Search found 1332 matches

by Freelance
24 Apr 2012, 12:47
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 20254

Re: Siapakah Beirut?

aku setuju apa yg kita perbincangkan disini....sbb musabab aku tak juin lg trip2 anjuran gogo kerana ketidakpuasan pada servis..gogo ambik mudah ttg apa yg kita bayar...contoh2 utama yg aku x puas sekali.... 1.guid sekali sekala msk trek tu 2.resion x kena ngan xpdc 3.alatan x lengkap 4.timing n sc...
by Freelance
24 Apr 2012, 12:46
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 20254

Re: Siapakah Beirut?

Terimakasih kt semua kawan2 yang bagi komen pro dan kontra.. rakan2 lama dlm forum GO.. yang lama tak update diri..yg lama tak menyembang.. sampai ada yang dah lupa password.. hahaha!!! terimakash atas komen2 anda dan memeriahkan semula GO.. :mrgreen: DI sini lily ingin perbetulkan.. trip yang lily...
by Freelance
24 Apr 2012, 12:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Terimakasih kt semua kawan2 yang bagi komen pro dan kontra.. rakan2 lama dlm forum GO.. yang lama tak update diri..yg lama tak menyembang.. sampai ada yang dah lupa password.. hahaha!!! terimakash atas komen2 anda dan memeriahkan semula GO.. :mrgreen: DI sini lily ingin perbetulkan.. trip yang lily...
by Freelance
24 Apr 2012, 11:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Salam rakan rekreasi semua... Tadaaa aku masih ingat password aku hehehe. Pada Lily, teruskan trip anda.. aku sendiri sepanjang pengalaman aku buat open trip ni. Aku ambil konsep asal bernyawa jer, maknanya aku pun mmg tak pernah tapis. Dan ko sendiri adalah salah seorang dari bekas peserta aku dul...
by Freelance
23 Apr 2012, 12:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 12669

Re: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)

azlinazaini wrote:ok masukkan nama saya... cuti sem date tuhhh... tq akak

orait.. :minum:
by Freelance
20 Apr 2012, 15:05
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Kekal aktif ketika haid
Replies: 39
Views: 15334

Re: Kekal aktif ketika haid

Pad teknologi baru.. pakai basuh.. sesuai gak digunakan kt dalam hutan.. mau try ler. .samada berkesan untuk penggunaan bila treking kt dalam hutan ..sila tenguk di

http://www.facebook.com/baby.snowdrop

Image

Uploaded with ImageShack.us
by Freelance
20 Apr 2012, 13:51
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 20254

Re: Siapakah Beirut?

nak tanya,dlm ramai2 yg ada,takde ke yg dah penah pegi gng tu? man black? bro li? kalo tak silap aku penah pegi ok fine guide demam.benda tu bukannya dibuat2 kan...gogo kena ade backup plan lah...cari replacement. mana satu yg perlu anda pikirkan: pada guide seorang yang perlu anda bayar khidmatnya...
by Freelance
20 Apr 2012, 01:21
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 20254

Re: Siapakah Beirut?

saya guide time tue...maaf ler memang saya lewat sampai masa hari pertama,tapi saya dah tebus kesalahan saya pada hari kedua,saya bangun seawal yang mungkin dan akhirnya dari nak jalan pukul 7.30pagi terus tertunggu hingga 9.30 agi baru start trekking ke puncak...tapi sebenarnya xde masalah pun kal...
by Freelance
20 Apr 2012, 00:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 12669

Re: Trans Jelawang(27 April - 3 Mei 2012)

azlinazaini wrote:
kalo ditunda mungkin ke bulan september 15/9-19 september.. amik cuti pun tetap 2 hari gak..hehehe!!!
:evil: wokey... check time table sekolah.. klu dah confirm jgn lupa PM yek kak... date tuh mcm dah ok untuk lyn[/quote]

wokay lin... tarikh ditunda ke tarikh 15/9-19/9 orait..
by Freelance
19 Apr 2012, 23:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

tahniah lili kerana berjaya mengumpul kengkawan lama dan baru dlm open trip..mmg susah juga nak dapat 60++ peserta. dan mmg susah nak handle 60 lebih peserta... bagi first timer tu banyak-banyak la tanya kat orang lama atau kengkawan yang mengajak anda. macam2 boleh jadi kat gunung tu.. kan naik gu...
by Freelance
17 Apr 2012, 22:32
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 20254

