Search found 130 matches

by azkramm
19 Oct 2012, 16:04
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: osprey.....daypack
Replies: 18
Views: 2790

Re: osprey.....daypack

osprey? terbaiklah.. padding argon 70 siap boleh custom molding lagi. maksudnya, padding kat pinggang tu bila beli, tokeh kedai akan ukur pinggang kita. pastu dia masukkan padding yang fit dgn ukuran pinggang kita tu dalam satu alat..macam oven nak bakar. lepas tu siaplah.. so padding yang dah di mo...
by azkramm
18 Oct 2012, 12:31
Forum: Kedai
Topic: Bag osprey argon 70
Replies: 1
Views: 1403

Bag osprey argon 70

Salam warga gunung masih tercari-cari beg hiking terbaik? Apa kata anda dapatkan barang baik ni.. Osprey Argon 70. http://i1066.photobucket.com/albums/u411/azkramm/ospreyargonbest.jpg Normal price kat tear proof = RM 1300.00 Saya nak tolak murah aje = RM 999.00 Original ke? yes sudah pasti. Tgk gamb...
by azkramm
12 Oct 2012, 09:00
Forum: Galeri
Topic: Puncak Bukit Tabur East
Replies: 2
Views: 1872

Re: Puncak Bukit Tabur East

trek pacak
Image
by azkramm
11 Oct 2012, 17:57
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Tips membeli Bag Hiking
Replies: 34
Views: 4096

Re: Tips membeli Bag Hiking

eh jap.. shahrul..kenapa kena ban?
by azkramm
11 Oct 2012, 08:50
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik Beg Osprey Argon 85
Replies: 2
Views: 570

Re: Pemilik Beg Osprey Argon 85

harga dalam 1300 ok ke?
by azkramm
09 Oct 2012, 17:02
Forum: Galeri
Topic: Puncak Bukit Tabur East
Replies: 2
Views: 1872

Re: Puncak Bukit Tabur East

on da way naik

Image
by azkramm
09 Oct 2012, 17:00
Forum: Galeri
Topic: Pendakian Gunung Kinabalu dalam Hujan Ribut 19/07/2012
Replies: 12
Views: 5191

Re: Pendakian Gunung Kinabalu dalam Hujan Ribut 19/07/2012

log ni dicatat oleh sahabat saya Ustaz Azrin. rujukan : http://www.urutbatinrawatsihir.com/ Mendaki Gunung Kinabalu - Program Outdoor Ustaz Azrin.. Bismillahirrahmanirrahim, Syukur ke hadrat Allah s.w.t dengan izin dan limpah kurniaNya masih ada lagi sisa-sisa umur yang berbaki untuk kita mengecapi ...
by azkramm
09 Oct 2012, 02:05
Forum: Kedai
Topic: Beg Dueter Air Contact 65+10 Baru! RM 579.00
Replies: 0
Views: 1907

Beg Dueter Air Contact 65+10 Baru! RM 579.00

Salam, ni barang baik ada2 biji je ni.. Jenis Model : Dueter Air Contact 65+10 spec: The solid crew for journeys of discovery. Excellent back comfort and top spec features make them comfortable transporters, sturdy provision chests and easy to access kit bags all wrapped into one. With their mobile ...
by azkramm
09 Oct 2012, 01:38
Forum: Kedai
Topic: US Military Goretex ECWCS Parka-Desert Camo (HIGH DESERT)
Replies: 2
Views: 1851

US Military Goretex ECWCS Parka-Desert Camo (HIGH DESERT)

US Military Goretex ECWCS Parka-Desert Camo (HIGH DESERT BRAND) Overview Pros:Light weight, good ventilation and keeps you warm. The Bottom Line: Should you end up in the cold and rain, you'll be glad that you have it! The Gore-Tex ® E.C.W.C.S. Parka is the best thing to come along in the military ...
by azkramm
09 Oct 2012, 00:59
Forum: Galeri
Topic: Puncak Bukit Tabur East
Replies: 2
Views: 1872

Puncak Bukit Tabur East

di puncak

Image
by azkramm
09 Oct 2012, 00:15
Forum: Galeri
Topic: Pendakian Gunung Kinabalu dalam Hujan Ribut 19/07/2012
Replies: 12
Views: 5191

Re: Pendakian Gunung Kinabalu dalam Hujan Ribut 19/07/2012

tak.. yang pakai cap tu ler...

