Search found 268 matches

by khalid
04 Aug 2008, 00:11
Forum: Galeri
Topic: Trip riang ria Gunung Tahan 26 Julai -2 Ogos 2008
Replies: 31
Views: 4380

Trip riang ria Gunung Tahan 26 Julai -2 Ogos 2008

Salam warga gunung semua. Saya mewakili saudara gogoyeaha untuk berkongsi sedikit pengalaman kami. Alhamdullillah hujan hari pertama sahaja. Peserta terunggul dan orang lama Abang Mun and son yang sentiasa mendahului. Start = Kuala Juram, Merapoh End = Kuala Tahan, Jerantut. Masa daki = 2 hari Masa ...
by khalid
22 Jul 2008, 14:11
Forum: Isu & Gossip
Topic: Salam Geng Gunung Kelantan
Replies: 14
Views: 2947

maaf tak niat nak kata kat sapa-sapa
by khalid
22 Jul 2008, 14:11
Forum: Isu & Gossip
Topic: Salam Geng Gunung Kelantan
Replies: 14
Views: 2947

2 minggu lepas ambo naik gunung join group johorean.
minggu nie nak daki g. tahan join group, camporean
(1melaka,1sabah,2perlis,3pahang,1kedah, 4kl ) kita naik gunung tahan plak.

aku mana-mana pon leh, belasah ajer.
by khalid
21 Jul 2008, 11:54
Forum: Stor Galeri
Topic: 2008 Julai "Ceria di Hutan " Pemenang : rat-tat-ta
Replies: 50
Views: 11909

saya orang baru pun undi no. 1
awek pun tergoda tengok lompatan.
by khalid
20 Jul 2008, 10:14
Forum: Klinik Gunung
Topic: skil tangkap ikan
Replies: 64
Views: 1745

biNGai wrote:bett ;



ni plak ghupenye ikan kelah yg tgh digoreng..sedappp wooo!! ekeke..tp area Perak tk bole tangkap ikan ni tauuu :p
tak leh tangkap tapi deme tak kata pulak tak leh makan nooo.

ngai, jom kita ikut azharr masuk belum.
kita tak yah tangkap, kita sauk ajee. hee hee hee.
by khalid
18 Jul 2008, 20:06
Forum: Isu & Gossip
Topic: Patutkah Upah Pemandu Arah dinaikkan???
Replies: 64
Views: 7011

guide pun ada tanggungan nak pelihara.
lebih tu kira sodokah jer laaa.
kalau charge mahal kita cari orang ramai sikit cukup korum.
by khalid
18 Jul 2008, 06:50
Forum: Stor Galeri
Topic: Bulan Julai : Ceria di hutan
Replies: 52
Views: 12402

faizall gambar hang ni jai yang ceria. maaflah gambar tak sensor.

Image
by khalid
18 Jul 2008, 01:47
Forum: Data Gunung
Topic: GPS Point
Replies: 22
Views: 3986

Salam.... kate sini laa adk download...map topo gps.... seluruh..malaysia http://maps.three15.org/download.html harap2 kamu dpt gunakan dgn betul..... salam adik idan. topo map diatas tu bila download banyak sangat file .img macam mana nak jadikan semua tu kedalam gmapsupp.img saya masih blur lagi....
by khalid
17 Jul 2008, 22:15
Forum: Klinik Gunung
Topic: skil tangkap ikan
Replies: 64
Views: 1745

azhar, kalau buat trip halo atau open kat kitorang semua
saya minat jugak nih.
by khalid
17 Jul 2008, 21:59
Forum: Stor Galeri
Topic: Bulan Julai : Ceria di hutan
Replies: 52
Views: 12402

faisall gaya kau kat air torjun 3 orang tu memang cheria.
by khalid
17 Jul 2008, 00:01
Forum: Stor Galeri
Topic: Bulan Julai : Ceria di hutan
Replies: 52
Views: 12402

tu dia anak murid silat gayong terbang. memang class
by khalid
16 Jul 2008, 23:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tahan
Replies: 102
Views: 9951

faisall wrote:khalid ko x nak pinjam beg aku ker....?
heii heiii heiii
beg ko mana leh pinjam, taraf sifu-sifu saja boleh pakai.
aku respek kat hang, beg tu susah nak cari ooooo.
by khalid
16 Jul 2008, 00:53
Forum: Isu & Gossip
Topic: nuang
Replies: 40
Views: 5563

syabas musz kerana dapat pengalaman. bukan senang nak dapat adventure macam tu. yang penting semua selamat.

adakah itu yang orang kata "kepala air" bila hujan kat puncak dan tengah bukit berlaku serentak.

papun syabas.
mahal experience tu.
by khalid
15 Jul 2008, 20:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tahan
Replies: 102
Views: 9951

gogoyeaha. kitaorg tak wat booking lagik. tarikh elom dpt.. apa2 pun jumpa ko kat stesen putra mlm tu.. leh le aku tengok2.. belek2 cerro torre si khalid. hangar 18, maaflaa. gunung tahan saya bawak deuter air contact pro. cerro torre tu bawa masa trip deepavali nanti kot. lagipun cerro torre tu ca...
by khalid
14 Jul 2008, 20:53
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tahan
Replies: 102
Views: 9951

khalid ...hang kena g joging lebih skit... kasi up skit stamina...nanti kena tinggal mcm kat gunung stong hang baru tau ahaks.. faizal hari tu aku kasi peluang aje kat hang, aku ok lagi. walaupun duk belakang tapi masih group yang depan sekali. ada lagi 2 group belakang kita. apapun makasih aku ban...
by khalid
14 Jul 2008, 05:27
Forum: Klinik Gunung
Topic: skil tangkap ikan
Replies: 64
Views: 1745

pasai ikan nie saya dulu pun sangat minat pancing tapi kat laut aje, tapi bila dapat jumpa geng gunung minat berubah ke pancing ikan air terjun pulak. setakat nie makan ikan laut ada beberapa species yang kita boleh beli kat pasar tapi nak makan ikan species hidupan air jeram, air terjun rasanya sus...
by khalid
12 Jul 2008, 07:05
Forum: Peralatan
Topic: GPS Technology
Replies: 75
Views: 12838

salam, saya baru beli gpsmap 60csx. ada tak peta atau contour gunung tahan dan sekitarnya. plan nak guna masa pi gunung tahan hujung bulan
nie. bukan apa dah ada molek juga kalau dapat guna. saya zero lagi pasai gps nie. makasih
by khalid
11 Jul 2008, 12:59
Forum: Peralatan
Topic: Lowe alpine
Replies: 162
Views: 3697

makasih nadir ,saya dah ambik TFX7 cerro torre kat Langkawi semalam perghh. gilerr punyalaa cantik mengalahkan deuter air contact pro saya. nyesal tak order TFX9 haritu. beg tu wife ambik untuk dia. nanti ada duit kita order TFX9 version 2008 pulak. nanti ada masa saya upload gambar in action. thank...
by khalid
01 Jul 2008, 10:08
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tahan
Replies: 102
Views: 9951

norazizi saya dah bank in deposit. apa2 email mohd.khalid.che.rose@intel.com untk apa2 expectation
dan barang perlu dibawa.

makasih
by khalid
26 Jun 2008, 14:11
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: macam-macam...
Replies: 22
Views: 3507

skg duk padang serai. 12 km dari kulim. keja kat kulim.
ada apa msg handphone saya, nanti saya call balik.
by khalid
26 Jun 2008, 13:25
Forum: Peralatan
Topic: Lowe alpine
Replies: 162
Views: 3697

salam nadir, yang order haritu agak sampai bila.
sempat tak den nak guno 5 hb july nie.
by khalid
26 Jun 2008, 11:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tahan
Replies: 102
Views: 9951

bagi tentatif perjalanan sikit. bukan apa, saya dari kulim nak drive straight ke pahang atau naik bas kee.
kalau ada kengkawan tu boleh pi sekali.
alhamdullillah cuti bos dah approve tadi.
nak buat preparation aje. nanti free saya contact
by khalid
25 Jun 2008, 08:07
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: macam-macam...
Replies: 22
Views: 3507

bagus, bagus, semua golongan dah minat naik gunung.
tahniah pada pioneer pioneer kaki gunung kita dan guide .
usaha mereka dah dicontohi oleh semua orang skrg.
by khalid
23 Jun 2008, 10:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tahan
Replies: 102
Views: 9951

salam bro.
dah ada berapa orang.
beginner boleh ikut dak. kalau boleh saya nak apply cuti.
by khalid
07 Jun 2008, 11:45
Forum: Kedai
Topic: Mana nak beli Air Contact Pro?
Replies: 2
Views: 872

Mana nak beli Air Contact Pro?

Salam warga GO.
Ada sesiapa tau atau ada info kat mana boleh cari haversack nie
Deuter Aircontact Pro size 50 + 15

makasih
by khalid
06 Jun 2008, 16:02
Forum: Kedai
Topic: KHK Official Product: Car Sticker
Replies: 16
Views: 3715

lum jadi ahli khk. boleh beli tak.
by khalid
02 Jun 2008, 10:58
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Stong(Santai) 05.7.08 - 08.7.08(line clear)
Replies: 42
Views: 10389

faisall tak update latest trekker list ke.
thank.
by khalid
02 Jun 2008, 10:55
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 164848

Nama : Mohd khalid Bin Che Rose
Jantina : Lelaki
Tarikh Lahir : 10 July 1972
Tempat tinggal : Kulim, Kedah
Kelab : Takde lagi, Boleh Join Sesiapa Yang Sudi Terima