Search found 225 matches

by deep purple
24 Dec 2010, 11:13
Forum: Isu & Gossip
Topic: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC
Replies: 80
Views: 12117

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

:) salam, :D Alhamdulillah kepada semua yang selamat pulang. Cuma, since perkara ini telah diupkan dalam GO, ada baiknya kita dengar sendiri apa kata gogo & peserta2. Harap2 dapat berikan maklumat yang setelus mungkin, baru fair untuk semua-yang pergi & yang tidak. Especially pada yg tidak pergi sin...
by deep purple
25 Nov 2010, 08:25
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Discovery 75 klasik
Replies: 4
Views: 1123

Re: Karrimor Discovery 75 klasik

biNGai wrote:rm50?
rm50?
:D uplah banyak bro... :lol: :kah:

"PEACEFUL EASY FEELING" ~EAGLES~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
27 Oct 2010, 08:28
Forum: Surau
Topic: Al Fatihah
Replies: 4
Views: 1699

Re: Al Fatihah

Wah panjang tu Ustaz Nazry Toce kalau bukak tafsir Al-Azhar karangan Prof Hamka lagi panjang bro... kalau nak compare, Ustaz Nazry punya mcm mukadimah aje... :D whatever pun, a very good piece of work...keep it up... "WHAT A CRUEL WAY TO KILL A MAN. KILLING HIM THROUGH HIS HOPES" ~WILLIAM SHAKESPEA...
by deep purple
26 Oct 2010, 08:29
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mendaki Gunung Pass - Yellow - Pass (26-28 Nov 2010)
Replies: 16
Views: 3338

Re: Mendaki Gunung Pass - Yellow - Pass (26-28 Nov 2010)

k. nanti kawe discuss ngan rakan2 lain. kalu jd kawe kontek. kami ni suma warga tua dah. blh join lg ke? :( gua pun minat gak...tp kira2 dh masuk warga tua...timing dlm schedule tu utk warga tua ker? dah lama x trekking kt belah2 cameron nih... :D satu lagi question khemah/fly-sheet provide ker? "C...
by deep purple
21 Oct 2010, 11:24
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Benum via UC (20-23 Januari)
Replies: 41
Views: 5713

Re: G7-11 Series | Benum via UC (4-7 December - Maal Hijrah)

[quote="poncho"]hardcore sket jeeeeee..takdelah macam Tamboyukon pun

Tambuyukon mmg hardcore...tp berbaloi bro...view?!... phiew!!! superb giler...:minum: tu pu kalau x trjebak dgn kabus...

"ONE OF THESE NIGHTS" ~EAGLES~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
28 Aug 2010, 18:37
Forum: Galeri
Topic: tutorial:bagaimana nak dapatkan aliran air sehalus kapas
Replies: 31
Views: 9632

Re: tutorial:bagaimana nak dapatkan aliran air sehalus kapas

4-Gunakan bukaan aperture yang paling kecil seperti f22-f32 :D Assalamualaikum & selamat berpuasa... base pd experience & reference, x ker guna aperture yg terlalu kecil menimbulkan masalah diffraction? setiap camera maupun lensa mempunyai tahap optimum aperture masing2...tak gitu? :? "A KNOWN ENEM...
by deep purple
22 Aug 2010, 22:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010
Replies: 18
Views: 2611

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

:? :shock: :o :lol: gunungonline utk org islam saja ke? member dah salur info tu dah kira bagus dah tuu yg nak bising2 pasal posa la terawih la etc tu...ish ish ish. :D selamat mendaki kpd:- 1. azlanhuzaifah 2. blackMamba dan 3 orang rakan2 pendaki non-muslim yang baca forum ni... SELAMAT MENDAKI.....
by deep purple
22 Aug 2010, 22:36
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: ROAD TO MECCA - Jalan Darat
Replies: 77
Views: 5220

Re: ROAD TO MECCA - Jalan Darat

sany ADALAH alger wrote:jenalllll depa nie jahat dok chitchat jek takde ilmiah langsung...
x per...bagi meriah forum...he!he! :lol: :lol: :lol:

"THERE'S NO HOPE EXCEPT IN NO LONGER TRYING..."

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
19 Aug 2010, 09:09
Forum: Khemah
Topic: Backpacking Holiday: Laos
Replies: 121
Views: 14272

Re: Backpacking Holiday: Laos

sany ADALAH alger wrote:kite berdue jek :mrgreen:

tapi ramai yang berminat tapi tak beli tiket lagi laaa
biasalah bro...tukang kompang memang ramai! :lol: :lol: :lol:

"LIFE'S LIKE A RIVER" ~SCORPION~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
15 Aug 2010, 23:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trip ke Chemerong/Lasir Depavali nanti
Replies: 57
Views: 8939

Re: Trip ke Chemerong/Lasir Depavali nanti

Hmmm...kalau tgk dari segi kekuatan trip bro fendi ni...ramai ni...so sebaik-baiknya geng2 lain tak yah ler buat trip tarikh yang sama...nanti jenuh nak berebut campsite, campsite tak cukup. Kita bagi ruang untuk kawan bro Fendi kita ni bersantai dan bermandi-manda di sana...amacam kawan2 boleh? be...
by deep purple
15 Aug 2010, 22:52
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: ROAD TO MECCA - Jalan Darat
Replies: 77
Views: 5220

Re: ROAD TO MECCA - Jalan Darat

Ko ingat ni periksa sekolah menengah ke pakai objektif. :lol: :lol: :lol: Setiap peserta ada tujuan memasing tapi jalannya sama. Naik truck, mengembara hingga ke Mecca dan balik dengan selamat. Objektif penaja juga lain memasing ada tujuan memasing tapi jalannya sama. :shock: setuju sgt...masing2 a...
by deep purple
09 Aug 2010, 23:32
Forum: Klinik Gunung
Topic: Tip dalam hutan (wallah hua'lam)
Replies: 43
Views: 2260

Re: Tip dalam hutan (wallah hua'lam)

Ni tip yg paling baik anda patut amalkan sekiranya anda sesat. G amik air semayang (Klu xde air, bertayamum aje), buat solat hajat. itu cara terbaik sekali. insyallah segala masalah akan selesai. Masuk waktu, buat solat. Jangan tinggal solat. Insyallah..... the best tip ever ...prnh buat solat haja...
by deep purple
03 Aug 2010, 14:43
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: ROAD TO MECCA - Jalan Darat
Replies: 77
Views: 5220

Re: ROAD TO MECCA - Jalan Darat

terima kasih banyak2 atas jemputan...kalau diizinkan Allah tentu saya akan turut serta :P saya tak mau sentuh banyak2 tentang bab2 teknikal/logistik tetapi sebagai seorang yang berminat dengan penulisan dan fotografi, saya nak sentuh sikit pasal bab dokumentasi...kita keluar sket dari tajuk tapi pad...
by deep purple
02 Aug 2010, 22:23
Forum: Galeri
Topic: My Gallery of Silent
Replies: 120
Views: 23598

Re: My Gallery of Silent

matsaiko wrote:take 5 @ tabur east
Image
mat...

gua cukup syeramm dgn gambau ni...he! he!

"WISH YOU WERE HERE"~PINK FLYOD~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
20 Jul 2010, 22:13
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: ROAD TO MECCA - Jalan Darat
Replies: 77
Views: 5220

Re: ROAD TO MECCA - Jalan Darat

salam...

idea yang cukup menarik & kalau jadi realiti ia sememangnya patut dibukukan...

