Search found 463 matches

by am
22 May 2011, 09:41
Forum: Peralatan
Topic: corbon steel?stainless steel?
Replies: 26
Views: 964

Re: corbon steel?stainless steel?

Pergh cerite bab besi nie mmgg lemah ler.. terus terang saya tak pandai. Tengok pisau Mora Carbon Steel di kedai Lafuma berkarat semacam baru teringat Encik Nadir kata (pada perenggan sebelumnya) yang besi jenis nie jenis cepat karat. Patutlah.... By the way, pisau besi jenis apa pun yang nak dipaka...
by am
21 May 2011, 10:10
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: apa jenama ni?dari mana?
Replies: 47
Views: 2019

Re: apa jenama ni?dari mana?

Heeeheeeheee... KungFuPanda pun pandai merajuk. Kombinasi transformasi maklumat melalui jari hendaklah selari dengan kata hati. Erk apakah maksudnya ini? Huhu.. Hantam sajalah~
by am
21 May 2011, 10:02
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011
Replies: 47
Views: 1285

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Terima kasih sebab support, encik mamak, encik nadir, encik jenal dan encik nazryst... Insyallah minggu depan camne yok? Dimana-mana tempat yang sesuai...

* Baru balik dari KORBU... Ngeri seyh~
by am
11 May 2011, 02:48
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian
Replies: 35
Views: 938

Re: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian

mao naik gng pakai fly je udah..khemah dome ni wat makan space je..
I LIKE!
by am
10 May 2011, 19:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Gunung Besar Hantu [Saturday, May 7 - Sunday, May 8]
Replies: 25
Views: 3707

Re: XPDC Gunung Besar Hantu [Saturday, May 7 - Sunday, May 8

Sarjan? yang melanggor tuh Sarjen ke? dan Encik Dan gorengkan dia?
by am
10 May 2011, 11:38
Forum: Data Gunung
Topic: Gunung Angsi via Bukit Putus
Replies: 36
Views: 527

Re: Gunung Angsi via Bukit Putus

Trek ikut Bukit Putus memang cantik dan dekat berbanding daripada Ulu Bendul. Mengikut nota nombor 1 tu.. Komen saya sebagai pendaki nie, kalau boleh bayar ajer permit RM5.00 tuh... Lainlah kalau pengganggur atau student yang wat underground trip yang naik gunung. Kalau ada apa-apa berlaku nanti dan...
by am
10 May 2011, 11:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Gunung Besar Hantu [Saturday, May 7 - Sunday, May 8]
Replies: 25
Views: 3707

Re: XPDC Gunung Besar Hantu [Saturday, May 7 - Sunday, May 8

:evil: kalau nak ikut jahat dah letop dah kat sini! hahahah...

neway, memandangkan masa pi tuh Am masih dalam "Mode Bercuti", jadi kiter layankan ajer.... semua beres! kamu nye Encik Dan aper cerite? kate parah... ye ker?
by am
06 May 2011, 17:03
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011
Replies: 47
Views: 1285

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

den pi meeting boleh le...nak kena pi repair tu yg aku tgh PEENING fikir ratus kali...
ngehngehngehnnn... :keke:
by am
06 May 2011, 16:45
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011
Replies: 47
Views: 1285

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

trek nak naik chuban tu ke yg ko maksudkan am? cemana nak repair tu? haaaaaa..... itu lah dia! part yg teruk aku rasa kt akar tu am..aku dh puas belek dr suma arah..x buleh naik tebing..klu ada tali bule pakai blk trek lama tepi tuu... haaaaa..... akar tulah yang bersalah! hehehe~ camnie:- - apa ka...
by am
05 May 2011, 12:27
Forum: Kedai
Topic: Canon EOS 1000D (1 unit)
Replies: 38
Views: 842

Canon EOS 1000D (1 unit)

Salam, hamba disini nak jual kamera jenama CANON EOS 1000D , usia 1 tahun (beli bulan May 2010) dan owner jarang-jarang pakai... "tak reti aku nak pakai kamera nie...", katanya si-owner harga jual RM1400.00 nego sampai jadi... anda beli, anda dapat :- - 1000D Body - EF-S 18-55mm Kit-Lens - Bateri Or...
by am
05 May 2011, 01:17
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011
Replies: 47
Views: 1285

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

bila???wlpon aku x aktif lalu situ aku akn tolong mana patut :kah: ermmm kalau kita tawaf tak bleh ker... gotong royong bersih kan track Senooi sekali laa bang... ada jugak alternatif jalan emergency atau apa ker.... kalau sanggup laaa am... ini cadangan ajer bole gak encik nazryst. tapi kan? kalau...
by am
05 May 2011, 01:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 16096

