Search found 1139 matches

by soulfly
18 Jul 2011, 12:27
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Tag Tag di puncak Gunung
Replies: 59
Views: 4788

Re: Tag Tag di puncak Gunung

biNGai wrote:buang je sume..menyemak jer
buang2 jangan tak buang tapi janganlah buanng tepi jalan,kenalah bawak turun sampai markas
by soulfly
18 Jul 2011, 12:16
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam Gunung Untuk Semua ~_^
Replies: 64
Views: 10427

Re: Salam Gunung Untuk Semua ~_^

zacz wrote:haha. ajak husband skali boleh tak bang? ~_^
boleh ajar..apa salahnya.... :minum:
by soulfly
18 Jul 2011, 12:15
Forum: Klinik Gunung
Topic: Basic Peralatan Dalam Backpack
Replies: 35
Views: 4933

Re: Basic Peralatan Dalam Backpack

ni aku punya pulak.. 01-mestlah bag LOWE kan... 02-mestenn sepasang 03-cawan setenlees steel sebijik 04- pisau berbagai guna' 05-parang 06-solid fuel,campur pemetik api aku letak sekali 07-fly 7x7 campur ground sheet campur tali 08-botol air kosong dua botol, yang ada isi ibotol skurang2nya,(untuk s...
by soulfly
18 Jul 2011, 12:03
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam Gunung Untuk Semua ~_^
Replies: 64
Views: 10427

Re: Salam Gunung Untuk Semua ~_^

zacz wrote:tgk wayang beramai² ye? xtvt riadah selain hiking? buleh ja bah ~_^
mizi..
zacz..nak tengok wayang jom arrr apa barang naik siku hehehe
kita ajak nazrys skali wakakaka
by soulfly
18 Jul 2011, 11:57
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam Gunung Untuk Semua ~_^
Replies: 64
Views: 10427

Re: Salam Gunung Untuk Semua ~_^

zacz wrote:Hye mizi ~_^
Nk ajak naek gunung ye.sy baru lg dlm hiking menghikingkan diri ni ~_^ baru blaja naek yg rendah2 je.hehe.
kalo aya ajak tengok wayang nak tak?
by soulfly
18 Jul 2011, 11:54
Forum: Kedai
Topic: jengok2lah topik lain
Replies: 2
Views: 960

jengok2lah topik lain

pada peniaga,penjual,jengok2lah topik lain,jangan masuk sini nk berniaga semata2 :minum:
by soulfly
18 Jul 2011, 11:51
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Chamah & Ulu Sepat 2011
Replies: 6
Views: 2366

Re: XPDC Chamah & Ulu Sepat 2011

salam azim..
sambil mendaki sambil kutip sampah dan bawak balik itulah yang semoleknya..
selamat mendaki
by soulfly
18 Jul 2011, 11:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: gunung siku 6284'
Replies: 20
Views: 4804

Re: gunung siku 6284'

salam..abm mizi..
sambil mendaki sambil kutip sampah itulah yang sebaiknya...
terima kasih saya ucapkan..
selamat mendaki :minum:
by soulfly
10 Jul 2011, 23:30
Forum: Isu & Gossip
Topic: mana lebih best?? dapur camping gaz vs fire maple vs kovea
Replies: 52
Views: 16399

Re: mana lebih best?? dapur camping gaz vs fire maple vs kov

mizi wrote:1.aku tebakar jaket sbb dapur fire maple
2.aku melecur tangan sbb dapor fire maple
3..bg aku dapo camping gaz gak terbaik..tp dapo fire maple duk guna juga huuuuu
jom kita guna SOLID FUEL..ada brani ka? :pig:
by soulfly
06 Jul 2011, 09:10
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: GO tak boleh bukak?
Replies: 8
Views: 2872

Re: GO tak boleh bukak?

kabusgunung wrote:opis ko bukan ader hacker yang selalu isap rokok paip kerrrr...
nnt dia hack sever go
kalo ko nak tau dialah hcker terbaek aku..wakaka
by soulfly
06 Jul 2011, 08:14
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: GO tak boleh bukak?
Replies: 8
Views: 2872

Re: GO tak boleh bukak?

