Search found 130 matches

by azkramm
04 Jan 2013, 18:10
Forum: Kedai
Topic: Bag osprey argon 70
Replies: 1
Views: 1401

Re: Bag osprey argon 70

bump again
by azkramm
03 Dec 2012, 12:37
Forum: Kedai
Topic: NEW OSPREY ARIEL 65 (SOLD)
Replies: 1
Views: 1260

Re: NEW OSPREY ARIEL 65

Item SOLD. Terima kasih Gunung Online.. :D
by azkramm
21 Nov 2012, 11:36
Forum: Kedai
Topic: NEW OSPREY ARIEL 65 (SOLD)
Replies: 1
Views: 1260

NEW OSPREY ARIEL 65 (SOLD)

Salam, Barang baekkk datang lagi! New Osprey Ariel 65 ! Khas untuk gadis sahaja yer.. http://i1066.photobucket.com/albums/u411/azkramm/ospreyarielpic.jpg A FAVORITE of weekend warriors to elite mountaineers for over eight years these packs enter their third generation. Great carry, an astounding ran...
by azkramm
19 Nov 2012, 11:18
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kes HILANG di Gunung Benum 17/11/2012
Replies: 28
Views: 10381

Re: Kes HILANG di Gunung Benum 17/11/2012

syukur alhamdulillah..

pendaki telah selamat ditemui..
terima kasih kepada pasukan penyelamat dan semua rakan-rakan pendaki yang mendoakan..
by azkramm
18 Nov 2012, 18:47
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kes HILANG di Gunung Benum 17/11/2012
Replies: 28
Views: 10381

Re: Kes HILANG di Gunung Benum 17/11/2012

Doa kami agar semuanya selamat

Alfatihah
by azkramm
17 Nov 2012, 14:13
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?
Replies: 16
Views: 5863

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

dah jumpa trail bukit tabur east.. memang 18 minit aje ke puncak..
by azkramm
09 Nov 2012, 10:02
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Assalamu'alaikum dan Salam Perkenalan dari saya...
Replies: 3
Views: 1899

Re: Assalamu'alaikum dan Salam Perkenalan dari saya...

selamat datang azrin.
jom kita sama -sama kongsi ilmu gunung
by azkramm
08 Nov 2012, 16:45
Forum: Galeri
Topic: Alam yang kita kongsi bersama..
Replies: 20
Views: 6603

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

:D
by azkramm
08 Nov 2012, 12:36
Forum: Galeri
Topic: Alam yang kita kongsi bersama..
Replies: 20
Views: 6603

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

hah.. baru nampak kan.. cer tgk kalau compare ngan gambar original tak perasan kan?

hah cer tengok gambar lama-lama kat nuang ni..mana tau heheheh
by azkramm
08 Nov 2012, 12:02
Forum: Galeri
Topic: Alam yang kita kongsi bersama..
Replies: 20
Views: 6603

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

ok..kasi up satu kali lagi..

perasan?

Image
by azkramm
08 Nov 2012, 09:44
Forum: Galeri
Topic: Alam yang kita kongsi bersama..
Replies: 20
Views: 6603

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

cer bukak balik gambar2 lama, mana tau ada, boleh share sini
by azkramm
08 Nov 2012, 09:40
Forum: Galeri
Topic: Alam yang kita kongsi bersama..
Replies: 20
Views: 6603

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

ok..

kasi up satu kali lagi..

Image

ada mata tajam baekkk punya..
by azkramm
07 Nov 2012, 17:30
Forum: Galeri
Topic: Alam yang kita kongsi bersama..
Replies: 20
Views: 6603

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

gambar memang lah tak clear pakai handphone.. ni kalau pakai DSLR confirm masuk metro
ha ha ha ha..
by azkramm
07 Nov 2012, 16:25
Forum: Galeri
Topic: Alam yang kita kongsi bersama..
Replies: 20
Views: 6603

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

oklah..kasi up besar sikit..

ni baru lagi ni..4/11/2012.

Image

sapa nampak..cer citer apa kebendanye tu

kak lang ke kak pon?
by azkramm
07 Nov 2012, 14:21
Forum: Surau
Topic: jangan buat maksiat jika outing..
Replies: 32
Views: 10061

Re: jangan buat maksiat jika outing..

kak ngah wrote:share2 khemah laki pompuan tu cemana plak..walaupn bukan berdua2 an..bertiga,berempat ber18? apa pendapat saudara2 sekelian?
ni gogo tak bawak khemah lebih ke?
by azkramm
07 Nov 2012, 12:48
Forum: Galeri
Topic: Alam yang kita kongsi bersama..
Replies: 20
Views: 6603

Alam yang kita kongsi bersama..

Lokasi: Gunung Nxxxx
Masa : Maghrib
Trek : Laluan Balak

alam ni kita kongsi bersama. Dia pun nak join masuk dalam picture ni. siapa tajam mata boleh nampak mata yang tajam tu..

