Search found 268 matches

by khalid
09 Mar 2010, 09:01
Forum: Khemah
Topic: GO Endau Rompin National Park 2010
Replies: 93
Views: 7170

Re: GO Endau Rompin National Park 2010

matsaiko wrote:waaa best2...NAK TENGOK GAMBOOOOOOOO !!!!
bang mat, sikit sikit tu leh laa tengok kat multiply saya tapi guna camera
murah aje.
by khalid
02 Mar 2010, 15:32
Forum: Khemah
Topic: GO Endau Rompin National Park 2010
Replies: 93
Views: 7170

Re: GO Endau Rompin National Park 2010

pgurlz_eazmz wrote:abg khalid.. singgah merket bagan serai beli pekasam 8)
alamak tak sempat zam, saya gi kl naik bus, kali nie tak drive sal tak da copilot.
tiket pun dah beli semalam.
by khalid
02 Mar 2010, 15:29
Forum: Khemah
Topic: Trip Royal Belum Memancing (kg belum lama)
Replies: 24
Views: 4819

Re: Trip Royal Belum Memancing (kg belum lama)

pgurlz_eazmz wrote:Paling jauh permit kemsite sampai Sg Sanghor jer...
klu nak up lagek.. pehtue daypack ler sampai Kg kajang
up lagek pada tue.. klu kena tembak... harap maklum jerk la...
abg khalid... CNY lepas zam dapat lepak tido 1 malam kat kemsite Sanghor... 8)
hu best tu, ada gak tengok kat mp bukh81.
by khalid
02 Mar 2010, 13:22
Forum: Khemah
Topic: GO Endau Rompin National Park 2010
Replies: 93
Views: 7170

Re: GO Endau Rompin National Park 2010

HafisJohan wrote:ingt kan abg khalid yg karang :lol:
hafis
lepas balik nanti bolehla nak karang sikit2. skrg apa pun tak tau, tak pernah gi lagi.
by khalid
02 Mar 2010, 11:53
Forum: Khemah
Topic: GO Endau Rompin National Park 2010
Replies: 93
Views: 7170

Re: GO Endau Rompin National Park 2010

Di sekitar pejabat Taman Negara tersebut – tanpa pergi lebih jauh ke dalam belantara - banyak keunikan dan keindahannya. Suara gajah sayup-sayup kedengaran disulami kicauan ungas, siulan serangga, jeritan monyet dan deruan air sungai. Spesis bunga gergasi, Livingstona endaunesis juga boleh dijumpai ...
by khalid
25 Feb 2010, 23:44
Forum: Khemah
Topic: Trip Royal Belum Memancing (kg belum lama)
Replies: 24
Views: 4819

Re: Trip Royal Belum Memancing (kg belum lama)

Kitaorang pegi trip ni Dis 2009 lepas Powil GO Sungai Singor namanya. Tapi agak malang ayo beso sangat.......... adalah seko dua buat lauk. Grup ni juga akan ke Endau Rompin minggu depan. 4x4 GO Endau Rompin - 4 kereta rasanya. Bang kamal trip kg belum lama adalah tempat lain. Yang kita pergi adala...
by khalid
25 Feb 2010, 19:34
Forum: Galeri
Topic: Yong Yap 2009 dan 2010
Replies: 2
Views: 1239

Re: Yong Yap 2009 dan 2010

makasih gate for sharing.
uniform dah tukar gelap sikit (berkabung) rasanyer.
by khalid
24 Feb 2010, 16:28
Forum: Khemah
Topic: GO Endau Rompin National Park 2010
Replies: 93
Views: 7170

Re: GO Endau Rompin National Park 2010

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Aku kompom pegi.
6. Pajero WCG 3040. Hari ni tengah pasang Side Step. Winch 3tan juga telah pasang.
wah tuan kamal, masuk endau ngan pajero berwajah baru.
tahniah bang kamal,,,,
by khalid
23 Feb 2010, 23:46
Forum: Khemah
Topic: GO Endau Rompin National Park 2010
Replies: 93
Views: 7170

Re: GO Endau Rompin National Park 2010

kengkawan boleh start planning. bila2 masa flight jenal akan mendarat kat platform GO niee.
hee hee . tunggguuuuu!!!!!!!!
by khalid
20 Feb 2010, 03:10
Forum: Galeri
Topic: MeMOri GUnunG YoNG YAp 13-16/02/2010
Replies: 12
Views: 2673

Re: MeMOri GUnunG YoNG YAp 13-16/02/2010

banyaknyer anak OA masuk kelab kembara maybank yer.
Mungkin depa selalu nampak maybank kat hutan sane kot.

