Search found 1332 matches

by Freelance
16 Mar 2012, 17:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Kak lily, saya sudah pm tadi. Err... ada member mau selit juga tapi fulus deposit belum brani letak. Last minit register boleh ek? Reserve 1 org dulu. boleh selit..masih ada kekosongan.. kalo leh beritahu akak kalo dia nak g..kalo dia nak g gak .sebelum smpi hari nak g.. inform awal2.. sbb akak nak...
by Freelance
16 Mar 2012, 12:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Ref No. : 90469713 Transaction Status : Successful Payment Alert SMS status : - Transferred From : 1205130670XXXX Account Type : Current Account Transferred To : 1432006164XXXX Add to Favor List Beneficiary Name : SUHAILI BTE MOHD SHARIDAN Transferred Amount : RM 80.00 Sms Alert : 6017346XXXX Sms C...
by Freelance
14 Mar 2012, 12:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

31 March 2012
Earth Hour 2012 will be held on Saturday March 31 at 8.30pm-9.30pm wherever you are in the world. So save the date and keep coming back to earthhour.org to find out what’s in store.
by Freelance
14 Mar 2012, 12:37
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

adventure inc wrote:kak lily, juzt found out date 31 MAR tu jugak world celebrating EARTH HOUR AT 8.30PM. so kak lily leh add
program ni jugak tuk event ni
peghh ..malam2 dalam hutan kena bergelap lah ya..ahaks!!! :keke:
by Freelance
14 Mar 2012, 12:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

neoshift wrote:Salam. Insyaallah saya join sama. Nak kenal2 kawan baru. Payment esok insyaallah.
ok per2 roger2 akak k..dah bayar sila roger2 dan simpan resit pembayaran..TQ...
by Freelance
13 Mar 2012, 16:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Cepat2 masih ada kekosongan lagi..sape berminat sila roger2 saya k..TQ...
by Freelance
07 Mar 2012, 00:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Pegi. KSU dah luluspun cuti tu. Aku bukan bawak bas jer... Kapal Perang pun aku bawak jugak selain lori sampah, Lori Bawak Lembu sebab Lesen aku sampai A sampai K. Jom la pegi reramai meriahkan rombongan Cik Kiah ni he he he :lidah: yea cip lanun on pi... abg kamal sy ada soklan nak tanya nnt, bawa...
by Freelance
06 Mar 2012, 17:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Terima kasih kepada grup yang tolong kasik clear sampah kt campsite.. harap2 jangan ler ada banyak lagi sampah bila kitaorang ke sana..
by Freelance
06 Mar 2012, 17:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Salam Lily, 1. saya baru tgk video kat youtube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QCqNGkyj6fM ) pasal sampah kat Bujang Malaka ni. Tak la byk, tapi cukup untuk membuatkan ketidak seleseaan untuk masa depan. 2. kalau tidak keberatan tolong la clearkan sikit sampah yg ada kat san...
by Freelance
06 Mar 2012, 14:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Sila Sahkan Tempat Anda:
Hu hu hu hu
Kak Lily chek your PM dah transfer tadi:
Sy nak seat no 46 :lidah:
wokay.. noted... TQVM..tu dah terlebih seat. leh duk sebelah driver .hehehe!!jadi driver pun boleh.. :keke:
by Freelance
06 Mar 2012, 11:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Pegi. KSU dah luluspun cuti tu. Aku bukan bawak bas jer... Kapal Perang pun aku bawak jugak selain lori sampah, Lori Bawak Lembu sebab Lesen aku sampai A sampai K. Jom la pegi reramai meriahkan rombongan Cik Kiah ni he he he :lidah: waah sudah dpt cuti..udah leh bayar deposit tau..hehehe!!! perggh....
by Freelance
06 Mar 2012, 11:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

ariesfools wrote:setakat ni da bape ramai booking kak?
n bape limit?30org?nk ajak mmber lg...
masih ada lagi kekosongan..ajak ler member2.. :minum:
by Freelance
05 Mar 2012, 00:26
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

adventure inc wrote:abang kamal bukan drebar bus ke? kalo dia tak pi then kita camna, ke kak lily drebar bus?
abang kamal tokey ternak lembu hehhee!!! saya tak de lesen bwk bas lah... ada lesen utk kereta dan motor je..hehehe!!!
by Freelance
02 Mar 2012, 12:45
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Ledang dah di buka semula ?
Replies: 61
Views: 17511

