Search found 225 matches

by deep purple
31 Mar 2011, 14:41
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 3893

Re: pemilik haversack OSPREY

salam,

osprey's new member...aether 60 :D

"TEQUILA SUNRISE" ~EAGLES~

http://phototrek.wordpress.com
by deep purple
29 Mar 2011, 16:48
Forum: Kedai
Topic: Osprey exos 58 (SOLD)
Replies: 10
Views: 1960

Re: Osprey exos 58

thanx orga...dh berumur ni saya chosy sangat dgn pack...kena cari yg lightweight + comfortable...maybe osprey ni the right choice...
:lol:
size badan saya x besar mana...kalau pack yg dijual ni size M, InsyaAllah saya sambar... :)

"LONG LIVE ROCK & ROLL" ~RAINBOW~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
29 Mar 2011, 15:35
Forum: Kedai
Topic: Osprey exos 58 (SOLD)
Replies: 10
Views: 1960

Re: Osprey exos 58

aikk..mao jual lak dah..barang baek nih.. salam orga, osprey ni kalau ikut review suspension/harness mmg antara terbaik, tp ketahanan mcmana ya sbb material dia nipis? ada experience lanyak pack ni dlm hutan?...sy minat dgn model aether, padding lebih tebal... :D thanx... :) "CAN'T LET YOU GO" ~RAI...
by deep purple
23 Mar 2011, 16:51
Forum: Khemah
Topic: Backpacking Holiday : Thrilla in Manila 2-7 Feb 2012
Replies: 55
Views: 11450

Re: Backpacking Holiday : Thrilla in Manila 2-7 Feb 2012

sany ADALAH alger wrote:abg rosmal : jomma la join kalau rasa dirimu muda
aku gigit jugak si sani ni kang! :evil: :tembak:

tp x per...makin tua makin jadik... :mrgreen: :kah: lesen out station gua pun besau :minum:

http://phototrek.wordpress.com/

"HOLY DIVER" ~RONNIE JAMES DIO~
by deep purple
06 Mar 2011, 20:57
Forum: Khemah
Topic: Alfatihah : Zaidi Bidin dah meninggal dunia
Replies: 39
Views: 9138

Re: Alfatihah : Zaidi Bidin dah meninggal dunia

May Allah bless your soul...bro Zaidi Bidin...maybe it's a great loss to us all but Allah knows best... I still recalled the beautiful moments trekking with bro Zaidi and 5 others along the roof of the world, Nepal Himalaya...may the memory lingers forever... "NO MATTER WHAT, LIFE HAS TO GO ON..." h...
by deep purple
02 Mar 2011, 16:32
Forum: Galeri
Topic: melawat route baru...
Replies: 26
Views: 6630

Re: melawat route baru...

compare trail lama, yg ni lagi best... :D reen, roughly brape jam trek kt sini utk smpai lolo? jarak dari renjer ke lolo kalo ikut trek lama 3.3km manakala trek baru plak 1.7km je tapi perlu ingat trek baru ni tak boleh nak speeding mcm trek lama dan agak teknikal sket sbb laluan masa nak cross2 su...
by deep purple
02 Mar 2011, 14:45
Forum: Galeri
Topic: melawat route baru...
Replies: 26
Views: 6630

Re: melawat route baru...

compare trail lama, yg ni lagi best... :D

reen, roughly brape jam trek kt sini utk smpai lolo?

