Search found 228 matches

by Ujang
15 Sep 2009, 10:54
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: RAYA RIMBA (RnR 2009) 3-4 Oktober 2009
Replies: 132
Views: 16144

Re: RAYA RIMBA (RnR 2009) 3-4 Oktober 2009

boomm? :tembak:
cantek gak.... jgn lupa bawak... saya nak dengar jerk bang kamal.... hehehe... main takmo... :kah:
by Ujang
15 Sep 2009, 02:13
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: RAYA RIMBA (RnR 2009) 3-4 Oktober 2009
Replies: 132
Views: 16144

Re: RAYA RIMBA (RnR 2009) 3-4 Oktober 2009

list name updated :lidah:
by Ujang
14 Sep 2009, 16:25
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: RAYA RIMBA (RnR 2009) 3-4 Oktober 2009
Replies: 132
Views: 16144

Re: RAYA RIMBA (RnR 2009) 3-4 Oktober 2009

JenaL wrote:repeat nampak
:keke: tak puas hati nal... dulu seri 1-1 :tembak: ... jom la bawa kaum keluarga sekali...
by Ujang
14 Sep 2009, 02:54
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: RAYA RIMBA (RnR 2009) 3-4 Oktober 2009
Replies: 132
Views: 16144

RAYA RIMBA (RnR 2009) 3-4 Oktober 2009

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Sempena Hari Raya yang bakal menjelma, aku mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua warga gunung. Tujuan Raya Rimba 2009 (RnR) di adakan adalah untuk merapatkan dan mengeratkan hubungan silaturrahim sesama kita semua semoga cadangan daripada kami (nam...
by Ujang
14 Sep 2009, 01:36
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Majlis Berbuka Puasa di Warisan Rimba, Kg Kemensah.
Replies: 34
Views: 4575

Re: Majlis Berbuka Puasa di Warisan Rimba, Kg Kemensah.

ok orga... jumpa di sana nanti...

mamak... ko tolong tanya orga... takder seafood free ke? kawan2 punya pasal... :keke:
by Ujang
11 Sep 2009, 14:34
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Majlis Berbuka Puasa di Warisan Rimba, Kg Kemensah.
Replies: 34
Views: 4575

Re: Majlis Berbuka Puasa di Warisan Rimba, Kg Kemensah.

ok, noted... sekarang dah kene bahagi 2... nak buek macamano... :keke: rasanya mamak pun ada kat melaka... tapi dekat simpang ampat... bleh tahan la jauhnya... :lol: takmo buat rendang ikan kerapu ke? hehe... jangan lupa jemput... bagi map umah pak mertua sekali or nak senang jumpa kat parameswara j...
by Ujang
11 Sep 2009, 02:04
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Majlis Berbuka Puasa di Warisan Rimba, Kg Kemensah.
Replies: 34
Views: 4575

Re: Majlis Berbuka Puasa di Warisan Rimba, Kg Kemensah.

cemana majlis bukak posa bebaru ni beck..ok ka.. aritu GO down tu yg tatau apa updet..ingat dulu nk join gak.. bro orga, berbuka hari tue kurang 20 orang... alhamdulillah coz time tue pun budak2 gunung ada plan lain... aktiviti: 1. berbuka puasa pot luck... lauk save sampai sahur... hehe 2. promosi...
by Ujang
11 Sep 2009, 01:54
Forum: Khemah
Topic: Berbuka Ngan Team SAR
Replies: 26
Views: 3466

Re: Berbuka Ngan Team SAR

biNGai wrote:pajero blink blink bole masuk ke jalan sana?
kalau ko bawak aku sekali sure boleh masuk punya... :kah:
by Ujang
09 Sep 2009, 13:58
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Info gunung di genting highlans
Replies: 26
Views: 4194

Re: Info gunung di genting highlans

abg kamal...

kasik up itu date..
mau tgk ada free ka tarak free...
by Ujang
09 Sep 2009, 13:47
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kinabalu Oh Kinabalu...lagi
Replies: 87
Views: 11068

Re: Kinabalu Oh Kinabalu...lagi

mak aih... naik lagik? baru plan nak pergi tahun depan... huurrmmm
by Ujang
29 Aug 2009, 03:57
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Majlis Berbuka Puasa di Warisan Rimba, Kg Kemensah.
Replies: 34
Views: 4575

Re: Majlis Berbuka Puasa di Warisan Rimba, Kg Kemensah.

spiralscorp911 wrote:ensem balik minggu depan eh? konpom?
bersama la kita berdoa... hehe...
tak berani nak jamin la dee... katanya nak balik... tapi tatau bila...
by Ujang
28 Aug 2009, 13:18
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Majlis Berbuka Puasa di Warisan Rimba, Kg Kemensah.
Replies: 34
Views: 4575

Re: Majlis Berbuka Puasa di Warisan Rimba, Kg Kemensah.

beckham@chayok2 wrote: ujang,
dah, aku dah booking. sblm puasa ari tue aku dah booking. tgl nk on jek..
hehe... mekaceh beck...
sapa mau main itu gitar?
herman sudah excuse... aku try ajak hensem sekali nanti... lama tak jumpa dia....
by Ujang
25 Aug 2009, 16:30
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Majlis Berbuka Puasa di Warisan Rimba, Kg Kemensah.
Replies: 34
Views: 4575

Re: Majlis Berbuka Puasa di Warisan Rimba, Kg Kemensah.

beck,

nanti ko booking rumah Sabah eh... yang hujung sekali tue...
bebudak ckp rumah tue besar... jangan lupa ahhh....
by Ujang
24 Aug 2009, 11:04
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Majlis Berbuka Puasa di Warisan Rimba, Kg Kemensah.
Replies: 34
Views: 4575

Re: Majlis Berbuka Puasa di Warisan Rimba, Kg Kemensah.

ngai... jangan lupa kasi azan maghrib sekali...
sure macam P Ramlee punya azan eh? hehe :lol: :lol:
by Ujang
23 Aug 2009, 23:34
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Majlis Berbuka Puasa di Warisan Rimba, Kg Kemensah.
Replies: 34
Views: 4575

Re: Majlis Berbuka Puasa di Warisan Rimba, Kg Kemensah.

Keh keh... dah banyak morphine dalam badan... hehe... :lol: Ok2... seperti yang kitaorang persetujui.... BUKA PUASA SECARA POT LUCK Tarikh : 5 dan 6 Sept 2009 (Sabtu & Ahad) Lokasi : Warisan Rimba, Kemensah Waktu korang kene sampai : Lepas Asar 5 Sept 2009 - Sebelum Maghrib 5 Sept 2009 Waktu kita ke...
by Ujang
20 Aug 2009, 14:09
Forum: Kedai
Topic: Commando wire saw rm 20.00
Replies: 17
Views: 3414

Re: Commando wire saw rm 20.00

berapa panjang wire nie abg nadir?
by Ujang
20 Aug 2009, 14:04
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Sabre 60-100 (Black) utk di jual
Replies: 12
Views: 2551

Re: Karrimor Sabre 60-100 (Black) utk di jual

apa mimpi la castello nak jual beg nie? nak upgrade beg apa lak?
beg nie kalau korang jatuh kat dalam sungai boleh nampak beg yang terapung... tuan beg boleh terselamat dengan adanya beg nie... :lol: betol tak castello?
by Ujang
19 Aug 2009, 03:47
Forum: Isu & Gossip
Topic: Nuang lagi - 15 Aug 2009
Replies: 27
Views: 5349

Re: Nuang lagi - 15 Aug 2009

nasib baik ada budak gunung time kejadian untuk memudahkan urusan... teringat lagik kejadian bawak turun budak2 uitm dari atas tue... huhu.... :evil:
by Ujang
13 Aug 2009, 12:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - Gunung Rajah 15-16 Aug
Replies: 10
Views: 3097

Re: Masuk Utan Lagi - Gunung Rajah 15-16 Aug

rasanya ada orang ternampak powil ko kat air terjun chemerong minggu lepas... mggu nie naik sana gak lagik?... hehe... saja bertanya.... eniway selamat mendaki....
by Ujang
31 Jul 2009, 19:57
Forum: Galeri
Topic: trans,datuk,rembau,gagak tampin
Replies: 13
Views: 3625

Re: trans,datuk,rembau,gagak tampin

ohh.. itu macam ka?
en gogo sekarang bz la...
malas mau kaco.. :lol:
by Ujang
31 Jul 2009, 19:46
Forum: Kedai
Topic: Dapur petak rm60.00
Replies: 71
Views: 9477

Re: Dapur petak rm60.00

abg nadiaq...

dulu aku masih teringat guide gunung tahan kuala juram ada pesan kat aku beli dapor nie... tapi aku terlupa... haha... nama dia Asri... hang pi la promote dekat depa...

kalo minggu depan ada lagi ka? aku nak orderkan untuk depa nie..
by Ujang
31 Jul 2009, 01:43
Forum: Galeri
Topic: trans,datuk,rembau,gagak tampin
Replies: 13
Views: 3625

Re: trans,datuk,rembau,gagak tampin

bila mau repeat? :oops:
by Ujang
27 Jul 2009, 00:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Chamah-Ulu Sepat 13-18 Ogos 2009
Replies: 64
Views: 7224

Re: Chamah-Ulu Sepat 13-18 Ogos 2009

kwang kwang... mawi... mau pegi CUS roger ah... aku ikhtiarkan untuk amik cuti nanti... hahaa
by Ujang
23 Jul 2009, 02:43
Forum: Kedai
Topic: Used ProTrek Watch (PRG-40T & PRG-80T) SOLD-OUT
Replies: 22
Views: 4074

Re: Used ProTrek Watch (PRG-40T & PRG-80T)

bro FedEx, itu jam 40T sudah berapa lama?
by Ujang
03 Jun 2009, 17:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009
Replies: 51
Views: 9842

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Ngai.. agak2 ini malam ko free tak?
kalo ko free boleh la aku makan tandoori free ini malam dekat AMS...
free ke? hehe
by Ujang
30 Mar 2009, 17:01
Forum: Khemah
Topic: Kaunter Lost & Found (EQUIPMENTS) ops SAR Yong Yap
Replies: 34
Views: 5723

Re: Kaunter Lost & Found (EQUIPMENTS)

Salam... Nak tanya gak sesapa terjumpa/tersimpan lantern kecik CAMPINGAZ dalam plastik purple yang dibaluti oleh suratkhabar boleh pulangkan kepada saya eh... Lantern tue masa RQ4 nak masuk dalam... aku tertinggal dekat berek tempat ibu/ayah Hassan tido... Ada satu headlamp besar dekat aku... aku am...
by Ujang
30 Mar 2009, 16:51
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: UPDATE Operasi SAR
Replies: 153
Views: 17198

Re: UPDATE Operasi SAR

ok...
tq zam for update
by Ujang
25 Mar 2009, 11:57
Forum: Ikhtiar Hidup
Topic: Kesan lokasi jike sesat?
Replies: 41
Views: 5181

Re: Kesan lokasi jike sesat?

tq gak brother forestgump....

moga banyak lagi yang kitaorang boleh belajar..
:lol:
saya banyak belajar fast track semasa OPS SAR di Yong Yap etc baca peta/handle gps/communication... moga dapat belajar secara proper suatu masa nanti
by Ujang
25 Mar 2009, 11:47
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: UPDATE Operasi SAR
Replies: 153
Views: 17198

Re: UPDATE Operasi SAR

nak lelong? erm... lelong mcmana tue? kira kilo/longgok ke? hehee...
aku pun tak ada idea nak buat apa dengan ration lebih tue...
sebab tue sumbangan orang ramai kepada SAR Hasan
kalau bg org asli? (family pak kassim/rajis/tapa)
nanti kita jumpa balik... then kita bincang...
by Ujang
18 Mar 2009, 23:15
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: UPDATE Operasi SAR
Replies: 153
Views: 17198

Re: UPDATE Operasi SAR

hati kecil rasa memanggil nak pegi.. aku tau.. ramai kawan2 yang macam tue gak... apakan daya... kalau nak pergi atleast kene apply cuti 23-27 mac (5 hari) sure bos tak bagi punya... kalau kawan2 yang boleh bercuti dan boleh masuk ke dalam untuk membantu diucapkan Selamat Menggalas Tanggungjawab Ter...
by Ujang
11 Mar 2009, 21:55
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: UPDATE Operasi SAR
Replies: 153
Views: 17198

Re: UPDATE Operasi SAR

orga... belum terlewat untuk ucapkan selamat pengantin baru... mmg appreciate kalo ada cara lain yang boleh cari hassan, buat masa nie aku dengan guider ledang (abg izani) pun berusaha untuk menggunakan CARA tersendiri.. bukan aku... tp kawan abg izani tp bukan masa yang terdekat... ok... buat masa ...
by Ujang
20 Feb 2009, 04:02
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: UPDATE Operasi SAR
Replies: 153
Views: 17198

Re: UPDATE Operasi SAR

Team Sham Pitam, Yon n aku akan masuk hari Sabtu pagi dari Pos Brooke Yon akan jaga communication dan kami akan bermalam di Kem Agas Jika ada pertukaran kawasan carian untuk team kami sila maklumkan Kemungkinan akan bergerak dari KL pukul 10 malam Harap ada penambahan lagi untuk team kami kerana kam...
by Ujang
20 Feb 2009, 03:38
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: Lata Belakang Hassan XPDC
Replies: 13
Views: 2026

Re: Lata Belakang Hassan XPDC

Jenal wrote: 5. bag day pack
Jenal, aku rasa dia tak ada bawak beg day pack, barang2 dia letak kat dalam poket seluar putih dia...

tapi tahap rabun dia mmg sangat merisaukan
by Ujang
10 Sep 2008, 01:55
Forum: Papan Notis
Topic: MAJLIS BUKA PUASA GO & KHK 13 SEPTEMBER 2008 (Sabtu)
Replies: 123
Views: 33109

wah... ada lg jamuan berbuka puasa nie.. alhamdulillah... aku tak dtg datang coz dah plan nak balik Melaka mggu tue... Harap makin meriah kali nie... Kpd "Krew Berbuka Puasa 2008", Semoga korang sukses... huu huuu....... lama tak jumpa ko jang.... mano poi eek aku ada jerk kat shah alam nie... just...
by Ujang
07 Sep 2008, 21:34
Forum: Papan Notis
Topic: MAJLIS BUKA PUASA GO & KHK 13 SEPTEMBER 2008 (Sabtu)
Replies: 123
Views: 33109

wah... ada lg jamuan berbuka puasa nie.. alhamdulillah...
aku tak dtg datang coz dah plan nak balik Melaka mggu tue...
Harap makin meriah kali nie...

Kpd "Krew Berbuka Puasa 2008",
Semoga korang sukses...
by Ujang
12 Jan 2008, 23:20
Forum: Isu & Gossip
Topic: perginya seorang tokoh pergunungan - Edmund Hillary
Replies: 11
Views: 2345

sir hillary nie legend beb...
by Ujang
12 Jan 2008, 23:17
Forum: Khemah
Topic: Jemputan Kenduri: From Taiping With Love, Sany & Azela
Replies: 43
Views: 6390

sani... ko nie dalam diam jerk eh... igtkan ko gay... hahaa.. 2 feb eh... erm... Insyallah... tak janji... anyway tahniah... hhaaha