Search found 268 matches

by khalid
08 Nov 2009, 03:47
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 61620

Re: Sembang powil

Salam kengkawan tambah sikit aje. Kalau nak selalu main offroad. clutch plate kasi modified guna copper plate sikit. Masuk RFC pun boleh.Tak mahal haritu saya buat kat foundry dalam 300 saja. Insyaallah lanyak tak terbakar. Dulu keta kecil saya pun terbakar juga clutch plate (jimny). Bila join group...
by khalid
08 Nov 2009, 03:30
Forum: Galeri
Topic: Ronda-ronda di Tambuyukon
Replies: 37
Views: 5454

Re: Ronda-ronda di Tambuyukon

soulfly wrote:pacat banyak tak...i takut pacatlah hehehe
mamak you takut pacat kaa. takpa minta spray kat jenal.
by khalid
07 Nov 2009, 22:54
Forum: Galeri
Topic: Ronda-ronda di Tambuyukon
Replies: 37
Views: 5454

Re: Ronda-ronda di Tambuyukon

rezeki che zie, tinggal sat kat sabah, boleh habis semua gunung-ganang tinggi.
che zi gambar besar takdak kaa, multiply link ka. tak puas la tengok gambar kecik.
Kasi kami geram aje.
Tahniah pada din jugak dan semua terlibat.
Che zie, yang depan tu areyum ka, gambar macam dia.
by khalid
25 Oct 2009, 19:32
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Chabang 7&8 Nov 09
Replies: 14
Views: 2387

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Chabang 7&8 Nov 09

dengar kata , tuan tanah nak follow trip endau rompin.
tul ker.
by khalid
11 Sep 2009, 20:54
Forum: Pandu Arah
Topic: Astronomi
Replies: 18
Views: 1880

Re: Astronomi

dulu masa tanya 3 tahun lepas saya ada minta quotation harga kat company nie http://www.trifid-optics.com/ tapi masa kat us saya beli celestron. tapi dah jual balik sebelum balik sini. pasal hobi dah bertukar. orga, kalau modal lebih lebih baik beli auto gps (motor drive with controller). yang manu...
by khalid
11 Sep 2009, 20:45
Forum: Pandu Arah
Topic: Astronomi
Replies: 18
Views: 1880

Re: Astronomi

dulu masa tanya 3 tahun lepas saya ada minta quotation harga
kat company nie

http://www.trifid-optics.com/

tapi masa kat us saya beli celestron. tapi dah jual balik sebelum balik sini.
pasal hobi dah bertukar.
by khalid
09 Sep 2009, 03:23
Forum: Kedai
Topic: Garmin Oregon300 untuk dijual
Replies: 35
Views: 4619

Re: Garmin Oregon300 untuk dijual

hai, cik zie jadi tokey gps pulak .
lain-lain model takde kaa.
by khalid
09 Sep 2009, 03:13
Forum: Pandu Arah
Topic: Astronomi
Replies: 18
Views: 1880

Re: Astronomi

kalau minat nak beli teleskop
2 brand nie dicadangkan.

1. Meade
2. Celestron.

Ada dealer kat malaysia nie .Tapi harga compare kat US dah jadi 3x. dari harga
asal.
by khalid
30 Aug 2009, 21:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pakej Tawan Puncak Kinabalu, siri 2009,
Replies: 7
Views: 1816

Re: Pakej Tawan Puncak Kinabalu, siri 2009,

beckham@chayok2 wrote:aku x paham tul ngan topik ni..
x de penerangan lansung..
cmne nk..... nk..... nk.....
at least bg la detail cket... baru ar paham.. :mrgreen:
beckham , aku rasa topic nie dah tak relevan kot. ownernya "dovemerpati"
dah tak reply since november tahun lepas.
by khalid
29 Jul 2009, 07:29
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Mencari Land Rover En. Orga (bukan nama sebenar)
Replies: 47
Views: 5261

Re: Mencari Land Rover En. Orga (bukan nama sebenar)

jual tu nak ambik landy lah orga. haritu iklan rm 27K.
Mungkin nanti harga turun sikit
kot.
by khalid
28 Jul 2009, 07:12
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Mencari Land Rover En. Orga (bukan nama sebenar)
Replies: 47
Views: 5261

Re: Mencari Land Rover En. Orga (bukan nama sebenar)

belum lagi, haritu 3 buyer nak kurang 2k dari harga iklan.
kemudian ada trip masuk hutan recce orang curi balak.
mudguard kemek sikit kena balak potong.
bulan depan nak recondition sikit. kemudian baru jual.
by khalid
14 Jul 2009, 00:33
Forum: Galeri
Topic: XPDC Gunung Kinabalu lajak ke Gurkha Hut
Replies: 25
Views: 6094

Re: XPDC Gunung Kinabalu lajak ke Gurkha Hut

emmm. mekasih che zie, sharing your moments.
by khalid
24 Mar 2009, 03:13
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Kinabalu
Replies: 34
Views: 10439

Re: Gunung Kinabalu

cwyap and gogoyeaha.
kalau tak cukup korum, saya leh masuk kalau diizinkan. selalunya rezeki trip saya pergi mana mana pun atas orang tak cukup. huuu kalau plan bulan 7 keatas insyaallah saya boleh join
by khalid
16 Mar 2009, 20:45
Forum: Isu & Gossip
Topic: Rakan SAR kita terlibat dalam kemalangan
Replies: 62
Views: 10895

Re: Rakan SAR kita terlibat dalam kemalangan

al fatihah, darinya kita datang dan kepadanya kita kembali.
antara kenangan arwah sue dan hassan.

http://mkrose.multiply.com/photos/album ... ._2008#116
by khalid
11 Mar 2009, 15:10
Forum: Peralatan
Topic: The North Face® Primero 60 Named Gear of the Year
Replies: 9
Views: 952

Re: The North Face® Primero 60 Named Gear of the Year

part sedap aku confirm sedap pikul. kalo tak takkan dpt award. cuma yg berlegar kat kepala aku adalah. adakah kainnya sesuai wat main redah buluh, duri rotan. sorang member aku beli TNF Crestone 75. rasa mcm tak confident je dgn kainnya. aku setuju ngan fendi, mungkin materialnya sesuai utk gunung ...
by khalid
25 Feb 2009, 20:04
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 66891

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

1. ini adalah kerana di sana, ration kita berkongsi dengan yg bukan pendaki. 2. runner. runner bertugas sebagai pengurusan logistik keperluan, seperti membeli ration, beli top up, dengan kenderaan persendirian milik mereka. Sepemerhatian saya di sana, tugas tugas runner jugak diuruskan oleh team ka...
by khalid
22 Feb 2009, 23:29
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 66891

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Azhar, kami dah balik dari pos kuala mu. Tiada sesiapa yang kat sana sekarang. Team adik idan, topoi dah keluar pos brooke.SAR dari pos kuala mu hanya melibatkan kawan-kawan sukarela sahaja. Harap minggu akan datang lebih ramai sukarelawan turun. Hubungi jenal untuk kordinasi. Team SAR banyak masuk ...
by khalid
22 Feb 2009, 22:36
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 66891

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

baru contact en.mun tadi. mereka baru turun ke lasah dia dah hantar laporan kat jenal. hujan sepanjang jalan dari pos kuala mu ke lasah. kump. en.mun tak menemui hassan. mereka ada tinggalkan nota dan beberapa tanda dari kem pondok satu menuju pos kuala mu untuk hassan. sesama kita berdoa dan tunggu...
by khalid
22 Feb 2009, 19:45
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 66891

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

alhamdullillah kami sampai ke kuala mu. lepas bincang ngan tokbatin sana. kami standby kat air terjun lubuk buaya. En. Mun dan student UUM (semua 5 orang) masuk ke pondok satu. Kami selamat turun dalam keadaan hujan petang semalam. Sedikit kenderaan sliding, trek licin dan tanah merah melekat. Kuala...
by khalid
18 Feb 2009, 01:02
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 66891

