Search found 154 matches

by pokcik gunung
13 May 2011, 21:20
Forum: Peralatan
Topic: corbon steel?stainless steel?
Replies: 26
Views: 2917

Re: corbon steel?stainless steel?

Fiftyhertz wrote: Mora ni bagus bagi aku, ketajaman dia mmg best, buat potong tayar kete pun sedap. ringan, sarung dia mmg fit fit dgn bilah pisau, bila pegang hulu dia rasa sangat selesa, boleh jadi fast action blade untuk serangan binatang buas bla bla
yg ni Mora model ape.
by pokcik gunung
13 May 2011, 13:43
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: wassup
Replies: 5
Views: 2119

Re: wassup

jemput naik,jemput naik
by pokcik gunung
13 May 2011, 13:40
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: budak baru
Replies: 9
Views: 2088

Re: budak baru

sama gak welcome.
by pokcik gunung
13 May 2011, 13:40
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: budak baru
Replies: 9
Views: 2088

Re: budak baru

sama gak welcome.
by pokcik gunung
13 May 2011, 13:37
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: newbies
Replies: 8
Views: 1873

Re: newbies

welcome to GoooooL(tiru goooogle skit)
by pokcik gunung
13 May 2011, 13:29
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: diri sendiri
Replies: 5
Views: 1456

Re: diri sendiri

mintak miloais skit kat puncak bleh.
by pokcik gunung
13 May 2011, 00:02
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian
Replies: 35
Views: 2570

Re: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian

mohdariff wrote:Pokcik Gunung,post kat mana tu.Nak tgk juga khemah Karrimor tu.
kat sini
gunungonline.com/basecamp/viewtopic.php?f=3&t=2908
by pokcik gunung
12 May 2011, 21:42
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian
Replies: 35
Views: 2570

Re: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian

Hangar 18 wrote:try khemah karrimor le plak bro.
dah jumpa dah post yg lepas.sempoi gak.lepas ni cari member ler nak tolak khemah lama. :kah:
by pokcik gunung
12 May 2011, 08:51
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian
Replies: 35
Views: 2570

Re: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian

Hangar 18 wrote:try khemah karrimor le plak bro.
-tak pernah tengok khemah karrimor.brapa harga.boleh tunjuk gambar tak.
-nak tumpang tanya pada sesapa yg guna fly.tak takut ular ker,lipan ker.apa cara nak hindar bnatang berbisa ni. :mrgreen:
by pokcik gunung
10 May 2011, 22:36
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: porter taman negara
Replies: 9
Views: 1159

Re: porter taman negara

setelah bertanya dengan penyiar rasmi pejabat perhilitan sg relau, dapatlah disimpulkan disini bahawa: 1) berat maksimum 15 kg yg dipikul oleh porter adalah untuk sepanjang trip berlangsung. contoh: trip merapoh - puncak - merapoh selama 5 hari 4 malam berat beban yang dibenarkan ialah 15kg selama ...
by pokcik gunung
10 May 2011, 22:21
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian
Replies: 35
Views: 2570

Re: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian

mohdariff wrote:Colemen Sundome ada fly ke? Nampaknya ia lebih mahal dari Colemen Sunrice.
ada.sbabtu dia mahal skit.klau beli kat UFL dapat 20% masa sale.
by pokcik gunung
10 May 2011, 09:57
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian
Replies: 35
Views: 2570

Re: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian

takde fly tido dlm air ler jawabnyer.
by pokcik gunung
09 May 2011, 11:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

3 kekosongan lagi.
by pokcik gunung
08 May 2011, 03:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Salam Cik Gogonizer, Saya Fuzzy yang reserve seat untuk Tahan bersama aD, sekiranya tiada replacement juga untuk kami minta maklumkan pada kami by end of this month, kami akan try untuk adjust mana yang boleh untuk trip ni. Kami kalau boleh tak nak deposit kami burn macam tu jer.. banyak tu RM200 p...
by pokcik gunung
07 May 2011, 08:27
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian
Replies: 35
Views: 2570

Re: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian

aku pakai coleman yg 2 orang.aku tido sebelah bag aku tido sebelah.nak pakai fly takut.harga rm220.klau sale murah skit.berat tak ingat 1.8 ke 2.3kg,tak ingat.
by pokcik gunung
05 May 2011, 22:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Tahan .. Santai Jer Nih 1 - 8 May 2011
Replies: 14
Views: 3951

Re: Tahan .. Santai Jer Nih 1 - 8 May 2011

mcm menarik.....aku nak join laaa....igtkan nak buat sendiri merapuh-merapuh.....tp da ade mcm nih...lg bagus...senang xyah cari org lagi....stoned book kan aku satu seat yek....hehehehehehe......tq... diaorang dlm hutan dah.mungkin kat kem teku kut.esok k.putih/tengah,lusa k.melantai.agak2 jer. :m...
by pokcik gunung
05 May 2011, 18:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

pokcik takde setup fesbuk grup ke utk trip ni? bkn ape.. senang nak kasik update kat tahan ni takleh bawak benda2 larangan mcm pancing, mata kail, belerang antaranya mandi sungai lak jgn bersabun kat aliran air.. tu antara yg guide aku pesan dulu la fb ni tak berapa minat sngat.''explore_x'' dan ''...
by pokcik gunung
05 May 2011, 11:57
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

salam, saja nk sebuk dlm post org lain... semoga perjalanan dilindungi.. selamat pergi dan pulang. wah2 ikan kelah mmg sedap kalau makan yg fresh2 baru lepas dr mata kail. *ngeh3* tq am.niat nak merasa ikan tu ada tapi tengok guide dulu,klau guide kepala ok dpat lah merasa. *guide dilarang baca pos...
by pokcik gunung
05 May 2011, 11:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Ingin Tahu Bagaimana Hendak ke Lokasi Air terjun Berkelah
Replies: 24
Views: 5640

Re: Ingin Tahu Bagaimana Hendak ke Lokasi Air terjun Berkela

kak ngah wrote:wsalam.

pokcik,

saya org temerloh,dok KL, green leaf ni dari kuantan..jom ler kita pakat dgn org2 dekat dan jauh, plan projek gotong royong
boleh no hal.klau tahun ni bulan 7 ke atas boleh lah.sbab blan 6 ni g tahan.klau sape2 nak buat masuk nama sy k. :minum:
by pokcik gunung
04 May 2011, 20:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Ingin Tahu Bagaimana Hendak ke Lokasi Air terjun Berkelah
Replies: 24
Views: 5640

Re: Ingin Tahu Bagaimana Hendak ke Lokasi Air terjun Berkela

salam.aku dok maran.tak jauh dari berkelah ni.dah lama tak g.dengar dari yg baru pegi banyak smpah. malu pulak rasenya.tempat tu memang cantik.klau aku superman sekarng jugak aku clear kan smpah tu,tapi apa kandaya aku hanya pokcik.klau gotong royong boleh la.
by pokcik gunung
04 May 2011, 13:03
Forum: Peralatan
Topic: antara Suunto & Protrek
Replies: 79
Views: 7540

Re: antara Suunto & Protrek

Denan wrote:
pokcik gunung wrote: lagi best ada air pasang surut.sesuai wat memancing nih. :shock:
kalo kaki pancing ok le kot nak tau air pasang surut...
awok ni kaki gunung main air sungai xde le pasang surut :keke:
kaki gunung kana cari yg ada info kepala air. :) :kah:
by pokcik gunung
04 May 2011, 12:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

salam, setuju dgn ad supaya apa2 perubahan kecik ke besor mintak tolong update kat 1st post supaya senang orang nak refer.. aku baru je lepas turun merapoh-tahan-merapoh route semalam, harini dah start keje :D p/s: trek lepas kem kor banyak yang berlumpur, carila kasut yg sesuai supaya tak terpelos...
by pokcik gunung
04 May 2011, 12:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