""SHOOTING STAR" ~BAD CO;~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
02 Mar 2011, 08:41
Forum: Khemah
Topic: Backpacking Holiday : Thrilla in Manila 2-7 Feb 2012
Replies: 55
Views: 11450

Re: Backpacking Holiday : Thrilla in Manila 2-7 Feb 2012

salam...

maulidur rasul nxt year roughly friday, 3 feb 2012...

slmt nyimpan duit & backpacking thrillla manila :D...silap2 gua yg ngikut! :mrgreen: :kah:

"ANOTHER BRICK IN THE WALL" ~PINK FLOYD~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
28 Feb 2011, 12:46
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?
Replies: 24
Views: 4469

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

no comment except... :mrgreen: :kah: :keke: :tembak: wife sy yg jarang2 trekking pun kata stong lagi senang dari nuang...so, nuang tu no.1 lah paling susah... :mrgreen: :kah: :keke: :tembak: "if you ask a question, you'd be stupid for 5 minutes but if you don't ask, you'd be stupid forever..." :shoc...
by deep purple
19 Feb 2011, 22:14
Forum: Isu & Gossip
Topic: PENCAPAIAN DALAM MENDAKI
Replies: 20
Views: 4762

Re: PENCAPAIAN DALAM MENDAKI

baru kini saya tahu bahawa saya tidak boleh mendaki melebihi ketinggian 10,000 kaki dari aras laut. Kalau lebih daripada ketinggian itu, maka saya akan mengalami acute mountain sickness (AMS), seperti yang saya alami kat Laban Rata Gunung Kinabalu baru-baru ini. salam, masalah ni sbnrnya biasa pd a...
by deep purple
18 Feb 2011, 11:04
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: camne nk ke gunung batu putih....
Replies: 13
Views: 1971

Re: camne nk ke gunung batu putih....

Batu Puteh nak buat day pac Budak traning komando pun muntah nak buat day pac. org muda memang sukakan cabaranlah bro.... smua nak express...hehehhe :lidah: tulah pasal...banyak gak kes org muda kena rescue!!!... :tembak: :kah: :keke: "SULTAN OF SWING" ~DIRE STRAITS~ http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
08 Feb 2011, 11:32
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: ROAD TO MECCA - Jalan Darat
Replies: 77
Views: 5106

Re: ROAD TO MECCA - Jalan Darat

Cikgu, Span, Nazry, Abg Rosmal, Orga, Jenal, Ir Rembau, Mizi, Abg G kalau berkesempatan ke Lojing nanti kita bincang bawah Fly. salam, InsyaAllah kalau ada kesempatan boleh kita bincang2 bwh fly ker, sesi TT ker...doa banyak2 moga2 idea yg baik ini akan dimakbulkan olehNya...weekend ni pun gi Cheme...
by deep purple
03 Feb 2011, 20:09
Forum: Klinik Gunung
Topic: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)
Replies: 72
Views: 2353

Re: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)

salam...

baru2 ni beli madu capilano...RM33.90 sekilo aje... :lol:

"YOU DON'T REMEMBER" ~YNGWIE MAMLSTEEN~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
02 Feb 2011, 22:19
Forum: Kedai
Topic: MAMMUT MASSIF 45+10 FOR SALE..
Replies: 11
Views: 2126

Re: MAMMUT MASSIF 45+10 FOR SALE..

biNGai wrote:rm800? OMG..
me too!!! :shock: :o

nampak gayanya pek ni banyak guna hypalon...

"SHOOTING STAR" ~BAD CO~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
01 Feb 2011, 21:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....
Replies: 53
Views: 10315

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

tambuyukon jangan lupa...compared to trusmadi, tambuyukon lagi best... :lol:

"I WANT TO KNOW WHAT LOVE IS" ~FOREIGNER~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
01 Feb 2011, 21:34
Forum: Kedai
Topic: MOUNTAIN HARDWEAR KOA 35
Replies: 6
Views: 1730

Re: MOUNTAIN HARDWEAR KOA 35

barang mmg baik...tp apakan daya, dah switch pada Millet; Millet - "Mountain Equipment"... :lol:

"DOUBLE VISION" ~FOREIGNER~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
28 Jan 2011, 08:36
Forum: Klinik Gunung
Topic: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)
Replies: 72
Views: 2353

Re: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)

mana port nak cari madu asli? biasa udah dicampur gula.. payah nak dpt madu asli ni... Madu lebah yang budak budak Indon jual kat pasar malam tu langsung tak ori. Kebanyakkannya dibuat dari gula tebu yang di masak pekat dan dicampur bunga supaya berbau bunga. Kita bau bunga jer ingat itu madu lebah...
by deep purple
27 Jan 2011, 14:47
Forum: Klinik Gunung
Topic: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)
Replies: 72
Views: 2353

Re: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)

salam bang rosmal..ok noted..camtu bunga dia eh.. ada kontek number tak sapa2 yg bole deal kalo nk masuk course bela lebah n bunga gelam nih..cam berminat plak.. setau sy Jabatan Pertanian x offer lagi course tu pd public...masalah besar kt M'sia psl ternak lebah cara komersil ni adalah sumber nect...
by deep purple
27 Jan 2011, 08:56
Forum: Klinik Gunung
Topic: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)
Replies: 72
Views: 2353

Re: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)

salam orga http://img151.imageshack.us/img151/6251/bungagelamva9.jpg [/quote] yg ni bunga gelam...pokok jenis berkayu, kulit - lembut, warna pucat dan boleh disiat-siat...org dulu2 guna kayunya sbg kayu api... based pd course yg sy attend dulu, madu lebah bunga gelam ni yg terbaik utk perubatan teru...
by deep purple
26 Jan 2011, 08:55
Forum: Klinik Gunung
Topic: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)
Replies: 72
Views: 2353

Re: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)

Hari tu saya beli manuka honey dari new zealand dalam 300ml kot (size kecik tak de masa tu) RM100!! (bini suruh beli sebab elok untuk selsema katanya) 300 ml tu ciput aje...mmg baik untuk selsema tp buruk utk poket :tembak: :mrgreen: :kah: tulah masalahnya kt tmpat kita ni...kalau dpt usahakan madu ...
by deep purple
25 Jan 2011, 16:36
Forum: Klinik Gunung
Topic: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)
Replies: 72
Views: 2353

Re: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)

bang, Capillano & Wescobe ni nak beli kat mana? cari aje kt supermarket...Capillano tu ada pix kartun lebah...1 kg skrg ni mungkin dlm RM30, sy pun dh lama x beli...Wescobe tu murah sket dr Capillano. Manuka mmg mahal...diaorg siap pek dalam tiub mcm ubat gigi utk disapu - utk luka, melecet, melecu...
by deep purple
25 Jan 2011, 15:58
Forum: Klinik Gunung
Topic: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)
Replies: 72
Views: 2353

Re: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)

salam... sebenarnya, x boleh guna apa2 petua pun nk kenalpasti madu asli ker tidak, sumernya x leh pakai...satu2 cara yg ada adalah analisa makmal... based pd research, madu terbaik Malaysia terhasil dpd bunga pokok gelam & mutunya sama dengan madu manuka keluaran New Zealand...ada clinical studies ...
by deep purple
25 Jan 2011, 15:40
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Persediaan sebelum ke Gunung Kinabalu
Replies: 27
Views: 5750

Re: Persediaan sebelum ke Gunung Kinabalu

kinabalu mmg layan...kena pulak bayau mahal2 sekarang ni...lagi layan... :evil: :lidah: :tembak: :mrgreen: :kah: fendi...ingat balik ganu cny ni nk intai jeram tanduk...prnh gi sana? yazid...next round kita gi puncak nuang, ya? "I HATE MYSELF FOR LOVING YOU" ~JOAN JET & THE BLACKHEARTS~ http://photo...
by deep purple
19 Jan 2011, 15:48
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 2488

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

ada kawan aqu yg selalu masuk siam cakap..kalo nk beli karrimor made in vietnam, bole beli kt siam.. vietnam terkenal dgn beg2 replica nya..siam plak tiru beg2 tu sebijik2.. tu sbb kt market ada 1st grade la, 2nd grade la..kelas 3 la..haha perkembangan beg2 tak ori ni tader la aqu polow sgt..tu sbb...
by deep purple
19 Jan 2011, 15:41
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Persediaan sebelum ke Gunung Kinabalu
Replies: 27
Views: 5750

Re: Persediaan sebelum ke Gunung Kinabalu

wasalam.. mkne nye xyah la bwk byk2.. lgpon nk naik tu bleh thn jauh.. huhu klu xprlu bwk slepping bag ngn carry mat tu bgus la.. sng ckit.. hehe :P tulah psl...jgn ikut ilmu salah... :lol: dh bayau mahal2 kt sutera sanctuary lodge & taman kinabalu, pastu kena plak menapak turun-naik kinabalu yg ja...
by deep purple
19 Jan 2011, 11:06
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Tukang Urut
Replies: 17
Views: 4798

Re: Tukang Urut

sany ADALAH alger wrote: errr Pak Lang nie leh urut ehem ehem ehem jadi cam belalai gajah lehh La ni belalai kamu macam belalai belalang ke? Nanti kalau jadi macam belalai gajah - kena simpan dalam backpack pulak nanti... backpack 100 liter cukup muat ker bang?! :mrgreen: :kah: :tembak: "IN TRANCE"...
by deep purple
18 Jan 2011, 09:41
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Persediaan sebelum ke Gunung Kinabalu
Replies: 27
Views: 5750

Re: Persediaan sebelum ke Gunung Kinabalu

salam, since charge wajib yg dikenakan oleh SSL (Sutera Sanctuary Lodge) & Taman Kinabalu yg mencecah hampir RM400 utk package mendaki Gunung Kinabalu bagi 2 hari 1 malam, x perlulah nk susah2 bawak sleeping bag ker, sleeping mat ker, maggi ker...bab maggi ni, makanan yg diaorg provide pun dh terlam...
by deep purple
14 Jan 2011, 14:47
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: buckle karrimor
Replies: 18
Views: 752

Re: buccal karrimor

salam, gua ingat buccal tu menatang apa...buckle rupanya!!!.. :mrgreen: :keke: HUhuhu sejak akhir akhir nie rasanya cam banyak pulak saya terdengar, terbaca, terlihat err terpijak blom lagi pasal kes bakel pecah nie huhuhuh... Fuih! mintak jauh hehehe . betol3x...first time dengar buckle kaput...x s...
by deep purple
14 Jan 2011, 14:39
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: memerlukan info
Replies: 3
Views: 1048

Re: memerlukan info

8) salam,

dkt dengan pekan kampar...trail head-air terjun batu berangkai...tp kalau nk gi baik bwk guide takut menyasar ke tompek lain... :lol:

"COMING HOME" ~SCORPION~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
13 Jan 2011, 11:34
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Kekal aktif ketika haid
Replies: 39
Views: 12448

Re: Kekal aktif ketika haid

tak kira nak gak pi trekking. bak kata sis lily janji semangat kuat and niat yg betul hek3 :lidah:

baru betol3x..."if u cannot beat them, join them!"... :minum:

"HOLIDAY" ~SCORPIONS~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
12 Jan 2011, 10:28
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Kekal aktif ketika haid
Replies: 39
Views: 12448

Re: Kekal aktif ketika haid

kalo semangat kita kuat..insyallah kita tak de pe2... yang afdhalnya.. niat dan tujuan kita masuk hutan.. dan Allah ada bersama2 kita kan... so berdoa semoga selama pergi dan balik.. lindungi diri kita dan kawan2 kita dari sebarang musibah.. tabek puan...betol3x...kalau nk sumer jadik :minum: aida ...
by deep purple
12 Jan 2011, 10:05
Forum: Kedai
Topic: Macpac Cascade 65 For Sale.
Replies: 20
Views: 4165

Re: Macpac Cascade 65 For Sale.

btw, under license by philippines pun sgt kemas buatannya. tak de le mcm karrimor made in china. berbeza dgn hasil tgn org UK. [quote="deep purple"][quote="lapislazula"]Kasnalagat wrote: shafiq, beg ni made in mana country.. fendi... sbnrnya kalau karrimor jaguar yg made in china model lama pd sy be...
by deep purple
12 Jan 2011, 08:20
Forum: Kedai
Topic: Macpac Cascade 65 For Sale.
Replies: 20
Views: 4165