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

kawan kita nie tak sesat cuma hilang dari pandangan ajer. betul ke ayat aku niee. pernah trekking sesama, cuma kali nie takda rezeki nak ikut dia. dengar kengkawan mountainer, climber, trekker dok buat meeting nak masuk cari lagi. info kata dah turun dari yong yap menuju kemsite. terus hilang. sesam...
by khalid
17 Feb 2009, 03:48
Forum: Galeri
Topic: Kenangan Manis Di Gunung Tebu 7.2.09 - 8.2.09
Replies: 47
Views: 8153

Re: Kenangan Manis Di Gunung Tebu 7.2.09 - 8.2.09

waaa faisall tahniah. dah banyak trip hang handle utk orang selatan yeee. tengok ko asyik dok tepi nurul jee bila bergambo. aummmmm. bro yang keja manager maybank masih ikut lagi,ingatkan dah serik.tahniah seposen utk dia. dayak masih setia bersamamu yaaa. lepaih nie hang nak gi mana plak. jangan ta...
by khalid
07 Feb 2009, 12:18
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Walimatul Urus
Replies: 35
Views: 5086

Re: Walimatul Urus

manade kalid..senator pon pendaki marhain jugak.. umah pompuan wat 28hb ni la..lg 25 hari.. geng2 V2 aritu ok ke..dak2 pompuan mlm aritu pon ok eh tader apa kan.. :D oo, lagi 25hari kee. maaf laa silap tengok tarikh. umm, geng pompuan haritu semua ok. malah lebih ok dari saya. kami sampai kem kacan...
by khalid
03 Feb 2009, 18:47
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Walimatul Urus
Replies: 35
Views: 5086

Re: Walimatul Urus

tahniah untuk orga.
sebelah perempuan dah kenduri lah yea.

haritu masa jumpa kat tok nenek tu kira dekat nak kenduri lah.
hebat tull. senator gunung nie.

didoakan jodoh hingga ke akhir hayat.
by khalid
23 Jan 2009, 10:29
Forum: Galeri
Topic: Trip ke Gunung Tebu Terengganu
Replies: 21
Views: 5900

Re: Trip ke Gunung Tebu Terengganu

faisall wrote:khalid...jom g tebu...7-8.2.2009 heii heii heii...
rasanya tak leh kot faisall, aku baru balik V2 masa tu.
terima kasih atas jemputan
by khalid
22 Jan 2009, 10:33
Forum: Galeri
Topic: Trip ke Gunung Tebu Terengganu
Replies: 21
Views: 5900

Re: Trip ke Gunung Tebu Terengganu

baru nampak kecantikan gunung tebu. walaupun tak sampai lagi.
insyaallah akan datang.
by khalid
16 Jan 2009, 21:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Tebu (7.2.2009 - 8.2.2009 )
Replies: 37
Views: 5325

Re: Xpdc Gunung Tebu (7.2.2009 - 8.2.2009 )

hemm, faisall dapat guide mane.
line up semua orang johor niee.
tahniah.....
by khalid
24 Dec 2008, 00:11
Forum: Kedai
Topic: Flysheet untuk dijual
Replies: 52
Views: 6930

Re: Flysheet untuk dijual

Saye ke yg kene test dlu.... baru nk suh korang yg test dlu then revew kat sini..hehehehe... xpe...mmg niat nk beli pon..tunggu la mybe trip crismas ni ke test..huhu salam, en maclan nak beli groudsheet ke nak beli fly? kalau groundsheet hijau tu biasanya size kecil aje. size besar susah nak dapat....
by khalid
14 Dec 2008, 15:24
Forum: Khemah
Topic: endau rompin
Replies: 219
Views: 21889

orca wrote:Endau Rompin National Park Explore

ni aku punya plan nak ke endau rompin... nampak slow sikit la. nak shooting
encik jenal , bila plan nak gi tu, open to public tak?
by khalid
10 Dec 2008, 16:36
Forum: Kedai
Topic: Flysheet untuk dijual
Replies: 52
Views: 6930

vanhemeir wrote:minyak 5L takpe lagi... Tong gas besor tu sapa nak kandaq
tong gas bawak ngan 4x4 kot.
sory tuan tanah aku belum order lagi.
by khalid
29 Nov 2008, 20:30
Forum: Peralatan
Topic: The North Face® Primero 60 Named Gear of the Year
Replies: 9
Views: 952