salam.minta aD jgn lah mengaitkan atau menyalahkan GO.jgn lah yg baik kita ambik yg buruk kita kutuk seperti kamu pm sy post2 yg lain dari 1st post adalah sembang kosong.bagi sy pandangan dan komen ahli lain sangat bermakna.diaorang pun perlu komen dari kita,itulah antara tujuan GO sy rasa.lagipun k...
by pokcik gunung
03 May 2011, 11:35
Forum: Peralatan
Topic: antara Suunto & Protrek
Replies: 79
Views: 7540

Re: antara Suunto & Protrek

Denan wrote:
pokcik gunung wrote:
prg 130y yg ada info bulan tu kan.apa lagi yg ada kat model ni.kat bwah dia mcam ada graf tu utk apa.
tu tide graph utk air pasang surut... tu je kot beza yg lain funtion sama je.
lagi best ada air pasang surut.sesuai wat memancing nih. :shock:
by pokcik gunung
03 May 2011, 11:32
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Salam organizer, First, nak minta organizer tolong edit first posting dalam thread ni (xpdc G.Tahan versi slow) dan tukar tarikh xpdc asal kepada tarikh yang telah diubah. (dari 27 jun - 3 julai kepada 20 jun - 27 jun ). Sebab agak mengelirukan bagi mereka yang first time baca thread ni (termasuk s...
by pokcik gunung
01 May 2011, 13:11
Forum: Peralatan
Topic: antara Suunto & Protrek
Replies: 79
Views: 7540

Re: antara Suunto & Protrek

mula2 baca post ni,pastu minat kat protrek,pastu beli protrek PRG 110Y.pastu happy. :D pilihan terbaekk... aku pun pakai PRG 110Y :minum: pokcik...!! pembetulan... aku pakei PRG 130Y bkn 110Y... hilang ingtan lak :lidah: hilang ingatan takpe,jgn hilang protrek :kah: prg 130y yg ada info bulan tu ka...
by pokcik gunung
30 Apr 2011, 12:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Tahan .. Santai Jer Nih 1 - 8 May 2011
Replies: 14
Views: 3951

Re: Tahan .. Santai Jer Nih 1 - 8 May 2011

a'kum en stoned, kat kem kubang tu rasanya ada masalah air. kalau dapat lajak trus ke kem botak lagi bagus.. just suggestion. hazzbear kem kubang kalau lajak campsite ke bawah sket kan ke ade laluan air ... kalau x silap laa bro ... memang ada,tapi kena turun bawh sikit.tapi turun takyah pikul bag.
by pokcik gunung
29 Apr 2011, 23:20
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: campsite2 gunung Tahan
Replies: 23
Views: 5060

Re: campsite2 gunung Tahan

niat sy nak buat mcam risalah,pastu masukkan maklumat tntang trek yg bakal mereka lalui setiap hari+cara buat tanda2 dlm hutan+cara jika tersesat dlm hutan+peta campsite dan niat solat qasar dan jamak.bagi kat setiap peserta.ni tengh kumpul maklumat ni.klau ada cadangan tu curah2 kan lah.
by pokcik gunung
26 Apr 2011, 23:41
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: campsite2 gunung Tahan
Replies: 23
Views: 5060