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Senang cita. Banyak gunung lain lagi kat semenanjung ni.... pergi lah. Ada perjanjian antara Pemegang Keris Warisan Bugis. Sebab tinggal tiga sahaja Johor Pahang dan Selangor sahaja masih ada Perjanjian Alam. Ada kaitan dengan Bukit Jugra, Gunung Ledan dan Tahan dan ada kaitan dengan Hassan Ayat Za...
by Freelance
02 Mar 2012, 12:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Bagus gak ada siput dan kura kura. Agak agak kalau tak dapat rusa tu buleh gak buat Sup Kura Kura. Siput buat masak apa eh.... siput vavi beracun la. Masak lomak Siput Belitung taroh batang keladi sedap gak Kak Lily. La lalalalalalala suka ati aku jer abang kamal ler bwk rusa sekor hehehe!!! haiya ...
by Freelance
01 Mar 2012, 17:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

embuN wrote:saya nak join juge =)
saya dari shah alam...
orait.. kalo dah bank in.. roger2 saya k.. dan bagi detail yang diperlukan..TQ
by Freelance
01 Mar 2012, 11:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

bezita wrote:salam tuan tanah..

saya teringin nak join tp stok siput.. ada harapan ke nak menyelitkan diri?
wslm..stok siput tu apa..? :keke: masih ada kekosongan lagi..
by Freelance
01 Mar 2012, 11:06
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Kepada kawan2 yang sudah bayar.. sila sms dan simpan resit sebagai bukti pembayaran...TQ
by Freelance
01 Mar 2012, 11:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Irau wrote:salam... saya kompom 5 org n mnkin 6, nnti mngu dpn bank in duit n saya PM semua detail2 pserta. ye kak lily...
nnti jumpa kt sana.

wslm.orait.. per2 roger2 k..
by Freelance
01 Mar 2012, 02:30
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

(Ö¿Ö)aRen wrote:insyaAllah nak juin....sy dr shahalam je......agak2 berapa kena bayar?....;p
rm80 je.. ait tak baca info dan tentatif di atas ke? :mrgreen: semua ada di atas tu.hehehe!!!
by Freelance
29 Feb 2012, 14:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

harislatif wrote:xsbr rase nye nk join org2 lame nek gnung ni.. nk cr pgalamn lbh sket.. sile bg tnjuk aja ye kakak n abg2 skalian.. hehehe

harap sama2 dapat membantu.. teamwork penting...
by Freelance
29 Feb 2012, 14:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

mai mai... antara gunung yg sesuai tuk beginner... line up pulak ramai yg otai2 tmasuk kak lily, abg kamal pulak lg terer bab2 gunung ganang nih, dua ari citer pun tak abes :kah: -- sy answer bg pihak kak lily -- terimakasih ehh tolong kawan2 hehehe!!! mana yang leh dibantu.. kita tolong lah.. kalo...
by Freelance
29 Feb 2012, 14:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

ariesfools wrote:nk join....
sy org baru belajr..sila beri tunjuk ajar...:-)
dalam GO forum banyak info2 yang boleh dilihat dan dipelajari.. insyallah rakan2 dlm GO ..boleh membantu ... :minum:
by Freelance
29 Feb 2012, 14:37
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Kawan2..sesiapa berminat daki GBM.. sila roger2 saya dengan segera..sila buat pengesahan tempat duduk anda dalam bas dengan membuat pembayaran deposit RM50... tq... Sesiapa yang pm saya di GO.. dengan guna nama samaran..sila perkenalkan diri anda ya.. sebab ramai gak yang bersms saya di HP saya.. so...
by Freelance
29 Feb 2012, 14:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Maaf saya lama saya tak update.. cuti.. :mrgreen:
by Freelance
23 Feb 2012, 14:50
Forum: Peralatan
Topic: nak tanya para otai karrimor
Replies: 21
Views: 3294

Re: nak tanya para otai karrimor

Maap cakap nanti ati sakit. Sy ada 13 biji beg karrimor yang semuannya UK made. Ada sebiji Karrimor SF Chaina made Dari yang sy tahu Karrimor tidak pernah ada kilang or under licence di Vietnam. Mereka buat saja dan suka suka letak jenama. banyaknya beg.. tapi 13 beg gantung je ke kt rumah.. bila n...
by Freelance
23 Feb 2012, 14:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

adventure inc wrote:
Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:he he he
satu seat Kak Lily........ sy nak bawak bas buleh tak.
Dah lama tak menggunung ni
yeaaaa teruja banget aku nak trek ngan cip lanun neh. abg kamal nnt bwk kaki rusa kita suh kak lily wat sup
aah suruh tokey rusa ler masak..apa lak kak lily..ahaks!!! :lidah:
by Freelance
22 Feb 2012, 14:11
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Irau wrote:Kalau transport sendiri cmne? blh tak? coz kami dari tapah je. munkin 5 orang, kena bayar berapa? : :minum:
saya pm k... tq...
by Freelance
21 Feb 2012, 14:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

fyzanua wrote:ada kosong lagi ke kak lily...
ada kosong lagi..sila roger2 saya.. samada by hp or pm.. tq...
by Freelance
17 Feb 2012, 00:20
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Ledang dah di buka semula ?
Replies: 61
Views: 17511

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

kabusgunung wrote:orang cerita cam nih kat aku...
masa ayahanda kepada sultan johor yang sekarang nih mangkat selang setahun yang lalu...
ada rombongan dari puncak g ledang datang ziarah katanya....
sejak itu.... anaknya yang naik taktha nih pun melarang rakyat jelata naik ke puncak ledang
by Freelance
16 Feb 2012, 20:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

kabusgunung wrote:waaaaaaa kak lily welkam backkkkk...
tq tq..tak moh joint ke.. ke ko skrg kena kauratin hehehe!!!
by Freelance
16 Feb 2012, 16:29
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Ledang dah di buka semula ?
Replies: 61
Views: 17511

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Sy no komen cuma ada kuman. Bukan perihal jabatan saya sekarang. Dan bukan saya juga yang engkar perintah raja. Perintah Raju sahaja selalu saya maki hamun. Sy dapat maklumat dan pernah juga tengok sendiri dari Heli ada jentera berat milik tentera beberapa puluh miter dari jalan Telekom menuju punc...
by Freelance
16 Feb 2012, 15:25
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Ledang dah di buka semula ?
Replies: 61
Views: 17511

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Tiada. Kalau ada alasan lain cuma direka untuk sedapkan ati. Maaf kalau ada yang teringin kepuncak tu sebab yang manjaganya tu kebanyakannya dari Pasukan 22 Komando Kuala Kubu Bharu dan 21 Komando Cameron Highland. Mereka adalah Pakar Penembak Tepat. Saya sendiri yang melatih mereka dulu. abang kam...
by Freelance
16 Feb 2012, 13:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Dah siap isi borang cuti untuk 2 dan 3 April. Manalah tau kalau bebudak ni terlebih tiruk sampai KL udah tengah malam. Buleh lagi lepak KL he he he. Lagipun itu alasan nak bercuti. Tengah chek jadual mesyuarat atau apa apa yang berkaitan. Tp sy lambat sikit sebab udah lama tak menggunung ni. Camera...
by Freelance
16 Feb 2012, 12:32
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Statistik- Pendaki-pendaki wanita....
Replies: 57
Views: 16816

Re: Statistik- Pendaki-pendaki wanita....

Nama : cput Tarikh Lahir : 25 dec 1983 Umur : 29 Tempat tinggal : penang Kelab : tiada minat sangat ngan aktiviti yang dekat ngan alam.. selalu pi hiking kat utan2 simpan jer.. belum pernah panjat gunung lagi... tq.. menambahkan bilangan pendaki wanita.. kalo berminat mendaki gunung sila ke tajuk '...
by Freelance
16 Feb 2012, 12:26
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Ledang dah di buka semula ?
Replies: 61
Views: 17511

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Kenapa ya. Puncak Gunung Ledang ditutup?pendaki2 tak leh sampai ke puncak.. selain dari arahan sultan johor..
by Freelance
16 Feb 2012, 11:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

bargading wrote:wah otai freelancer dah giat aktif semula...
terbaik kak lily...
mana de otai ... kita baru nak belajar semula daki gunung ni.. :minum: jom folow akak..
by Freelance
16 Feb 2012, 11:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:he he he
satu seat Kak Lily........ sy nak bawak bas buleh tak.
Dah lama tak menggunung ni
Jom abang kamal .. bawak bas.. leh pikul ke bas tu abang kamal.. :keke: ada lesen..leh lah tukar2 driver ..jgn lupa pangkah kt kalendar tau tarikh tu..
by Freelance
16 Feb 2012, 11:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 23788

Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)

Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30 Mac 2012 - 1 April 201) Dengan segala hormatnya, lily mengalu2kan penyertaan dari kawan2 sepergunungan Kawan-kawan yang mengenali, baru nak kenal dan pernah sama2 treking, pernah ikut trip lily.. Jom rindu nak treking ngan korang.. Kos : RM 80 Kos meliputi:- p...
by Freelance
16 Feb 2012, 11:18
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 83
Views: 10245

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

dah lama ngidam jam Pro-trek.. selalu belek2 kt kedai jam pertama kompleks.. tapi saiz besar2.. nampak besar sangat bila dipakai kt pergelangan saya yang comel ni.. nak cari yang sesuai..kalo ada yg tomei2 leh lah saya beli..ahaks!!!camner pun saya peminat jam brand 'Casio' hehehe!!!