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

salam, saja nk sebuk dlm post org lain... semoga perjalanan dilindungi.. selamat pergi dan pulang. wah2 ikan kelah mmg sedap kalau makan yg fresh2 baru lepas dr mata kail. *ngeh3*
by am
04 May 2011, 16:05
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011
Replies: 47
Views: 1285

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

terima kasih kerana bagi feedback yang positif, dan am akan carik tarikh yang sesuai, bincang-bincang cadangnya dan form 2-3 team... masuk tarikh selang 1-2 hari.... buat kerjaaaaaaaaaaaaaa
by am
03 May 2011, 19:30
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: susah meter untuk g7
Replies: 54
Views: 1654

Re: susah meter untuk g7

:) ni pe cerite yang mike-mike layan nie... aduhh~ banyak tengok DVD le nie...
by am
03 May 2011, 19:05
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Khidmat guider ke gunung tok nenek.
Replies: 40
Views: 413

Re: Khidmat guider ke gunung tok nenek.

boleh aje.. check your inbox
by am
03 May 2011, 18:48
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011
Replies: 47
Views: 1285

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Wah Korbu pulak
Lalu Sungai Temin belakang PGA tuhhh
laluan nostagia tu..............

silalah munculkan diri
i like abg kamal... :minum:
by am
03 May 2011, 11:13
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011
Replies: 47
Views: 1285

Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Salam kepada penggiat aktiviti mendaki gunung, Niat dan harapan untuk melakukan kerja-kerja amal terhadap alam.. Melihatkan keadaan rentis di beberapa bahagian ke Gunung Korbu melalui Sungai Termin semakin terhakis dan diambang kerosakan yang pada akhirnya akan mengundang bahaya yang lebih kepada pe...
by am
01 May 2011, 20:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Gunung Besar Hantu [Saturday, May 7 - Sunday, May 8]
Replies: 25
Views: 3707

Re: XPDC Gunung Besar Hantu [Saturday, May 7 - Sunday, May 8

aik semakin berkurangan? trip nie confirm ke?
by am
29 Apr 2011, 01:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Angsi, Negeri Sembilan
Replies: 33
Views: 4579

Re: Gunung Angsi, Negeri Sembilan

1st time jumpe Hari Macha kt situ lah... gie camping sorang-sorang... hebattt... :wink:
by am
27 Apr 2011, 17:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Angsi, Negeri Sembilan
Replies: 33
Views: 4579

Re: Gunung Angsi, Negeri Sembilan

Kem Tangga Batu, atau Jeram Kak Lang... tempat langsuir bertandang (orang kateeee....lah~)
Gunung Angsi dari trek Hutan Lipur Ulu Bendul bukan kategori tahap santai untuk beginner (non-hiker)... silap aribulan leh kuar malam woo....
by am
15 Apr 2011, 22:38
Forum: Peralatan
Topic: tracking pole
Replies: 24
Views: 964

Re: tracking pole

Leki..tech dia pun mantap..haga je yg agak mahal .. kat malaysia kat mana ada jual bran leki ni. corezone, lafuma bangsar, outdoor center ampang... ada jual (kalau stok masih ada), actually kalau minat sangat boleh order dengan diorang. lafuma punya trekking pole pun leh tahan gak.. murah dah berba...
by am
15 Apr 2011, 21:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - Trans Jerging V2 (30Apr - 2May)
Replies: 12
Views: 3177

Re: Masuk Utan Lagi - Trans Jerging V2 (30Apr - 2May)

trip nie menarik encik mus... kalau xda aral am boleh join kan?kan?
by am
15 Apr 2011, 11:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Ingin Tahu Bagaimana Hendak ke Lokasi Air terjun Berkelah
Replies: 24
Views: 3589

Re: Ingin Tahu Bagaimana Hendak ke Lokasi Air terjun Berkela

Hope trip ke Berkelah nanti sukses.. Walaupun nama kelab "Langgar", tapi dalam melakukan aktiviti riadah/rekreasi perlu ada prosedur dan tatatertibnya. Kalau "Langgar" jugak,... jeng.jeng.jeng.jeng alam bagi cash jer xda hutang2... kan?kan?

Sekadar berkongsi.
by am
03 Apr 2011, 13:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mount Kinabalu - April 2011
Replies: 9
Views: 2413

Re: Mount Kinabalu - April 2011

salam bro... alert... alert... semua nie kena alert.. hehehe... nk tepon semua member untuk ajak naik gunung mmg x mungkin kot? betul tak? jumpa lagiiiiii....yezzah!
by am
31 Mar 2011, 00:31
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mount Kinabalu - April 2011
Replies: 9
Views: 2413

Re: Mount Kinabalu - April 2011

salam...ada kosong lagi ke...
w'salam. maaf penyertaan ditutup...... line-up da full. diharap rakan2 yang berminat untuk join mana-mana trip untuk terus menelefon saya (016252584lapan) atau email (nkamri@gmaildotcom).
by am
23 Mar 2011, 16:23
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Ni Hao Ma??
Replies: 38
Views: 983

Re: Ni Hao Ma??

selamat datang ya... safe climb is a climb with a guide, solo climb is not a safe climb... :-)
by am
23 Mar 2011, 16:19
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam dari budakkakigunung
Replies: 2
Views: 673

Re: Salam dari budakkakigunung

owh... da sampai sini rupanya dak kaki gunong.. baguih2....
by am
23 Mar 2011, 16:07
Forum: Kedai
Topic: water bag for company
Replies: 37
Views: 4162

Re: water bag for company

enchik saperrrr.... lain kali beli satu lori.... supply satu mesia.... wildjunction mau 25 unit... :)
by am
17 Mar 2011, 10:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mount Kinabalu - April 2011
Replies: 9
Views: 2413

Re: Mount Kinabalu - April 2011

Ngak ada la Mr.Faisall. Saya pi Kinabalu nie pun pasai nk repeat kegagalan jer. Kalau nk diikutkan mmg malas nk organize ke Gng Kinabalu nie. Heeeheeeheee.. Bukannya masalah dengan orang/contact kat sane.. Tapi masalah orang kat 'sini'.... HeeeHeeeHeee...
by am
17 Mar 2011, 10:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: 26-27 March (Kinabalu)
Replies: 0
Views: 1466

26-27 March (Kinabalu)

Satu seat kosong, trip 2 hari 1 malam kinabalu mesilau-timpohon. - Group gerak dari Kiram's Village pada 26hb March 2011 (pagi) dan ke Pejabat Pendaftaran yang terletak di Kinabalu Park HQ - Kemudian transfer pakai van ke Starting Point Mesilau. - Naik sampai Gunting Lagadan, tido - Esok pagi gerak ...
by am
17 Mar 2011, 10:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Sedim Challenge - Gunung dan sungai
Replies: 10
Views: 2405

Re: Sedim Challenge - Gunung dan sungai

life guide en.adam?
by am
14 Mar 2011, 20:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mount Hopping - Cameron Highland
Replies: 0
Views: 1872

Mount Hopping - Cameron Highland

Salam Pergunungan, Maklumat yang perlu anda ketahui adalah seperti berikut:- 15hb April 2011 (Jumaat) ...- Bertolak ke Cameron Highland dari destinasi masing-masing - Berjumpa di Tanah Rata @ Kem Sungai Pauh - Mendirikan khemah (Basecamp) 16hb April 2011 (Sabtu) - Senaman Pagi - Sarapan, Tapau Makan...
by am
14 Mar 2011, 20:23
Forum: Peralatan
Topic: antara Suunto & Protrek
Replies: 79
Views: 2939

Re: antara Suunto & Protrek

Dalam dilema..
Mungkin akan invest untuk PROTREK PRG200A
Walaupun natang nie mahal tapi mmg berguna dlm kerjaya yg sedang dilakukan.
Dari segi ketahanan, Insyallah CASIO nie macam FORD (Build Tough)
Masih dilema.......
by am
03 Mar 2011, 20:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - Trans Bujang Melaka 26-27 Feb 2011
Replies: 8
Views: 1841

Re: Masuk Utan Lagi - Trans Bujang Melaka 26-27 Feb 2011

mcm sondolan beramai2 je nie en.mus? kihkihkih...
by am
27 Feb 2011, 19:21
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu on July
Replies: 7
Views: 2280

Re: Gunung Kinabalu on July

backpackers trip la nie... pengangkutan dr airport ke kk sendiri2 ka?
by am
22 Feb 2011, 08:55
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 2771

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

awak nk ori cr beg kat bundle je.. leh dpt versi2 ol skool Jack Wolfskin, Karrimor, Berghaus.. :D
by am
22 Feb 2011, 07:53
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Kamus Gunung Malaysia
Replies: 91
Views: 17709

Re: Kamus Gunung Malaysia

DGU = Dah Give Up (Sebuah kem yang terletak di tepi sungai; Trek V2) Diberi nama sebagai pemberi semangat kepada rakan-rakan line-up untuk meneruskan perjalanan; Mula-mula sebutannya, "Takkan dah give up kot?", last skali bila semua da pewai.. habis semua kata mau disingkatkan, "xkan dgu kt?", "adk ...
by am
22 Feb 2011, 07:47
Forum: Kedai
Topic: lafuma yosemite 65 liter
Replies: 6
Views: 2235

Re: lafuma yosemite 65 liter

nk tgk back system.. bole...?