Search found 154 matches

by pokcik gunung
19 Apr 2011, 21:45
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: pertanyaan aktiviti di bulan jun
Replies: 2
Views: 912

Re: pertanyaan aktiviti di bulan jun

jom ler naik gunung tahan.heee...heee..
by pokcik gunung
19 Apr 2011, 13:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22506

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

pulut_itam wrote::cry: tak dapat pegi...! tk free tp takpalah yang dapat pegi tahniah...dan pastikan TAHAN!! Yeahh...
maybe lain tawun or tahun nie..gak! mana2 jer lerrr trip yg ada...
k.takpe.doakan kami supaya selamat & berjaya.tq :cry:
by pokcik gunung
19 Apr 2011, 12:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22506

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Pokcik Maaf le rasanya saya perlu mengundur diri Sebab Julai tu saya dah ada trip Endau Rompin Dan 6 hari cuti tu rasanya susah beno nak lepas. Saya tak perlu kebenaran KDN sebab saya memang tidak berbini hu hu hu hu. Kederat nak menyampai Kem Balak Cemerong hari tu cam separuh separuh ini pulak ik...
by pokcik gunung
18 Apr 2011, 21:24
Forum: Peralatan
Topic: antara Suunto & Protrek
Replies: 79
Views: 7558

Re: antara Suunto & Protrek

Denan wrote:
pokcik gunung wrote:mula2 baca post ni,pastu minat kat protrek,pastu beli protrek PRG 110Y.pastu happy. :D
pilihan terbaekk... aku pun pakai PRG 110Y :minum:
:minum:
by pokcik gunung
18 Apr 2011, 16:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22506

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

salam.tarikh xpdc kena tukar ke 20/6/2011,awal seminggu.harap maklum.tq as salam.. masih ada kosong tak dlm trip ni...? groub 2 tu dah ditempah .group 1 masih ada 3 kosong.tapi baru en.kansas tempah.berapa orang tak pasti.kita tgu dia komfom 2-3 hari lagi boleh.tq :minum: oraitt.. last2 minute pun ...
by pokcik gunung
18 Apr 2011, 16:45
Forum: Peralatan
Topic: antara Suunto & Protrek
Replies: 79
Views: 7558

Re: antara Suunto & Protrek

mula2 baca post ni,pastu minat kat protrek,pastu beli protrek PRG 110Y.pastu happy. :D
by pokcik gunung
17 Apr 2011, 21:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22506

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

scrlettfr wrote:
pokcik gunung wrote:salam.tarikh xpdc kena tukar ke 20/6/2011,awal seminggu.harap maklum.tq

as salam.. masih ada kosong tak dlm trip ni...?
groub 2 tu dah ditempah .group 1 masih ada 3 kosong.tapi baru en.kansas tempah.berapa orang tak pasti.kita tgu dia komfom 2-3 hari lagi boleh.tq :minum:
by pokcik gunung
16 Apr 2011, 15:52
Forum: Peralatan
Topic: tracking pole
Replies: 24
Views: 2823

Re: tracking pole

pokcik, nak sy tlg tengokkan bleh jugak, umah sy dekat je ngan umah encik nadir tu :D dulu sy beli komperdell tu kalu tak salah almost 500 per pair, sy beli tuk org je la sbb sy kurang selesa trek guna trekking pole ni walaupun byk kelebihan jugak esp time nak cross sungai.. sy klau boleh nak tengo...
by pokcik gunung
16 Apr 2011, 06:59
Forum: Peralatan
Topic: tracking pole
Replies: 24
Views: 2823

Re: tracking pole

azman & am:thanks
boleh kasi web lafuma bangsar tak.
yg komperdell kat mr.nadir ada,tapi takleh nak tengok,jauh.tu yg nak tengok kompdll dan leki yg display nyer. :mrgreen:
by pokcik gunung
15 Apr 2011, 13:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22506

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

salam.tarikh xpdc kena tukar ke 20/6/2011,awal seminggu.harap maklum.tq
by pokcik gunung
15 Apr 2011, 06:58
Forum: Peralatan
Topic: tracking pole
Replies: 24
Views: 2823