Tahniah faisal - gogo yang aktif.
by khalid
02 Feb 2010, 22:17
Forum: Khemah
Topic: Kursus meningkatkan kemahiran mendaki dan berkhemah
Replies: 69
Views: 7815

Re: Kursus meningkatkan kemahiran mendaki dan berkhemah

den pon tak sabao nak habiskan lagi 4 kursus, tupun jika diizinkan allah. terima kasih wat penganjur GO atas usaha fendi, rembau, jenal dan jebat kami semua dapat mempelajari ilmu dari korang semua. buat lily yang memang bersemangat walaupun dekat nak walimatul urus. wat mizey jiwa kacau dengan mill...
by khalid
29 Jan 2010, 03:12
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Nak cari kasut getah..
Replies: 11
Views: 720

Re: Nak cari kasut getah..

cik chempaka dah dapat kot kasut tu.
hari tu dia nak naik gunung lalu kebun getah terus dia minta kat nyonya yang toreh
pokok getah. lagi satu nyonya tu offer nak bikin sendiri ngan susu getah.
by khalid
28 Jan 2010, 05:19
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Nostalgia : Edisi Busan : Gunung Dato,Rembau,N9::29 April 06
Replies: 9
Views: 4439

Re: Nostalgia : Edisi Busan : Gunung Dato,Rembau,N9::29 April 06

en. karim nek datuk hujung minggu nie ker, tak join fendi punya program.
rasabya stone ada join
by khalid
25 Jan 2010, 23:55
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 49954

Re: Sembang powil

dalam group kena ada variation baru best.
sorang toyota, sorang landy , sorang suzuki, sorang daihatsu, sorang ford dlll.
baru meriah, boleh jadi bahan.
kalau semua sama tak best laaaa.
by khalid
25 Jan 2010, 23:53
Forum: Khemah
Topic: Kursus meningkatkan kemahiran mendaki dan berkhemah
Replies: 69
Views: 7815

Re: Kursus meningkatkan kemahiran mendaki dan berkhemah

fendi , apa update terbaru.
by khalid
25 Jan 2010, 23:48
Forum: Khemah
Topic: GO Powil trip ke Kg Asli
Replies: 40
Views: 2978

Re: GO Powil trip ke Kg Asli

tanya mungkin jenal leh masukkan dalam list "go powil trip ke kg asli". Lagipun karang banyak kampung "oa" yang dah tak asli. Kalau taraf macam tradisional tu kira keaslian masih ada kot. 'Syed, kalau 25 powil dah macam mini rfc hancus trek. Teringin jugak nak cuba mat daling nie. next trip kalau ad...
by khalid
25 Jan 2010, 20:13
Forum: Khemah
Topic: GO Powil trip ke Kg Asli
Replies: 40
Views: 2978

Re: GO Powil trip ke Kg Asli

syed lastman but not the last powil. tanya sikit.
every cny hang masuk kg. mat daling ada kg. orang asli tak sepanjang laluan.
by khalid
21 Jan 2010, 02:30
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 49954

Re: Sembang powil

zizi, ang dok sabah angkat bj40 atau fj baru best, senang upgrade tengok borneo 4x4 alo khalid apsal cancel pg sg tanom??ade port lain ke???? planning mula nak gi sg. tanom atau jelai, budak kat cafeteria aku ajak balik kampung dia. tapi plan berubah atas permintaan kengkawan, nak masuk sg. mangga....
by khalid
21 Jan 2010, 02:14
Forum: Khemah
Topic: GO Powil trip ke Kg Asli
Replies: 40
Views: 2978

Re: GO Powil trip ke Kg Asli

jadi ka trip ke kg asli nie.
jenal buat tentative tengok.
kumpul seberapa banyak suku sakat.
syed, tanya sikit? TMAX winch kat kl dapat berapa? Hang ada janji ngan firdaus nak survey kan. Harini aku gi tanya kat Ken kedai yang nadir dok servis tu dia kasi rm 2100 utk 9500.
by khalid
20 Jan 2010, 19:02
Forum: Khemah
Topic: Pengambilan Anggota Sukarela AW 2010
Replies: 13
Views: 4358

