Search found 2102 matches

by seper4alif
09 Sep 2013, 11:02
Forum: Surau
Topic: Outing pada hari Jumaat
Replies: 35
Views: 10869

Re: Outing pada hari Jumaat

jom shah alam setiap malam jumaat... surau ahl kisa, komplek taman seni islam shah alam jom!! free jeee.... macam macam ada..... tak penat macam mendaki,,, tak panas macam kat balak.... tak lecak macam kat peres.... tak sesak macam kat broga.. sejuk ber air cond macam kat kinabalu... tak perlu beli ...
by seper4alif
09 Sep 2013, 10:24
Forum: Surau
Topic: Outing pada hari Jumaat
Replies: 35
Views: 10869

Re: Outing pada hari Jumaat

ashim.... saya pon mengingat kan diri sendiri sahaja dari masa ke semasa....
by seper4alif
09 Sep 2013, 10:24
Forum: Surau
Topic: Outing pada hari Jumaat
Replies: 35
Views: 10869

Re: Outing pada hari Jumaat

ambe pon bengkok....... tuan mats...... adoi nye leer
by seper4alif
06 Sep 2013, 14:35
Forum: Surau
Topic: jangan buat maksiat jika outing..
Replies: 32
Views: 10106

Re: jangan buat maksiat jika outing..

heem benda nih yang tak nak berlaku sebenar nya... bak kata bro MAT's...... lelaki lekai ah... if ada pompuan pasti kan ada GOGO atau instrakter pompuan juga tuh jeee

so sapa yang kena tanggung dosa? kemah penganjur buleh sediakan... tangan untung di pegang?
by seper4alif
06 Sep 2013, 11:05
Forum: Surau
Topic: Outing pada hari Jumaat
Replies: 35
Views: 10869

Re: Outing pada hari Jumaat

dok tahu... mereka menggunakan bahasa ringkas... gen y to gen z nih... bukan ada dalam kitab atau memana buku lama... but yang terbaru mungkin untuk mempermudahkan bahasa sains mereka tuh sahaja.... yap,,... setiap benda di dunia ada penjaga nya... sebab tuh nisbah kita di dunia nih cuma satu dan se...
by seper4alif
06 Sep 2013, 10:57
Forum: Surau
Topic: Outing pada hari Jumaat
Replies: 35
Views: 10869

Re: Outing pada hari Jumaat

kita dok tunggu brim ah hee heee
by seper4alif
06 Sep 2013, 08:44
Forum: Surau
Topic: Outing pada hari Jumaat
Replies: 35
Views: 10869

Re: Outing pada hari Jumaat

generasi y orang pangil generasi baru... yg ter kini... klu tak silap leer.... saya mungki gen X... generasi yang lepas..... tapi beza plak klu gen set.... genset nih adalah alat yang support power untuk bekalan elektrik heeheheheee.... lepas nih gen Z plak... and... sapa tahu selepas tuh dah takda ...
by seper4alif
05 Sep 2013, 16:09
Forum: Surau
Topic: Outing pada hari Jumaat
Replies: 35
Views: 10869

Re: Outing pada hari Jumaat

amin........ dengan doa kamu.... betul... gen y akan memperbetul kan kesilapan kita... tapi dengan cara kita yang membimbing nya... bukan di biar kan dia diri terpinga pinga mencari benda yang tak tahu apa kesudahan nya... sedangkan kita dah pon rasa kan.... tak susah pon.... silap kita dulu... di h...
by seper4alif
05 Sep 2013, 12:27
Forum: Surau
Topic: Outing pada hari Jumaat
Replies: 35
Views: 10869

Re: Outing pada hari Jumaat

hee hee... saya pon alpha dengan pembanggunan dunia... kemajuan dunia... kegembiraan dunia yang melindung segala kemungkaran di sebaliknya..... saya lebih jahil dari saya yang sebenar.... saya sentiasa buat silap dan salah... kerana saya juga manusia.... walau di beri akal namun saya sentiasa menyal...
by seper4alif
04 Sep 2013, 15:00
Forum: Surau
Topic: Outing pada hari Jumaat
Replies: 35
Views: 10869

Re: Outing pada hari Jumaat

saya dapat penat heeheeee jujur nih tuan.... yah... hujan oh hujan... mukin rasa terlampau lebat tidak seperti biasa munkin... sebab kita di kawasan pergunungan, munkin kawasan laluan angin, tiup pokok bagai nak rak gak nyer.. heeh hee tuh jeer... klu kat umah dah terbang bumbung gak nyer.... semuan...
by seper4alif
03 Sep 2013, 16:55
Forum: Surau
Topic: Outing pada hari Jumaat
Replies: 35
Views: 10869

Re: Outing pada hari Jumaat

hee pengalaman pertama pengalaman berguna... kenkadang penglaman tuh yg kita lupa asal kita ke sana... "mencari pengalaman", andai di berkati tuhan dapat lah ilmu pula dalam perjalanan, namun jgn di salah ertikan... hujan pon kamu kata pelik heehee... hujan kan rahmat tuhan kawan..... tapi kebiasaan...
by seper4alif
30 Aug 2013, 12:13
Forum: Surau
Topic: jangan buat maksiat jika outing..
Replies: 32
Views: 10106

Re: jangan buat maksiat jika outing..

TERBAIK

cegah sebelum parah
by seper4alif
30 Aug 2013, 09:56
Forum: Surau
Topic: jangan buat maksiat jika outing..
Replies: 32
Views: 10106

Re: jangan buat maksiat jika outing..

salam... PERTAMA::: kamu buat biasanya sediakan khemah ke? ok lah klu gitu... beta tak pernah dengar lagi memana gogo naik GUNUNG info KHEMAH (KHEMAH tahu bukan fly) di sedia kan..... tu le pasal beta tulih ......."ingat kem khidmat negara ke semua nak tanggung dek gogo" rasanya tidak berunsur perka...
by seper4alif
29 Jul 2013, 16:07
Forum: Peralatan
Topic: nak tanya para otai karrimor
Replies: 21
Views: 3444

Re: nak tanya para otai karrimor

.
by seper4alif
29 Jul 2013, 16:03
Forum: Peralatan
Topic: nak tanya para otai karrimor
Replies: 21
Views: 3444

Re: nak tanya para otai karrimor

karrimore tuh ape?
by seper4alif
23 Jul 2013, 09:08
Forum: Kedai
Topic: June Sale
Replies: 11
Views: 4744

Re: June Sale

baji rock kapak n baju beskal ada dok? dapat hok italy jah... tamau china dolls... i geli
by seper4alif
11 Jul 2013, 12:33
Forum: Log Gunung
Topic: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 6 of 8
Replies: 12
Views: 2067

Re: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 6 of 8

ha ahaa.. g carik kat bawah leer hadoi....
by seper4alif
11 Jul 2013, 09:09
Forum: Log Gunung
Topic: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 6 of 8
Replies: 12
Views: 2067

Re: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 6 of 8

bukan tak kasi tulis leeer... tulis je dalam satu folder.... senang nak carik... nak continue.... nak save semua info pon seang pasal dalam satu folder.... kang dia lukih gambau lagi kang suh kamu teka... hah mahuk??
by seper4alif
10 Jul 2013, 09:49
Forum: Log Gunung
Topic: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 6 of 8
Replies: 12
Views: 2067

Re: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 6 of 8

sama seperti penceramah di luar sana... ada sesetengah penceramah sekali dia turun ke majlis ilmu... penuh satu stadium... ada jugak yang datang bagai ceramah separuh surau pon takda org.... so kaji diri, kaji ilmu.. kaji perkara... yang mungkar ttp mugkar yang haram pasti haram.... yang seronok ram...
by seper4alif
10 Jul 2013, 09:46
Forum: Peralatan
Topic: nak tanya para otai karrimor
Replies: 21
Views: 3444

Re: nak tanya para otai karrimor

tadok.....
by seper4alif
08 Jul 2013, 14:35
Forum: Log Gunung
Topic: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 6 of 8
Replies: 12
Views: 2067

Re: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 6 of 8

satu posting dah lebih 1 bulan... view nya tak sampai 10org..... maksud nya???? ada 3 lebih posting....... bukan pe,.... kenkadang kita buat sesuatu bukan sahaja untuk satu perkara sahaja tetapi terbaiknya untuk memuhasabah diri juga.... berkongsi sehingga kita tahu akan kewujudan perkongsian itu......
by seper4alif
08 Jul 2013, 13:13
Forum: Log Gunung
Topic: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 6 of 8
Replies: 12
Views: 2067

Re: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 6 of 8

kenapa kamu tak sambung kang semua log kamu nih dalam satu tajuk? (tajuk asal)
by seper4alif
08 Jul 2013, 13:13
Forum: Log Gunung
Topic: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 6 of 8
Replies: 12
Views: 2067

Re: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 6 of 8

kenapa kamu tak sambung kang semua log kamu nih dalam satu tajuk? (tajuk asal)
by seper4alif
02 Jul 2013, 10:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall
Replies: 31
Views: 9505

Re: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall

dan... ok jeee... nanti aku info haahaaa... tapi aku g ngan bini ler gamaknya haahaa.... adoi adoi..... ke ko g sendiri... aku bagi contact nih dia akan bawak ko jenjalan satu pulau... bro ujang... atau momont.... momont nih runner.... ujang plak otai sana... klu ko ngan dia mmg takda sapa berani us...
by seper4alif
18 Jun 2013, 09:53
Forum: Log Gunung
Topic: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 3 of 8
Replies: 6
Views: 1389

Re: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 3 of 8

castelo... heem lama tak jumpa otai nih,......
by seper4alif
18 Jun 2013, 09:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall
Replies: 31
Views: 9505

Re: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall

sold sudah.... hee heee... org datang umah nengok terus angkat..... free gift jeket colum n seluar...
by seper4alif
18 Jun 2013, 09:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall
Replies: 31
Views: 9505

Re: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall

sold sudah.... hee heee... org datang umah nengok terus angkat..... free gift jeket colum n seluar...
by seper4alif
14 Jun 2013, 16:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall
Replies: 31
Views: 9505

Re: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall

hee hee... tak mahu lah... malu...
by seper4alif
14 Jun 2013, 15:21
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall
Replies: 31
Views: 9505

Re: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall

email aku kat sini... sat g aku reply dengan gambau
dmc_pro@yahoo.com
by seper4alif
14 Jun 2013, 15:21
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall
Replies: 31
Views: 9505

Re: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall

email aku kat sini... sat g aku reply dengan gambau
dmc_pro@yahoo.com
by seper4alif
14 Jun 2013, 15:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall
Replies: 31
Views: 9505

Re: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall

palisade bro.....
by seper4alif
14 Jun 2013, 11:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall
Replies: 31
Views: 9505

Re: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall

walaweh... tuh batam pon banyak... huu huu... wat pe jejauh..... tanjung balikarimun... ada gunung gak sana... tak tinggi [pong.... tapi bawah dia ada umah ayam.... dan ayam tuh leh ikut naik gunung klu kamu mahu haahaa.... terkejut gak aku... patut ah aku sorang je tido FLY... lelain bawak khemah.....
by seper4alif
14 Jun 2013, 11:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall
Replies: 31
Views: 9505

Re: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall

walaweh... tuh batam pon banyak... huu huu... wat pe jejauh..... tanjung balikarimun... ada gunung gak sana... tak tinggi [pong.... tapi bawah dia ada umah ayam.... dan ayam tuh leh ikut naik gunung klu kamu mahu haahaa.... terkejut gak aku... patut ah aku sorang je tido FLY... lelain bawak khemah.....
by seper4alif
12 Jun 2013, 08:41
Forum: Kedai
Topic: June Sale
Replies: 11
Views: 4744

Re: June Sale

marmot tuh punya kaler mmg best siol... terbaik... nak PM no mu dah lain, dapat nengok je lah....
by seper4alif
12 Jun 2013, 08:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall
Replies: 31
Views: 9505

Re: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall

buleh... tapi kamu pergi tak kembali lah buleh???... sampai sana aku jual kamu kat kelab lemon T..... guy for men punya club... ok dok?
by seper4alif
11 Jun 2013, 08:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall
Replies: 31
Views: 9505

Re: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall

haa haa... dah dapat jawapan.... permukaan sama... tapi bukan gunung yang sama... ces...
by seper4alif
05 Jun 2013, 16:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall
Replies: 31
Views: 9505

Re: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall

tu ah... tengah carik gak nih... mana tah card nya...
by seper4alif
05 Jun 2013, 13:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall
Replies: 31
Views: 9505

Re: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall

sebab... air sungai nih mengalir dari tanah kebun, ladang, sawah dan ada juga ternakan..... so mana datang nya air yang bersih??? kompius aku
by seper4alif
05 Jun 2013, 13:11
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall
Replies: 31
Views: 9505

Re: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall

sumpah... kenapa masa aku gi takda kaler gini... malah busuk air dia...
by seper4alif
05 Jun 2013, 08:35
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Camp bed
Replies: 18
Views: 8904

Re: [WTS] Camp bed

ooow KTM lah tuh