Search found 463 matches

by am
16 Nov 2010, 17:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mount Besar Hantu (November 2010)
Replies: 17
Views: 2457

Re: Mount Besar Hantu (November 2010)

terbaik...
by am
10 Nov 2010, 20:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking Mount Kinabalu March 2011
Replies: 6
Views: 1869

UPDATE & TIKET PROMO

Salam kepada warga gunung, Update Line-up:- Tempahan Pertama (Settle!) (01) N. K. Amri (02) Suharizan (03) Syafiqah (04) Hidayah (05) Aivee Tempahan Terakhir (Hujung bulan nie..) (06) Eiji (da bayar deposit) (07) Suhaimi (da bayar deposit) (08) Edwin (tengah booking tiket) (09) Poji Jabar (tengah bo...
by am
10 Nov 2010, 20:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mount Besar Hantu (November 2010)
Replies: 17
Views: 2457

Re: Mount Besar Hantu (November 2010)

yupp thanks min.
adoii.. banyak sangat memikir tu pasal trip nie tak terjaga.. ada org request nk pi tapi kadang2 aku wat bodo jer.. adoii.. kantoi2.. takpe2.. banyak masa lagi.. grr..
by am
10 Nov 2010, 08:26
Forum: Klinik Gunung
Topic: Bagaimana Utk Menjadi Seorang Guider / Organizer @ Gogo
Replies: 3
Views: 308

Re: Bagaimana Utk Menjadi Seorang Guider / Organizer @ Gogo

Salam, dengan niat untuk berkongsi. Insyallah. Jurupandu - Berani; berhadapan dengan risiko. - Tenang; berhadapan dengan masalah. - Bertanggung-jawap; dalam segala tindakan. - Arif; dengan rentis yang ingin dilalui. - Mengetahui kemampuan diri sendiri. - Mengetahui kelemahan diri sendiri. - Lesen; k...
by am
10 Nov 2010, 08:04
Forum: Klinik Gunung
Topic: minta tunjuk ajar cara warm up yg betul...
Replies: 10
Views: 904

Re: minta tunjuk ajar cara warm up yg betul...

Salam, dengan niat untuk berkongsi. Insyallah. Warm-Up:- Biasanya dilakukan selepas bangun pagi, sebelum makan sarapan dan sebelum melakukan regangan otot (Stretching). Warm-Up yang mudah untuk dilakukan iailah seperti membuat larian setempat, berlari-lari anak ataupun kombinasi pergerakan tangan da...
by am
10 Nov 2010, 07:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Chabang @ Simpang Pulai New Route?
Replies: 11
Views: 1734

Re: Gunung Chabang @ Simpang Pulai New Route?

start pun macam dah lewat. kalau awal sket dlm kul 1pm rasanya masa takkan drag sampai jam 11mlm. Hrm.. kene cuba nie jika ada laluan baru kihkihkih.. (biasanya asli nie tak pandai nk tipu, kalau pokok tumbang.. dia potong laluan baru dalam 20meter pun dia kata trek baru.. kalau bapak dia kata datuk...
by am
09 Nov 2010, 18:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mount Besar Hantu (November 2010)
Replies: 17
Views: 2457

Re: Mount Besar Hantu (November 2010)

neway, trip ada yang mau pi tapi masih tiada yang bg deposit. namun, perjalanan akan tetap diteruskan.. aku nak pergi gak.. hehe
by am
09 Nov 2010, 18:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mount Besar Hantu (November 2010)
Replies: 17
Views: 2457

Re: Mount Besar Hantu (November 2010)

hehehe.. syam.. anda mmg hebat! :D saya suka...
by am
27 Oct 2010, 20:08
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mount Besar Hantu (November 2010)
Replies: 17
Views: 2457

Re: Mount Besar Hantu (November 2010)

guide ada en.orga.. dikalangan rakan-rakan gak. hajat da lama nk kesana... sondol? tidakkk.... :)
by am
27 Oct 2010, 12:21
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mount Besar Hantu (November 2010)
Replies: 17
Views: 2457

Re: Mount Besar Hantu (November 2010)

Salam..
Makasih diatas info yang Encik Matsaiko berikan.. namun, nak seribu daya..

apa nak kisah.. bukan puncak gunung tuh kena kepala air.. dan siapa Nua Kenaboi nie? GBH ni dia punya ke? :)
by am
26 Oct 2010, 14:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mount Besar Hantu (November 2010)
Replies: 17
Views: 2457

Mount Besar Hantu (November 2010)

Greetings everyone, Looking for any interested party to join my hike to Mount Besar Hantu, located at K Klawang, Negeri Sembilan. More info? Details showed below:- Trip: Mount Besar Hantu (4799ft) Date: 27 - 28 November 2010 Location: Kuala Klawang, Negeri Sembilan Mode of Transportation: Own (Car-P...
by am
25 Oct 2010, 22:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking Mount Kinabalu March 2011
Replies: 6
Views: 1869

Re: Hiking Mount Kinabalu March 2011

UPDATE Lineup Booked already; Gunting Lagadan 1) N. K. Amri 2) Suharizan 3) Syafiqah 4) Hidayah 5) Aivee Upcoming Lineup 6) Najib Wahab 7) Eiji 1 8) Eiji 2 * Kepada yang masih berminat.. penyertaan anda bersama saya adalah dialu-alukan dan tarikh yang dipilih sebagai tempoh tamat pembayaran deposit...
by am
17 Oct 2010, 21:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Rembau-Tampin (peak : dato, rembau, gagak, tampin)
Replies: 339
Views: 27288

Re: Trans Rembau-Tampin (peak : dato, rembau, gagak, tampin)

lagu feveret.. berita untuk kawannn.. :D
by am
14 Oct 2010, 12:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Chamah + 4WD Trip (1-3 Oct 2010)
Replies: 33
Views: 4276

Re: Gunung Chamah + 4WD Trip (1-3 Oct 2010)

salam.. kot nk mengharap iklan dlm nie mmg susah bro sham. nak taknak kene gie luar gak.. sebab kebanyakan trip2 dlm nie am tengok sesuai untuk kos kawan2 jer. lgpun da ujung tahun, am pun slow sket..
by am
14 Oct 2010, 12:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Rembau-Tampin (peak : dato, rembau, gagak, tampin)
Replies: 339
Views: 27288

Re: Trans Rembau-Tampin (peak : dato, rembau, gagak, tampin)

kene reserve 4 hari baru syok menebas sambil menyanyi.. :)
by am
14 Oct 2010, 12:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking Mount Kinabalu March 2011
Replies: 6
Views: 1869

Re: Hiking Mount Kinabalu March 2011

UPDATE Lineup Booked already; Gunting Lagadan 1) N. K. Amri 2) Suharizan 3) Syafiqah 4) Hidayah 5) Aivee Upcoming Lineup 1) Najib Wahab * Kepada yang masih berminat.. penyertaan anda bersama saya adalah dialu-alukan dan tarikh yang dipilih sebagai tempoh tamat pembayaran deposit adalah TETAP. Namun...
by am
05 Oct 2010, 13:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking Mount Kinabalu March 2011
Replies: 6
Views: 1869

Hiking Mount Kinabalu March 2011

Hi to everyone, My name is AM. I'm going to Kota Kinabalu next year to climb Mount Kinabalu . Welcoming any interested party to join me on 26th March 2010 (Sunday) till 27th March 2011 (Sunday). My original itinerary showed below:- Day 1 (24/3/11-Thursday) - Flight to KK (night flight) - Overnight a...
by am
24 Aug 2010, 19:21
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: 2-3 oktober 2010 Jom Ke Bintang
Replies: 44
Views: 5809

Re: 2-3 oktober 2010 Jom Ke Bintang

menarik.. da lama kot x pi bintang. hrm.. 2hari 1 malam da bole abis ke? dulu mesti 3 hari 2 malam..rasenye ler
by am
24 Aug 2010, 17:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Rembau-Tampin (peak : dato, rembau, gagak, tampin)
Replies: 339
Views: 27288

Re: Trans Rembau-Tampin (peak : dato, rembau, gagak, tampin)

kalo ripit, aku tamo ripit cam ari tuh..pewai gile tk cukop tido..daa la trek permatang ade pacat..saiko woo..hahaha baru2 nie saya recce, pacat dahaga darahhhh!! banyak giLLerr~ sampai sekarang tergaruk2 kudes nie. p/s: ghase2 nye trek yg terang benderang tuh tak membawa anda kemana2 macam bawak t...
by am
15 Jul 2010, 00:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mega trip of Mount Rinjani - Bali [FULL]
Replies: 107
Views: 8688

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

aaaa.... siyes mau pergi nie.. secara kompemnye bulan 8 duit akan sampai dlm account brader reen. some more.. doa2 bulan puasa nie dpt rezeki lebih2..
by am
13 Jul 2010, 02:15
Forum: Isu & Gossip
Topic: Vibram Five Fingers
Replies: 5
Views: 1851

Re: Vibram Five Fingers

salam.. ada member sy beli online.. total cost around rm150. tp limited size..
kasut ini akan dibawa masuk, bila stok da sampai rakan2 yg nk mencuba boleh dtg cuba size.. tak jauh kt bangsar jer.. ;-)
by am
22 Jun 2010, 02:19
Forum: Isu & Gossip
Topic: Harga untuk GUIDE patut di naikkan...??
Replies: 44
Views: 7727

Re: Harga untuk GUIDE patut di naikkan...??

woah.. bagus topik mamak nie.. wahaha!~ kut lama x bukak GO, pastuh bagian Isu&Gossip plak x penah bukak guide, semua orang boleh jadi guide... cuma beza pada tahap perkhidmatan yang mampu anda berikan. jika anda rasa diri anda merupakan seorang yang professional dalam setiap apa yang anda lakukan, ...
by am
22 Jun 2010, 01:33
Forum: Isu & Gossip
Topic: JUAL NAMA PAK KASIM??????????
Replies: 34
Views: 4443

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

macam2.. layan je selagi boleh layan.. ye kan je selagi boleh yee.... biar dia sendiri dpt tau bhw statement2 yg pernah dikeluarkannya merupakan statement paling bodoh didunia..
by am
21 Jun 2010, 20:32
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BATU PUTIH - G7??????????
Replies: 19
Views: 2508

Re: GUNUNG BATU PUTIH - G7??????????

baik..baik..baik..hehehe.. layann
by am
21 Jun 2010, 20:01
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BATU PUTIH - G7??????????
Replies: 19
Views: 2508

Re: GUNUNG BATU PUTIH - G7??????????

iyaaa.. solo...solo... akhirnya muncul gak gambarnya.. kan aku dah kata batu putih tu g7!!!...hahahahahampehh~ penaya2...
by am
24 May 2010, 01:11
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Tanjakan Gunung Tahan (kuala tahan - merapoh) 21-30 May 2010
Replies: 28
Views: 3488

Re: Tanjakan Gunung Tahan (kuala tahan - merapoh) 21-30 May

good try.. kalau nk cr team from scratch.. mean dr kuantiti 1 untuk mencapai 12 atau lebih di ruangan ini agak susah bg sesetengah orang. sebab; dikenali dan tidak dikenali.. itu ajer... kalu nk open program better cari line-up (5-6orang) yg betul2 minat dan bole confirm kerat jari punye. in-case x ...
by am
07 Apr 2010, 13:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Peninsular Expedition V2 : MEI/JUN 2010
Replies: 37
Views: 6040

Re: Trans Peninsular Expedition V2 : MEI/JUN 2010

kak yati.. ajak adik idan skali.. am da ajak.. tapi biasalah.. racun saya mana la berkesan sangat.. saya pun da lama x jenguk trek v2.. mana tau da jadi highway.. kan senang x yah merangkak2..hehehe
by am
02 Apr 2010, 00:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Peninsular Expedition V2 : MEI/JUN 2010
Replies: 37
Views: 6040

Re: Trans Peninsular Expedition V2 : MEI/JUN 2010

fuhh bro nazryst punye demanddd... aduhhh.. kopak tabung gajah sayer.. :)


YL? ada sorang.. tgh nk mencari teman untuknya la nie..
by am
01 Apr 2010, 13:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Peninsular Expedition V2 : MEI/JUN 2010
Replies: 37
Views: 6040

Re: Trans Peninsular Expedition V2 : MEI/JUN 2010

salam bro am... xpdc ni ada t-shirt x... yela..xpdc hard core, xkan la xde ole2... tanya je n minat nak ikut...tp manyak cuti nak kene amik ni oo...
adoi baru nk buat suprise.. insyallah dpt.. byr mahal2 kalau x dpt souvenir apa barang kan?
by am
25 Mar 2010, 18:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Peninsular Expedition V2 : MEI/JUN 2010
Replies: 37
Views: 6040

Re: Trans Peninsular Expedition V2 : MEI/JUN 2010

....den pk dolu lah..mcm best trip ni.
pikir baik2 ye encik azlanhuzaifah ada sebulan lagi, tapi jgn pikir lama2 sampai tamat tempoh pembayaran deposit kerana penyertaan akan ditutup serta-merta pada tarikh 30hb April 2010. Terima kasih.
by am
24 Mar 2010, 20:44
Forum: Log Gunung
Topic: XPDC CHAMAH - ULU SEPAT (22 - 27HB JAN 2009) - SUCCESS!!!
Replies: 38
Views: 1564

Re: XPDC CHAMAH - ULU SEPAT (22 - 27HB JAN 2009) - SUCCESS!!!

