Search found 1332 matches

by Freelance
05 Apr 2012, 17:48
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 20254

Re: Siapakah Beirut?

takde bajet tuk krew? rm80 x 60 = rm4800 besar btol kostingnya sampai takda bajet tuk krew ko salah kira k.... apa sebenarnya costing..berapa kos dan berapa untung ..ko tak perlu tahu..sebab sebagai businessman atau woman tak perlu dedahkan berapa income dan kos yang dia belanjakan.. untuk pengetah...
by Freelance
05 Apr 2012, 13:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 12669

Re: Trans Jelawang(27 April - 3 Mei 2012)

betterman wrote:lily ko ajak la si beirut tu join
trip ni akan ditapis bett....almaklumlah trip berhari2.. ahaks!!! :tembak:
by Freelance
05 Apr 2012, 13:29
Forum: Isu & Gossip
Topic: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...
Replies: 77
Views: 19016

Re: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...

kt kemsite lebah..gunung bujang melaka.. ada kesan pembakaran sampah..tong gas butane.. ditinggalkan.. tong gas tu dah ditebuk..mungkin untuk keluarkan gas..tapi dicampak dlm tempat pembakaran sampah.. lily ada amik gambar..nanti lily up gambar tu.. so tin2 butane gas sudah dipungut dan dibawa turun...
by Freelance
05 Apr 2012, 13:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 12669

Re: Trans Jelawang(27 April - 3 Mei 2012)

sesiapa berminat sila roger2 saya dengan segera k.. minggu depan last confirmation 13 April 2012...
by Freelance
05 Apr 2012, 12:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Korang tau apa tujuan aqu wat trip Open... sesiapa yang pernah ikut trip aqu memang akan tau cara aqu .. trip ni lily tak tapis.. kalo mengikut data peserta.. peserta usia paling muda 12 tahun anak abang aris.. dan berusia tapi maintain stamina lagi.. paling berumur adalah 58 tahun.. Trip open sebab...
by Freelance
05 Apr 2012, 12:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

ramainyer. bukan senang nak organize trip yg ramai peserta ni. mcm2 ragam & mcm2 expectation. Kena la pandai2 jaga diri. Paling ramai saya pernah join trip 42 org (muat 1 bas) tu pun dah payah nak ingat nama semua org. ikan lelumba.. saya pernah wat trip lebih 1 bas.. ada 47 orang..ada hampir 50++ ...
by Freelance
05 Apr 2012, 12:46
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 20254

Re: Siapakah Beirut?

Korang tau apa tujuan aqu wat trip Open... sesiapa yang pernah ikut trip aqu memang akan tau cara aqu .. trip ni lily tak tapis.. kalo mengikut data peserta.. peserta usia paling muda 12 tahun anak abang aris.. dan berusia tapi maintain stamina lagi.. paling berumur adalah 58 tahun.. Trip open sebab...
by Freelance
05 Apr 2012, 12:16
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 20254

Re: Siapakah Beirut?

rilek rilek rilek..aqu tak melenting bagai pun..kalo tak dah lama aqu sembur ahaks.. kalo tak de yg lama tak de ler yg baru....bagus gak ada isu2 camner.. sebenarnya byk dah timbul mcm2 citer dak2 baru.almaklumlah aqu dah lama tak wat trip... guna pun sistem lama hahaha!!! ada hikmahnya.. aqu tak ca...
by Freelance
05 Apr 2012, 12:10
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 20254

Re: Siapakah Beirut?

harap gogo x marah kita berdiskusi secara ilmiah kat cnie eks.. puncanya bagi saya la kan...: xderk krew.. 58 line-up, mana nak ter-cover.. xderk krew secara logiknyew semua perkara jatuh atas gogo 100%... cikgu gaji 2k pun student 40orang jer 1 kelas. Gogo x amek crew sbb mmg xderk baget tuk krew....
by Freelance
04 Apr 2012, 21:50
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 27066

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

oohh dah kecoh erk trip bujang melaka ekeke,kalo nak tau cerita lebih lanjut boleh roger akulah nk kol pun boleh nak lepak minum2 pun boleh, kalo aku nak reply kat sini agak payah sikit mamak pun marah aqu gak per..tapi aqu tak amik ati pun.. kalo ko kecik ati ngan aqu..minta maaf ya mamak....heheh...
by Freelance
04 Apr 2012, 21:47
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 27066

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

:keke: next trip aqu akan wat sistem baru... pasni tarak sape pun dapat merasa masakan lily..ahaks!!! :lidah: so dengan sistem baru dengan harga baru... kalo mau krew complete tarak masalah.. tapi jangan merungut kalo trip mahal.... tak de krew yang percuma.. krew pun sama je harga mcm gaid.. so jg...
by Freelance
04 Apr 2012, 21:27
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 27066

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

rilek rilek rilek.. kawan2. kalo tak kita tak nampak apa yang berlaku di scenario sekarang.. ada hikmahnya...
by Freelance
04 Apr 2012, 21:23
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 27066

