Search found 154 matches

by pokcik gunung
31 Mar 2011, 20:13
Forum: Kedai
Topic: cerek trangia
Replies: 3
Views: 1942

Re: cerek trangia

betterman wrote:kat outdoor center jalan ampang ada tak salah aku. tapi rega aku tak ingat
tahun lepas ada g sana.yg 4 org jer ada.yg kecik takde.tak tau lak skrang.
by pokcik gunung
31 Mar 2011, 10:14
Forum: Kedai
Topic: cerek trangia
Replies: 3
Views: 1942

cerek trangia

salam.kat mana nak cari cerek trangia yg kecik tuk 2 org.brapa harga?
*klau sape2 nak tolak yg 2nd pun takpe. :mrgreen:
by pokcik gunung
31 Mar 2011, 08:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

salam.penambahan pada pakej
1-permit kamera ditanggung oleh penganjur.
2-penginapan 1 malam di kuala tahan(hostel) juga ditanggung oleh penganjur.

*Kepda peserta yg tersenarai dlm list sila pm sy utk membuat pembayaran dposit.(pengekalan nama dlm senarai)

tq.
by pokcik gunung
30 Mar 2011, 23:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

update.......

group 1

1-pokcik
2-fahmim
3-afis
4-madam
5-c.mat
6-along
7-Akma
8-Ah-Chai
9-Hasni
10-Nurul
11-stnby
12-stnby

group 2

1-su
2-member su
3-member su
4-member su
5-member su
6-member su
7-member su
8-member su
9-member su
10-member su
11-syhamid
12-wanabe
by pokcik gunung
30 Mar 2011, 10:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

salam.nama2 peserta stnbay ke group 1.(mengikut post/reply) 1-Azhaar 2-Lt.Cmdr.Kamal 3-Pulut Hitam 4-Scrlettfr 5-Phash *jika ada peserta tarik diri bleh lah pm sy. *bayaran dposit tu nanti sy pm kpda yg komfom nak g.tapi selepas list dah kompom. *nak mintak pendapat otai2 g.tahan.klau 3 group skali ...
by pokcik gunung
29 Mar 2011, 21:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Wah Tuan Syed dah nak bayo deposit. Masa tu tuan dah pencen tak kisah nak coti Saya masih jadi Kuli Beso lagi nak set set cuti dulu la ni. Memang saya dah lama nak repit sebab dulu pegi masih muda belia kih kih kih Kuala Juram tu dulu tada jalan naik Land Rover pun teruk. Tapi kita sojar apa ada pa...
by pokcik gunung
29 Mar 2011, 21:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Versi slow sebab nak ngambik gambo cover line orang tua cam aku.
Memang cadang nak ikut cuma tengah set cuti. Aku ada lagi satu paper Turus belum lulus. Yang kakak dengan abang umor 50 tu semua grup PTD ke
PTD tu ape? :D
by pokcik gunung
29 Mar 2011, 21:31
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

salam.sy nak buat list. group 1 1-pokcik 2-fahmim 3-afis 4-madam 5-c.mat 6-along 7-stnby 8-stnby 9-stnby 10-stnby 11-stnby 12-stnby *group 1 ni adalah group perancangan mula2,jadi sy beri keutamaan.klau ada yg tak jadi boleh lah sape2 nak ganti. group 2 1-su 2-member su 3-member su 4-member su 5-mem...
by pokcik gunung
29 Mar 2011, 10:08
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

salam.1 xpdc ke gunung tahan melalui merapoh ke kuala tahan. Tarikh:27 jun - 3 july 2011 Hari:7 hari/6 malam Kos xpdc:Rm300 Dalam Pakej: -keretapi kl senteral -merapoh. -4wd -permit,guide dll -sarapan pagi di merapoh -sehelai baju Team Luar pakej: -pengangkutan dari k.Tahan ke destinasi masing2 -ma...
by pokcik gunung
28 Mar 2011, 22:32
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

nampak cam ok.tq Naz.nanti sy bincang ngan team sy k. :)
by pokcik gunung
28 Mar 2011, 13:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Relek memang laa relek bang... tapi tang Kem Teku ke Kem Melantai.... Long Ranger tu bang... 20km woooo... hari pertama dan kedua banyak tenaga lagi laa kena push sikit... pastu hari last main main air kat teku dan putih... sorry menyampuk.... hanya cadangan.... tq atas cadangan.sy tak pernah trun ...
by pokcik gunung
28 Mar 2011, 08:26
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Cam menarik jer Versi orang tua macam aku Tapi seminggu kena ngambik cutinya. Nanti tengok dulu set cutinya ha ha ha lalalalalalala antara peserta yg nak g umur dia 52thn.perempuan dan 2 orang lelaki 52 & 55.yg lelaki ni otai tahan.tak kurang 5 kali naik.tu yg versi slow tu.hee...heee. :D .tapi slo...
by pokcik gunung
28 Mar 2011, 06:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

azhaar wrote:versi slow ni saya tekan butang "Like" hehehehe
dulu pun saya naik 6h 5m
kalau tak psl saya kerja sendiri ada kerja ada gaji, awal2 lagi dah register
tapi tgk lah, kalau ada yg bakar semangat

9W2ZOE
jom jalan jalan cari penat :kah:
by pokcik gunung
27 Mar 2011, 00:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

mau idak.hari2 tengok kwasan gunung dari genting.tak sabo giler.
by pokcik gunung
27 Mar 2011, 00:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

mau idak.hari2 tengok kwasan pergunungan dari genting.tak sabo giler
by pokcik gunung
25 Mar 2011, 23:58
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack KARRIMOR
Replies: 295
Views: 26230