Image

perasan tak?
by azkramm
07 Nov 2012, 12:35
Forum: Isu & Gossip
Topic: Pendaki Sesat@hilang di G. Nuang..adakah cerita mengenainya?
Replies: 6
Views: 3270

Re: Pendaki Sesat@hilang di G. Nuang..adakah cerita mengenai

masa kami turun dari nuang jam 4.00 petang kawan saya ada nampak beg tu kat trek antara puncak pengasih dan pacat. masa tu dia nak g cari port kencing.. dia tertanya-tanya sapa punya beg letak kat pangkal pokok ni? warna biru putih. Size daypack.. bila dah sampai pacat baru dia citer.. alamakk.. dah...
by azkramm
07 Nov 2012, 12:34
Forum: Isu & Gossip
Topic: Pendaki Sesat@hilang di G. Nuang..adakah cerita mengenainya?
Replies: 6
Views: 3270

Re: Pendaki Sesat@hilang di G. Nuang..adakah cerita mengenai

masa kami turun dari nuang jam 4.00 petang kawan saya ada nampak beg tu kat trek antara puncak pengasih dan pacat. masa tu dia nak g cari port kencing.. dia tertanya-tanya sapa punya beg letak kat pangkal pokok ni? warna biru putih. Size daypack.. bila dah sampai pacat baru dia citer.. alamakk.. dah...
by azkramm
06 Nov 2012, 15:13
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: macam mana nak tahu pakej ke G.Tahan atau G7
Replies: 1
Views: 2191

Re: macam mana nak tahu pakej ke G.Tahan atau G7

Salam, Kepada yang berminat untuk menawan gunung tahan, silalah contact dgn organizer dibawah yer. XPDC Gunung Tahan Tarikh : 23-29 Januari 2013 Yuran : RM 3xx.xx Pakej Termasuk:Pengangkutan, Makanan, Yuran Jurupandu Gunung, T shirt dan Permit Gunung. Laluan trek : Bermula di Merapoh, menuju puncak ...
by azkramm
06 Nov 2012, 15:09
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?
Replies: 16
Views: 5863

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

Salam,
Tak pasti ikut jalan mana, Cuma daripada video youtube, nampak macam kena lalu jalan balak dulu, lepas tu trekking masuk kebun orang..

Bukit tabur extreme ni banyak nama. Ada yang panggil bukit gajah, tabur far east..

insyaAllah akan cuba ke sana satu masa nanti.
by azkramm
06 Nov 2012, 14:53
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Program Mendaki Gunung Kinabalu 14-16 June 2013
Replies: 20
Views: 9353

Re: Program Mendaki Gunung Kinabalu 14-16 June 2013

aku teringin nak join tapi belum pernah sekali pun ada pengalaman pendakian, buleh tak tolong bagi sikit nasihat apa yang perlu dilakukan Sekadar berkongsi. 1. Believe 2. Commitment 3. Focus 4. Determination Anda perlu ada kepercayaan yang kuat bahawa anda mampu dan boleh mendaki hingga ke puncak d...
by azkramm
06 Nov 2012, 14:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG TOK NENEK
Replies: 4
Views: 1900

Re: GUNUNG TOK NENEK

...terbaekkk
by azkramm
06 Nov 2012, 14:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC GUNUNG TAHAN 2013 (MERAPOH - K. TAHAN)
Replies: 14
Views: 5704

Re: XPDC GUNUNG TAHAN 2013 (MERAPOH - K. TAHAN)

Tarikh ni memang terbaik memandangkan 2 hari cuti umum. insyaAllah saya dan 2 orang rakan dah contact bro sham nak join. Doakan agar semua selamat pergi dan pulang..

Alfatihah..
by azkramm
05 Nov 2012, 15:19
Forum: Isu & Gossip
Topic: Pendaki Sesat@hilang di G. Nuang..adakah cerita mengenainya?
Replies: 6
Views: 3270

Re: Pendaki Sesat@hilang di G. Nuang..adakah cerita mengenai

Salam
Dgr khabar beg en faiz tinggal kat sana

Masa pegi ari tu ada macam nampak beg

Itu gunung nuang banayk mistik lah
Jangan main2
by azkramm
05 Nov 2012, 15:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Gunung Nuang 3-4 Nov 2012
Replies: 5
Views: 2314

Re: XPDC Gunung Nuang 3-4 Nov 2012

Semua pendaki selamat mendaki gunung nuang walaupun diacah acah dgn gangguan mistik di laluan antara pacat ke pengasih
by azkramm
31 Oct 2012, 11:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Gunung Nuang 3-4 Nov 2012
Replies: 5
Views: 2314

Re: XPDC Gunung Nuang 3-4 Nov 2012

ya betul tu,

XPDC gunung yang paling best ialah XPDC yang free..he he he he :lol:
by azkramm
31 Oct 2012, 10:42
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 9450

Re: pemilik haversack OSPREY

baru memiliki beg osprey argon 70. tak pernah test lagi..

3 nov ni akan dirasmikan di gunung nuang InsyaAllah.