Re: Pengambilan Anggota Sukarela AW 2010

gogoyeaha wrote:aku prebet (b) AW Rej 515
zizi aku ingat hang dari senoi praaq punya rejimen.
rupanya AW jugak kaa.
by khalid
19 Jan 2010, 23:58
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 49954

Re: Sembang powil

zizi, ang dok sabah angkat bj40 atau fj baru best, senang upgrade
tengok borneo 4x4
by khalid
12 Jan 2010, 12:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: cus...chamah - ulu sepat..RM280. all in
Replies: 11
Views: 1492

Re: cus...chamah - ulu sepat..RM280. all in

cuti raya cina kerrrr.
by khalid
12 Jan 2010, 12:31
Forum: Isu & Gossip
Topic: kematian di lata hammer
Replies: 25
Views: 6378

Re: kematian di lata hammer

Dapat post dari WS... Waterfall Survivors Committees January 12 at 11:02am Reply Dear Members, Our condolences to Siti Mazidah's family. Siti was drowned on Sunday at Lata Hammers. I received an sms this morning and also a wall post on WS Site to inform me of this incident. ~~ Ini yang terbaru ke? ...
by khalid
25 Dec 2009, 05:19
Forum: Khemah
Topic: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor
Replies: 48
Views: 9331

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

[/quote] khalid kumho saiz 32/15/11.5 bape leh dapat sane?? sini mau bunuh la mau cari..[/quote] syed. kumho susah nak cari kat sini. silverstone, simex, bridgestone ada kalau order mahal.nantilah kalau ada geng sini beli leh tanya. nak recce sibuk sket skang. awal minggu tahun baru aku masuk gubir ...
by khalid
24 Dec 2009, 01:45
Forum: Khemah
Topic: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor
Replies: 48
Views: 9331

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

kengkawan tadi ptg aku gi kedai pomen aku. tengok tayar baru ahwit siam. dia beli rm 400 aje 16 inci sebijik. jenis = simex extreme trekker MP. M/PTrekker metric equivalent Permitted Rim LOAD/SPEED INDEX OD mm sectional width mm 7.50-16" 8PR 5.0-6.5 113/112L 817 221 landy sesuai sangatlaa. rasa berb...
by khalid
21 Dec 2009, 15:06
Forum: Khemah
Topic: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor
Replies: 48
Views: 9331

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

yah next time gi mangga plak. tapi ..... tayar tukar , bumper besi, heee hee bling-bling takde. heeee.
mercun kasi besar sikit , roket kecil kecil takdak. haa haa haa.
by khalid
05 Dec 2009, 23:30
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 49954

Re: Sembang powil

woo kalo cenggitu aku pon nk tuka laa pkai toyota..busan aa org dok kutuk2 pajero bling-bling aku psstt syed, new year kemana? tk asyerrr pon.. ngai, pajero banyak advantage. 1. spare part murah - senang cari. 2. susah nak terbalik (axle kat belakang, drive shaft kat depan) 3. fuel consumption kira...
by khalid
05 Dec 2009, 03:16
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 49954

Re: Sembang powil

woo kalo cenggitu aku pon nk tuka laa pkai toyota..busan aa org dok kutuk2 pajero bling-bling aku psstt syed, new year kemana? tk asyerrr pon.. ngai, pajero banyak advantage. 1. spare part murah - senang cari. 2. susah nak terbalik (axle kat belakang, drive shaft kat depan) 3. fuel consumption kira...
by khalid
03 Dec 2009, 20:26
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 49954

Re: Sembang powil

ada org nak tolak LC bawak 20K tak. ada member mintak tulon tanyakan.. fendi contact aku. ada lc std 2 biji rm 18k 4 pintu. - enjin ok, cat kena buat lain.- yang penting chassis ok. rm 26k 2 pintu. dapat enjin extra satu. pajero petrol std pun ada tak buat apa tapi condition tiptop = 17k. (nego) ka...
by khalid
01 Dec 2009, 05:32
Forum: Klinik Gunung
Topic: TUMBUH-TUMBUHAN HERBA
Replies: 35
Views: 4124

Re:

pokok teja nie spesis pokok medang kiranya dlm adik-beradik pokok kayu manis lah takpe nanti aku dabel konporm info aku nie belum 100% betoi nak tambah sikit, kalu betul ok la... kalu tidak tu betulkan la.... masa aku naik tahan ari tu, guide aku ada bawa kayu yang rasa sarsi ni. kita orang campurk...
by khalid
01 Dec 2009, 05:26
Forum: Klinik Gunung
Topic: TUMBUH-TUMBUHAN HERBA
Replies: 35
Views: 4124

Re:

nak tambah gak. raja satong dgn lebih jelas. kamera: esir lokasi: somewhere antara sg. banggang ke seraya besar (chemerong route) http://i112.photobucket.com/albums/n179/hangar_18/CBL307-1.jpg oo inilah rupanya raja satong. saya ada minum produk king herb keluaran pusat tahfiz qiam, beruas. antara ...
by khalid
30 Nov 2009, 17:02
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik pisau Mora!
Replies: 63
Views: 3507

Re: Pemilik pisau Mora!

nadir wrote:yeaaaa.. mari mari kengkawan, kasik review + listdown pemilik pisau mora anda...

1) nadir - clipper 840 ( c.s ) , viking 660 ( s.s. )
2)
3)
1) nadir - clipper 840 ( c.s ) , viking 660 ( s.s. )
2) khalid - mora clipper rescue



mamak tunggu ko update
by khalid
28 Nov 2009, 03:27
Forum: Kedai
Topic: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!
Replies: 22
Views: 9074

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

meh kengkawan, kita listkan pemilik pisau mora pulak kat "peralatan."
by khalid
20 Nov 2009, 08:00
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 43497

Re: sembang SAR Yong Yap

nak ikut mamak
by khalid
12 Nov 2009, 15:31
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Tera (25.12.2009 - 28.12.2009)
Replies: 21
Views: 2558

Re: Xpdc Gunung Tera (25.12.2009 - 28.12.2009)

JenaL wrote:cik khalid nak test bag baru nooooo....boleh buat pameran bag nampak...
takde laa jenal.
nak memeriahkan GO saja.
by khalid
12 Nov 2009, 13:43
Forum: Khemah
Topic: Endau Rompin National Park : Monsoon Discovery
Replies: 72
Views: 7707

Re: Endau Rompin National Park : Monsoon Discovery

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Tak pun biar Aku,Jenal dan Matsai je yang pegi............. biar cuma bertiga sekalipun
Aku dah siap hantar Borang Cuti kat KSU
Lagi....lagi siapa lagi yang nak ikoooot tu
takpe abang kamal, saya dah mengofferkan diri pada jenal.
andai kata ada tarik diri last minute . saya nak pergi.
by khalid
12 Nov 2009, 09:38
Forum: Peralatan
Topic: Owner Gregory Backpack
Replies: 44
Views: 1731

Re: Owner Gregory Backpack

6anan9 wrote:mana gambar nyer...
tak ce...semua le tulis...BUKTI tarak... :mrgreen:
link gambar ada kat sini
http://mkrose.multiply.com/photos/album/40/New_Goodies
by khalid
10 Nov 2009, 16:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pakej Pengurusan Mendaki Trusmadi
Replies: 12
Views: 2972

Re: Pakej Pengurusan Mendaki Trusmadi

selalunya trans gunung
kali nie pakej dibawakan oleh trans guide

dari semenanjung ke sabah.
dari gogo ke guide.
hebat - hebat.

tahniah cik zie. bila nak wat outdoor company.
kami mesti support bro....
by khalid
10 Nov 2009, 14:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Tera (25.12.2009 - 28.12.2009)
Replies: 21
Views: 2558

Re: Xpdc Gunung Tera (25.12.2009 - 28.12.2009)

menarik niee.
pendaki didahulukan
puncak diutamakan
by khalid
10 Nov 2009, 09:15
Forum: Peralatan
Topic: Owner Gregory Backpack
Replies: 44
Views: 1731

Owner Gregory Backpack

Hi, semua kengkawan forumer.
Meh kita listkan pemilik gregory kat sini.

1. khalid - baltoro 70