Re: pemilik haversack KARRIMOR

pokcik-karrimor jaguar E65-UK
by pokcik gunung
25 Mar 2011, 23:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

fuhh...lambat lagi nih. :mrgreen:
by pokcik gunung
25 Mar 2011, 17:11
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22458

xpdc G.Tahan versi slow.

salam.1 xpdc ke gunung tahan melalui merapoh ke kuala tahan. Tarikh:27 jun - 3 july 2011 Hari:7 hari/6 malam Kos xpdc:Rm300 Dalam Pakej: -keretapi kl senteral -merapoh. -4wd -permit,guide dll -sarapan pagi di merapoh -sehelai baju Team Luar pakej: -pengangkutan dari k.Tahan ke destinasi masing2 -mak...
by pokcik gunung
22 Mar 2011, 09:16
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: kos pengangkutan dari kuala tahan ke kl sentral
Replies: 2
Views: 1515

kos pengangkutan dari kuala tahan ke kl sentral

salam GO.mohon bantuan tentang kos dan jenis transport dari k.tahan ke kl sentral,xpdc sy dari merapoh ke k.tahan.diharap dapat membantu.tq
by pokcik gunung
21 Mar 2011, 12:12
Forum: Peralatan
Topic: logo karrimor
Replies: 2
Views: 549

Re: logo karrimor

Ooo...yg putih kecik tu.pastu ada tulis pkai pen.
kk.tq
by pokcik gunung
21 Mar 2011, 11:58
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - Trans Jerging V2 (30Apr - 2May)
Replies: 12
Views: 4346

Re: Masuk Utan Lagi - Trans Jerging V2 (30Apr - 2May)

salam.nak tanya pengangkutan awam yg boleh ke simpang pulai dari kl.
tq.
by pokcik gunung
21 Mar 2011, 10:35
Forum: Peralatan
Topic: logo karrimor
Replies: 2
Views: 549

logo karrimor

salam GO.koi konfius tentang logo2 karrimor.betul ker logo tertulis karrimor dan gambar orang tengah pikul bag dan tiada kotak cuma garisan dibawah perkataan sahaja adalah bag ori dari uk.mintak pendapat otai2 karrimor
makasih.
by pokcik gunung
20 Mar 2011, 23:03
Forum: Galeri
Topic: Krakatoa 2011
Replies: 47
Views: 13681

Re: Krakatoa 2011

saspek abis
by pokcik gunung
20 Mar 2011, 22:37
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: koleksi gng ahli GO
Replies: 7
Views: 3001

Re: koleksi gng ahli GO

alfian:takleh nak uplod gambo guna h/p.
by pokcik gunung
20 Mar 2011, 11:11
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: koleksi gng ahli GO
Replies: 7
Views: 3001

koleksi gng ahli GO

salam.pokcik nak buka topik tentang senarai gunung2 yg telah didaki oleh ahli2 GO.klau boleh sertakan nama,tahun,nama bunung.tak kira brapa kali naik tulis jer.dan klau boleh tepek gambar puncak skali. Pokcik: 1.1999 - G.Tahan. 2.2010 - G.Tahan jugak. nama: 1.tahun - gunung (gambar.klau ada) :D
by pokcik gunung
19 Mar 2011, 07:40
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Jaguar C dan Berghaus Vercors (SOLD)
Replies: 9
Views: 3633

Re: Karrimor Jaguar C dan Berghaus Vercors untuk dijual

karrimor tu mcm berkenan jer.harga nego pm sy
by pokcik gunung
18 Mar 2011, 08:48
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack KARRIMOR
Replies: 295
Views: 26230

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Hangar 18 wrote:baik angkat jaguar sa uk dgn budget tu.
klau ada lubang jaguar tu pm sy k
by pokcik gunung
17 Mar 2011, 16:11
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack KARRIMOR
Replies: 295
Views: 26230

Re: pemilik haversack KARRIMOR

mintak pendapat otai2 karrimor.pokcik cadang nak tangkap karrimor backcountry 65 liter.rm500 2nd hand.
by pokcik gunung
17 Mar 2011, 16:11
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack KARRIMOR
Replies: 295
Views: 26230

Re: pemilik haversack KARRIMOR

mintak pendapat otai2 karrimor.pokcik cadang nak tangkap karrimor backcountry 65 liter.rm500 2nd hand.
by pokcik gunung
17 Mar 2011, 16:01
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack KARRIMOR
Replies: 295
Views: 26230

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Pokcik gunung - Karrimor Bobcat 60L
by pokcik gunung
16 Mar 2011, 00:31
Forum: Peralatan
Topic: karrimor backcountry 65
Replies: 0
Views: 396

karrimor backcountry 65

salam:
pokcik nak tanya pendapat tentang karrimor backcountry 65 Liter dan harga baru.
by pokcik gunung
14 Mar 2011, 16:42
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: salam puncak
Replies: 3
Views: 1044

Re: salam puncak

tqtqtqtqtqtqtq
by pokcik gunung
13 Mar 2011, 16:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - Trans Jerging V2 (30Apr - 2May)
Replies: 12
Views: 4346

Re: Masuk Utan Lagi - Trans Jerging V2 (30Apr - 2May)

pcik nak g.racun tgh bancuh ni nak g racun mber2
by pokcik gunung
12 Mar 2011, 13:45
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: salam puncak
Replies: 3
Views: 1044

salam puncak

Nama:Pokcik Gunung
T/Lahir:7-6-75
Umur:36 thn.
Hari lahir:Sabtu
Asal:Maran,Pahang
Kerja di:Genting
Team:Explore X Team
H/P No.:0142261922