Search found 2102 matches

by seper4alif
27 May 2014, 09:57
Forum: Kedai
Topic: Malam Gala Gunung Online - 7 Jun 2014
Replies: 16
Views: 14388

Re: Malam Gala Gunung Online - 7 Jun 2014

dan dan dan:::: ko jgn nak spikong sini.... ko wajib hadir.......

abe G::: aleeer..... lama tak dok sembang dengan abe.......... huh....

SAL::::: salah........
by seper4alif
27 May 2014, 09:56
Forum: Kedai
Topic: Malam Gala Gunung Online - 7 Jun 2014
Replies: 16
Views: 14388

Re: Malam Gala Gunung Online - 7 Jun 2014

dan dan dan:::: ko jgn nak spikong sini.... ko wajib hadir.......

abe G::: aleeer..... lama tak dok sembang dengan abe.......... huh....

SAL::::: salah........
by seper4alif
22 May 2014, 11:47
Forum: Isu & Gossip
Topic: Bangkai Kapalterbang
Replies: 140
Views: 38303

Re: Bangkai Kapalterbang

tapi boleh masuk ke bang... dgr citer takleh dan di jaga oleh pehak tertentu.... betul kaaa?
kang ada sharp shooter dok situ kang mati kering plak kami
by seper4alif
20 May 2014, 09:09
Forum: Isu & Gossip
Topic: Bangkai Kapalterbang
Replies: 140
Views: 38303

Re: Bangkai Kapalterbang

carik lost world of fraser hill jom heeheeee....... start from gab fraser bawah tuh.....
by seper4alif
16 Apr 2014, 15:30
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: huh
Replies: 18
Views: 18443

Re: huh

mawar biru ngan teratak..... black rose dah tutup...... tapi kenkadang ada gak kat queensway..... tengok laah mana aku nak niaga
by seper4alif
15 Apr 2014, 08:37
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: huh
Replies: 18
Views: 18443

Re: huh

start dari semalam ada pertunjukan barang outdoor atau lebih tepat barang perang kat PWTC.... g lah... baik siot..... aku beli bom tangan tiga bungkus ngan snipper set tuk raya tahun nih..... peeergh
by seper4alif
01 Apr 2014, 10:28
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: huh
Replies: 18
Views: 18443

Re: huh

saya newbi jgn segan dengan saya..... camne nak naik gng datuk? 3 hari naik turun cukup tak?
:p
by seper4alif
28 Mar 2014, 08:55
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: huh
Replies: 18
Views: 18443

Re: huh

haa haaa....... tak mati..... tindik cincang terus

salam bro rembau..... pe khabor
by seper4alif
27 Mar 2014, 10:56
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: huh
Replies: 18
Views: 18443

Re: huh

tadok sapa dah sini... tak lama agi berantu aaa
by seper4alif
26 Mar 2014, 11:57
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: huh
Replies: 18
Views: 18443

huh

helooooo anybodyhomeeeeeeeeee...
by seper4alif
11 Feb 2014, 12:58
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Camp bed
Replies: 18
Views: 8914

Re: [WTS] Camp bed

haa haa tol tuh phob.... klu kamu google ada orang tukar rangka besi nih ke carbon..... amacam beran? aku ske yang tinggi juga elak dari haiwan tuh jeee.... nukan le pak belang atau pig tapi natang berbiseeee..... tuh jeeee..... yang tinggih tuh pon ada gak yang ringan dan ada yang berat... aku nya ...
by seper4alif
11 Feb 2014, 12:25
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Camp bed
Replies: 18
Views: 8914

Re: [WTS] Camp bed

nih cun beb
aku pon ske yang nih... ada gak simpan satu ATM nya...
by seper4alif
06 Feb 2014, 08:55
Forum: Kedai
Topic: LENS and Speedlight for CANON for sale (SOLD)
Replies: 1
Views: 1026

LENS and Speedlight for CANON for sale (SOLD)

TOKINA AT-X pro wide lense 11-16.2.8 (IF)DX
come standard
no scratch and fungus
rm1200



SIGMA ef530 DG super ETTLii
age 1 year
rm600

0178704040 for whats app foto

salam.....
by seper4alif
06 Feb 2014, 08:42
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Camp bed
Replies: 18
Views: 8914

Re: [WTS] Camp bed

katok jah dengan hulu parang....... cakap jadi gaduh, ada akai pura pura bodo..... ha ahaaaaa
by seper4alif
05 Feb 2014, 08:41
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Camp bed
Replies: 18
Views: 8914

Re: [WTS] Camp bed

design ATM tuh payah pasang tapi tahan... yang jenis baru nih satu jee yang payah nak jaga... bila ada kengkawan yang tak paham dan nak fikir senang dia je g duduk kat BUCU katil tuh..... kompom laa patah atau bengkok........ terus terang cakap untuk ILMU semua..... tak ramai kawan yang nak berkongs...
by seper4alif
28 Jan 2014, 17:07
Forum: Kedai
Topic: tempahan parang atau senjata di kraf KL
Replies: 11
Views: 7792

Re: tempahan parang atau senjata di kraf KL

gombak ramai tukang... tuh paling dekat kot.....
by seper4alif
25 Oct 2013, 09:47
Forum: Kedai
Topic: road bike for sale
Replies: 1
Views: 1472

Re: road bike for sale

lupe... cal mee atan tuya
017 870 40 40

Image
by seper4alif
25 Oct 2013, 09:46
Forum: Kedai
Topic: road bike for sale
Replies: 1
Views: 1472

road bike for sale

bicycle giant
GIANT TCR3 composite (full carbon for sale)
rd-fd 105 9 speed
lever gear tiagra
crank truvativ hollow
rims - got two set (nak mavic atau campagnolo) pilih satu jah
brake caliper takda... sory udah ilang

rm1900 net

Image
by seper4alif
23 Oct 2013, 16:07
Forum: Galeri
Topic: Misteri Gunung Dato'
Replies: 10
Views: 5378

Re: Misteri Gunung Dato'

maaf tak paham...
by seper4alif
23 Oct 2013, 08:53
Forum: Kedai
Topic: tempahan parang atau senjata di kraf KL
Replies: 11
Views: 7792

Re: tempahan parang atau senjata di kraf KL

carik le sebilah dua... dapat kan set lengkap pon cantik.... klu tebas takpa beli je yang kat pasar malam... sbb bukan nak buat melawa pon.. buat koje kan.... tapi ttp ada beza dari yang di tempah khusus... pastu carik set lapah tuh saja dah cukup..... kenal besi pasti puas hati... tak pon call je ...
by seper4alif
23 Oct 2013, 08:47
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Waterproofing Khemah
Replies: 10
Views: 1983

Re: Waterproofing Khemah

OMS.... takpa... jika ada kelapangan saya cek kan untuk kamu yeer.... insya'allah
by seper4alif
22 Oct 2013, 10:22
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Waterproofing Khemah
Replies: 10
Views: 1983

Re: Waterproofing Khemah

cer tengok kat ace hardwere the curve
by seper4alif
18 Oct 2013, 14:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tahan Classic Trail [K.Tahan/Gng Tahan/K.Tahan]
Replies: 40
Views: 17628

Re: Gunung Tahan Classic Trail [K.Tahan/Gng Tahan/K.Tahan]

bila tuh? hambe ok je klu cuti nya lepas...... now kerjaya amat mengetat kan leer..... sabtu ahad mmg beta selalu gaib dok g ngayuh sana sini... tapi opis hour tuh yang tak terdaya nak cuti... amat pax..... nih baru dapat memo bulan 2-3 tahun depan no OL... EL ok kot? haahahahaaa nasib g korea bulan 4
by seper4alif
18 Oct 2013, 12:18
Forum: Kedai
Topic: tempahan parang atau senjata di kraf KL
Replies: 11
Views: 7792

Re: tempahan parang atau senjata di kraf KL

carik le sebilah dua... dapat kan set lengkap pon cantik.... klu tebas takpa beli je yang kat pasar malam... sbb bukan nak buat melawa pon.. buat koje kan.... tapi ttp ada beza dari yang di tempah khusus... pastu carik set lapah tuh saja dah cukup..... kenal besi pasti puas hati... tak pon call je n...
by seper4alif
18 Oct 2013, 08:40
Forum: Kedai
Topic: tempahan parang atau senjata di kraf KL
Replies: 11
Views: 7792

Re: tempahan parang atau senjata di kraf KL

camne melapah arituh... de try besi angin dok? ok keer? aku try dua brg... bearing ngan angin... dedua ok... 3 ekor lembu buat lapah tak asah lagi... ok ah tuh... cuma beza harga ah... angi tinggi. bearing murah agi
by seper4alif
18 Oct 2013, 08:39
Forum: Kedai
Topic: tempahan parang atau senjata di kraf KL
Replies: 11
Views: 7792

Re: tempahan parang atau senjata di kraf KL

sume dah ke johor ngai... mahu ke? stock ada lai kat tempat aku carik tuh....
by seper4alif
11 Oct 2013, 10:33
Forum: Kedai
Topic: tempahan parang atau senjata di kraf KL
Replies: 11
Views: 7792

Re: tempahan parang atau senjata di kraf KL

pengenalan besi cara mudah asal parang je drg kata spring, diorang carik paku ketapi.... tapi dorang tak tahu pon yang sebeno benonya kenkadang... tidak belajo dan tidak mahu mencuba secara dalam.... besi spring banyak jenis... brothers je ada beberapa jenis.... but nak carik yang berkualiti cuma ad...
by seper4alif
04 Oct 2013, 11:55
Forum: Kedai
Topic: tempahan parang atau senjata di kraf KL
Replies: 11
Views: 7792

Re: tempahan parang atau senjata di kraf KL

susah nak membaca sahaja encik def... kena ada di sana ketika pandai besi atau tukang tukang mahir melakukan kerja... baru kita tahu perkara sebenar.... pon dulu buta psl benda nih... lanih pon buta lagi... heehehee bila kita kenal. kita dok seharian malah tido disana baru kita tahu maksud sebenar d...
by seper4alif
04 Oct 2013, 10:01
Forum: Kedai
Topic: tempahan parang atau senjata di kraf KL
Replies: 11
Views: 7792

tempahan parang atau senjata di kraf KL

salam semua... luper nak g info nih padahal dah seminggu pameran tuh di jalankan di kraf... kepada sesiapa berminat untuk menempah bilah tebas. mata parang, keris dan sedagai nya buleh le datang ke komplek kraf jalan konley... di sana mereka sedang mempamerkan cara pembuatan, besi tempa, hasil dan p...
by seper4alif
04 Oct 2013, 09:40
Forum: Kedai
Topic: Merdeka Sales
Replies: 16
Views: 6420

Re: Merdeka Sales

kah kah kah
by seper4alif
04 Oct 2013, 09:24
Forum: Kedai
Topic: Merdeka Sales
Replies: 16
Views: 6420

Re: Merdeka Sales

phob kamu dah buleh tukar logo kamu.. MP dah luput 7 bulan haahahaa
by seper4alif
04 Oct 2013, 09:23
Forum: Kedai
Topic: Merdeka Sales
Replies: 16
Views: 6420

Re: Merdeka Sales

denan perli aku kee?
by seper4alif
26 Sep 2013, 15:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TREK LAGENDA...GUNUNG CHAMAH & ULU SEPAT
Replies: 10
Views: 5591

Re: TREK LAGENDA...GUNUNG CHAMAH & ULU SEPAT

g mana dan? batam kee tanjung bali?
by seper4alif
22 Sep 2013, 10:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TREK LAGENDA...GUNUNG CHAMAH & ULU SEPAT
Replies: 10
Views: 5591

Re: TREK LAGENDA...GUNUNG CHAMAH & ULU SEPAT

peeergh terbaik... bila lah aku nak sampai sini
by seper4alif
09 Sep 2013, 16:14
Forum: Surau
Topic: Outing pada hari Jumaat
Replies: 35
Views: 10878

Re: Outing pada hari Jumaat

http://www.youtube.com/watch?v=eYA2bt6bqFI

macam nih pon buleh... haahaahahaha
by seper4alif
09 Sep 2013, 16:11
Forum: Surau
Topic: Outing pada hari Jumaat
Replies: 35
Views: 10878

Re: Outing pada hari Jumaat

CNP blog yang pernah terbaca dahulu.... Ada beberapa keadaan yang dibenarkan untuk seseorang itu melewatkan solatnya seperti berikut: 1. Solat Zohor, dikala waktu panas terik yang bersangatan. Sehinggakan panas terik itu menghalang orang untuk datang ke masjid mendirikan solat jemaah. Ditunggu hingg...
by seper4alif
09 Sep 2013, 12:36
Forum: Surau
Topic: Outing pada hari Jumaat
Replies: 35
Views: 10878

Re: Outing pada hari Jumaat

heem maksud nya? petunjuk dah pon ada tol tak? al quran... bila kita baca, kita belajar, kita tafsir maka dapat lah.... tuhan takkan biarkan... dia bantu jika kita usaha... aku dulu silap nya g ngaji katam dah benti... ape aku dapat? ayat khatam yang biasa kita dengar.... ada kita tahu maksud dia? h...
by seper4alif
09 Sep 2013, 11:56
Forum: Surau
Topic: Outing pada hari Jumaat
Replies: 35
Views: 10878

Re: Outing pada hari Jumaat

klu azan kat mesjjid sebelah umah pon tak dengar tuh petunjuk nak mampus kih kih kih.... yang nih aku mcm mushkil... tapi aku masih tak berkesempatan nak bertanya.... 1) kenapa nak tunggu petunjuk untuk dengar ceramah? maksud aku kena terbuka hati??? sedang kan dah tersirat dari kecil ilmu harus di ...