Search found 1332 matches

by Freelance
14 Nov 2011, 21:31
Forum: Isu & Gossip
Topic: popular or knowledgeable....who u are????
Replies: 42
Views: 11631

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Tanda org berilmu ialah..banyak bekerja dari bercakap,....tapi bila dah bercakap, banyak mencurah ilmu dari duduk sembang kosong. Ibarat padi semakin lama semakin menunduk, bila dah tunduk semakin berharga......aku selalu sematkan dikepala Otak..Aku Budak baru Belajar...jika salah tolong tunjukkan,...
by Freelance
30 Jun 2011, 11:48
Forum: Kedai
Topic: PATCH FOR SALE
Replies: 27
Views: 5028

Re: PATCH FOR SALE

tahniah mrCrazyHamster atas usaha yg menarik....;) aku pun teringin nak lengkapkan koleksi patches unik ni walaupun dah lama xrepeat g7... kpd GO onliner jgn lupa dapatkan patches GO jgk... hahaha... aku pun xtau GO buat lg ke x? p/s: YB Langat- xmau buat patch gBerhid kah? ;) terima kaseh abe Jeba...
by Freelance
29 Jun 2011, 15:46
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Resepi & menu masakan dlm hutan
Replies: 42
Views: 3571

Re: Resepi & menu masakan dlm hutan

Cara penyediaan awal menu sebelum g trip : buat di rumah 1. Ayam Ayam digoreng terlebih dahulu... sejukkan kemudian bungkuskan dengan aluminium foil.. lepas tu bungkus ngan plastik..supaya aluminium foil tu tidak terkoyak dan ayam2 tu tak basah kalo kena air.. memang yg ni yang selalu saya praktikka...
by Freelance
29 Jun 2011, 15:33
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Resepi & menu masakan dlm hutan
Replies: 42
Views: 3571

Re: Resepi & menu masakan dlm hutan

resepi leh cari dlm internet... :keke: taip je apa menu kita nak... search... pastu kuar ler mcm2 resepi ada hehehe!!!
by Freelance
29 Jun 2011, 15:27
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Jumpa pendaki pompuan sorang2 kat trek bkt kutu
Replies: 34
Views: 3417

Re: Jumpa pendaki pompuan sorang2 kat trek bkt kutu

fuh suspens je citer ni.ahaks!!nak tau gak ending citer ni camner? adakah realiti atau fantasi? :evil:
by Freelance
29 Jun 2011, 15:16
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Masalah yang selalu kerap dihadapi oleh pendaki2 wanita..
Replies: 37
Views: 9588

Re: Masalah yang selalu kerap dihadapi oleh pendaki2 wanita.

Perbincangan secara terbuka... leh luahkan apa masalah yang selalu dihadapi oleh pendaki2 wanita... apa yang selalu anda dengar dan hadapi sendiri bila time mendaki gunung ataupun aktiviti perkhemahan... Daki gunung? hobi atau suka2.... aah leceh lah.... Buat apa daki gunung ni... masuk hutan pun t...
by Freelance
29 Jun 2011, 15:07
Forum: Ikhtiar Hidup
Topic: xx July - Teori & Praktial Seni Ikhtiar Hidup (survival) - O
Replies: 33
Views: 2933

Re: xx July - Teori & Praktial Seni Ikhtiar Hidup (survival)

orga wrote:skedul aqu thn ni dah tokleh masuk lg dah ni sampai bln sept..
mmg aqu ada wat klas skang tp dah kena chop ngan pihak lain..
insyaallah kalo ada masa yg sesuai nnt aqu warwar kan..mekaseh..
Orga lepas raya lah...musim banjir.. sure tarak orang naik gunung nih..hehehe!!!
by Freelance
06 May 2011, 16:43
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung di Kedah
Replies: 12
Views: 5381

Re: Gunung di Kedah

KomunisUtara wrote:Gunung Bintang kt Kulim..Pastu gunung batu merah dekat pedu (ini klu x salah abe G pernah pegi..)