:lol:
by azkramm
31 Oct 2012, 09:10
Forum: Kedai
Topic: Dueter Air Contact pro 60 + 15
Replies: 6
Views: 2443

Re: Dueter Air Contact pro 60 + 15

Telah dijual semalam..

Terima Kasih Gunung Online :)
by azkramm
26 Oct 2012, 09:46
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Nak naik kinabalu november 2012 ni?
Replies: 5
Views: 2174

Re: Nak naik kinabalu november 2012 ni?

Ni baik punya offer ni

Seyes. !!
by azkramm
25 Oct 2012, 10:35
Forum: Kedai
Topic: Deuter Bag for sale...sesuai utk haking, camping dan travel
Replies: 4
Views: 3091

Re: Deuter Bag for sale...sesuai utk haking, camping dan tra

Salam, bro azlann1981, saya setuju dgn komen kawan2 tu. Bag dueter replica tak sesuai untuk backpacking atau hiking. memang harga lebih murah dari yang original...tapi sistemnya tak dapat nak copy 100%. tapi kpd user, terpulanglah nak yang ori atau replica. Dueter ori=Mahal dan berkualiti. tahan lam...
by azkramm
25 Oct 2012, 10:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Gunung Nuang 3-4 Nov 2012
Replies: 5
Views: 2314

XPDC Gunung Nuang 3-4 Nov 2012

Jom kita ke Nuang. Sila beri maklumat berikut ASAP kepada saya Ariff 016-4438409 sebelum 29/10/2012: 1. Nama penuh 2. IC 3. No tel 4. Email 5. Nama & No tel waris untuk dihubungi jika berlaku kecemasan Aturcara Sabtu (03/11/2012) Masa Aturcara 8.00 Malam Berkumpul di Tempat Letak Kereta Pejabat Huta...
by azkramm
25 Oct 2012, 09:57
Forum: Galeri
Topic: Misteri Gunung Dato'
Replies: 10
Views: 5344

Re: Misteri Gunung Dato'

nak tgk video kejadian pelik kat puncak gunung dato'?

tgk kat youtube tajuknya "XPDC Gunung Dato Geng Aura Gunung 04"

mmg pelik..sapa ada pengalaman..bolehlah share..
by azkramm
25 Oct 2012, 09:47
Forum: Isu & Gossip
Topic: KES SESAT 2012 10 Gunung Nuang
Replies: 18
Views: 8246

Re: KES SESAT 2012 10 Gunung Nuang

seluruh warga gunung mendoakan kesejahteraan dan keselamatan beliau.

terima kasih diucapkan kepada pasukan penyelamat.
Syukur Alhamdulilah.
by azkramm
24 Oct 2012, 14:41
Forum: Isu & Gossip
Topic: KES SESAT 2012 10 Gunung Nuang
Replies: 18
Views: 8246

Re: KES SESAT 2012 10 Gunung Nuang

detail belum tau lagi...dikhabarkan bro Sham Castello dan team sedang buat rescue pada masa msg ni ditaip..
by azkramm
24 Oct 2012, 14:11
Forum: Isu & Gossip
Topic: kabar angin!pendaki hilang gng nuang sejak isnin 22/10/2012
Replies: 7
Views: 4244

kabar angin!pendaki hilang gng nuang sejak isnin 22/10/2012

dari maklumat risikan.. khabar angin bertiup ada pendaki hilang/sesat di gunung nuang sejak isnin lalu ( 22/10/2012 ). Maklumat lanjut tak dapat dipastikan.. 1. Siapa nama pendaki yang hilang 2. Group mana? 3. Dah keluar berita ke..suratkhabar ke.. 4. Macam mana boleh hilang? Warga gunung ada berita...
by azkramm
24 Oct 2012, 10:19
Forum: Kedai
Topic: Lusuh Adventure Mini Showroom sudah beroperasi
Replies: 15
Views: 5893

Re: Lusuh Adventure Mini Showroom sudah beroperasi

saya dah beli barang kat kedai ni.. memang berpatutan lah..

just nak tanya..beg osprey promo ari tu ada lagi tak? ada pakej apa ye? :lol:
by azkramm
23 Oct 2012, 10:57
Forum: Galeri
Topic: Misteri Gunung Dato'
Replies: 10
Views: 5344

Misteri Gunung Dato'

Training XPDC Tahan di Gunung Dato'

20 Oct 2012

Image
by azkramm
22 Oct 2012, 10:01
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik dapur remote canister / firemaple - sila baca
Replies: 20
Views: 4690

Re: Pemilik dapur remote canister / firemaple - sila baca

sabtu lepas baru mendaki gunung dato'. Saya baru 2 kali pakai stove kovea jenis tin panjang ni. Mak aiii... sekali api kuning menyala tak ingat duniaaaaaa...bila saya tegakkan tin tu baru api dia ok. saya pernah baca info ni dulu, tapi tak perasan sangat. So pagi ni baru nak review balik.. skrg baru...