6hari xda ot bole buat apekk.. tp kne tgk line-up gak.. jgn ade yg nk batalkan xpdc suda... wakakakka~
by am
24 Mar 2010, 20:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Peninsular Expedition V2 : MEI/JUN 2010
Replies: 37
Views: 6040

Re: Trans Peninsular Expedition V2 : MEI/JUN 2010

span : fuhh mmg layann.. dah pi sekali tobat tamau pi.. esok lusa mula merindu.. apexx : iyarghh.. sya x penah masuk ikut yong belar.. mau try tengok apa jadii.. lats840 : nk pi korga je? ayakk.. camne sy nk buat tu? nk masuk ybelar nie.. kalu nk pi korbu gayong kne balik asing2 la jawapnye. azlanh...
by am
15 Mar 2010, 20:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Peninsular Expedition V2 : MEI/JUN 2010
Replies: 37
Views: 6040

Re: Trans Yong Belar - Yong Yap : MEI/JUN 2010

salam...nak tanye kalau wat 4G bape lame.... niat d hati mmg nak join....
w'salam, 7 hari sahaja bro.. insyallah sampai
by am
12 Mar 2010, 12:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Peninsular Expedition V2 : MEI/JUN 2010
Replies: 37
Views: 6040

Re: Trans Yong Belar - Yong Yap : MEI/JUN 2010

Abang Kamal...lutut titatium tuh lg best xyah letak minyak gris. hehe. Jomlah.. lama nie am tak trekking ngan abang kamal, first time jmpe pun masa cuci-rintis rajah dulu... Bang! Pelan2 kayuh takpe.. malam pun kite radukk. Janji jangan jalan macam siput, takot 10 tahun lagi baru sampai kut? muahaha...
by am
11 Mar 2010, 01:13
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Independence 60-70 SAII (sold)
Replies: 16
Views: 2640

Re: Karrimor Independence 60-70 SAII

kalau am ada duet dah lama sambar nie... sabarrr...sabarrr...
by am
11 Mar 2010, 00:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Peninsular Expedition V2 : MEI/JUN 2010
Replies: 37
Views: 6040

Re: Trans Yong Belar - Yong Yap : MEI/JUN 2010

nie bape aiblan eh??...
Tarikh cadangan 28/5/2010 (Friday) hingga 3/6/2010 (Thursday)

Kalau tak silap 28hb tuh Hari Wesak..
by am
10 Mar 2010, 00:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Peninsular Expedition V2 : MEI/JUN 2010
Replies: 37
Views: 6040

Re: Trans Yong Belar - Yong Yap : MEI/JUN 2010

melati: huhu.. senang jer.. cuma jauh sket
matsaiko: bro! jom ler... layan g-string jer, lotih tu.. =)
by am
09 Mar 2010, 01:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Peninsular Expedition V2 : MEI/JUN 2010
Replies: 37
Views: 6040

Re: Trans Yong Belar - Yong Yap : MEI/JUN 2010

UPDATED LINEUP : 26/3/2010

LINE UP:-

01) Am
02) Mus Adrex
03) Adam Tompok
04) Apek Adrex
05) Zamrita Anuar
06) Zamrita Anuar (member)
07) Acong
08) Kalzmie Andesta
09) Pak Njang (ogljb)
10)
11)
12)
13)
14)
15)
16)
17)
18)
19)
20)
by am
08 Mar 2010, 15:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Peninsular Expedition V2 : MEI/JUN 2010
Replies: 37
Views: 6040

Trans Peninsular Expedition V2 : MEI/JUN 2010

http://profile.ak.fbcdn.net/object2/646/97/n108191832540007_4853.jpg Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Kepada sesiapa yang berminat untuk mengikuti trip Transpex V2 Reverse @ Trans Yong Belar - Yong Yap pada 28 May 2010 - 4 June 2010 , moh sama-sama ke sana!! Bertolak dari KL pada malam 27/5 sam...
by am
10 Feb 2010, 13:16
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: nak tanye sket??
Replies: 21
Views: 2798

Re: nak tanye sket??

huhu.. kalau ada budget amik la guide. lagipun kalau semua nk murah @ free, apa plak guide nk makan. biasanya local guide (orang tempatan yg tak perlu travel jauh2) yang bwk gunung2 santai balik hari atau 2d/1n xperlu la markup sampai Rm150/day.. Rm100 sudahh.. kos makan pun x banyak.. tapi kalau le...