aah lupa nak masukkan Gunung Bintang nih.. Tq for info
by Freelance
06 May 2011, 11:23
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung di Kedah
Replies: 12
Views: 5381

Gunung di Kedah

Gunung di Kedah Yang berikut ialah : 1.Gunung Bayu 2.Gunung Bokbak 3.Gunung Jerai 4.Gunung Kubang Badak 5.Gunung Mat Chinchang 6.Gunung Perak 7.Gunung Raya 8.Gunung Tok Bidan 9.Gunung Bintang 10.Gunung Batu Merah Kawan2 leh bagi pendapat atau memberi maklumat mana2 gunung yang boleh didaki selain gu...
by Freelance
05 May 2011, 11:47
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Kekal aktif ketika haid
Replies: 39
Views: 15570

Re: Kekal aktif ketika haid

Pad lebresse.. kurang berkesan... sbb nipis sangat..
by Freelance
05 May 2011, 11:46
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: 'Secukup rasa' atau bawang2
Replies: 53
Views: 12209

Re: 'Secukup rasa' atau bawang2

Memang janggal memasak tanpa bebawang & segala mak nenek rempah ratus bagai.. Nih nak share cara memasak gulai lemak cili api yang sedeppp tanpa perlu pikul bawang, cili api kunyit, segala bagai: memula, sebelum masuk hutan sila mesin cili api, bawang merah, kunyit idop, halia sikit, belachan, kala...
by Freelance
04 Mar 2011, 17:10
Forum: Galeri
Topic: Krakatoa 2011
Replies: 47
Views: 13634

Re: Krakatoa 2011

Orga.. kak ana kata "artikel krakatau kuar sabtu nie dalam WOW, Utusan Malaysia .. ko kena beli byk2 sebab gambo ko pling byk kuar ... heee"... aah kawan2 jgn lupa beli besok suratkhabar Utusan Malaysia...besok orga glamernya hehehehe!!! :kah: :keke: :keke:
by Freelance
04 Mar 2011, 12:16
Forum: Galeri
Topic: Krakatoa 2011
Replies: 47
Views: 13634

Re: Krakatoa 2011

Tahniah orga.. pengalaman yang mahal tu...kenangan yg tak akan berulang lagi... mau ripit lagi tak? :roll:
by Freelance
03 Mar 2011, 11:18
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Preggy leh ker panjat gunung...?
Replies: 43
Views: 10970

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Nak share pengalaman gak. Tahun lepas, dalam bulan April, aD naik 2 gunung sekaligus; Tambuyukon & Trusmadi kat Sabah dalam masa 5 hari 4 malam. Memang hardcore gila bila naik 2 gunung non-stop. Taim xpdc ni aD tgh pregnant 2 bulan. Taktau diri preggy sebenarnya. Tapi alhamdulillah, baby semua sela...
by Freelance
03 Mar 2011, 11:12
Forum: Klinik Gunung
Topic: kasut getah
Replies: 83
Views: 8831

Re: kasut getah

saye beli kt kampung saye..kat kedai cina kat pekan rembau..brand boling..die jual rm6.50 sepasang..beli 2 pasang trus..hehehe.. biasanya mudah cari kt area2 kampung2.. nak2 area ada estate getah ... kat kl ni pun dah banyak... mungkin banyak sangat kot pendaki kat kl nih ataupun bebudak sekolah sk...
by Freelance
03 Mar 2011, 11:08
Forum: Klinik Gunung
Topic: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)
Replies: 72
Views: 6328

Re: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)

orga wrote:waa..ini mcm baik borong sumer je..thn lepas dia jual dlm 15 botol je..
tp sumer booking je kan..tader ke yg minat mau ikut dia amik manisan..

orga.. aqu minat nak g.. kalo ko mau ripit2 lagi nih..hehehehe!!! orga.. udah ada customer aah mau beli madu nih..hehhee!!!
by Freelance
16 Feb 2011, 17:49
Forum: Klinik Gunung
Topic: kasut getah
Replies: 83
Views: 8831