Re: campsite2 gunung Tahan

nak tanya pengalaman ahli GO yg dah melalui merapoh ke k.tahan.track mana yg mencabar campsite ke campsite yg di bawah dan tandakan (A) utk paling mencabar.(B) utk sederhana dan (C) kurang. 1)Kem kor - kem kubang = 2)kem kubang - puncak = 3)puncak - kem gedong = 4)kem gedong - kem teku = 5)kem teku ...
by pokcik gunung
26 Apr 2011, 23:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

salam.hanya tinggal 1 tempat kosong utk xpdc ni.kpada sesiapa yg nak g tu boleh sms,call,jerit(klau nampak) atau pm sy.yg bayar diposit rm 100 dahulu dia diterima masuk.klau sms sila taip ''afundi masuk''jarak''nama'' dan hantar ke 0142261922. :mrgreen:
by pokcik gunung
26 Apr 2011, 15:47
Forum: Peralatan
Topic: antara Suunto & Protrek
Replies: 79
Views: 7540

Re: antara Suunto & Protrek

uisshhh lamaaaaaa.... ader le sbulan 2 kot :keke: mula nye aku usha2 suunto... bila terbaca kat sini casio lagi bes tu aku sambo protrek :lidah: same lah kiter.mula2 minat gak suunto.dah katam ke buku yg nipis tu. :kah: katam mende... aku baca sket2 jek dah le tulis omputih... mana yg paham tu paha...
by pokcik gunung
25 Apr 2011, 11:05
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: porter taman negara
Replies: 9
Views: 1159

Re: porter taman negara

Bagaimana pulak kalau ada over time? Adakah porter akan berjalan dengan kita dan meninggalkan kita atau akan berjalan bersama, dan apa kah bayaran over time perlu?? salam,yg sy tahu lah guide ni tunjuk arah dan apa2 yg berkaitan tracking.porter plak tugasnya bawak barang seberat 15 kg sahaja sepanj...
by pokcik gunung
25 Apr 2011, 10:44
Forum: Peralatan
Topic: antara Suunto & Protrek
Replies: 79
Views: 7540

Re: antara Suunto & Protrek

Denan wrote:uisshhh lamaaaaaa.... ader le sbulan 2 kot :keke:
mula nye aku usha2 suunto... bila terbaca kat sini casio lagi bes tu aku sambo protrek :lidah:
same lah kiter.mula2 minat gak suunto.dah katam ke buku yg nipis tu. :kah:
by pokcik gunung
25 Apr 2011, 10:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Salam, pokcik. Setelah mengcheck schedule, tarikh bermula XPDC ini clashed dengan tarik InTra Induction. Jadi, secara rasminya, saya mengundurkan diri dari menyertai XPDC ini. Maaf pokcik. Ada rezeki, kita bjumpa di trip laen... :( p/s: Mood: nanges dalam selimut...!!! ARRGH, TENSEN...!!!!!!!!!! :c...
by pokcik gunung
23 Apr 2011, 22:12
Forum: Peralatan
Topic: antara Suunto & Protrek
Replies: 79
Views: 7540

Re: antara Suunto & Protrek

Denan wrote:
pokcik gunung wrote:mula2 baca post ni,pastu minat kat protrek,pastu beli protrek PRG 110Y.pastu happy. :D
pilihan terbaekk... aku pun pakai PRG 110Y :minum:
Denan,lama dah ker pakai protrek yg best ni. :mrgreen:
by pokcik gunung
23 Apr 2011, 18:57
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Stong
Replies: 11
Views: 3253

Re: Gunung Stong

jalan Gua Musang ke Dabong memang teruk,banyak lubang.klau malam dan hujan lagi la.member aku dah kena,bengkok rim dan tayar bocor. :shock:
by pokcik gunung
22 Apr 2011, 13:00
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Hobi selain mendaki gunung...?
Replies: 76
Views: 15058

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

aku hobi tengok tv.apa cerita pun sapu.
by pokcik gunung
22 Apr 2011, 12:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

2 bulan lagi nih.mandi tak basah dah nih.nak tido tengok bag dulu,takut2 bini campak ker.heee.heee :mrgreen: :shock:
by pokcik gunung
20 Apr 2011, 20:50
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: porter taman negara
Replies: 9
Views: 1159

Re: porter taman negara

oohh...sy pun perlu info ni.seorang dri peserta sy nak guna porter.tq :minum: