Search found 463 matches

by am
22 Feb 2011, 07:45
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack Lafuma...
Replies: 32
Views: 843

Re: pemilik haversack Lafuma...

Lafuma Manang 65+20 (Upgraded)

* Overall selain backsystem harness yg hampeh dan gel padding yang selalu jatuh ke bagian tetek... beg ini mmg terbaik dr ladang...
by am
29 Jan 2011, 22:36
Forum: Kedai
Topic: WTS : TNF Cerro Torre 85 + 20 L
Replies: 37
Views: 4186

Re: WTS : TNF Cerro Torre 85 + 20 L

Pertanyaan: Kenapa am ada perasan logo OSPREY kat bahagian dalam beg TNF tu? Mungkin mata sparrow kot??
by am
19 Jan 2011, 13:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mount Kinabalu - April 2011
Replies: 9
Views: 2411

Re: Mount Kinabalu - April 2011

askum... ada kosong ?? sila call saya. nombor tepon telah diberi dlm kotak inbox anda.. tempahan akan dibuat pada 24hb depan jadi kpd yg macam nk pi xnak pi tuh sy tak dpt nk layan sebab xselalu online sgt bulan nie....kalau serius sila call , biasanya kalau yg sms tuh sy anggap dia 50-50.. :wink:
by am
14 Jan 2011, 20:35
Forum: Kedai
Topic: FLYSHEET OREN NARONG WILD-JUNCTION (SOLD)
Replies: 54
Views: 8015

Re: FLYSHEET OREN NARONG WILD-JUNCTION

adoiii... da gelak sib baik x kuor air mate je nie... hehehe
ye lah nk buat byk makan modal beli material + cukai.. xtau bile leh buat next edition punye.. harap2 ada modal sket bg design kt china suruh bikin je
by am
14 Jan 2011, 15:43
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 2765

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

LAFUMA susah nk jumpa imitation punye.. :)
KARRIMOR da tukar kilang kat China (UFL pon xnak amik sebab kualiti da turun..kehkehkeh)
DEUTER.. nak cari yg ori skarang nie semua kilang Deuter pakai ZIP YKK.... So kalau ada model2 baru kuar ZIP chap DEUTER.. Jaga2
by am
14 Jan 2011, 15:22
Forum: Kedai
Topic: sedikit barang nak jual
Replies: 70
Views: 7250

Re: sedikit barang nak jual

abang saperrr... saya nak cari reel abu jugak.. ibanez tuh mcm menarik.. rm200 ok?
by am
14 Jan 2011, 14:29
Forum: Kedai
Topic: FLYSHEET OREN NARONG WILD-JUNCTION (SOLD)
Replies: 54
Views: 8015

Re: FLYSHEET OREN NARONG WILD-JUNCTION

3m x 3m tu lebih kurang 10 x 10 kaki la. leh dah muat 1 hammock, maybe double decker kot? hehehe aku rasa ala-ala 4 men tent punya saiz la kot...? Am, reflective guy lines tu yang getah tu ke? ke biasa punya? Bukan yang getah (getah tak tahan lama), tali biasa warna kelabu ada line silver (refelect...
by am
12 Jan 2011, 18:23
Forum: Kedai
Topic: FLYSHEET OREN NARONG WILD-JUNCTION (SOLD)
Replies: 54
Views: 8015

FLYSHEET OREN NARONG WILD-JUNCTION (SOLD)

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1395.snc4/164710_1827598773569_1348310781_2034753_8080359_n.jpg Ada 8 UNIT lagi.. Mari2 sementara stock masih ada limited 15 UNIT sahaja.. awak beli.. awak antara 15 orang dlm malaysia ada FLYSHEET NARONG WARNA OREN! Saiz 3m x 3m RM150 + Relective Guy-L...
by am
12 Jan 2011, 18:19
Forum: Kedai
Topic: Lafuma Manang 65+20
Replies: 6
Views: 1932

Re: Lafuma Manang 65+20

SOLD 2 UNIT!

20% OFFER END!!!

Sape2 nak beli MANANG lepas nie boleh dapat 15% je less... Hahahhaa.. itu pun kalau ada stock~
by am
12 Jan 2011, 18:16
Forum: Kedai
Topic: Lafuma Kailas 50+10 (Brand New)
Replies: 35
Views: 1709

Re: Lafuma Kailas 50+10 (Brand New)

Heee..heee...
by am
12 Jan 2011, 18:13
Forum: Kedai
Topic: sedikit barang nak jual
Replies: 70
Views: 7250

Re: sedikit barang nak jual

bang saya dah ada rod abu saya nk cari reel abu plak.. amcam ada stok? murah2 sudahhh... :)
by am
11 Jan 2011, 16:39
Forum: Kedai
Topic: Lafuma Kailas 50+10 (Brand New)
Replies: 35
Views: 1709

Re: Lafuma Kailas 50+10 (Brand New)

Kepada sesiapa yang berminat 20% less telah pun tamat! HAHA!!!!~ Kalau sapa2 nak beli kira-kira la sendiri daripada Retail Price tuh amik 10% less. :)
by am
06 Jan 2011, 11:37
Forum: Kedai
Topic: TARGET DRY rain jacket (NEW)
Replies: 17
Views: 2165

Re: TARGET DRY rain jacket (NEW)

salam en azlee. saya wakil dr company nk buat pesanan baju hujan kamu sebanyak 2 unit saiz XS. warna pilihan ialah OREN! senang heli nampak.. heeeheee.. bila stok sampai? saya modal bulan 2 baru ada..
by am
05 Jan 2011, 12:49
Forum: Kedai
Topic: Lafuma Kailas 50+10 (Brand New)
Replies: 35
Views: 1709

Lafuma Kailas 50+10 (Brand New)

http://img31.imageshack.us/img31/8739/productkailas5010.jpg http://img709.imageshack.us/img709/3319/productkailasb5010.jpg Product Features: * Large backpack ideal for multi-day hikes or traveling * eVo back system includes gel insert within shoulder strap * Built-in zippered pocket on the waist be...
by am
04 Jan 2011, 12:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 30616

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

salam..
am..
kat tangan mamak skang ada sebidang ground,tapi bukan mamak punya
Hrm.. samada WILD JUNCTION punya ataupun ada rakan-rakan lain yang tertinggal.. Siapa PUNYER??

p/s: Hari bersama saya tiada satu pun ground company,.. Rasa2nye macam kita punya.. Heeeheeee...
by am
03 Jan 2011, 17:53
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 30616

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Kawan am cerita la kan, "perkara yang lalu usah dikenang". Namun perkara ini akan dikenang sampai bile-bile....

Kawan am cerita lagi la kan, "dulu pintu rimba ada pintu kayu, tapi da kena pecah sebab kunci asik tertinggal..."

:kah:
by am
03 Jan 2011, 12:09
Forum: Kedai
Topic: Lafuma Manang 65+20
Replies: 6
Views: 1932

Re: Lafuma Manang 65+20

Year End SALE! 20% discount from original price

RM585.00 sahaja..

PROMOSI 20% sampai Rabu ini sahaja... Selepas itu kembali ke harga seperti pos pertama diatas.. RM656.00
by am
03 Jan 2011, 11:59
Forum: Kedai
Topic: Lafuma Manang 65+20
Replies: 6
Views: 1932

Re: Lafuma Manang 65+20

Kepada sesiapa yang berminat terus sms/call. selagi stok masih ada. siapa yang duduk area KL boleh arrange pickup barang di sekitar KL. upah penghantaran tak banyak RM5 sahaja untuk isi duit minyak <-- KL sahaja. Saya jarang online.. hope setiap pertanyaan dan urusan terus melalui telefon. Jika nak ...
by am
03 Jan 2011, 11:29
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 30616

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pendaki-pendaki hebat Malaysia. Syukur ke hadrat Illahi kerana memberi kami peluang untuk menjayakan program amal ini. Niat, harapan dan sokongan yang diberikan oleh para pendaki yang terlibat amatlah disanjung dan dihargai. Program amal yang membawa tajuk ...
by am
27 Dec 2010, 21:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 30616

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

salam,
pendaki2 malaysia mmg baik-baik belaka... bertanya je insyallah ditunjukkan jalan..
by am
25 Dec 2010, 15:01
Forum: Kedai
Topic: Lafuma Manang 65+20
Replies: 6
Views: 1932

Re: Lafuma Manang 65+20

Year End SALE! 20% discount from original price

RM585.00 sahaja..
by am
20 Dec 2010, 20:29
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 30616

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

en.wild... brader oli da bg cadangan bernas tuh... encik solo.. dipersilakan... kahkahkah..
by am
18 Dec 2010, 01:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 30616

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

alhamdulillah, kalau semua org fikir mcm en.oli... dan alam mampu berkata-kata.. "Syukur Alhamdulillah, Terima Kasih wahai Khalifah Dunia", katanya
by am
15 Dec 2010, 13:16
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: SAPE PENAH BELI BARANG KAT KORBU OUTDOOR....KAT MUDAH.COM
Replies: 41
Views: 7661

Re: SAPE PENAH BELI BARANG KAT KORBU OUTDOOR....KAT MUDAH.CO

murah dan berkualiti? ahakss..kalo dia kate ori kasik manufacturing warranty ler..hehe
:D jgn le komen mcm awak nk burukkan bisnes org tuh ngai... orang kite gak tuh... :D
by am
15 Dec 2010, 13:05
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Assalammualaikum..
Replies: 9
Views: 975

Re: Assalammualaikum..

adoiiii la brader mizi... da x larat nk gelak nie kering ayer mato..
by am
15 Dec 2010, 12:58
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Assalamualaikum...
Replies: 54
Views: 4549

Re: Assalamualaikum...

aaa... cik jannah diminta hadir ke konservasi yong belar sempena tahun baru nie.. kami kekurangan YL nanti abg mamak dan abang mizi xleh menumpukan sepenuh tenaga dlm usaha pembersihan kemsait...
by am
15 Dec 2010, 11:44
Forum: Kedai
Topic: Lafuma Manang 65+20
Replies: 6
Views: 1932

Lafuma Manang 65+20

Beg tak cukup besar lagi?? Move to next level dalam penggunaan haversack? http://img258.imageshack.us/img258/5163/manang.jpg LAFUMA MANANG 65+20 Best Part : Dual-frame (Two aluminum stays & U-shaped tube) <-- Can be use as splint Vertical access zipper <-- Easy load especially for rope, climbing gea...
by am
15 Dec 2010, 10:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 30616

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

huhu.. patut cakap RM15 ajerrrrrr.... kikikikikih~
by am
10 Dec 2010, 12:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 30616

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

RM120 (RM10 Refundable) <--- 4WD Return, Camping Equipment, Rations, Cert, Banner, Plastik Sampah, Kudap, Rokok,.. Boleh refund RM10 lagi tuh. Betul! RM120. Namun jika anda boleh uruskan makan-minum sendiri, 4wd return ke BDV, dan peralatan perkhemahan..sendiri itu lagi memudahkan kerja kami. Tak pe...
by am
09 Dec 2010, 12:26
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 30616

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

ingin bertanya jika ada YL yang turut serta dengan program ini.
Buat pengetahuan kezkk ada YL (Young Lady kut?) yang akan menyertai program ini. Berapa ramai? Hahaha hanya saya sornag yang tahu... Terima kasih kerana bertanya.
by am
09 Dec 2010, 08:15
Forum: Pandu Arah
Topic: Marking: Takik Pokok vs Tape Merah Putih
Replies: 38
Views: 1425

Re: Marking: Takik Pokok vs Tape Merah Putih

:) Banyak orang baru nak blajo nie,.. Jawapan senior akan banyak mempengaruhi mereka. Walau apa pun semua yang dibincangkan adalah ilmu dan terpulang pada mana dan bagaimana seseorang itu nk sesuaikan teknik-teknik tersebut. Marking pakai Tape/Kain pun apa salahnye jangan sampai poncho/plestik sampa...
by am
06 Dec 2010, 21:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 30616

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

bolehhh.. tiada masalah... cuma bila ada maklum-balas penyertaan tuh, program dpt dijalankan dgn lebih lancar itu sahaja. tentang pembayaran tuh, kalau masing2 ada jalan untuk ke Basecamp atau dengan kata lain makan/ration, 4wd transfer dan peralatan semua cukup pun takda masalah. apa yang kami mahu...
by am
29 Nov 2010, 16:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 30616

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

En.Ngai: Kejam ye kamuu.. nak saya starlite amoi pulakk... Hehehe~ En.Sukahatiadam: Sampah rentis dari Empangan sampai ke Batu Sempadan pun dah 3 guni beras besar.. agak-agak yang dari puncak ada 15 guni kut?? Singapore kutip sampah? Ini sudah bagus, syabas abang guide... (kalau abg guide yg influen...
by am
26 Nov 2010, 15:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 30616

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Image

picture took from last yong belar expedition with lafuma....
by am
26 Nov 2010, 12:24
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 30616

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Salam.. hahaha, seperti kata JeNaL.. betul gak tuh pendaki-pendaki disini biasanya perlu tgk senarai line-up baru mereka ada motivasi betul tak? Dipersilakan MR.9W2ILD.....
by am
24 Nov 2010, 17:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 30616

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Count me in!
Details sent... Hope dpt clearkan Kem Kasut menjadi seperti dulu kala.. :D

"Berkhidmat untuk alam dan komuniti"
by am
21 Nov 2010, 22:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking Mount Kinabalu March 2011
Replies: 6
Views: 1869

Re: Hiking Mount Kinabalu March 2011

encik moderator boleh tolong LOCK ini kes.. LINEUP DA PENOH!! :) TQ
by am
16 Nov 2010, 17:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....
Replies: 53
Views: 7320

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

ada berminat nak naik kinabalu pastu layan via ferrata? tp untuk org2 yang fit as a fiddle sahaja.. tapi diaorg quote harga boleh pengsan punya... tp baru syok layan view :D p/s: aku tak pernah pergi tp bebaru ni ada tanya org yang handle via ferrata tu Maaf saya disini bukan nak memperkecilkan ora...