Search found 228 matches

by Ujang
20 Jan 2010, 01:57
Forum: Isu & Gossip
Topic: Hati-hati Park Kete Kat Luar Sg Chiling
Replies: 33
Views: 6025

Re: Hati-hati Park Kete Kat Luar Sg Chiling

biNGai wrote:pasnih tk kire..asal powil aku kene pecah je aku carik ujang..lantak laa apa nk jadi :evil:
keh keh... syed... alang2 pecah baik aku tolong parkingkan powil ngai kat depan umah aku... aku buat trip bawak bangla pergi keje pagi2... :lol:
by Ujang
20 Jan 2010, 01:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 14623

Re: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

eerrrr..salam jang mau tny skit... 1.bape org ko nak pg ni???30 org ke???ramainye... 2.baget ade plan buat baju ke???saje tny.. 3.kalo den nak sponsor baju dlm 10 lai agak boleh x???sajo tanyo... xleh xpo..xkocik ati... salam incik lastman, mau sponsor? kalau aku request baju salomon boleh ke? hehe...
by Ujang
19 Jan 2010, 00:58
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 14623

Re: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

kulatpusu wrote:tadi abang li ada bagitau ada kawn dia sorang dari sabah nak ikut.... tapi kawan dia tu vegiter.... macamana
Vegiter tu sama dengan vegeterian eh?
hehe... sorry la... sebab tak pernah dengar perkataan tue...
boleh jerk kalau dia vege... saya bagi timun + lobak lebih blh? hehe...
by Ujang
18 Jan 2010, 23:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)
Replies: 21
Views: 2956

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

incik yahyayusof, kalau ngai ikut sure semua benda dia buat... beli ration, goreng ayam, bawak powil, baca map, menebas, guide, tukang masak.... senang kawan2 yang lain.... hehee
by Ujang
18 Jan 2010, 23:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi-Tok Nenek-Bubu-YYap (13-16Feb 2010)
Replies: 43
Views: 6346

Re: Masuk Utan Lagi-Tok Nenek-Bubu-YYap (13-16Feb 2010)

ngai dah power bawak powil skrg... hehee...

mus.. ada rezeki jumpa tengah hutan tue... cun?
by Ujang
18 Jan 2010, 20:47
Forum: Khemah
Topic: Kursus meningkatkan kemahiran mendaki dan berkhemah
Replies: 69
Views: 10755

Re: Kursus meningkatkan kemahiran mendaki dan berkhemah

6anan9 wrote:abg ujang tak turun ke....ramai adik2 nak jumpa abg Ujang
i mana reti mendaki n berkhemah nie... kalau trip2 santai n gedik boleh la... hehe....
ada opss doghoyan dekat perak time nie... hehe...
by Ujang
18 Jan 2010, 20:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 14623

Re: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

All the best rakan2...ada kesempatan,jmpk kat pos brook... baik list name UPDATED ! Kepada sesiapa yang dah buat bayaran deposit, sila bagi maklumat seperti di bawah melalui PM/SMS(019-2879818)/Email (dzulhaizan@gmail.com) 1. Nama Penuh 2. No MyKAD/IC/Pengenalan Diri 3. Alamat Rumah 4. No Tel Waris...
by Ujang
18 Jan 2010, 20:29
Forum: Khemah
Topic: Kursus meningkatkan kemahiran mendaki dan berkhemah
Replies: 69
Views: 10755

Re: Kursus meningkatkan kemahiran mendaki dan berkhemah

Selamat mentelaah dan menambah ilmu pada semua kawan2...
Harap semuanya sukses...
by Ujang
18 Jan 2010, 19:28
Forum: Isu & Gossip
Topic: Hati-hati Park Kete Kat Luar Sg Chiling
Replies: 33
Views: 6025

Re: Hati-hati Park Kete Kat Luar Sg Chiling

terima kasih ujang sal kongsi maklumat kete peceh nie... pade aku kes pecah kete ni dah lame berlaku sejak aku thn 2000 lg..bukan setakat cuti sabtu ahad je yg kene ari biase pun biase kene pecah...hampeh tul kaki pecah tu...POLIS target geng itam punye keje tp xdapat tangkap lg pencuri tu... pd sa...
by Ujang
18 Jan 2010, 16:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 14623

Re: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

kulatpusu wrote:kompom sorang lagi kalau ada....
abang li grik alias bro li
ok abg aris... saya dah update...