Re: tracking pole

adventure inc wrote:cer check kat corezone, dulu sy penah beli komperdell. stendet la brg baik rega pun mau baik gak laa :roll:
beli dulu sepasang ker satu jer.brapa harga. :mrgreen:
by pokcik gunung
14 Apr 2011, 20:02
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: campsite2 gunung Tahan
Replies: 23
Views: 5085

Re: campsite2 gunung Tahan

ajon wrote:masa aku dulu,,lunch dlm utan tak leh kat kemsite..memang tak leh nak buat ape ngan serangan...klau nak bermalam kat kem site...duduk dulu dlm utan tunggu gelap..pas tu baru pacak kemah...klau dlm utan kurang sikit..
ohh!!itu macam ka.kemsite mana yg buat mcamgitu.semua kemsite belah sana ker.
by pokcik gunung
14 Apr 2011, 13:23
Forum: Peralatan
Topic: tracking pole
Replies: 24
Views: 2823

Re: tracking pole

Azman_202 wrote:Leki..tech dia pun mantap..haga je yg agak mahal ..
kat malaysia kat mana ada jual bran leki ni.
by pokcik gunung
14 Apr 2011, 11:34
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: ROAD TO MECCA - Jalan Darat
Replies: 77
Views: 10346

Re: ROAD TO MECCA - Jalan Darat

ok rager abg kamal
by pokcik gunung
14 Apr 2011, 06:57
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: campsite2 gunung Tahan
Replies: 23
Views: 5085

Re: campsite2 gunung Tahan

lama tul musim lebah ni yer.smpai 4 bulan tu.bulan 8 ke atas hujan pulak.
by pokcik gunung
14 Apr 2011, 00:29
Forum: Peralatan
Topic: tracking pole
Replies: 24
Views: 2823

tracking pole

salam.sy nak tanya tracking pole yg baik/sesuai dari brand ape?katmana nak beli dan berapa harga nya.dan banyak ke brand dia.
sesape yg ada pakai tlg citer sikit.tq :mrgreen: :minum:
by pokcik gunung
14 Apr 2011, 00:21
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: campsite2 gunung Tahan
Replies: 23
Views: 5085

Re: campsite2 gunung Tahan

adventure inc wrote:lebah slalunya "suka melawat" time kita benti kat campsite... dulu aku kena taim
benti kat kem putih tuk lunch.

ada gak tanya guide pasal encik bear tu, diorang cakap dia dah pindah, dah lama
gak tak jumpa
biar betul pernah jumpa. :shock:
by pokcik gunung
14 Apr 2011, 00:19
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: campsite2 gunung Tahan
Replies: 23
Views: 5085

Re: campsite2 gunung Tahan

alamak.sy g hujung bln 6,tengah musim dia lah tu.mcm keadaan semasa musim lebah ni.serangan berlaku masa tracking ke masa kat cmsite.apa persiapan yg perlu ada. plz comfirm sapa yg alegik ngan sengatan lebah...dpt ubat yg betul.... beruang ada lagi ke skrg???...tapi itu memang tempat dia dah.. yg k...
by pokcik gunung
13 Apr 2011, 15:11
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Stong
Replies: 11
Views: 3254

Re: Gunung Stong

salam.naik keteapi lagi baik.selamat sikit.layan pun layan.macam g mengembara jauh2 rasenya.sy mesti pilih. :mrgreen:
by pokcik gunung
12 Apr 2011, 08:33
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: campsite2 gunung Tahan
Replies: 23
Views: 5085

Re: campsite2 gunung Tahan

alamak.sy g hujung bln 6,tengah musim dia lah tu.mcm keadaan semasa musim lebah ni.serangan berlaku masa tracking ke masa kat cmsite.apa persiapan yg perlu ada.
by pokcik gunung
11 Apr 2011, 18:41
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: campsite2 gunung Tahan
Replies: 23
Views: 5085

Re: campsite2 gunung Tahan

ajon wrote:Bincang je ngan gaid..diorang lebih tau bila tengok kita nye group...dia dah leh target..kem saite mana yg sesuai...diorang akan bagi pandangan..

