Search found 463 matches

by am
19 Nov 2011, 19:08
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: salam gunung dari utara - Perlis
Replies: 8
Views: 2498

Re: salam gunung dari utara - Perlis

selamat kembali saudara.. nie mesti geng bro2 lama GO nie.... :D
by am
19 Nov 2011, 15:00
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 22095

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Hehehe main kasar eyh? mentang2 ade web untuk translate.. Kuar bahasa jepun karang! Baru tauuu~
by am
19 Nov 2011, 10:38
Forum: Pengurusan Tali
Topic: Macam mana nak buat duit dengan skill tali?
Replies: 23
Views: 1205

Re: Macam mana nak buat duit dengan skill tali?

ada modal lebih boleh la buat bisness sewa tali. kene kaji market dulu bro. saya rasa bro pun dah dpt gambarkan mcm mana proses dan ending-nya. nk buat duit dgn skill tali sama mcm apa yg saya buat, iaitu servis mountain guide dan expedition consultant. satu je nk kongsi, bile nk buat hobi outdoor n...
by am
19 Nov 2011, 10:17
Forum: Pengurusan Tali
Topic: Ikatan/simpulan dalam Climbing
Replies: 12
Views: 1222

Re:

mflc73, nk tanya,tak faham pasal statement ::oops: RAS ini bagus kalau dipraktikan tambah2 untuk persediaan kalau apa2 berlaku pada orang yang turun abseil.. nape tak pakai belay/abseil device je utk rescue kalau ade ape2 yg berlaku pd org yg abseil tu je. abang poji (mflc) - mohon am tolong jawapk...
by am
19 Nov 2011, 10:10
Forum: Data Gunung
Topic: Sumbangan tracks n waypoint untuk Melukis peta Track Gunung
Replies: 72
Views: 879

Re: Sumbangan tracks n waypoint untuk Melukis peta Track Gun

leh sembang2 nie.. sy pun x berapa arif bab gps nie.. lukis trek ngan log perjalanan tu mmg minat, (teringat dulu2 trekking sambil pegang pen ngan kertas, pastu upgrade plak pegang pen-kertas-kompas) muahahaha...
by am
19 Nov 2011, 10:02
Forum: Tindak Balas Kecemasan
Topic: Lelaki Mati Selepas Beri Bantuan CPR
Replies: 4
Views: 460

Re: Lelaki Mati Selepas Beri Bantuan CPR

Salam bang jenal. salam kontek perdana.. kes orang mati masa buat cpr tu rasanya disebabkan oleh kegagalan jantung dia. dia dah la berenang nak selamatkan orang lemas, pastu buat cpr plak. pasal dalam buat cpr ni, mungkin sume orang tau nak buat. cume ramai yang lupa syarat bile perlu berhenti cpr....
by am
19 Nov 2011, 08:57
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 22095

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Encik Muaz: banyak lagi leh bwk berborak bro, sejauh mana kita pergi dlm dunia outdoor nie takkan khatam punyelah. sebab dunia nie berpusing, masa nie sentiasa kedepan, muka bumi sentiasa berubah. betul tak? Nak tau gak planning bro untuk xpdc 28 hari kt oversea tu. Yg menariknya bab "no resupply" t...
by am
19 Nov 2011, 02:00
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 22095

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Dah masing2 nk kecek germen pulok doh! :D Ich will Encik Muaz, satu pengembaraan yang TERBAEK dr ladang. Sy ada keinginan gak tp nk buat di sekitar Semenanjung, Borneo dan ke Indonesia dahulu. Test tengok travers jalan kaki dr satu negeri ke satu negeri camner... :D~ Dengan pengalaman awak juga saya...
by am
10 Nov 2011, 18:26
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: [LAFUMA] Mount Pass-Yellow 2D1N
Replies: 6
Views: 2512

Re: [LAFUMA] Mount Pass-Yellow 2D1N

26-27 Nov eeehh...menarikkk niiii
Kalau berminat contact2 la kami.. boleh dpt diskaun kalau dtg dalam kumpulan. Tq
by am
04 Nov 2011, 15:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: [LAFUMA] Mount Pass-Yellow 2D1N
Replies: 6
Views: 2512

[LAFUMA] Mount Pass-Yellow 2D1N

http://img705.imageshack.us/img705/2154/promoposter.jpg Inviting those Lafuma 'owners' to join Lafuma 1st Hiking Expedition 2011 to Mount Pass-Yellow. Details as shown below (or as shown in the poster);- Expedition Type: Hiking, Camping Duration: 2 Days 1 Night Terrain: Mossy Forest Level: Moderate...
by am
08 Oct 2011, 14:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )
Replies: 50
Views: 7272

Re: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )

V2? I like..
by am
30 Sep 2011, 19:26
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Gerah (Bilah - Gerah - Bieh) Oktober 2011
Replies: 47
Views: 6784

Re: G7-11 Series | Gerah (Bilah - Gerah - Bieh) Oktober 2011

semoga perjalanan dirahmati dan dilindungi, cuaca elok dan terbaik, pergi-pulang dengan selamat. insyallah..
by am
21 Sep 2011, 11:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Gerah (Bilah - Gerah - Bieh) Oktober 2011
Replies: 47
Views: 6784

Re: G7-11 Series | Gerah (Bilah - Gerah - Bieh) Oktober 2011

Insyallah sy akan turut serta dlm trip Encik Poncho ke Gerah-Bilah-Bieh ini. Bayaran MYR60 akan saya berikan sekejap lagi. Sekali lagi kite bertemu dan trekking sama-sama.
by am
02 Sep 2011, 18:21
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: beirut korbu
Replies: 37
Views: 4876

Re: beirut korbu

Hrm.. awat x wat beirut baru je?
by am
02 Sep 2011, 17:21
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Titiwangsa V1 (Ulu Kinta - Blue Valley)
Replies: 35
Views: 5795

Re: Trans Titiwangsa V1 (Ulu Kinta - Blue Valley)

5 hari beb! challi plak tu.. rasakan!!!! hehehehe...
by am
20 Aug 2011, 15:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)
Replies: 16
Views: 3939

Re: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

baik kasi clear senooi tuu.. lepas nie kalu korbu da kne amik alih dek forestry, alamatnye xleh la geng2 sondol nk sondol2 lg. hehehe..
by am
20 Aug 2011, 15:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Titiwangsa V1 (Ulu Kinta - Blue Valley)
Replies: 35
Views: 5795

Re: Trans Titiwangsa V1 (Ulu Kinta - Blue Valley)

bole join nie.. encik matsaiko jom leeeeee.... :mrgreen:
by am
07 Jul 2011, 16:45
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011
Replies: 47
Views: 1280

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Yepp, semua orang boleh join. Buat apa yang termampu. Biar semua orang tahu bahawa pendaki-pendaki 'underground' yang tidak memiliki sebarang kepentingan untuk badan-badan tertentu bukanlah pendaki sampah yang kononnya masih berada di bawah par (tidak mencapai satu tahap tertentu). Beritahu yang kit...
by am
06 Jul 2011, 23:45
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kadar Bayaran & Nilai RM Vs Perkhidmatan
Replies: 9
Views: 2543

Re: Kadar Bayaran & Nilai RM Vs Perkhidmatan

Bosan punya pasal sampai terjumpe topik Encik Nazryst nie.. lalu ku baca satu persatu daripada baris pertama sehingga akhir.
by am
06 Jul 2011, 23:43
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kadar Bayaran & Nilai RM Vs Perkhidmatan
Replies: 9
Views: 2543

Re: Kadar Bayaran & Nilai RM Vs Perkhidmatan

Bosan punya pasal sampai terjumpe topik Encik Nazryst nie.. lalu ku baca satu persatu daripada baris pertama sehingga akhir.
by am
06 Jul 2011, 15:57
Forum: Peralatan
Topic: antara Suunto & Protrek
Replies: 79
Views: 2931

Re: antara Suunto & Protrek

Beli SUUNTO CORE EDITION EVEREST di REI.COM (suruh teman pesankan), ingatkan nk jual balik coz kat sini SUUNTO CORE rege dalam MYR1500.00 lebih. Bila jam sampai.... ADUHHH Sayang la pulak nk jual! Hehehehe... Walaupun takda SOLAR PANEL, tp disebabkan susah nk dapat, limited edition plak tuh.. SIMPAN...
by am
06 Jul 2011, 15:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: WJ - Gunung Rajah - 8 hingga 10 July 2011
Replies: 4
Views: 1510

Re: WJ - Gunung Rajah - 8 hingga 10 July 2011

OVERALL ada lebih daripada 30 orang yang dah bagi maklumat diri dan 70% daripada semua dah buat payment. Dengan rasminya saya istiharkan penyertaan DITUTUP! Terima kasih GunungOnline.com.
by am
06 Jul 2011, 15:26
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: WJ - Gunung Rajah - 8 hingga 10 July 2011
Replies: 4
Views: 1510

Re: WJ - Gunung Rajah - 8 hingga 10 July 2011

da balik ke bang....? CARGAS....... 8) Hehehe.. balik je lum sempat kaki nk sejuk terus pi Gunung Datuk... Senin sampai Jumaat lak kerja part-time kat Lafuma, Sabtu sampai Ahad nie ke Gunung Rajah. Bukan apa Encik Dan, dah perabih duit pi Indon.. kena cover balik simpanan yg telah hilang. Heheeeee...
by am
04 Jul 2011, 19:52
Forum: Kedai
Topic: FLYSHEET OREN NARONG WILD-JUNCTION (SOLD)
Replies: 54
Views: 8015

Re: FLYSHEET OREN NARONG WILD-JUNCTION

Salam, semua. Akhirnya setelah 1 tahun kesemua 15 unit flysheet NARONG habis dijual! Insyallah kalau xda aral melintang akan sampai stok baru flysheet kami. Version 2 punya! tak janji tapi kami cuba dptkan harga terbaik untuk rakan2 sekalian... untuk barang yang TERBAIK! * p/s: encik moderator boleh...
by am
04 Jul 2011, 17:42
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: salam berkenalan from freshie
Replies: 11
Views: 1990

Re: salam berkenalan from freshie

wahh gunung stong! siapa organize ke sane tu? mcm best jek..
by am
04 Jul 2011, 14:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: WJ - Gunung Rajah - 8 hingga 10 July 2011
Replies: 4
Views: 1510

WJ - Gunung Rajah - 8 hingga 10 July 2011

Kepada sesiapa yang tak tahu nak lepak mana hujung minggu ini, saya akan buka penyertaan kepada warga GunungOnline.com dan sesiapa sahaja untuk menyertai kami ke pendakian Gunung Rajah di Bentong, Pahang! Maklumat lanjut adalah seperti yang tertera dibawah:- Pautan Faceboook:- http://www.facebook.co...
by am
06 Jun 2011, 12:16
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011
Replies: 47
Views: 1280

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

encik;

span - cadangan yang bernas.. nanti bila 9w2ILD pulang kita bincang sama2... ada gak terpikir.. bagus2..
otakotak - terima kasih.. v shape tu kita boleh tengok nanti kekerasan/ketahanan material
aliph - i'll text you kalau ada apa2 info nanti
khairil - mungkin untuk sambutan new year nanti.
by am
26 May 2011, 16:15
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: buddy 4 swimmg..
Replies: 15
Views: 558

Re: buddy 4 swimmg..

uia jom. standard olympic pool. rm3 org luar, rm1 bg sesiapa ada student card
bile2... setting masa kasi roger je ngan am (kalau xda halangan le...)
by am
24 May 2011, 00:26
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta2 website UPDATE
Replies: 22
Views: 4548

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta2 website UP

heeeeheeeeheee... dah jadi sengal.. bile check multiply.com lagi murah huhuhu.. tapi bila check member2 lain nye mutiply sama je ranking.. apada.. :)
by am
23 May 2011, 16:34
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: buddy 4 swimmg..
Replies: 15
Views: 558

Re: buddy 4 swimmg..

kene set masa... kt area kelana jaya xda kolam ke? am pun bukan mahir sangat dengan jalanraya nie.. selalu pusing2 sesat jahh..
by am
22 May 2011, 11:04
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Tapak Kaki Binatang Apa?
Replies: 40
Views: 1245

Re: Tapak Kaki Binatang Apa?

wombat? hahahhaa
by am
22 May 2011, 11:00
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: buddy 4 swimmg..
Replies: 15
Views: 558

Re: buddy 4 swimmg..

boleh gak... da lama x swimming.. kalu ada buddy best gak nie.. kne ajak adik idan nie ngehngehnge......
by am
22 May 2011, 10:20
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Muaaz Mohamad Nor
Replies: 3
Views: 957

Re: Muaaz Mohamad Nor

Selain kedai online bro ada bukak dimana-mana premis ke?
by am
22 May 2011, 10:15
Forum: Isu & Gossip
Topic: Penginapan di Taman Negara Pahang, Sg Relau Merapoh
Replies: 12
Views: 3207

Re: Penginapan di Taman Negara Pahang, Sg Relau Merapoh

Kle kena bayar trek lama, bukak trek baru.. :twisted: I LIKE.... p/s: tapi kalau bayaran berpada dengan pemantauan dan pengurusan kawasan persekitaran tempat tersebut apa salahnya.. disamping dapat menjaga kebersihan hutan kita yang semakin hari semakin tercemar dan menambah sumber pendapatan kepad...
by am
22 May 2011, 10:06
Forum: Isu & Gossip
Topic: PENCAPAIAN DALAM MENDAKI
Replies: 20
Views: 4821

Re: PENCAPAIAN DALAM MENDAKI

Bosan melayankan internet... Saje balas2 topik yang ada~ Bagi saya, kalau nak cerita bab Pencapaian Besar dalam mendaki nie adalah:- 1) Waktu Bersendiri : Apabila saya selamat sampai ke puncak sesebuah gunung itu dan melaungkan "Allahuakbar!" @ "Subhanallah~" 2) Waktu Bekerja : Apabila client yang s...
by am
22 May 2011, 09:50
Forum: Kedai
Topic: Canon EOS 1000D (1 unit)
Replies: 38
Views: 840

Re: Canon EOS 1000D (1 unit)

Sayang.. Tapi nak jual gak... Nego sampai jadi... Tengok camne leh pergi~