Image
by azkramm
08 Oct 2012, 17:46
Forum: Kedai
Topic: Dueter Air Contact pro 60 + 15
Replies: 6
Views: 2444

Re: Dueter Air Contact pro 60 + 15

ha ah betul tu :D

berita baik ni..
special price untuk student : RM 699.00

kalau bukan student, price still RM 739.00.

amacam student? takkan tengok je?
by azkramm
08 Oct 2012, 12:08
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik Beg Osprey Argon 85
Replies: 2
Views: 570

Pemilik Beg Osprey Argon 85

Salam, Saya baru nak beli beg ni. Sesuai untuk Perjalanan Backpacking. http://i1066.photobucket.com/albums/u411/azkramm/ospreyargon85.jpg Kalau ada kawan2 yang ada pengalaman menggunakan beg ni harap sudi berkongsi maklumat. 1.Boleh saya tau di mana tempat yang paling murah nak beli? 2. gunung mana ...
by azkramm
08 Oct 2012, 11:36
Forum: Kedai
Topic: Dueter Air Contact pro 60 + 15
Replies: 6
Views: 2444

Re: Dueter Air Contact pro 60 + 15

salam,

semalam ada 3 orang call tanya berapa RM boleh bagi diskaun. minta sampai RM 400.00..

berpada-pada lah. ni barang baru, belum guna lagi pun. Gambar macam kat bawah ni.

Image
by azkramm
08 Oct 2012, 11:06
Forum: Kedai
Topic: Dueter Air Contact pro 60 + 15
Replies: 6
Views: 2444

Re: Dueter Air Contact pro 60 + 15

ni contoh gambar beg warna hijau..spec semua sama

Image
by azkramm
06 Oct 2012, 12:36
Forum: Kedai
Topic: Dueter Air Contact pro 60 + 15
Replies: 6
Views: 2444

Dueter Air Contact pro 60 + 15

Salam, Jenis Model : NEW Dueter Air Contact pro 60 plus15 RM 739.00 BEG NI DAPAT ANUGERAH OUTDOOR GEAR OF THE YEAR 2009. Tarikh Beli : 1 oct 2012 Tempat Beli: Online Warna : Merah Grey code: 4640 anthracite-fire Original ke pirate: Original ...confirmed. Nombor siri ada, YKK zip, semua boleh cek.. C...
by azkramm
30 Sep 2012, 14:11
Forum: Kedai
Topic: Dueter Air Contact 65+10 (SOLD)
Replies: 6
Views: 2542

Re: Dueter Air Contact 65+10

sukacita dimaklumkan beg Dueter Air Contact 65+10 yang baru ni dah terjual dengan harga RM 550.00. terima kasih gunung online...:)

boleh lah petang ni g sambar osprey argon!

yeah..
by azkramm
28 Sep 2012, 14:58
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC GUNUNG TAHAN PENUTUP 2012.
Replies: 5
Views: 2982

Re: XPDC GUNUNG TAHAN PENUTUP 2012.

hebat ni.. saya plan nak follow. InsyaAllah
by azkramm
28 Sep 2012, 14:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: sapa nak Join daki Kinabalu 21-23 Sept 2012 ni?
Replies: 4
Views: 2065

Re: sapa nak Join daki Kinabalu 21-23 Sept 2012 ni?

terima kasih... ada sesiapa berminat nak daki kinabalu compress trip? pakej mendaki ni RM 250.00 je.. paling murah dalam sejarah kinabalu. tak ikut pakej SSL. Sabtu 5.30 pagi : Tiba di LCCT dan check in bagasi 6.30 pagi : Terbang ke KK 9.00 pagi : Tiba di Airport KK 9.30 pagi :Naik kereta sewa terus...
by azkramm
28 Sep 2012, 12:00
Forum: Kedai
Topic: Dueter Air Contact 65+10 (SOLD)
Replies: 6
Views: 2542

Re: Dueter Air Contact 65+10

tak pasti lagi nak beli osprey yang mana satu. sebab saya nak upgrade ke osprey = termakan pujukan,komen dan cadangan kawan2 dalam Gunung Online ni. Dueter = untuk jiwa muda ranggi dan bergaya Karrimor = untuk jiwa klasik dan lama Osprey = untuk pro (ye ke) ha ha ha ha cuma spec yang saya mau 1. rin...
by azkramm
27 Sep 2012, 19:09
Forum: Kedai
Topic: Dueter Air Contact 65+10 (SOLD)
Replies: 6
Views: 2542

Dueter Air Contact 65+10 (SOLD)

Salam, saya berminat nak jual Beg Dueter saya. Butiran seperti berikut: Jenis Model : Dueter Air Contact 65+10 spec: The solid crew for journeys of discovery. Excellent back comfort and top spec features make them comfortable transporters, sturdy provision chests and easy to access kit bags all wrap...
by azkramm
27 Sep 2012, 18:31
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: GUNUNG PYRAMID ALAM MELAYU DI PAHANG
Replies: 16
Views: 12024

Re: GUNUNG PYRAMID ALAM MELAYU DI PAHANG

ya betul tu tu.. meremang membaca artikel shah paskal tu. termenung kejap memikirkan teknologi dan peradaban bangsa mala-yu yang sebenarnya... MasyaAllah.. harap-harap En.Kamal boleh beri sikit maklumat untuk dikongsikan bersama. tapi kalau benda ni rahsia besar negara..maka eloklah di simpan dulu s...
by azkramm
26 Sep 2012, 17:07
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Via Ferrata di Kinabalu
Replies: 8
Views: 1546

Re: Via Ferrata di Kinabalu

hebat!
by azkramm
26 Sep 2012, 10:04
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: GUNUNG PYRAMID ALAM MELAYU DI PAHANG
Replies: 16
Views: 12024

GUNUNG PYRAMID ALAM MELAYU DI PAHANG

Salam, Saya baru balik dari mendaki gunung kinabalu. baru masuk office pagi ni. kaki masih terasa sengal2 sikit. tiba tiba terbaca satu entri tentang pyramid alam melayu dari blog shah paskal. bacaan lanjut boleh dirujuk disini. http://militaryofmalaysia.net/2012/09/pendedahan-eksklusif-piramid-mela...
by azkramm
26 Sep 2012, 09:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: sapa nak Join daki Kinabalu 21-23 Sept 2012 ni?
Replies: 4
Views: 2065

Re: sapa nak Join daki Kinabalu 21-23 Sept 2012 ni?

9 pendaki selamat turun dari gunung kinabalu walaupun hujan dan ribut sepanjang pendakian.
by azkramm
18 Sep 2012, 11:30
Forum: Kedai
Topic: Lusuh Adventure Mini Showroom sudah beroperasi
Replies: 15
Views: 5894

Re: Lusuh Adventure Mini Showroom sudah beroperasi

tahniah ! jom kita sama-sama doakan.. “Ya Allah bahawasanya waktu duha itu waktu duhamu, kecantikan itu ialah kecantikanmu , keindahan itu keindahanmu, kekuatan itu kekuatanmu ,kekuasaan itu kekuasaanmu dan perlindungan itu perlindunganmu “. ” Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit , turunkanla...
by azkramm
18 Sep 2012, 11:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc jelajah air terjun kubang gajah Kg.Kemensah (blkg zoo)
Replies: 1
Views: 1703

Re: xpdc jelajah air terjun kubang gajah Kg.Kemensah (blkg z

XPDC kubang gajah selamat di jalankan dengan kekuatan peserta 11 orang. Walau bagaimana pun 4 orang peserta terpaksa patah balik kerana ada urusan pribadi yang perlu diselesaikan. Trip kali ni berjaya dan seronok apabila selepas penat berjalan, dapat jumpa air terjun yang cantik.. terima kasih diuca...
by azkramm
14 Sep 2012, 17:41
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?
Replies: 16
Views: 5872

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

nak sondol la tu... hehehehe. kenapa banyak sangat nama org bagi ni? baru nie bukak blog http://shiekblog.blogspot.com/ ada tulis OA kata Bukit Lalau pulak. :) saya dah baca entri tu..rasanya ni bukan bukit tabur east. kalau di kalangan rakan maya, bukit dalam entry blog(bukit batu lalau) tu dikena...
by azkramm
11 Sep 2012, 08:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: [SEPT 2012] Pendakian Gunung Tapis + Air Terjun Pelangi
Replies: 20
Views: 7507

Re: [SEPT 2012] Pendakian Gunung Tapis + Air Terjun Pelangi

Tahniah!

Selamat Mendaki

semoga selamat sampai ke puncak dan dipermudahkan Allah. Al fatihah
by azkramm
10 Sep 2012, 09:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: sapa nak Join daki Kinabalu 21-23 Sept 2012 ni?
Replies: 4
Views: 2065

Re: sapa nak Join daki Kinabalu 21-23 Sept 2012 ni?

confirm, 7 pendaki akan ke puncak Kinabalu pada 22-24 Sept 2012. Semoga semua selamat pergi dan selamat balik.

Terima Kasih Gunung Online.

Alfatihah
by azkramm
06 Sep 2012, 14:26
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc jelajah air terjun kubang gajah Kg.Kemensah (blkg zoo)
Replies: 1
Views: 1703

xpdc jelajah air terjun kubang gajah Kg.Kemensah (blkg zoo)

salam, penatlah tiap2 minggu nak g open house..jom kali kita ke Kubang gajah. saya bercadang anjurkan xpdc jelajah air terjun kubang gajah. Tarikh : 17/09/2012 (Isnin) cuti hari Malaysia Masa : 7.00 pagi - 3 petang (daypack) Tempat: air tejun Kubang Gajah yuran : free aje peralatan : parang, air 2L-...
by azkramm
28 Aug 2012, 09:54
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: sapa yang nak ke gunung nuang pada bulan sept ?
Replies: 3
Views: 2870

Re: sapa yang nak ke gunung nuang pada bulan sept ?

ok terima kasih.. insyaAllah trip akan dijalankan pada 16-17 sept 2012. Trek pongsun ke puncak ke pongsun.
by azkramm
27 Aug 2012, 11:02
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?
Replies: 16
Views: 5872

trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

Salam, Saya baru mendaki bukit tabur east pada 25 Ogos 2012. Sangat mencabar. View pun cantik. On the way turun tu, terserempak dengan serorang guide Bukit tabur sedang lepak. Dia pun promote lah service guide bukit tabor. Dia cakap kalau nak naik bukit tabur east @ bukit kapor(guide ni gelar) Cuma ...
by azkramm
10 Aug 2012, 09:56
Forum: Galeri
Topic: Pendakian Gunung Kinabalu dalam Hujan Ribut 19/07/2012
Replies: 12
Views: 5191

Re: Pendakian Gunung Kinabalu dalam Hujan Ribut 19/07/2012

matsaiko wrote:upload la gmbr disini...tak syok arr main paste2 link nih
salam,
saya dah try nak letak upload gambar kat sini, tak jadi lah pulak..nanti cuba lagi..
by the way..thanks for the advice