Re: kasut getah

shah_1816 wrote:saye beli kt kampung saye..kat kedai cina kat pekan rembau..brand boling..die jual rm6.50 sepasang..beli 2 pasang trus..hehehe..
biasanya mudah cari kt area2 kampung2.. nak2 area ada estate getah ...
by Freelance
16 Feb 2011, 17:46
Forum: Isu & Gossip
Topic: D SamBar Petir D punCak Nuang
Replies: 27
Views: 5382

Re: D SamBar Petir D punCak Nuang

kena amik tau gak ler ...apa fungsi beirup tu... rasanya dah ada perbincangan dlm topik.. ada gak group yg tidur bawah beirut besi... mengundang bahaya dan bala...ahaks!!!
by Freelance
16 Feb 2011, 11:55
Forum: Klinik Gunung
Topic: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)
Replies: 72
Views: 6328

Re: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)

orga wrote:wokeh..noted lily..lagi 2-3 bulan ni standby la ye..
orait.. orga.. sambil night walk... makan madu. .confirm berpeluh2 badan.. panas..hahaha!!! ko cari tarikh sesuai ehh.. leh wat rombongan.. :kah: :keke:
by Freelance
16 Feb 2011, 11:41
Forum: Klinik Gunung
Topic: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)
Replies: 72
Views: 6328

Re: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)

ko standby la lily dlm bulan 5-6 nih..paktam nye madu kalo turun org spore mmg licin la.. taper nnt aqu oder siap2..tak pon ko beli online la ngan paktam..add dia kt pesbuk..hehe ada bran kita ikut dia carik madu mlm2 je amacam nanti.. orga.. orait.. ko beli je trus.. nanti aqu bayar ler kt ko ehh....
by Freelance
16 Feb 2011, 11:39
Forum: Klinik Gunung
Topic: kasut getah
Replies: 83
Views: 8831

Re: kasut getah

kasut getah ni memang baguih...kawan saya ada pakai brand bowling warna hitam. tapi kalu saya ni orang yang trekking dalam sungai kasut getah ni kalu pijak kat batu-batu halus...aduh mak sakit tapak kaki semalaman. beli lah alas tapak blah dalam tu...leh elak melecet tapak kaki.. kalo lalu sungei.....
by Freelance
16 Feb 2011, 11:37
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gogo wannabies
Replies: 68
Views: 9658

Re: Gogo wannabies

Kasnalagat wrote:
Freelance wrote:abang kamal dak2 gunung nya bahasa ..memang biasa panggil gogo... :minum:
kak lily..bila mau repeat jadi gogo nih..udah2 la tu berehat, huhu.. :tembak:
blah lah topeq.. naik gng tak de nak ajak akak..huhuhu!!! nanti lah.. tgh pikir mana nak g ni :lidah:
by Freelance
09 Feb 2011, 12:56
Forum: Klinik Gunung
Topic: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)
Replies: 72
Views: 6328

Re: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)

kalo port madu asli yg aqu tau pon kt gng datuk..beli kt pak tam yg bukak warung kt kaki gng.. tp bukan sepanjang tahun dia jual..dlm pertengahan tahun masa musim lebah je jual.. dia bole ofer koang ikut dia carik madu malam2..naik gng pastu manjat pokok besar pemeluk..mmg pewai.. bole tengok dia p...
by Freelance
27 Jan 2011, 15:40
Forum: Klinik Gunung
Topic: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)
Replies: 72
Views: 6328

Re: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)

Hangar 18 wrote:mana port nak cari madu asli?
biasa udah dicampur gula.. payah nak dpt madu asli ni...
by Freelance
19 Jan 2011, 18:19
Forum: Klinik Gunung
Topic: bagaimana mengisi backpack dgn betul sblm trekking
Replies: 13
Views: 2584