Re: Macpac Cascade 65 For Sale.

lapislazula wrote:Kasnalagat wrote:
shafiq, beg ni made in mana country..



new zealand rasanya....
Kasnalagat wrote:shafiq, beg ni made in mana country..

new zealand rasanya....
cuba cek betol3x...maybe under license kt philippines... :D

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
11 Jan 2011, 08:32
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: need info gunung nuang
Replies: 11
Views: 3047

Re: need info gunung nuang

if possible gi weekend...sbb org ramai...since 26-27 hari kerja, baik guna guide...byk dh kes org sosek kek nuang nih...
sy gi 22-23 jan...dh lama sgt x merayau area nih... :D

"TWO MINUTES TO MIDNIGHT" ~IRON MAIDEN~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
11 Jan 2011, 08:25
Forum: Klinik Gunung
Topic: Tapak Kemah
Replies: 20
Views: 955

Re: Tapak Kemah

Tamo ada binatang buas duduk je kat umah atau dalam peti ais. kat umah x per bang...tp dalam peti ais x boleh...kalau kt hospital kira rumah mayat ler tu... :mrgreen: :kah: :tembak: oo, dlu tengok orang tabur garam ingat nak buat pagar halau makhluk halus.. hehe pastu x pyh lah nk sibuk2 tabur gara...
by deep purple
06 Jan 2011, 10:26
Forum: Peralatan
Topic: siapa kat sini pakai backpack brand VERTIKAL??
Replies: 8
Views: 439

Re: siapa kat sini pakai backpack brand VERTIKAL??

khairil wrote:Mana lebih lasak berbanding beg Ben10 atau Transformers...hehehe
dua-dua ni,lasak dlm tv aje...hehe :lidah:

"CHINA WHITE" ~SCORPIONS~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
04 Jan 2011, 11:01
Forum: Peralatan
Topic: siapa kat sini pakai backpack brand VERTIKAL??
Replies: 8
Views: 439

Re: siapa kat sini pakai backpack brand VERTIKAL??

....KAT MNE ADE JUAL BRG VERTIKAL ? :) cari aje kt Pertama...jenama bag sekolah yg anak2 sy pakai sepanjang sekolah rendah dr th 1 smpai th 6...dh masuk sek menengah baru upgrade ke Karrimor...baru2 ni beli 2 bijik utk yg masuk tahun 1 & 2 :lol: Vertikel pd sy tahan lasak...anak sy lanyak selama 6 ...
by deep purple
31 Dec 2010, 21:36
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Info pasal stove
Replies: 13
Views: 817

Re: Info pasal stove

:D saya pileh multifuel stove...reason? unleaded petrol senang nak cari...RON95 ker, RON 97 ker...cuma stove jenis ni kadang2 sumbat, tp senang aje nk clearkan...api dia lebih kuat compare dgn butane stove... :roll:

"IN TRANCE" ~SCORPIONS~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
28 Dec 2010, 11:15
Forum: Klinik Gunung
Topic: Pokok Cengal Terbesar - The Malaysia Book of Records
Replies: 12
Views: 932

Re: Pokok Cengal Terbesar - The Malaysia Book of Records

biNGai wrote:pokok nutella ade?
pokok nutella ade?
Ada...tumbuh dalam botol... :kah:

"COMING HOME: ~SCORPIONS~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
28 Dec 2010, 08:32
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....
Replies: 53
Views: 10315

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Bro ada hotel murah dekat kaki gunung kinabalu..? :) cuba bukak blog/web, rasa2nya ada yg advertise sbb byk lodge dkt2 situ...biasanya sy x overnight kt pinggir kinabalu ni...sy amek last flight sblh mlm dr lcct lps tu lepak2 kt kinabalau airport...5.00 pg van yg telah dibook terus antar ke kinabal...