The North Face® Primero 60 Named Gear of the Year

Salam. ada tak kengkawan yang pakai haversack nie.
review dari internet banyak tapi kot sesiapa yang pernah cuba macamana

"The North Face Primero 60 has been awarded the prestigious Gear of the Year by Outside magazine for 2008"

Image
by khalid
28 Nov 2008, 03:31
Forum: Peralatan
Topic: review Berghaus C7 Pro
Replies: 17
Views: 1967

berghaus C7 nie keluar tahun 05. Dalam masa 4 tahun nie berghaus dah keluarkan model yang lebih advance dan sistemnya mesti dah update. kalau berghaus diatas cik fendi rasa sedap apalagi kalau model terkini berghaus yang guna sistem 3 function nie Bioflex Freeflow IV Evabreath http://www.berghaus.co...
by khalid
26 Nov 2008, 19:07
Forum: Isu & Gossip
Topic: Sekadar Berkongsi Infomasi
Replies: 8
Views: 2125

beli kat orga leh jimat kos lagi sebab dia boleh pos sampai rumah kita.
kalau macam aku nak gi kl atau seremban duit tiket bas je dah RM 60++
tak termasuk lain2 lagi.

suruh orga pos baru tambah rm 5 saje utk satu barang.
by khalid
19 Nov 2008, 18:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans-Gng Suku-Gng Irau-Yellow-Gng Pass(25/12-28/12/2008)
Replies: 45
Views: 8958

bigfoothunters wrote::cry: waaaa.....tarikh tak sesuai plak.....ade trip
nih mesti wanhody & en khalid jd guide :)
eh,eh,saya baru je nek beberapa gunung. camner nak jadi guide.
nie kire baru nak belajar laa niee.
bigfoothunters amacam jom join skali nak tak.
by khalid
16 Nov 2008, 22:57
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Beli barang On-Line
Replies: 41
Views: 6635

pengalaman kat ebay us. okay laa.
tapi ebay.com.my (malaysia version) ada 2 orang kawan saya terkena.
beli laptop. gigit jari duit bayar barang tak de.
check rating seller dulu sebelum beli. takut ada juga yang ambik kesempatan.
Kalau rasa ok boleh beli sebab bukan semua seller yang tak betul.
by khalid
11 Nov 2008, 16:41
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: trip gunung chamah - ulu sepat
Replies: 12
Views: 2571

ai cik faisall lamer menghilang. tahniah nak pi CUS la plak. sorry aku saje nak kacau ko jee. ambik laa guide dari explorer adventure kaa.
by khalid
11 Nov 2008, 16:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pakej Tawan Puncak Kinabalu, siri 2009,
Replies: 7
Views: 1816

bang kalau boleh tetapkan tarikh. senang rakan-rakan nak schedule
cuti. kalau tak leh takper laaa.
by khalid
07 Nov 2008, 23:58
Forum: Peralatan
Topic: Magnesium Fire Starter
Replies: 62
Views: 4855

memang baguih lah tengok contoh kat you tube tu.
kalau masak pendalaman give benda tu as souvenir kat orang asli.
mesti tok batin dia respect habis kat kita. senang dia nak idupkan api.
by khalid
07 Nov 2008, 03:30
Forum: Isu & Gossip
Topic: PENGUMUMAN-PAITOT/FAIEZAT KEMALANGAN
Replies: 55
Views: 8701

apa berita terbaru paitot nie. dah okay ke.
kengkawan baik tak update ka
by khalid
07 Nov 2008, 03:26
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MasukUtanLagi - Prog. Survival utk para pendaki Gunung Nov08
Replies: 164
Views: 23377

biasalah kalau berforum. bahasa tak mengambarkan peribadi sebenar,
nanti jumpa sesama nek gunung tu macam adik beradik lah pulak.