Tahan memang Best,,cuma yg tak best bila musim lebah.. :oops:
27 jun ni dah setat ke musim lebah.
by pokcik gunung
11 Apr 2011, 10:00
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: campsite2 gunung Tahan
Replies: 23
Views: 5085

Re: campsite2 gunung Tahan

a,kum pokcik, cdgan sy: plan A day 1 - kem kor day 2 - kem botak day 2 - kem gedung day 3 - lower pangking day 4 - kem teku day 5 - kem putih day 6 - kem melantai - Kuala tahan plan B day 1 - kem kor day 2 - gunung tahan summit day 3 - lower pangkin day 4 - kem putih day 5 - kem melantai day 6 - ku...
by pokcik gunung
11 Apr 2011, 09:50
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: campsite2 gunung Tahan
Replies: 23
Views: 5085

Re: campsite2 gunung Tahan

a,kum pokcik, cdgan sy: plan A day 1 - kem kor day 2 - kem botak day 2 - kem gedung day 3 - lower pangking day 4 - kem teku day 5 - kem putih day 6 - kem melantai - Kuala tahan plan B day 1 - kem kor day 2 - gunung tahan summit day 3 - lower pangkin day 4 - kem putih day 5 - kem melantai day 6 - ku...
by pokcik gunung
10 Apr 2011, 20:03
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: campsite2 gunung Tahan
Replies: 23
Views: 5085

campsite2 gunung Tahan

salam warga GO.
sy nak info tntang campsite2 yg sesuai bagi perjalanan merapoh-k.tahan.peserta2 yg terlibat diantaranya yg berumur.jumlah masa ialah 7 hari/6 malam.kami juga bercadang utk tidur di puncak.
diharap warga GO dapat membantu.
tq :mrgreen:
by pokcik gunung
10 Apr 2011, 13:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22506

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Salam, pokcik. Setelah mengcheck schedule, tarikh bermula XPDC ini clashed dengan tarik InTra Induction. Jadi, secara rasminya, saya mengundurkan diri dari menyertai XPDC ini. Maaf pokcik. Ada rezeki, kita bjumpa di trip laen... :( p/s: Mood: nanges dalam selimut...!!! ARRGH, TENSEN...!!!!!!!!!! :c...
by pokcik gunung
08 Apr 2011, 20:37
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22506

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Pegawai Gomen kena amik 6 hari coti sebab 2 dan 3/7 tu ari Sabtu dan Ahad
abg.kamal jom lah join trip ni,boleh dengar cerita projek besar abg kamal yg g mekah tu. :mrgreen:
by pokcik gunung
08 Apr 2011, 20:28
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: ROAD TO MECCA - Jalan Darat
Replies: 77
Views: 10346

Re: ROAD TO MECCA - Jalan Darat

salam abg kamal.sy berminat dgn program ni.mencabar tuh.sy bawak lori boleh lah.ada pengalaman sblum ni.klau diberi peluang sy nak start kumpul duit dah ni. :mrgreen:
by pokcik gunung
08 Apr 2011, 12:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22506

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

salam.1 xpdc ke gunung tahan melalui merapoh ke kuala tahan. Tarikh:27 jun - 3 july 2011 Hari:7 hari/6 malam Kos xpdc:Rm300 Dalam Pakej: -keretapi kl senteral -merapoh. -4wd -permit,guide dll -sarapan pagi di merapoh -sehelai baju Team Luar pakej: -pengangkutan dari k.Tahan ke destinasi masing2 -ma...
by pokcik gunung
07 Apr 2011, 14:21
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22506

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

ok.
:minum:
by pokcik gunung
07 Apr 2011, 11:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22506