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

oohh dah kecoh erk trip bujang melaka ekeke,kalo nak tau cerita lebih lanjut boleh roger akulah nk kol pun boleh nak lepak minum2 pun boleh, kalo aku nak reply kat sini agak payah sikit jom mamak. nanti kita lepak2 minum.. leh wat posmorterm..ahaks!!! aqu nak reply panjang2.. nanti kata aqu bagi al...
by Freelance
04 Apr 2012, 21:10
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Ledang dah di buka semula ?
Replies: 61
Views: 17511

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

shahrul.. ko tak serik ke nak folow trip akak.. skrg kan akak dah dibanned.. kalo serik ..tak yah folow akak.. ramai lagi gogo lain yg berkaliber.... wat trip tip top.. cerdik pandai..ahaks!!! :tembak: nak serik mende kak saya bukan penah ikut akak lagi pun :lidah: nak masuk trip orang pandai2 bawa...
by Freelance
04 Apr 2012, 18:36
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 27066

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

jenal. orang2 yg reply di atas semua saya kenal... orang yg post tu pun saya kenal..ahaks!!! yg menyamar.. wat post pun saya kenal.. pastu reply menyamar orang yg sama pun saya kenal..ahaks...
by Freelance
04 Apr 2012, 17:34
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Ledang dah di buka semula ?
Replies: 61
Views: 17511

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

minggu lepas ada member naik..siap bergambar kt batu. puncak gunung ledang.... akan datang trip saya lak.ahaks!!! yebetul tu... diorang begambo kat batu puncak reseb satu seat aaa akak :minum: shahrul.. ko tak serik ke nak folow trip akak.. skrg kan akak dah dibanned.. kalo serik ..tak yah folow ak...
by Freelance
04 Apr 2012, 17:09
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 27066

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Beirut...saya tak kisah kalo anda dah serik nak folow trip saya..... first and last.. terpulanglah..sapa anda.. setahu saya anda adalah salah seorang yang berada di dalam bas.. Di atas bas sudah dibuat pengumuman.. kalo ada komplen, komen, ketidakpuashatian..sila beritahu saya.. walaupun peserta ada...
by Freelance
04 Apr 2012, 16:43
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 27066

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

saya pn setuju sangat dengan bro beirut.. memang betul apa yang beirut hurai.. semua tu memang dalam pikiran saya.. kalau takda orang yang menegur sapa lagi yang nak menegur.. dan saya puji sikap beirut.. caiyok2 beirut.. harap kak lily jadikan panduan kalau akak buat next trip.. sorry kak.. sila t...
by Freelance
04 Apr 2012, 16:11
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 27066

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

assalam.terimakasih komen dan teguran panjang2.. lily dah beritahu sila komen dan komplen ke PM lily..saya sudah wat postmortem dalam bas..SEGALA KETIDAKPUASHATIAN SUDAH DIJELASKAN OLEH PESERTA DALAM BAS.... saya boleh terima dengan hati terbuka sekiranya memang ada kepincangan dalam trip saya..kena...
by Freelance
04 Apr 2012, 16:05
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Ledang dah di buka semula ?
Replies: 61
Views: 17511

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

minggu lepas ada member naik..siap bergambar kt batu. puncak gunung ledang.... akan datang trip saya lak.ahaks!!!
by Freelance
04 Apr 2012, 16:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 12669

Re: Trans Jelawang(27 April - 3 Mei 2012)

kak lily mmg dah fix date ni ke..? tingin nak join trip akak tapi taim tu kena kursus lak :( ..ujung bulan 5 pree la :( memang dah tetapkan tarikh tu.. so tarikh kena ler confirmkan ngan gaid jelawang...kalo tak cukup orang.. kena ler postpone.ahaks.. tarikh bila tu tak tau..tapi harap2 dapat ler g...
by Freelance
04 Apr 2012, 00:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

strawhatcrew wrote:wow.. gila lah 1 bus 61 org.. huhuh
mana de bas lebih dari 44 orang.. yang naik bas 34 orang.. yang lain transport sendiri.kebanyakan dari arah utara..so tak perlu naik bas yang disediakan dari KL.. ahaks!!!
by Freelance
03 Apr 2012, 16:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 12669

Re: Trans Jelawang(27 April - 3 Mei 2012)

sesiapa yang berminat sila roger2 saya dengan segera.. 2 minggu sebelum g saya nak confirmkan ngan gaid samada trip ni on atau tidak.. harap maklum...
by Freelance
03 Apr 2012, 13:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Q

shahrul wrote:pergh ada dalam kurang lebey namploh horang dalam gambo.. mesti padat kemsait
nak ingat nama sorang2 mesti tak susah :minum:

tahniah buat semua line-up :)
ih
TQ ..yep ada dalam 61 orang... tak padat..sebenarnya kalo leh disusun dengan lebih cantik lagi.. campsite leh muat dlm 100 orang... :keke:
by Freelance
03 Apr 2012, 13:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Terimasih kepada kawan2 di atas teguran, komen2, nasihat2..insyallah akan lily cuba perbaiki di masa trip2 akan datang..Dalam bas kita dah buat postmorterm.. so kepada kawan2 lain yang lily tak dapat jumpa masa balik dari gunung bujang melaka.. kalo ada komen, teguran , ketidakpuashatian.. dan nasih...
by Freelance
03 Apr 2012, 03:51
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Assalamualaikum...tahniah kepada semua line up trip Gunung Bujang Melaka ..selamat g dan balik.. terimakasih banyak2 kerana telah menyokong dan menyertai trip lily ni..sekian lamanya saya tak wat trip.. terlebih dahulu saya meminta maaf..andainya ada cacat cela, terkurang, terkasar bahasa --memang a...
by Freelance
30 Mar 2012, 17:51
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Assalam..kawan2.. jumpa malam ni di terminal lrt putra gombak jam 10.00 malam.. semoga trip ni berjalan dengan lancar... selamat g dan balik...jom kawan2 .turun terminal..
by Freelance
26 Mar 2012, 21:58
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Penyertaan telah ditutup..sesiapa yang hanya berjanji mulut.. bayaran deposit pun tarak.. saya anggap anda tidak berminat nak g... ahaks!!! so nama anda tidak ada dalam senarai saya.. terimakasih kepada yang telah bayar untuk trip ni..anda telah memudahkan urusan saya.. terimakasih banyak-banyak......
by Freelance
26 Mar 2012, 15:32
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Penyertaan telah ditutup..sesiapa yang hanya berjanji mulut.. bayaran deposit pun tarak.. saya anggap anda tidak berminat nak g... ahaks!!! so nama anda tidak ada dalam senarai saya.. terimakasih kepada yang telah bayar untuk trip ni..anda telah memudahkan urusan saya.. terimakasih banyak-banyak...
by Freelance
23 Mar 2012, 12:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

salam tuan tanah.. nk tnya GBM dgn nuang mn lagi hardcore..? :shock: susah nak ckp.. mana2 gunung trek lain2.. walaupun ada trek senang..tak semestinya kita ok.. ada gak kadang kala pewai..yang penting.. stamina ada.. kena prepare dari segi mental dan fizikal... kalo mental tak ok.. tak leh nak pus...
by Freelance
21 Mar 2012, 11:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 12669

Re: Trans Jelawang(28 April - 5 Mei 2012)

mizi wrote:teringin gak..tp bini x bg p :lidah: :lidah:

mizi.. ko dah kena tarik ke lesen KDN ni..ahaks!! yolah tu..tenguk2 ada je ko daki gunung..
by Freelance
21 Mar 2012, 11:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 12669

Re: Trans Jelawang(28 April - 5 Mei 2012)

hoo hooo... penah ikut trip akak nih... mmg ikut scadul org nya...... tegas cargas tengok tentatif dia... "bangun bangun solat haahha" terbaik kak... hehehe.. :evil: insyallah..doakan trip berjalan dengan lancar.. gunung bujang melaka .. lama tak jadi gogo ni ..atan... mcm2 perasaan ada ni hehehe!!...
by Freelance
20 Mar 2012, 14:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 12669

Re: Trans Jelawang(28 April - 5 Mei 2012)

Sudah up tentatif baru dan kos..
by Freelance
20 Mar 2012, 14:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 12669

Re: Trans Jelawang(28 April - 5 Mei 2012)

bargading wrote:Saya sokong kaklily, jgn dilayan sgt kerenah birokrasi nih hehe

Kaklily otai comeback terus buat trip hardcore, terbaikkkkk !!!!
betul tu phob.. ingat senang ke nak jadi gogo ni.. kalo banyak sangat kerenah.. korang wat ler sendiri.. baru tau camner susah senang jadi gogo.. :tembak:
by Freelance
20 Mar 2012, 00:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 12669

Re: Trans Jelawang(28 April - 5 Mei 2012)

matsaiko wrote:fuh garangye gogo nih..tak jadi lah join :lidah:
bukan garang lah wei.. maleh aqu nak layan kerenah dak2 gng skrg ni.. ahaks!!! sape yang betul2 berminat aqu proceed ler trip ni.. ahaks!!!
by Freelance
20 Mar 2012, 00:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

matsaiko wrote:nk cucok angin leh? :lidah:
cucok2 angin tak leh.kang aqu terus cucuk mata terus.. jadi ler kassim selamat.. :keke: :tembak:
by Freelance
19 Mar 2012, 16:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 12669

Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)

Trans Jelawang - 10 puncak 1. Gunung Kob -1,240m 2. Gunung Baha - 1,450m 3. Gunung Ayam - 1,500m 4. Gunung Che Tahir - 1,430m 5. Gunung Saji - 1,285m 6. Gunung Tera -1,555m 7. Gunung Padang Ragut - 1,400m 8. Gunung Menyelit -1,345m 9. Gunung Stong - 1,420m 10. Gunung Beirut...-1,380m Sabtu(1) (15/9/...
by Freelance
19 Mar 2012, 16:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Irau wrote:salam.. k.lily dh ramai ke yg kompom g? update la name list diaorg.
bkan ape nk jgak tau sapa yg pg nanti..
wasallam...
wslm.. dah confirm adalah dlm 20++ .. yang dah bayar ler.. yg janji mulut akak tak leh pakai..so nama2 tak leh nak update sekarang..biarlah rahsia... :kah: :kah: