuh..kena redha jekla beroo...cuba lagi..
by matsaiko
06 Jan 2012, 01:29
Forum: Kedai
Topic: Berghaus Verden 65 +10
Replies: 37
Views: 5883

Re: Berghaus Verden 65 +10

akimura wrote:
fendi wrote:
shahrul wrote:banyak bag sudah made in Vietnam under license, then di export balik ke negara pembuat asal..kos murah maaa..
bukan berghaus under licence made in China je ke?
tulon perbetulkan jika aku salah.
bro fendi, yg china punya karrimor.
berghaus punye mmg made vietnam.

ye keeee?
by matsaiko
06 Jan 2012, 01:26
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 83
Views: 6127

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

ok updated..welkam to da club :D
by matsaiko
04 Jan 2012, 21:42
Forum: Kedai
Topic: Berghaus Verden 65 +10
Replies: 37
Views: 5883

Re: Berghaus Verden 65 +10

hehe
by matsaiko
04 Jan 2012, 14:15
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 83
Views: 6127

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

apa kelebihan/kelemahan resin band dan titanium? jom share ...

aku tak gemar pakai resin sbb gatal kulit bile berpeluh..
by matsaiko
04 Jan 2012, 14:13
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 83
Views: 6127

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

shahrul
aku ada manual book 8T Module no. 2894 :)
cuma tak study lagi hehe
by matsaiko
04 Jan 2012, 03:23
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 83
Views: 6127

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

Protrek: Triple Sensor, Wave ceptor (PRW-5100) Series (DEC 2011) Protrek: Triple Sensor, Wave ceptor (PRW-2500) Series (OCT 2011) Protrek: Triple Sensor (PRG-250) Series (SEP 2011) Protrek: Triple Sensor (PRG-510GB,PRG-200GB) Series (SEP 2011) Protrek: Triple Sensor (PRG-510) Series (JUN 2011) Protr...
by matsaiko
04 Jan 2012, 02:57
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 83
Views: 6127

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

Casio Service Centre

Marco corporation
2, 2nd Floor, Jalan Segambut Wilayah Persekutuan, 51200
03-4043-8511
by matsaiko
04 Jan 2012, 02:54
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 83
Views: 6127

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

atomic wrote:Wah Sudah Ada Kelab Protrek, Bleh Dpt Info Psal Calibration Ape Ptt Ni..
tengah tunggu otai2 protrek ni masuk huhu
by matsaiko
04 Jan 2012, 02:53
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 83
Views: 6127

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

prg 40 dan 50 ni selain triple sensor ape function yg ada? sapa ada pakai lagi first model protrek ni? zaman dual sensor dan tiada sistem tough solar lagi?
by matsaiko
02 Jan 2012, 21:48
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 83
Views: 6127

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

hehe syahrul saje meriahkan sosana...asyik kelab beg je hehehe
by matsaiko
02 Jan 2012, 11:33
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 83
Views: 6127

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

Mintak tolong sesiapa yang tahu ajar camana nak calibrate compass dan altitute aaaa joma share cemana nak calibrate matsaiko - PRG 80T azhaar - PRG 50 hazzri - pro trek prg130Y shahrul-PRG 130T-7VDR petis tekan - PRG-40 jenal -PRG 80T kayrol - PRG 110 denan - PRG 130Y pachio - PRG40 nazryst - PRG-5...
by matsaiko
01 Jan 2012, 23:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Semangkok
Replies: 25
Views: 5072

Re: Gunung Semangkok

u can ask cs goh

his fb is Taiping Goh

hope can help
by matsaiko
31 Dec 2011, 03:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pengumuman
Replies: 16
Views: 3683

Re: Pengumuman

kejadian di mesjid yg baru tu ke bro?