Re: Siapakah Beirut?

lantak die la kak lily... terkejut jugak aku masa mula2 bc thread ni, sbb masa post mortem time otw balik kl tu semua dah agreed; tak puas ati itu ini suarakan on the spot, or pm kak lily direct. tp last2 kuar jugak kat sini. tak leti bahasa punya olang :tembak: dia tak rasai sepenuhnya lagi asam g...
by Freelance
17 Apr 2012, 14:38
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 20254

Re: Siapakah Beirut?

tuan syed takde hp tu betul. tang dia tak de internet tu salah.. dia mmg belek2 sendiri fb dia cuma dia malas menyampuk je. hehe. memang ler dia ada FB.. selalu dia ada..tapi dia cakap kt kitaorang.. dia ckp dia selalu tgk fb..tapi tukang jawab dan tukang taip orang lain..sbb dia tak gheti nak guna...
by Freelance
16 Apr 2012, 23:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 12669

Re: Trans Jelawang(27 April - 3 Mei 2012)

Harap maklum... trip trans jelawang ditunda ke bulan September...

Akan ada perubahan pada tarikh di atas... nanti saya edit semula k..TQ...
by Freelance
16 Apr 2012, 23:31
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 20254

Re: Siapakah Beirut?

memang ler dia ada dalam ni..ahaks!!! :lidah:
by Freelance
16 Apr 2012, 17:35
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 20254

Re: Siapakah Beirut?

sapa beirut???pompan??jantan??jum berut polo trip aku...you bw sudu n garpu dah... pompuan lah..ahaks!!! kalo dah komplen remeh temeh ni..biasanya memang pompuan lah.. kalo jantan ..memang aqu panggil pondan lah..ahaks :tembak: ..dah trace... dia ingat aqu tak leh trace sape dia ke.... orang yg sam...
by Freelance
15 Apr 2012, 22:46
Forum: Log Gunung
Topic: Koleksi Blog : G Puntung Asap - G Bubu
Replies: 4
Views: 1103

Re: Koleksi Blog : G Puntung Asap - G Bubu

nak tanya ..sape leh bawak g gunung puntung asap ? :mrgreen:
by Freelance
15 Apr 2012, 17:39
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 20254

Re: Siapakah Beirut?

sapa beirut???pompan??jantan??jum berut polo trip aku...you bw sudu n garpu dah... pompuan lah..ahaks!!! kalo dah komplen remeh temeh ni..biasanya memang pompuan lah.. kalo jantan ..memang aqu panggil pondan lah..ahaks :tembak: ..dah trace... dia ingat aqu tak leh trace sape dia ke.... orang yg sam...
by Freelance
12 Apr 2012, 18:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 12669

Re: Trans Jelawang(27 April - 3 Mei 2012)

Alamak esok tarikh mati!! Adoiyaii..!!~ Yep.. besok kata putusnya..sebab saya nak confirmkan ngan gaid.. kalo gaid ngan kawan2 leh lah confirm lambat2.. ni gaid jelawang.. ni sorang je baru bayar.. cakap mulut ramai.. so tak de jaminan.. tak berani nak gamble.. kalo tak jadi trip ni..akan ditunda k...
by Freelance
12 Apr 2012, 16:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Kawan2 ..lily nak tanya..ada sesapa ke yang terambil groundsheet lily.. yg ground tu leh untuk 1 fly-7 orang.. groundsheet tu siap ada tulis nama lily freelance... groundsheet ada ring... semalam kemas barang2 camping.. ada 1 ground tertukar kot.. ground ni ada tulis nama Mai'z atau Mas'z ...grounds...
by Freelance
12 Apr 2012, 16:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 12669

Re: Trans Jelawang(27 April - 3 Mei 2012)

Alamak esok tarikh mati!! Adoiyaii..!!~ Yep.. besok kata putusnya..sebab saya nak confirmkan ngan gaid.. kalo gaid ngan kawan2 leh lah confirm lambat2.. ni gaid jelawang.. ni sorang je baru bayar.. cakap mulut ramai.. so tak de jaminan.. tak berani nak gamble.. kalo tak jadi trip ni..akan ditunda k...
by Freelance
09 Apr 2012, 17:51
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 20254

Re: Siapakah Beirut?

wlu sesapa BEIRUT tuh... anggap je teguran dia sebagai warning untuk GOGo... kak lily... all the best to u... senyumkan saja.... hope suatu hari nanti, lyn boleh follow trip akak... pastu nak hantau komen macam BEIRUT :lidah: chaiyokkk sis seram plak rasanya nak bawa 50org p daypack....bunge buag R...
by Freelance
09 Apr 2012, 12:28
Forum: Data Gunung
Topic: GUNUNG LEDANG (MOUNT OPHIR)
Replies: 11
Views: 2278

Re: GUNUNG LEDANG (MOUNT OPHIR)

sesapa tolong update berita terkini pasal gunung ledang..
by Freelance
09 Apr 2012, 01:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang Via Trail Lagenda
Replies: 14
Views: 3614

Re: Gunung Ledang Via Trail Lagenda

En Azlee wrote:insya'allah cube beri perkhidmatan yg 'A' 8)

cayok lah azlee.. sudah ada pakej untuk separa pelancong.. akak nanti wat untuk pakej murah, sederhana dan pakej mewah..ahaks :l :keke: :keke: :kah:
by Freelance
09 Apr 2012, 01:28
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 20254

Re: Siapakah Beirut?

jika Lily hilang skill gogo, aku tak heran. aku pun mengalami benda yg sama jika rest mendaki/buat trip, walaupun aku hanya rest 3 bulan. apatah lagi dia rest lebih dari 2 tahun. TQ hangar 18... lama gak tak packing bag.. mau ada yang tercicir2 hehehe!!! lagi ler dalam kepala otak ..lagi banyak ken...
by Freelance
06 Apr 2012, 14:45
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 27066

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Sekali lagi Post subject: Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201Posted: Tue Apr 03, 2012 5:40 am Senator Gunung Joined: Tue Dec 06, 2005 5:16 am Posts: 1287 Location: Kuala Lumpur Terimasih kepada kawan2 di atas teguran, komen2, nasihat2..insyallah akan lily cuba perbaiki di m...
by Freelance
06 Apr 2012, 14:43
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 27066

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Sekali lagi Post subject: Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201Posted: Mon Apr 02, 2012 7:51 pm Senator Gunung Joined: Tue Dec 06, 2005 5:16 am Posts: 1286 Location: Kuala Lumpur Assalamualaikum...tahniah kepada semua line up trip Gunung Bujang Melaka ..selamat g dan balik.. ...
by Freelance
06 Apr 2012, 14:36
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 27066

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Assalamualaikum.... Apa khabar semua? Lama dah tak post dalam GO ni...sibuk jadi GOGO...hehehe. Puan Lily apa khabar? Hmm Puan Lily dah lama tak jadi GOGO ni....so skill dia dah tumpul....kena asah balik... Asam garam kehidupan, manusia tak boleh lari dari melakukan kesilapan (tidak terkecuali pada...
by Freelance
06 Apr 2012, 13:50
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 27066

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

akak, nasi goreng kampung tu akak goreng gune rempah sambal belacan yg lin bawak tu eh? heheh..tk sempat nk rasa nasi goreng tu sbb bila sy naik dari mandi diaorg ckp nasi goreng dah habis..yg ade roti je..roti pun roti la..lgpun mmg tkde selera sgt nk makan sgt kt gng tu.. lunch pack yg akak provi...
by Freelance
06 Apr 2012, 13:44
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 12669

Re: Trans Jelawang(27 April - 3 Mei 2012)

kalau train naek dari Gemas-Dabong-Gemas (sebab asal usul dari JB, tunggu kat Gemas lah), berapa diskaunnya? kos tolak transport keretapi rm54.. so bayar yang bakinya lah...rm246..tapi pastikan train sampai kt dabong kul 6-7 pagi ya.. saya tak mau lewat dari stesen ke resort.. nanti jadual dah lari...
by Freelance
06 Apr 2012, 13:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 12669

Re: Trans Jelawang(28 April - 5 Mei 2012)

kulatpusu wrote:rasa minat gak nak pegi... dari ipoh brapa kosnya... kenderaan sendiri smp dabong...
kos tolak transport keretapi rm54.. so bayar yang bakinya lah...rm246
by Freelance
06 Apr 2012, 13:31
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 27066

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

sy kena byk belaja dgn akak ni..hrp akak tk kedekut ilmu utk share dgn lin ye :mrgreen: ahad ni klu tkde ape2 sy nk naik jerai...nk join ke? :P ilmu di mana2 pun dituntut.. mau di darat, di laut, di hutan mau di udara... walaupun ke negeri china sekali pun.. akak bkn ler banyak ilmu byk sangat pun....
by Freelance
06 Apr 2012, 13:27
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 27066

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Abbot... tajuk memang mengerikan...tu ler akak ingat ada ler trek gaung ke... trek permatang nak runtuh ler.. memang ada trek yg mengerikan gak.. nasibaik akak tak bukak "gunung bujang melaka yang menyeramkan.".. kang ada yang tak dpt tidur malam..ahaks!!! tapi awal2 akak dah beritahu.. 'sesiapa jan...
by Freelance
06 Apr 2012, 13:17
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 27066

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

kepada lin abu bakar, jangan ikut abang matsaiko... dia .... hish... diaaa.... :evil: :evil: astargfirullah...... wallawei... lama tak masuk G.O.. dimaklumkan akan isu panas sebegini, terus masuk.. dan mengamati lawak2 karangan otai otai... kesiannya... untuk pengetahuan kawan2 yg otai2 gunung G89,...
by Freelance
06 Apr 2012, 12:43
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 27066

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Ada hikmahnya.. kalo tak GO tak meriah... orang lama masuk kembali dalam GO... ahaks!!! ada lagi tu...tak ingat password dah..ahaks!!! :lidah:
by Freelance
06 Apr 2012, 11:57
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 27066

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

bagus le cenggitu, saya dulu pun cenggitu jee... manjat ikut orang2 tua, ikut klik2 sendiri.. terbaca iklan mereka di dalam suratkhabar... main terjah join... first jumpa zam (pgurlz)... trip g berkelah ngan abang matsaiko... lepas beranikan diri join trip orang pergi solo, lepas tu langsung takde ...
by Freelance
06 Apr 2012, 11:46
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 12669

Re: Trans Jelawang(27 April - 3 Mei 2012)

Akak...mmg best tgk itinerary tu..menarik sgt2 tp rasenya lin blum smpai tahap ni lagi kot.. heheh...10 puncak tu....salute la kat akak... Ape pun sy doakan trip akak ni berjalan lancar and semua climbers selamat mendaki and selamat turun. Hari minggu ni sy nak naik jerai...nak ikut tak??? insyalla...
by Freelance
06 Apr 2012, 00:36
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 27066

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

ajon wrote:ramai sangat...memang susah nak puas kan hati semua org...

ari tu rasa nak join gak trip ni....tapi tu la,,aku lebih suka masak sendiri2, ration sendiri2...sebab aku makan kuat
ajon... ada pilihan.. sapa nak ration sendiri silakan...ahaks!!!
by Freelance
05 Apr 2012, 18:18
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 20254

Re: Siapakah Beirut?

hehe takpelah..amiklah iktibar yer...benda pon dh berlaku...malas nk ckp lelebih...ni trip kamu,buruk baik resultnye kamu yg tentukan...all da breast k :lol: aqu tak melenting pasal isu ni... sbb dah bersedia dari awal..ahaks!!! :lidah: ..tapi kalo campur aduk dengan orang yang tak de kena mengena....
by Freelance
05 Apr 2012, 18:01
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 27066

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Lin ..jangan layan depa tu.. semua married ..ahaks!!! ada bujang 3 lagi ..ahaks!!!