Search found 225 matches

by deep purple
03 Nov 2011, 10:22
Forum: Peralatan
Topic: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my
Replies: 38
Views: 3608

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

abis la balik ni dia campak beg dia dalam gaung shahrul kau lupa karrimor. Merajuk member abis la balik ni dia campak beg dia dalam gaung shahrul kau lupa karrimor. Merajuk member Ngai, Gaung mana mau kasi campak itu karrimor?! :mrgreen: :keke: :minum: "LADY STARLIGHT" ~SCORPIONS~ http://phototrek....
by deep purple
03 Nov 2011, 10:16
Forum: Peralatan
Topic: BERGHAUS Haversack Owner
Replies: 218
Views: 6973

Re: BERGHAUS Haversack Owner

matsaiko wrote:
biNGai wrote:melengkung dalam? lenggok bahasa mana ko pkai ni reen?
alaaa yg jenis besi frame melengkung makan space beg mcm deuter tuh la haha paham ke ni?


deuter yang guna sistem ni mungkin aircomfort...

"TEMPLE OF THE KING" ~RAINBOW~

http://phototrek.wordress.com/
by deep purple
01 Nov 2011, 10:44
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Casio Protrek PRG-80T Titanium strap (SOLD)
Replies: 25
Views: 4696

Re: [WTS] Casio Protrek PRG-80T Titanium strap

mahal ni.. :lidah:[/quote]

so, RM600 tu lagi murah dari RM400.00?! :mrgreen: :kah: :keke: :tembak:

"FEAR OF THE DARK" ~IRON MAIDEN~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
06 Oct 2011, 16:32
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung2 yg sejuk di semananjung Malaysia
Replies: 13
Views: 3258

Re: Gunung2 yg sejuk di semananjung Malaysia

sori la tanya soklan pelik2 tp ni mmg antara kriteria gunung yg saya nak daki. prepare utk trip gunung oversea tahun depan. sejak nek g. irau ngan g. kinabalu, rasa best plak walopun sejuk sampai tulang. tq bro bargading dan lt cmdr kamal utk suggestion ni. akan try dlm tahun ni... salam, kena clar...
by deep purple
19 Sep 2011, 15:04
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 4011

Re: pemilik haversack OSPREY

salam,

top-up satu ~ talon 11...baru test kt datok last weekend ~ best :D

"BLUE MORNING, BLUE DAY" ~FOREIGNER~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
09 Sep 2011, 16:01
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Via Ferrata di Kinabalu
Replies: 8
Views: 588

Re: Via Ferrata di Kinabalu

salam,

dh tanya masa kt kaunter Mei aritu, personal tu kata "NO REFUND" :(

"FLASHDANCE" ~IRENE CARA~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
25 Jul 2011, 10:13
Forum: Galeri
Topic: melawat route baru...
Replies: 26
Views: 6707

Re: melawat route baru...

8) salam, Sabtu lepas saya bersama 7 yang lain cuba trek ni...kalau laluan balak dengan beg besar jalan santai2 ambil masa 2 jam sampai pondok terakhir nak ke Loloh.Tapi lalu trek ni, amek lebih kurang 3 jam...tapi trek lebih cantik & bukit2 kurang mencanak...kalau banyak masa memang sesuai lalu tre...
by deep purple
22 Jul 2011, 09:43
Forum: Klinik Gunung
Topic: Bagaimana ingin menjadi seorang sweeper
Replies: 138
Views: 6141

Re: Bagaimana ingin menjadi seorang sweeper

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Sejak dikatogerikan sebagai Orang Lama ni
Selalunya memang aku jadi Sweeper atau aku kena sweep :lidah:
:mrgreen: :kah: I join the club...Orang Lama tp terpaksa kawan dengan Orang Baru untuk terus trekking...

"LADY, LADY, LADY" ~JOE ESPOSITO~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
21 Jul 2011, 10:55
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Perlukan guide ke Jelawang & Stong
Replies: 24
Views: 4377

Re: Perlukan guide ke Jelawang & Stong

salam...

cuba contact Opie, 019 - 959 1020...last guna servis bro ni 2009...

gud luck... 8)

"SUNRISE" ~URIAH HEEP~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
20 Jul 2011, 08:41
Forum: Klinik Gunung
Topic: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)
Replies: 72
Views: 2472

Re: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)

dah start bela sejak 2 bln lepas lg bang kamal kt jelebu..bln dpn la kot dpt hasil yg sulung..guna lebah madu dr australia dan punca madu dr acasia.. bagus tu bro...semoga success cuma nk tanya...koloni lebah Australia tu import sendiri atau beli dgn orang? Sbb purity koloni penting & kena tau dpt ...
by deep purple
20 Jul 2011, 08:29
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trekking Mount Yushan (Mount Jade) - 3,952 mtrs (12,966 ft)
Replies: 31
Views: 4489

Re: Trekking Mount Yushan (Mount Jade) - 3,952 mtrs (12,966

salam...