Salam Encik Mamak, Hehehehe.. konpom berbuih mulut meroyan tunggu GO kembali ke dunia siber ek. Maaflah, GO nie memang sebulan sekali dia akan down dalam +/-3 jam biasanya paling lama paling cepat sejam disebabkan oleh tauke server bikin keje keje maintainance:p Biasanya depa kasik lap habuk kat se...
by soulfly
05 Jul 2011, 22:23
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: GO tak boleh bukak?
Replies: 8
Views: 2872

GO tak boleh bukak?

yahooo
dah boleh sembang2 seharian aku tunggu,
by soulfly
30 Jun 2011, 10:48
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Hobi selain mendaki gunung...?
Replies: 76
Views: 15056

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

orga wrote:turun MITC la kalo ndak sgt..tingin gak celen cekgu salin nih..
nanti time aku balik kg.ko cakap ko sakit lutut pulak heheeheh
by soulfly
24 Jun 2011, 01:06
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Resepi & menu masakan dlm hutan
Replies: 42
Views: 3599

Re: Resepi & menu masakan dlm hutan

shah_1816 wrote:adoyai..siap bagi saiz ayam "1inci seketul" yg tak bleh tahan tu.. :keke: :kah:
untuk aku makan sorang lah..
satu hari aku makan seketul dah cukup..
by soulfly
21 Jun 2011, 11:16
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Resepi & menu masakan dlm hutan
Replies: 42
Views: 3599

Re: Resepi & menu masakan dlm hutan

di awal mendaki aku bawak brahim jer.. menu lain tak tau.. tapi sakang sudah maju.sudah boleh masak ayam masak merah. ayam goreng kunyit, tomyam campur,kambing bakar tahu goereng.. sambal ikan bilis,ikan masin gulai nenas nasik briyani nasi tomato,dan banyak lagi, TQ, waaa..kalo masak mcm nih bleh ...
by soulfly
15 Jun 2011, 12:48
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Resepi & menu masakan dlm hutan
Replies: 42
Views: 3599

Re: Resepi & menu masakan dlm hutan

di awal mendaki aku bawak brahim jer..
menu lain tak tau..
tapi sakang sudah maju.sudah boleh masak
ayam masak merah.
ayam goreng kunyit,
tomyam campur,kambing bakar
tahu goereng..
sambal ikan bilis,ikan masin gulai nenas
nasik briyani
nasi tomato,dan banyak lagi,

TQ,
by soulfly
09 Jun 2011, 21:56
Forum: Kedai
Topic: Evergreen Camping Stock Clearance 50% – 70% Off
Replies: 7
Views: 2427

Re: Evergreen Camping Stock Clearance 50% – 70% Off

mintobe wrote:fly sheet 10 x 12 ke??...x kan abih kot..aku beli 5 je...
kalo serang beli 5 kalo 50 orang yang beli memang habis arr
min.... bak mai kat aku sebidang
by soulfly
09 Jun 2011, 21:06
Forum: Khemah
Topic: Pulau Sempu, Indonesia
Replies: 22
Views: 4592

Re: Pulau Sempu, Indonesia

Di Kepulauan Natuna. Hampir jer dengan Sarawak di Laut Cina Selatan Pulau yang sangat cantik tapi penuh dengan Lanun Orang kat pulau tu pn tak tahu mereka di Neraga mana sebab tengok TV Singapore Aku pernah sampai. biar betul bang...??aku baru jer recce2 nak ke pulau yang tak berapa di kenali ni ka...
by soulfly
30 May 2011, 09:54
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011
Replies: 47
Views: 3740

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

am..nanti jangan lupa bawak gambar skali...
by soulfly
30 May 2011, 09:42
Forum: Kedai
Topic: rindu
Replies: 21
Views: 5495

Re: rindu

kew abam mamak nak jual beskal hehehe.... jual basikal? yang ni mintak maap :minum: mamak... apa lagi stok yang ada.... aku rindu nak pow ko lagi nie... eheheeee ujang..banyak woo takat duk rindu2 ja bek x payah..kasi up la gambo.. :tembak: gambar dah ambik,tengah ketegorikan barang barang,coz ada ...
by soulfly
26 May 2011, 00:41
Forum: Kedai
Topic: rindu
Replies: 21
Views: 5495

Re: rindu

poncho wrote:kalau kau sudi menjual (pantun), aku sudi membelinya Mamakssss..
kasi jual la kalau bran. haha
antara benua hamba mendaki..
singgah kemari di kula betil..
bukan niat hamba mencemar duli..
di ruangan ini hamba menjual beli..
by soulfly
25 May 2011, 16:30
Forum: Kedai
Topic: rindu
Replies: 21
Views: 5495

Re: rindu

maap lah geng..
aku rindu nak berurus niaga ngan geng GO ni..tapi apakan daya..malas melanda,
barang kat umah aku memang menimbun..
jom kita main jual pantun kat sini..hehe poncho..aci tak?
kalo tak de hal melintang dalam sehari dua ni aku up lah barang kat sini
by soulfly
25 May 2011, 01:06
Forum: Kedai
Topic: rindu
Replies: 21
Views: 5495

rindu

slam semua...
dah lama tak meniaga kat ruangan KEDAI ni,rindu rasanya huhuh :minum:
by soulfly
19 May 2011, 11:26
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: si chumil pown tiba!!=)
Replies: 13
Views: 3075

Re: si chumil pown tiba!!=)

roket* wrote:Waalaikumsalam!!!
umur 22, sama lah kita. :minum:
asal Johor, belajar kat Serdang.
terbalik lah pulak.
saya belajar kat Johor, asal Serdang. :keke:

jom lepak sama kat Maulana bila ada masa :lidah:
you tak mo ajak ai skali ker..
mizi jom kita minum2 nak?
by soulfly
19 May 2011, 11:24
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: si chumil pown tiba!!=)
Replies: 13
Views: 3075

Re: si chumil pown tiba!!=)

Assaamualaikum=) hai all.. :lol: nama: eLLaeLyana (Noor Elyana binti Noordon) Jantina : perempuan Tarikh Lahir : 21041989 Tempat tinggal : serdang,selangor . asal: johor Kelab : Kembara 5TH, UPM welcome2,,yg chumel2 ni nak sgt berkenalan nihh..bak no phone please :lidah: cehh macm mana aku boleh te...
by soulfly
19 May 2011, 11:17
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Khidmat guider ke gunung tok nenek.
Replies: 8
Views: 1556

Re: Khidmat guider ke gunung tok nenek.

nazryst wrote:terima kasih... tak tau pulak saya dalam Malaysia ni ada nama gunung tok nenek... maaf ilmu alam dulu dapat F9
bang ko belum jadi atok,mana nak tau..hehe
kamarulbellamy wrote:sesiape ade info tentang guider nak ke gnung tok nenek. atau no tepon guider.
inilah orangnya..
am wrote:boleh aje.. check your inbox
by soulfly
19 May 2011, 11:10
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011
Replies: 47
Views: 3740

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

ya memang menarik..am..jom ngeteh sembang pasal ini projek,manalah tau kot2 ada pehak berwajib boleh membantu...
kalo ada gambar trek yang teruk2 tuh boleh lah abadikan kat sini...
by soulfly
19 May 2011, 11:02
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: apa jenama ni?dari mana?
Replies: 15
Views: 2374

Re: apa jenama ni?dari mana?

atticustica wrote:camne ko post kt dalam forum ni?? guna posmen ke? tenet kan ada... cari je dalam tenet..
ko tengok tuh..kungfu1panda dah lari...
kasar sangat bunyi tu der...
by soulfly
18 May 2011, 10:52
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 23182

Re: Bawa baby masuk hutan

pasal bawak baby masuk utan ni banyak cabaran dia.. saya sertakan sdikit tips untuk anda, 1-pastikan baby anda bukan yang jenis kejap2 menangis, 2-pastikan baby anda tidak keseorang walau dalam 5mint, 3-pastikan baby anda tidak mempunyai apa2 jenis elijik.. eh betul ke aku eja,? 4-pastikan persekita...
by soulfly
20 Apr 2011, 12:53
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik haversack LOWE ALPINE,
Replies: 154
Views: 13061

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Azman_202 wrote:
soulfly wrote:ya mari2 sapa lagi yang belum daftar..ada trip santai mau bikin, khas untuk pemilik LOWE ALPINE
wah..menarik..kemana tu trip nye kali ni?
ya...kemungkinan besar,cemerung,berembun, lansir :minum:
by soulfly
19 Apr 2011, 17:32
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik haversack LOWE ALPINE,
Replies: 154
Views: 13061

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

ya mari2 sapa lagi yang belum daftar..ada trip santai mau bikin, khas untuk pemilik LOWE ALPINE
by soulfly
11 Mar 2011, 15:35
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: FACEBOOK VS MULTIPLY
Replies: 8
Views: 3751

Re: FACEBOOK VS MULTIPLY

skang aku sibuk ngan harakahdaily.net jer..
by soulfly
10 Mar 2011, 08:41
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: sayer budak baru belajar..~~
Replies: 35
Views: 5514

Re: sayer budak baru belajar..~~

nnt ai nk wt trip u join eh...ape2 ai pM u je nnt... :) ai..you tak nak PM ke? 0rait..!! mmg tgh tggu nk g xtvt jek neh.. huu..~~ anyway, anythng, just PM taw.. hai bella..you miss me??welcome2..i skrg x de xtvt ke gng..i ada xtvt ke bukit katil jerrr..nak polo add me kt fb yerr...jejaka_idaman@yah...
by soulfly
05 Mar 2011, 23:25
Forum: Peralatan
Topic: UK Rucksack Face-off : Karrimor vs. Berghaus
Replies: 18
Views: 1950

Re: UK Rucksack Face-off : Karrimor vs. Berghaus

KomunisUtara wrote:
HafisJohan wrote:tak cemburu ke geng2 cicak tgk topik ni?...huhuhuh
Takkkk punnnnnnn..hahahaha.. :lidah: :lidah:
:lidah:
takat topik jer apa mau cemburu..
by soulfly
04 Mar 2011, 14:52
Forum: Kedai
Topic: Jecket COLUMBIA untuk di jual
Replies: 19
Views: 4391

Re: Jecket COLUMBIA untuk di jual

tuan MOD item SOLD boleh kunci arr :minum: sapa2 yang tak dapat beli kali ni,jangan risau stock masih banyak..kalo mau selak and belek2 boleh roger aku, aku boleh melilau di sekitar KL, :minum: [/color] byk free skang ek.... :roll: tak jugak lie... pelanggan punya pasal.. eh nanti calling2 mau ajak...
by soulfly
01 Mar 2011, 11:06
Forum: Kedai
Topic: Jecket COLUMBIA untuk di jual
Replies: 19
Views: 4391

Re: Jecket COLUMBIA untuk di jual

tuan MOD item SOLD
boleh kunci arr :minum:

sapa2 yang tak dapat beli kali ni,jangan risau stock masih banyak..kalo mau selak and belek2 boleh roger aku,
aku boleh melilau di sekitar KL, :minum:
by soulfly
28 Feb 2011, 17:53
Forum: Kedai
Topic: Jecket COLUMBIA untuk di jual
Replies: 19
Views: 4391

Re: Jecket COLUMBIA untuk di jual

soulfly wrote:salam..

Item 03 SOLD
Item 07 SOLD
Item 08 SOLD, to geng seven,tq
Item 09 SOLD
Item 11 SOLD
Item 12 SOLD


tinggal ITEM 06 sahaja yang lain semua dah SOLD

terima kasih pada pembeli :minum:
ya!!! MARi2 BARANG MASIH BANYAK LAGI,
by soulfly
24 Feb 2011, 21:24
Forum: Kedai
Topic: Jecket COLUMBIA untuk di jual
Replies: 19
Views: 4391

Re: Jecket COLUMBIA untuk di jual

mizi wrote:masyukkkk laaa.. :lidah:
alhamdulillah,adalah sikit2
by soulfly
24 Feb 2011, 21:01
Forum: Kedai
Topic: Jecket COLUMBIA untuk di jual
Replies: 19
Views: 4391

Re: Jecket COLUMBIA untuk di jual

Geng Seven wrote:assalamualaikum bang....
nt jgn lupa ya, yg item no8 tu, KDN dh suka,
nt dia tarik permit susah sy nk outing...
klau ada lalu muzium tu terus rojer.TQ
BERITA TERIMA,