Re: bagaimana mengisi backpack dgn betul sblm trekking

aqu tambah nasik skek.. tq orga baru perasan ada topik ni.. ait mcm tau2 je bila aqu try cadangkan kt ko tu.. masa aqu tanya kt ko tu..lily tak perasan pun topik ni.. memang menarik.. yg paling asas ni lah yg penting.. pernah gak tgh treking kawan ngadu..apsal beg aqu berat lily.. tgk dia bwk beg p...
by Freelance
19 Jan 2011, 18:12
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gogo wannabies
Replies: 68
Views: 9658

Re: Gogo wannabies

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Kenapa Saya Nak Jadi Organiser Trip?
quote]
Bahasa Geng Geng Gunung : Organiser Trip mendaki gunung.
abang kamal dak2 gunung nya bahasa ..memang biasa panggil gogo... :minum:
by Freelance
19 Jan 2011, 11:44
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Kekal aktif ketika haid
Replies: 39
Views: 15570

Re: Kekal aktif ketika haid

selalu klu kena time nak outdoor.. guna yg mahal sket la.. yg sistem serapan dier bagus drpd yg biasa.. n guna yg slim.. senang sket nak manage.. n jgn lupa bawa kertas tuk balut sama eks... so far mmg zam akan bawak keluar jugaks.. n x pernah plak terfikir nak pakai tampon takut x selesa... betul ...
by Freelance
17 Jan 2011, 11:31
Forum: Kedai
Topic: Deuter - Raincover
Replies: 15
Views: 3514

Re: Deuter - Raincover

(Ö¿Ö)aRen wrote:nak jugak kosong nyer size 80ltr x1 & 65ltr x1.....cap2 yg ekonomi sudah.....;p
ayen kalo wat dari plastik sampah hitam tu baru ler berekonomi sikit.. :kah: :kah:
by Freelance
14 Jan 2011, 11:45
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gogo wannabies
Replies: 68
Views: 9658

Re: Gogo wannabies

khalid wrote:
Freelance wrote:
Kasnalagat wrote:
sany ADALAH alger wrote:
mcm stail akak.. akak nak naik gng ni..nak tunggu orang lain wat.. lambat sangat. nak tak nak kita usahakan lah sendiri wat trip.. :lidah:
like ur statement akak lily.
khalid... :minum: like also... lama kan tak jumpa.. rindu nak treking sesama..hehehe!!! rindu gak ngan kawan2...
by Freelance
14 Jan 2011, 11:34
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gogo wannabies
Replies: 68
Views: 9658

Re: Gogo wannabies

[ *tu la pasal, ada benarnya kata2 reen tu..nk pertikai lebih pun kena kasi beli sebijik powil dulu la mcm ngai baru rasa penangannya. Mmg satu2nya cara nk ubat ati, comparekan je naik powil dgn jln kaki, so lagi sanggup aku bayar kos powil..ekekeke.. :keke: keh keh keh.... bagus ayat nih..... lepa...
by Freelance
14 Jan 2011, 11:33
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gogo wannabies
Replies: 68
Views: 9658

Re: Gogo wannabies

aku dulu pk camtu gak setiap kali kos powil mahal..skali daa pkai, amik ko..mao basuh saja dekat rm30, alignment taya setiap kali kuar, kalo redah sungai kene tukar minyak gearbox (powil ade 2 ketui gearbox), minyak enjin mao tuka kene pkai 2 tong, taya kalo kondem sebijik suda 3rat lbeh & etc..fuh...
by Freelance
14 Jan 2011, 11:31
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gogo wannabies
Replies: 68
Views: 9658

Re: Gogo wannabies

hmmm kalau gunung tue first time aku leh faham. tapi camne nak kira kalau daa naik 5-6kali dah?? Sebab gunung itu berbaloi2 untuk didaki berkali2 mungkin.. :mrgreen: Satu isu lagi. Rata2 rakan pendaki boleh dikatakan sudah mempunyai kebolehan untuk menganggar kos / budget (fulus) individu yg diperl...
by Freelance
14 Jan 2011, 11:18
Forum: Klinik Gunung
Topic: kasut getah
Replies: 83
Views: 8831

Re: kasut getah

dulu beli kasut getah ni harga rm4 ke rm5.. sekarang beli pun harga dah rm8.90 siap ada tag lagi kt kasut tu..puas cari kilang kasut ni kt batu pahat.. tapi tak jumpa2 gak... harga getah skrg dah naik.. wahh OKB lah penoreh2 getah..alhamdulillah rezeki depa..
by Freelance
14 Jan 2011, 10:50
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Kekal aktif ketika haid
Replies: 39
Views: 15570

Re: Kekal aktif ketika haid

bab-bab gangguan masa trekking taim period tu, so far tak pernah ada. cuma leceh je lah esp kalau pi trip yg kurang byk waterpoint. mana nak tukar pad, nak simpan pad (yg dah diguna - coz kalau tanam pun mender nih amik masa gila lama utk di-biodegrasi-kan. so kena fikir efek pd alam sekitar jugak)...
by Freelance
14 Jan 2011, 10:45
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Kekal aktif ketika haid
Replies: 39
Views: 15570

Re: Kekal aktif ketika haid

aida wrote: rasa mcm tak berani plak bila nak trekking masa period ni. bila pk2 pasal kesan & makhluk2 lain tu tp kalo tak period urusan solat pun cam complicated gak as compared ngan yg lelaki. ...kalau trekking tu nyusahkan, x pyh gi...lagi baik dok umah aje... :mrgreen: :keke: "ALONE AGAIN" ~DOK...
by Freelance
12 Jan 2011, 16:43
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gogo wannabies
Replies: 68
Views: 9658

Re: Gogo wannabies

Tahniah kepada penganjur2 atau gogo yang telah dan akan menganjurkan trip ke Gunung pada tahun lepas dan tahun ni......Gunung udah kembali meriah ngan trip2.. di mana satu masa terhenti sejenak. Syabas kepada Gogo yang berani menganjurkan trip.. bukan senang nak jadi gogo..sebelum nak wat trip sendi...
by Freelance
12 Jan 2011, 16:17
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gogo wannabies
Replies: 68
Views: 9658

Re: Gogo wannabies

soalan yg menarik perhatian utk di perbincang kan.. sebenarnya bila ramai jadi gogo nie ianya ialah satu perkembangan sihat di mana dapat menarik ramai lagi pendaki baru untuk join. secaranya jujur apa yg di kata en poncho ada juga benar nya di mana bila jadi seorang gogo secara otamatik kita sudah...
by Freelance
12 Jan 2011, 13:30
Forum: Kedai
Topic: Deuter - Raincover
Replies: 15
Views: 3514

Re: Deuter - Raincover

Kasnalagat wrote:da ada kalu saya nak satu...
cap ayam @ kosong....
ok.. kalo ada nanti akak roger2 k..mau ada cop skali cap ayam ke..hahahha!!!
by Freelance
12 Jan 2011, 11:02
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Kekal aktif ketika haid
Replies: 39
Views: 15570

Re: Kekal aktif ketika haid

kalo semangat kita kuat..insyallah kita tak de pe2... yang afdhalnya.. niat dan tujuan kita masuk hutan.. dan Allah ada bersama2 kita kan... so berdoa semoga selama pergi dan balik.. lindungi diri kita dan kawan2 kita dari sebarang musibah.. tabek puan...betol3x...kalau nk sumer jadik :minum: aida ...
by Freelance
12 Jan 2011, 10:53
Forum: Kedai
Topic: Deuter - Raincover
Replies: 15
Views: 3514

Re: Deuter - Raincover

Tlg upload utk kak lily; Kak Lily the gogo pls advice mana satu gamba utk jenis dan kaler mana, sbb saya pun berminat nak angkat satu ! p/s; Saya x menerima sebarang komisen utk iklan nih, hehe peace Phob... terimakasih byk2 tolong akak upkan gambar.. dah lama tak up gambar.. lupa lak camno nak tep...