"ANOTHER BRICK IN THE WALL" ~PINK FLYOD~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
19 Jul 2010, 16:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010
Replies: 18
Views: 2611

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

kat campsite bole terawih aper..nak ngaji pon bole.... terisi gak aktiviti malam dgn benda berpaedah...hehehee tak tau pulak ada campsite kat laban rata ni...baru buat ker!? betul pose bukan halangan...tp x boleh ker gantung beg atau boot sekadar sebulan? ramadhan hanya sebulan dalam setahun... ban...
by deep purple
18 Jul 2010, 15:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010
Replies: 18
Views: 2611

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

bro...

bulan pose buatlah cara bulan pose...bukan masalah berbuka, bukan masalah dugaan...takkan x terawih ker, mengaji ker..., terawih tu bro bulan lain x leh buat tau... :oops:

"LIFE'S LIKE A RIVER" ~SCORPION~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
10 Jul 2010, 18:42
Forum: Tindak Balas Kecemasan
Topic: Allergik
Replies: 28
Views: 1496

Re: Allergik

deep purple: apa reaction allergy ko bila termakan paracetamol? heart beat naik mendadak, sakit kepala-berdenyut2, rasa x selesa yg keterlaluan, x larat, rashes all over the body, swelling-bibir, telinga, kelopak mata-sampai hampir2 tertutup biji mata...feeling dia? memang teruk giler! untuk case s...
by deep purple
08 Jul 2010, 21:10
Forum: Galeri
Topic: Gunung Chamah dan Ulu Sepat 2010
Replies: 10
Views: 2994

Re: Gunung Chamah dan Ulu Sepat 2010

skang ni sy perati trend bebudak naik hutan/masuk gunung shoot ala2 model !!! sampai ada yang berdarah mata bila tengok !!! kalau betol2 nk nengok posing model kena bukak Mangga ker, URTV ker, Mingguan Malaysia ker! Kat G.O. ni memang x sesuai... :lol: "LADY STARLIGHT" ~SCORPION~ http://phototrek.w...
by deep purple
08 Jul 2010, 21:02
Forum: Tindak Balas Kecemasan
Topic: Allergik
Replies: 28
Views: 1496

Re: Allergik

Salam... :P Allergic/alahan tidak boleh diubati tetapi boleh dielak. Jadi, setiap peserta perlu tahu segala bahan yang menjadi alahan kepadanya. Misalnya Panadol. Saya pun alah kepada Paracetamol di mana bahan ini digunakan secara lumrah sebagai painkiller/ubat tahan sakit. Panadol adalah nama dagan...
by deep purple
06 Jul 2010, 20:49
Forum: Galeri
Topic: Gunung Chamah dan Ulu Sepat 2010
Replies: 10
Views: 2994

Re: Gunung Chamah dan Ulu Sepat 2010

faisall wrote:Skit Nya Gambar..Tak Puas La
Skit Nya Gambar..Tak Puas La
yang sikitnya gambar posing...kira oklah tu sbb banyak sgt gambar posing ni buat menyemakkan aje ni bukan menyemarakkan forum kt g.o.!

congrats kepada semua...

http://phototrek.wordpress.com/

"CHILDREN OF THE DAMNED" ~IRON MAIDEN~
by deep purple
28 Jun 2010, 14:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC 'cuci trek' Gunung Tebu 'bersama Jabatan Hutan Negeri
Replies: 27
Views: 3173

Re: XPDC 'cuci trek' Gunung Tebu 'bersama Jabatan Hutan Nege

salam...bro, nk tanya...gambar sungai iklan gunung tebu dalam blog tu dapat dari mana ya? :shock:

"HEAVY CHAIN" ~LOUDNESS~

http:phototrek.wordpress.com/
by deep purple
20 Jun 2010, 22:20
Forum: Galeri
Topic: Memori Gunung Benom...
Replies: 14
Views: 2237

Re: Memori Gunung Benom...

tahniah. jadik lah aku dah merasa naik benom ikut lata berembun betol3x... :lol: ...dek trail nilah saya cecah puncak benom, siap peluk dia punya signboard lagi... :lol: :oops: trail ulu cheka dapat cover 50% aje...terpaksa berpatah balik & berputih mata oleh beberapa hal yg x boleh nk elak...tp dp...
by deep purple
20 Jun 2010, 22:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: aktiviti Pemilik DEUTER AIR-CONTACT SERIES DI MALAYSIA 2010
Replies: 75
Views: 9498

Re: aktiviti Pemilik DEUTER AIR-CONTACT SERIES DI MALAYSIA 2

deuter air-contact dah lama jual...yg tinggal hanya deuter paragon 60 + 15 sl :shock:

"CATCH THE RAINBOW" ~RAINBOW~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
09 Jun 2010, 14:25
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: nk mintak tolong..
Replies: 10
Views: 313

Re: nk mintak tolong..

ngape x prepare questionnaire dalam lu punya e-mail, bro?

gua nk tolong pun x dapek!

"ALONE AGAIN" ~DOKKEN~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
08 Jun 2010, 10:08
Forum: Kedai
Topic: The North Face Men's Lightspeed jacket
Replies: 8
Views: 3813

Re: The North Face Men's Lightspeed jacket

matsaiko wrote:tak pegi toksah tanya !!
biNGai wrote:bodi masat ka RM30 punya masat? ahahahaha
Adush!!...sakitnyerrr.... :lol: :lol: :lol:

"I WAS MADE FOR LOVING YOU" ~KISS~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
07 Jun 2010, 11:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mega trip of Mount Rinjani - Bali [FULL]
Replies: 75
Views: 8667

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

matsaiko wrote:Update:
4 pax sudah lock the seat.
:roll: nk jadi org ke5 skrg ni lom boleh lagi tp kalau masih ada kosong nxt week insyaAllah kasi confirm... :lol:

"HOLY DIVER" ~DIO~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
07 Jun 2010, 10:58
Forum: Isu & Gossip
Topic: Harga untuk GUIDE patut di naikkan...??
Replies: 44
Views: 8673

Re: Harga untuk GUIDE patut di naikkan...??

kalau guide tu takut mcm2, kita suruh guide lain guide dia...

"BIG CITY NIGHTS" ~SCORPIONS~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
01 Jun 2010, 16:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mega trip of Mount Rinjani - Bali [FULL]
Replies: 75
Views: 8667

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

[quote="matsaiko"]abg rosmal, jom bang...a trip that u cannot refuse hahahha kompem pulang ada gambar !!! btw,dah turun tebu tu ..kaki should be ok kot.. mmg a trip I cannot refuse!... :lol: hari tu tebu smpai kem y aje, org rumah demam so kesian plak nk tinggalkan dia sorg2, member2 lain shoot smpa...
by deep purple
01 Jun 2010, 16:08
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mega trip of Mount Rinjani - Bali [FULL]
Replies: 75
Views: 8667

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

menarik gak tu.. salam...perkataan "gak" tu kena buang sbb ni bukan trip menarik gak tu tetapi mmg menarik! nk join pun takut kaki lom benar-benar mampu, maklumlah...nk turun rinjani tu boleh tahan jugak "drift"nya...since tutup ogos ni mudah2an kaki kiri ni dah mantap balik...mmg brminat nk join.....
by deep purple
31 May 2010, 20:25
Forum: Surau
Topic: jangan tak solat...wei...
Replies: 4
Views: 2015

Re: jangan tak solat...wei...

tolonglah bothers & sisters sekelian...tolonglah solat, ramainya yang x solat masa gi trekking...yang membezakan antara kafir dengan islam adalah solatnya, very simple!

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
24 May 2010, 16:42
Forum: Kedai
Topic: katne nk refill camping gaz?
Replies: 3
Views: 1601

Re: katne nk refill camping gaz?

cuba jenguk kat evergreen, metro kajang

"WHEN A BLIND MAN CRIES" ~DEEP PURPLE~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
23 May 2010, 14:57
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Tanjakan Gunung Tahan (kuala tahan - merapoh) 21-30 May 2010
Replies: 28
Views: 3472

Re: Tanjakan Gunung Tahan (kuala tahan - merapoh) 21-30 May

:roll: Tak tau lah kalau ada agenda tersembunyi dari pihak gogo.. Curious jugak... apasal insist sesangat bila dah majoriti tak beri sambutan... no comment about this cuma nk bagitau sama gogo... Base pada pengalaman, trip G Tahan yang melibatkan Merapoh dengan Kuala Tahan mengambil masa yg panjang,...
by deep purple
21 May 2010, 20:33
Forum: Khemah
Topic: Fastpacking - sapa berminat?
Replies: 13
Views: 2840

Re: Fastpacking - sapa berminat?

nak buat fastpacking nie mmg fitness kena tip top makanan pon kena yang ringan2 la... nak makan ayam masak kicap atau gulai lemak nenas ikan masin mmg tak dapek la periuk belanga pon takleh bawak... bawak mini trangia je... not my type of trekking... gua pun sama...trekking ala-ala adventure racing...
by deep purple
21 May 2010, 20:22
Forum: Khemah
Topic: Backpacking Holiday: Laos
Replies: 121
Views: 14272

Re: Backpacking Holiday: Laos

biNGai wrote:hong kong ade disneylen..bole jumpe mikey maus hahaha
:lol: main roller coaster pun best, mah... :lol:

"HUSH" ~DEEP PURPLE~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
20 May 2010, 12:42
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik pisau Mora!
Replies: 63
Views: 2989

Re: Pemilik pisau Mora!

salam...

ada sesiapa yg simpan pisau lipat solingen buatan west germany?...west germany ni pun dh x ujud lagi kt dunia ni sejak runtuhnya berlin wall...

http://phototrek.wordpress.com/

"COMING HOME" ~SCORPIONS~
by deep purple
20 May 2010, 12:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Karrimor Trip : Chemerong-Berembun-Lansir 28-30may 2010
Replies: 101
Views: 12750

Re: Karrimor Trip : Chemerong-Berembun-Lansir 28-30may 2010

salam... 8) gud luck 2 beckham & co; 28-30 Mei sy gi tebu...maybe kita jumpa kt lrt gombak, kita org pun brkumpul kt situ...sy ni baru nk belajar brtateh lps patah ankle, nk redah gunung hard core takut kaki x mampu... :roll: chemerong-berembun-lansir mmg best...tahun lps 3 kali lepak kt situ... :lo...
by deep purple
16 May 2010, 11:36
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik pisau Mora!
Replies: 63
Views: 2989

Re: Pemilik pisau Mora!

power stick wrote:salam,
selit sket.
ader sesapa pemegang Aitor, susah nak jumpa owner aitor.
aku punya 'jungla 463'..
salam...aitor ni brand lama, x silap buatan brazil...

sy masih simpan 1 hunting knife jenama buck 119 buatan usa...beli dulu rm175 aje... :roll:

"IN TRANCE" ~SCORPION~
by deep purple
13 May 2010, 15:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Tanjakan Gunung Tahan (kuala tahan - merapoh) 21-30 May 2010
Replies: 28
Views: 3472

Re: Tanjakan Gunung Tahan (kuala tahan - merapoh) 21-30 May

Bnyak tul koleksi....rock kapak..Bro Deep Purple perform kt Genting tak pegi ke...ujung minggu ni?... Saya ngan kwn2 lama...panjat Genting time tu..klau bleh nak duduk dpn pentas...mengimbau zaman dulu-dulu sekarang ni layan music dia aje tp bab2 concert ni dh malas plak...dh x larat nk berdiri dep...
by deep purple
13 May 2010, 08:31
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Tanjakan Gunung Tahan (kuala tahan - merapoh) 21-30 May 2010
Replies: 28
Views: 3472

Re: Tanjakan Gunung Tahan (kuala tahan - merapoh) 21-30 May

whatever pun lebih best landing kt Kuala Tahan lepas daki Gunung Tahan sbb kt Kuala Tahan lebih "happening"... :roll:

sy x prnh trekking selain dari route Merapoh - Kuala Tahan...nk buat Kuala-Kuala gua x larat... :shock:

"RISING FORCE" ~YNGWIE MALMSTEEN~

http://phototrek.wordpress.com/