PENGUMUMAN:
TARIKH AKHIR PENYERTAAN + DEPOSIT DIAWALKAN UNTUK MEMUDAHKAN PIHAK PENGURUSAN MEMBUAT URUSAN... hehe... tarikh baru 3 FEBUARI 2010

Sekian, terima kasih...
by Ujang
17 Jan 2010, 00:43
Forum: Isu & Gossip
Topic: Hati-hati Park Kete Kat Luar Sg Chiling
Replies: 33
Views: 6025

Hati-hati Park Kete Kat Luar Sg Chiling

Salam, Petang td aku ke Sg. Chiling untuk santai2 dan gedik2... hehe... Agak heran bila senang dapat parking dekat area yang sebelah tong sampah besar tue... sampai pun dalam 2.30 ptg... biasanya byk kete kat situ sampai kene parking dekat bahu jalan... Sampai pondok renjer Uncle Vijay bgtau hari ni...
by Ujang
16 Jan 2010, 23:57
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Tahan 2010 : Merapoh - Kuala Tahan
Replies: 9
Views: 2652

Re: Tahan 2010 : Merapoh - Kuala Tahan

pot..
selamat pergi n balik...
jgn lupa next tahan punya project... hehe...
by Ujang
16 Jan 2010, 10:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 14623

Re: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

pgurlz_eazmz wrote:All the best kengkawan
tq zam...
LIST NAME UPDATED !!
by Ujang
15 Jan 2010, 02:11
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 14623

Re: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

list name UPDATED !

terima kasih... :mrgreen:
by Ujang
15 Jan 2010, 02:08
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: ke gunung kinabalu 2010
Replies: 118
Views: 16131

Re: ke gunung kinabalu 2010

gurkha hut?
woow.... salah satu impian tue...
kalau aku teringin nak pie nanti aku roger ko yer gogoyeaha...
tapi bukan dalam masa terdekat la... hehe...
by Ujang
14 Jan 2010, 16:51
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kinabalu Oh Kinabalu...lagi
Replies: 87
Views: 11068

Re: Kinabalu Oh Kinabalu...lagi

ok bro azlan...
terima kasih di atas penjelasan yang mendalam menusuk hati... hehe....
by Ujang
14 Jan 2010, 16:44
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 14623

Re: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

Maaf le Ujang. Cadangan tu tak jadi. Ingat nak cuti kat Cameron dan join korang semua tapi Big John UPM baru call semalam mintak tolong bagi paper Kemahiran Rekreasi Luar kat bebudak UPM di Pulau Perhilitan Tasik Temengor pada tarikh tu. ok abg kamal... no problem... wah saya pun ada orang request ...
by Ujang
13 Jan 2010, 17:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 14623

Re: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

Salam... Ngai, Kasi tukar tayar dulu baru best nak off road... azab kalo nak tolak... hehehe... Cikgu Nazryst, Saya akan buat meeting untuk :- 1. Pengangkutan (KL-Cameron-KL) 2. Makanan 3. Peralatan 4. Komunikasi 5. Tentatif 6. Kem Sait 7. Kunyah2 Kuaci... hehe... mungkin 2 minggu sebelum berlepas.....
by Ujang
13 Jan 2010, 17:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 14623

Re: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

.
by Ujang
12 Jan 2010, 20:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 14623

Re: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

kulatpusu wrote:kompomkan nama aku sorang......

abg aris
okeh abg aris... itu nama sudah up... tq...
by Ujang
12 Jan 2010, 20:13
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: SWG 2?
Replies: 29
Views: 1575

Re: SWG 2?

Insyallah kalau ada SWG aku akan cuba joinkan diri... bergantung pada tarikh yang ditetapkan... mana la tau time tue ada company trip... hehe TT... rajin tak rajin jerk untuk turun... bergantung pada individu... memang la melepak sambil kita bertanya khabar + mengumpat + kutuk mengutuk... tapi sedar...
by Ujang
12 Jan 2010, 19:54
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Jom Kita BERHENTI MEROKOK!!!!!!
Replies: 62
Views: 8913

Re: Jom Kita BERHENTI MEROKOK!!!!!!

itu paip dalam wlt 4828 warna silver sapa punya? kalo takmo boleh bg aku... hehe...
by Ujang
12 Jan 2010, 19:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 14623

Re: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

yonrawk wrote:Aku dah apply dah.... tp KDN mintak audit dulu tu..... adehhhh.. tu ok lagi.... aku takut KDN mau join... pening aku...hahahaha :mrgreen: :mrgreen:
weh yon... ko punya KDN ok la... angkut sekali la... aku kasi fly asing punya... nak pikul khemah tak larat... ehehe
by Ujang
12 Jan 2010, 19:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 14623

Re: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

soulfly wrote:bro ujang..
kalo KDN aku lulus aku ikt ye...
En. Wahid, berapa lama agaknya nak tggu kelulusan dari pihak KDN?
nak saya adjustkan ke? hehee....
by Ujang
12 Jan 2010, 19:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 14623

Re: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

timing mo elok2 mihh..kang berebut kem sait lak Insyallah kem sait ok... ktorang target balak pecah kalau boleh sampai kem agas awal... tgk pada keadaan dan juga kekuatan batilion kami... muahaha.... kalau kem agas pun apa salahnya... hari ke-2 kene kerja keras skit... maybe trekking 7-8 jam dari K...
by Ujang
12 Jan 2010, 16:29
Forum: Peralatan
Topic: Kedai karrimor di KL
Replies: 16
Views: 2116

Re: Kedai karrimor di KL

Try kol mamat Wayne nie... rasanya harga beg kedai abg dia nie murah skit dari kedai auntie... tp tak semua model beg Karrimor ada...

Image
by Ujang
12 Jan 2010, 15:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East
Replies: 39
Views: 6354

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

biNGai wrote:ko biasa treking 5 menit, tido sejam? kalo biasa, bole la aku join..
weh... ngai dah berubah la sekarang... azam 2010... trekking 3 jam non stop... hehehe.... turun puncak berlari bogel... kasik laju... :lol:
by Ujang
12 Jan 2010, 15:08
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 14623

Re: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

kabusgunung wrote:kita juper kat umh ranjis nnt yer faisal... aku dh tak larat nk treking
lanyak landy sampai agas la.... :lol:
by Ujang
12 Jan 2010, 15:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 14623

Re: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

azlanhuzaifah wrote:nk ikut boleh? tp aku tak join SAR pun tahun lepas.
boleh... apa salahnya...
yang penting kompom dan bayar deposit... hehe...
by Ujang
12 Jan 2010, 11:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 14623

Re: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

faisall wrote:Alamak Trip Aku Pun Naik 13.2.2010 Tido Yong Yap jer..nanti kIta kenal2 la kalau Terjumpa Wokey...
faisall... lamanya tak jumpa u...
kalau ada rezeki kita jumpa dekat yong yap eh...
ko naik ikut mana?
by Ujang
12 Jan 2010, 10:26
Forum: Klinik Gunung
Topic: Senarai-Senarai Topik Bilik Darjah
Replies: 16
Views: 2770

Re: Senarai-Senarai Topik Bilik Darjah

Hangar 18 wrote:
pangjatt wrote:link tentang cara2 nak pikul backpack dgn betul yang mana ye?
itu kena jumpa mamak.
mamak boleh bg private training skali... hehe... :lol:
by Ujang
12 Jan 2010, 10:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 14623

Re: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

JenaL wrote:all the best
okeh... semoga semua yang dirancang berjalan dengan lancar... amin...
tq nal...
by Ujang
12 Jan 2010, 10:21
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 14623

Re: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

biNGai wrote:lalalalalaaa.. :mrgreen:
takat nyanyi jerk... baik ang folo aku... sampai yong yap kita split...
aku pg bubu ko pg gerah... cun?
by Ujang
12 Jan 2010, 02:21
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 14623

Re: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

tak aci... berat sama dipikul... ringan sama dijunjung...
bawak beg besar...
tak pun nanti aku bg ang plastik sampah...
hehe... :lol:
by Ujang
12 Jan 2010, 02:12
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 53871

Re: sembang SAR Yong Yap

Update pasal ini trip...
boleh klik link kat kat bawah..

http://www.gunungonline.com/basecamp/vi ... f=2&t=2784

mekaseh..
by Ujang
12 Jan 2010, 02:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 14623

RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

Salam, Sempena 1 tahun kes Yong Yap (15 Feb 2009) untuk RE-VISIT. Tarikh : 13-16 Feb 2010 (Sabtu - Selasa) Perjalanan : Pos Brooke - Yong Yap - Bubu - Tok Nenek - Pos Brooke Budget : +- RM 100 (Powil, Ration, Guide n T-Shirt) kalau lebih aku pulangkan... kalau kurang aku minta lg kat korang... hehe....
by Ujang
29 Dec 2009, 01:15
Forum: Kedai
Topic: tq
Replies: 8
Views: 1908

Re: tq

glup !

cik zurimas... mungkin admin kita tak perasan...
jgn la marah2... hehe... :oops:
by Ujang
20 Dec 2009, 19:21
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 53871

Re: sembang SAR Yong Yap

dari Agas ke Y Kecil teruk gak. tapi tak seteruk area nak masuk ke Agas. selepas Y Kecil (last water point ke Balak Pecah) tu OK macam biasa. setakat pokok tumbang je. dari Balak Pecah ke LWP pun biasa, trek permatang. Abe-G, marila marila meramaikan majlis. marilaa.. jom abeG... jgn lupa ajak abg ...
by Ujang
19 Dec 2009, 03:30
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 53871

Re: sembang SAR Yong Yap

1st day tu macam ada delay. mengikut info terkini, laluan banyak tanah runtuh. tanah masih lembik. mungkin kena lalu trek baru sikit. sungai pun tak pasti dah berapa ada. dulu banyak kena redah tapi enjoy. sekarang kena lalu sebab terpaksa kot. apapun, usaha ini bagus. kawan-kawan lain takkan baca ...
by Ujang
18 Dec 2009, 04:36
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 53871

Re: sembang SAR Yong Yap

Salam, Cuma cadangan dari aku sempena 1 tahun kes Yong Yap (15 Feb 2009) untuk RE-VISIT. Tarikh : 13-16 Feb 2010 (Sabtu - Selasa) Perjalanan : Pos Brooke - Yong Yap - Bubu - Tok Nenek - Pos Brooke Budget : +- RM 150 (Transport KL-Cameron-KL, Powil, Ration n Guide) Guide : Encik Rajis Tarikh Tutup + ...