I've never been to Taiwan but Nepal is soooo beautiful :minum: Masa gi 2006, RM5K mmg cukup sgt2...21 hari kt sana, 15 hari trekking EBC & KP... :D

"FLIGHT OF ICARIUS" ~IRON MAIDEN~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
15 Jul 2011, 10:08
Forum: Isu & Gossip
Topic: 127HOURS versi Malaysia
Replies: 11
Views: 3460

Re: 127HOURS versi Malaysia

salam takziah kepada keluara Allahyarham & Al-Fatihah... teringat masa jatuh kat Bkt Tabor dulu sampai patah kaki...kalau gi seorg2 x tau lah saper yg nk nulong...terima kasih pd 6 member2 yg bersusah-payah ngusong sy keluar... :) hati2 masa ber-outdoor & jgn lupa bawa rakan2... http://phototrek.wor...
by deep purple
14 Jul 2011, 16:49
Forum: Klinik Gunung
Topic: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)
Replies: 72
Views: 2472

Re: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)

dah start bela sejak 2 bln lepas lg bang kamal kt jelebu..bln dpn la kot dpt hasil yg sulung..guna lebah madu dr australia dan punca madu dr acasia.. bagus tu bro...semoga success cuma nk tanya...koloni lebah Australia tu import sendiri atau beli dgn orang? Sbb purity koloni penting & kena tau dpt ...
by deep purple
12 Jul 2011, 15:09
Forum: Isu & Gossip
Topic: mana lebih best?? dapur camping gaz vs fire maple vs kovea
Replies: 52
Views: 13199

Re: mana lebih best?? dapur camping gaz vs fire maple vs kov

salam... menarik nengok thread ni, so singgah jap nk menyibuk...hehe :D Saya guna stove dual fuel coleman sportster ii, 533. Performance mmg bagus, hampir2 x perlu priming. Cuma dapur agak bulky & berat, kadang-kala kena buat maintenance sket - bersihkan generator yg sumbat. 1 thing, senang nk kawal...
by deep purple
30 Jun 2011, 11:51
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 21914

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 8/3/2011

salam deep purple. setakat ni ok je , banyak dah jual tapi yang return setakat nih baru satu je. it pun sbb dia punya flame adjuster ketat sket. saya belum sempat test habis habisan lagi, so susah sket nak advice. Customer yang beli pun takder feedback yang buruk pun . selalunya kalau bende x elok,...
by deep purple
29 Jun 2011, 16:36
Forum: Isu & Gossip
Topic: INFO DARI LIANG EAST WEST
Replies: 7
Views: 1990

Re: INFO DARI LIANG EAST WEST

solo wrote:
killers wrote:ade kes lg ka?
ni susulan kes april lepas la. :roll:
kes aper tu bro? :)

"CHILDREN OF THE DAMN" ~IRON MAIDEN~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
29 Jun 2011, 11:35
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 21914

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 8/3/2011

salam nadir,

ada inquiry...stove multifuel firemaple tu macamana performance dia? mudah sumbat x? parts mcm generator & pump set mudah dpt ker?

thanx... :)

"CHILD IN TIME" ~DEEP PURPLE~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
25 Jun 2011, 09:52
Forum: Kedai
Topic: Outdoor Gear Stock Clearence.
Replies: 20
Views: 5500

Re: Outdoor Gear Stock Clearence.

Hangar 18 wrote:salam bang..
brand trackr.
tqvm... :D

"ROCK STEADY" ~BAD CO;~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
23 Jun 2011, 19:38
Forum: Kedai
Topic: Outdoor Gear Stock Clearence.
Replies: 20
Views: 5500

Re: Outdoor Gear Stock Clearence.

salam fendi...

seketui dapur multifuel
condition: baru tak pernah pakai
tapak dapur ni leh support hingga 15kg.
RM300
foc 1 tong
Image

stove ni brand apa ya?

thanx...

"THE DANCE" ~URIAH HEEP~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
20 Jun 2011, 20:46
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Tebu - Berembun (Terengganu)
Replies: 8
Views: 1640

Re: Gunung Tebu - Berembun (Terengganu)

JeNaL wrote:dia dah sampai puncak kot
perhaps fungushor will say otherwise... :? 8)

"LONG LIVE ROCK & ROLL" ~RAINBOW~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
17 Jun 2011, 19:12
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Tebu - Berembun (Terengganu)
Replies: 8
Views: 1640

Re: Gunung Tebu - Berembun (Terengganu)

tel saya atau msj syukri 013 9998809 fuhh.. itu guide sudah bersuara. takde laaa... saje nak bg info buat kekwn dgn adanya saya memudahkan org lain..... yang anehnya tukang bukak thread ni gi mana ek? x bagi respons lansung... :evil: :tembak: :lidah: http://phototrek.wordpress.com/ "DEJA VU" ~YNGWI...
by deep purple
12 Jun 2011, 16:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KINABALU 11.11.11
Replies: 2
Views: 1461

Re: KINABALU 11.11.11

Salam,

:D Mr Moderator, please LOCK this topic. The booking expires 6th June 2011 and I've settled the fee with Sutera Sanctuary Lodge (SSL).

8) Thank you.

"YOU DON'T REMEMBER" ~YNGWIE MALMSTEEN~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
02 Jun 2011, 20:52
Forum: Peralatan
Topic: Survey brand dan harga stove untuk panduan bersama
Replies: 22
Views: 3413

Re: Survey brand dan harga stove untuk panduan bersama

basically, stove jenis multi-fuel lebih mahal dari yg guna gas aje...so kalau nk tepat survey perlu amek kira factor ni... :)...or kena split between kedua-dua jenis user 8)

"RHINESTONE COWBOY" ~GLEN CAMPBELL~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
02 Jun 2011, 20:46
Forum: Isu & Gossip
Topic: Jangan terpengaruh sangat dengan Bear Grylls.....
Replies: 19
Views: 4589

Re: Jangan terpengaruh sangat dengan Bear Grylls.....

hehe... yaaa Bear Grylls is entertainment bro.... entertainment sells! it's pretty hard to differentiate between fantasy & reality...betol3x entertainment sells... :D anggap ajelah itu hanya hiburan semata-mata sbb tu dh malas nk nengok series mcm pakcik bear grylls ni... :lidah: "THE GOING GETS TO...
by deep purple
30 May 2011, 20:44
Forum: Kedai
Topic: SOME SICK STUFF FOR SALE
Replies: 10
Views: 2399

Re: SOME SICK STUFF HERE NIGGAS

batuasah wrote:Gotta few sick stuff to sell tee hee
What are you getting at, bro? :? Does Mr Brown's "Mind Your Language" ring a bell??? :lidah:

"SHOOTING STAR" ~BAD CO~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
18 May 2011, 11:00
Forum: Galeri
Topic: Krakatoa 2011
Replies: 47
Views: 11051

Re: Krakatoa 2011

thanx reen :D

...mmg x prnh jemu menulis cuma tgh carik2 tmpt nk antar...

"ALL YOUR LOVE" ~JOHN MAYALL~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
18 May 2011, 10:58
Forum: Surau
Topic: Kalau lelaki barhadas besar macam mana?
Replies: 6
Views: 2382

Re: Kalau lelaki barhadas besar macam mana?

tayammum jugak...berdasarkan fiqh manhaj imam syafie jika ada air tetapi mudharat jadi bolehlah tayammum..keadaan sama diaplikasi untuk masalah ini..Wallahua'lam sy paham tu bang rosmal..misal kata kalo trekking dr lukla ke namchee, walaupon air ada tp masalah tu nk cicah air sg situ..laju dan seju...
by deep purple
13 May 2011, 14:50
Forum: Surau
Topic: Kalau lelaki barhadas besar macam mana?
Replies: 6
Views: 2382

Re: Kalau lelaki barhadas besar macam mana?

salam orga,

explanation yg bagus...macamana pulak kalau ada air tetapi keadaan tidak mengizinkan misalnya cuaca yg terlampau sejuk sehingga boleh memudaratkan untuk mandi hadas besar?

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
13 May 2011, 14:44
Forum: Galeri
Topic: Krakatoa 2011
Replies: 47
Views: 11051

Re: Krakatoa 2011

salam again, reen...

baru confrim dgn ana, ahad ni pun x kuar... :(

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
13 May 2011, 14:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MT. BEREMBUN, AIR TERJUN LANSIR & CEMERONG
Replies: 28
Views: 7342

Re: MT. BEREMBUN, AIR TERJUN LANSIR & CEMERONG

17 July / Ahad 0600 Solat subuh dan breakfast. Layan Sunrise. 0900 Mula berkemas. 1000 Mula trek turun ke Hutan Lipur Cemerong. 1330 Dijangka sampai di Kem Y . Rehat dan makan tengahari. 1430 Sambung perjalanan. 1700 Dijangka sampai di Hutan Lipur Cemerong. 1800 Bergerak pulang ke KL. Program tamat...
by deep purple
13 May 2011, 11:41
Forum: Galeri
Topic: Krakatoa 2011
Replies: 47
Views: 11051

Re: Krakatoa 2011

salam reen... tulah pasal...kita ni x der geng dgn editor kt utusan tu so pyh ler sket...dh lama sy antar story rinjani tu tp ana kata bos dia nk releasekn dulu artikel member dia...ana kata dia cuba mintak supaya rinjani tu kuar ahad ni...mudah2an kuar jugaklah hendaknya :( sbnrnya skrg susah nk ka...
by deep purple
12 May 2011, 12:32
Forum: Galeri
Topic: Krakatoa 2011
Replies: 47
Views: 11051

Re: Krakatoa 2011

salam orga...

t k banyak2... :D

free2 nanti sy antar kt diaorg...kena buat final edit artikel2 tu dulu...

"SHOOTING STAR" ~BAD CO~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
12 May 2011, 08:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KINABALU 11.11.11
Replies: 2
Views: 1461

KINABALU 11.11.11

Salam warga GO :D TRIP GUNUNG KINABALU 11.11.11 AKAN DIADAKAN SEPERTI BERIKUT:- 9/11/11: LCCT - LTA Kota Kinabalu - Mersilau Nature Resorts, bermalam 10/11/11: Mersilau Nature Resorts - Laban Rata, bermalam 11/11/11: Laban Rata - Low's Peak - Laban Rata - Timpohon Gate - HQ Taman KInabalu - Kota Kin...
by deep purple
11 May 2011, 16:53
Forum: Galeri
Topic: Krakatoa 2011
Replies: 47
Views: 11051

Re: Krakatoa 2011

mekaseh sumer lg skali.. Rencana pendakian ke Krakatoa ini telah dimuatkan dlm akhbar Utusan Malaysia 5 Mac 2011 dan majalah Santai keluaran Mei 2011..dapat jugak simpan memori ni dlm sokabar dan majalah pelancongan di Malaysia..mekaseh.. Utusan Malaysia 5 Mac 2011 (kredit to kak ana) salam orga, a...
by deep purple
10 May 2011, 08:20
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian
Replies: 35
Views: 914

Re: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian

salam,

menurut member yg pernah guna, coleman sunrise ni x brape ok, sbb fly sheet x der...fly sheet tu mmg penting...

http://phototrek.wordpress.com/

"LIFE IN THE FAST LANE" ~EAGLES~
by deep purple
05 May 2011, 08:48
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kejadian di Ulu Bendul
Replies: 20
Views: 3472

Re: Kejadian di Ulu Bendul

takziah pd keluarga yg hilang anak2...berat mata memandang, berat lagi mata yg memikul... :cry: adakah tragedi ini berpunca dari pembangunan yg x terkawal?...hutan sebelah Angsi ni dh byk kena tarah esp. utk buat highway tu. :( ..just my 2 sen thoughts... "DESPERADO" ~EAGLES~ http://phototrek.wordpr...
by deep purple
03 May 2011, 14:40
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: SIAPA ADA INFO PASAL SANTUBONG???
Replies: 19
Views: 5079

Re: SIAPA ADA INFO PASAL SANTUBONG???

salam... starting point kt green paradise cafe, kt Damai kurang dari sejam naik public transport dari Kuching...masa gi dulu saya naik van, bas x kt lalu sini... Santubong tinggi dia more or less sama dgn Gunung Datok tp jgn under estimate...nk tau details baca aje blog yg dh lama x update nih... :l...
by deep purple
29 Apr 2011, 23:01
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Tebu - Berembun (Terengganu)
Replies: 8
Views: 1640

Re: Gunung Tebu - Berembun (Terengganu)

lupa plak...kalau berminat nk gi boleh pm saya or 013 - 33 88 741, dua2 gunung ni among my favorites... :D
by deep purple
29 Apr 2011, 22:59
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Tebu - Berembun (Terengganu)
Replies: 8
Views: 1640

Re: Gunung Tebu - Berembun (Terengganu)

salam... nk kata jimat masa x jugak...berembun kt hulu dungun, tebu kt besut...travelling distance by road utk dua-dua tmpat ni roughly lebih 150 km... pastu kalau x biasa trek kt tmpat2 ni, baik guna guide...kalau x, nyusahkan org nk carik plak... :keke: :tembak: berembun lebih tough compare dgn te...
by deep purple
21 Apr 2011, 16:15
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 4011

Re: pemilik haversack OSPREY

salam...

last weekend baru ada kesempatan test Aether 60 lps 15 hari keluar kedai...performance mmg bagus kt trail Liang Timur & Barat...selesa bawak... :lol:

"LYING EYES" ~EAGLES~

http://phototrek.wordpress.com/