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

deposit perlu bayar before 20 jun kan? insyaAllah by end of Mei saye kompomkan sekompomnye name yg nk pegi sekali ngan deposit? boleh ke pokcik? sebab nye ni program persatuan/kelab pokcik.. so bile nampak pakej yg pokcik up ni baru saye boleh mule upkan program.. so kalu boleh saye mohon masa samp...
by pokcik gunung
07 Apr 2011, 10:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22506

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

salam.sy nak buat list. group 1 1-Pokcik 2-Fahmim 3-Hafiz 4-Madam Julia 5-Ahmad Saman 6-Along 7-Akma 8-Shafiq 9-Mat 10-stnby 11-stnby 12-stnby *group 1 ni adalah group perancangan mula2,jadi sy beri keutamaan.klau ada yg tak jadi boleh lah sape2 nak ganti. group 2 1-sue 2-rizal 3-syed khirulanwar 4-...
by pokcik gunung
07 Apr 2011, 00:26
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22506

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

esok update list :mrgreen:
by pokcik gunung
04 Apr 2011, 19:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22506

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

bole join lg ke ni.. ke nk kena wait list. sye blum veteran, tp mau join versi slow sbb mcm tak larat jer nk join versi tak slow..nak2 lg kena pikul beban. :cry: ya kena tunggu,nti marah pulak org yg dlm list ye tak.masa panjang lagi.klau buat training hari selama 3 bln insyallah berjaya. Maaf pokc...
by pokcik gunung
04 Apr 2011, 15:24
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22506

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

hehehe... hostel mana yang baik punya dah kompem selagi tak payah diri kan kemah dan bleh check in pastu badaboommm di perbaringan... semua ok ya tak.... cuba Liana hostel laa RM10 sekepala... tapi kalau nak rumah dan ada restoran kat luar rumah jalan kaki 20 langkah dah sampai... sewa RM70 satu ho...
by pokcik gunung
03 Apr 2011, 23:40
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: kos pengangkutan dari kuala tahan ke kl sentral
Replies: 2
Views: 1519

Re: kos pengangkutan dari kuala tahan ke kl sentral

a'kum pokcik ni ada sikit info nak share: kuala tahan ke jerantut: bus dr kg kuala tahan depart kul 10am, 1pm, 3pm and 7pm tambang: RM7 per person bus: 1) pahang ling seong bus 2) bus latif - kaler biru jerantut - KL amik metro bus xpress depart every hour bus stop kat hentian jalan pekeliling tamb...
by pokcik gunung
03 Apr 2011, 22:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22506

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

salam.sy nak tnya pendapat dari yg pernah turun ke kuala tahan dan menginap di sana.hostel mana yg baik punya. :lidah:
by pokcik gunung
03 Apr 2011, 22:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22506

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

selepas list dah kompom nti kita perbincangan tntang persiapan diri dan brang2 k.kita cari info dlm GO,ada berlambak2.tq GO. :minum: :mrgreen: :wink: :D :P
by pokcik gunung
03 Apr 2011, 22:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22506

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

arifah wrote:bole join lg ke ni.. ke nk kena wait list.

sye blum veteran, tp mau join versi slow sbb mcm tak larat jer nk join versi tak slow..nak2 lg kena pikul beban. :cry:
ya kena tunggu,nti marah pulak org yg dlm list ye tak.masa panjang lagi.klau buat training hari selama 3 bln insyallah berjaya.
by pokcik gunung
01 Apr 2011, 19:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22506

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

HafisJohan wrote:last confirm 20 jun ya?

adehh adehh..tergigil kaki lah....Bung Kamal kalau gi saya gi la...hahahah caaabooot!!!
sebelum 20 jun @ cukup 2 group yg mana dulu.klau 3 group mcm pasar malam lah campsite jwb nyer :mrgreen:
by pokcik gunung
01 Apr 2011, 11:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22506

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

salam semua.
*kepada yg nama dlm list sila buat bayaran dposit rm100 sebelum 7hb april.untuk menetapkan tmpat dlm xpdc ini.sila pm sy atau sms untuk no.acc.bank.0142261922.

*kepada yg tiada dlm list keputusan akan dibuat selepas 7hb.april.

sekian.tq :mrgreen: