Search found 85 matches

by Syahrul_Penang
05 Jul 2008, 00:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gg Bt Puteh
Replies: 93
Views: 17718

alamak maaf...silap-silap..baca kalut2 tadi..

Pasai transport,pasai ration,pasai equipment semua tak ada masalah..
cuma masalahnya bleh pi atau tak..
Kalau tuan tanah dah kasi lampu hijau gua on je..

4org tempah seat untuk Batu Puith..
by Syahrul_Penang
03 Jul 2008, 22:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gg Bt Puteh
Replies: 93
Views: 17718

Bro,
Masih ada kosong lagi?...bleh top-up lagi tak?...
Ration n equipment sendiri bleh tak?...

Cam berminat je...
by Syahrul_Penang
03 Jul 2008, 22:06
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Pertanyaan tentang trip Benum.
Replies: 13
Views: 3545

sabar...sabar..satu siksaan...takpa gua tunggu lu punya info Ngai..
by Syahrul_Penang
02 Jun 2008, 18:56
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Pertanyaan tentang trip Benum.
Replies: 13
Views: 3545

Apa2 aja..
Tentatif pun bleh,kalau dah bagi tentatif lajak le sekali dengan kos2 nyer..
by Syahrul_Penang
01 Jun 2008, 00:06
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Pertanyaan tentang trip Benum.
Replies: 13
Views: 3545

Bro Poncho,
Bagaimana hendak dihubungi PERHILITAN Kuala Klau?...boleh beri no tel atau email atau apa2 saja untuk aku tanya depa dengan lebih lanjut lagi.

Mongkut,
Time raya la best..bleh treking bawak kuih lagi.

Akak Liliy,
Bleh detailkan sikit trip Lata Berembun - G.Benum.
by Syahrul_Penang
22 May 2008, 21:28
Forum: Isu & Gossip
Topic: PENGUMUMAN-PAITOT/FAIEZAT KEMALANGAN
Replies: 55
Views: 9971

Semoga bro Paitot sembuh dari koma..
Kami dari Penang ni mendoakan beliau cepat sembuh..
by Syahrul_Penang
22 May 2008, 21:24
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Pertanyaan tentang trip Benum.
Replies: 13
Views: 3545

Pertanyaan tentang trip Benum.

A'kum rakan-rakan... Mintak pendapat / idea dan kalau ada lain-lain cadangan.. Dalam Oktober nanti ( cadangannya 24-28.Okt.08 ) aku plan nak buat trip ke Gunung Benum melalui Ulu Cheka. . Jadi aku nk minta sedikit pandangan / pendapat / idea kawan-kawan tentang :- 1. Bolehlah aku buat trip ke Benum ...
by Syahrul_Penang
21 Mar 2008, 22:20
Forum: Khemah
Topic: Berita Sedih...Allahyarham Rosli Rumia (Raja Gunung SKN)
Replies: 38
Views: 6262

Semoga roh arwah dicucuri rahmat..amin...
by Syahrul_Penang
14 Mar 2008, 21:50
Forum: Komunikasi & Radio
Topic: RADIO AMATUR ( AMATEUR RADIO ) - II
Replies: 102
Views: 10108

aku rasa cantik gak kalu 146.010 gazetkan untuk budak2 gunung pakai time treking...
by Syahrul_Penang
11 Mar 2008, 10:15
Forum: Komunikasi & Radio
Topic: RADIO AMATUR ( AMATEUR RADIO ) - II
Replies: 102
Views: 10108

146.010 frekuensi standard yg aku pakai time treking atau mobile untuk contact budak aku yang kat depan dan QSO dengan sapa2 yang masuk...
145.425 simplex yang aku selalu standby masa kat bawah...
by Syahrul_Penang
09 Mar 2008, 20:17
Forum: Komunikasi & Radio
Topic: RADIO AMATUR ( AMATEUR RADIO ) - II
Replies: 102
Views: 10108

146.010 aku dok monitor lama sambil calling2 tarak sapa masuk... pastu aku simplex ngan member penang pakai 145.425...
Pak Mid scan ka atau dok monitor aku pun tak tau...tiba2 celah masuk join..
by Syahrul_Penang
27 Feb 2008, 18:33
Forum: Khemah
Topic: Kenduri Kawin Salan a.k.a Leh Menyengat
Replies: 20
Views: 4111

kerusi tak bleh...joboq hang besaq sangat...
by Syahrul_Penang
27 Feb 2008, 18:22
Forum: Isu & Gossip
Topic: pelajar UiTM arau dh dijumpai
Replies: 141
Views: 20879

Syukur alhamdulilah Umai selamat juga..
Harapan adalah doa...terima kasih kepada semua pihak yang terlibat secara lansung atau di belakang tabir..

Aku teringin sangat nak dengar sendiri cerita dari dia dia,pengalaman yang sangat2 berguna...
by Syahrul_Penang
27 Feb 2008, 18:03
Forum: Isu & Gossip
Topic: TransTT v1 bakal berkubur???
Replies: 105
Views: 15038

Kalu aku masuk dalam masa yang terdekat aku cuba riki camna rupa trek tu..
Sebab transtt ada dalam planning tahun ni...
by Syahrul_Penang
27 Feb 2008, 17:52
Forum: Khemah
Topic: Kenduri Kawin Salan a.k.a Leh Menyengat
Replies: 20
Views: 4111

Ngai...aku nak dok semeja ngan hang..depa kata hang tak makan banyak..bleh aku balun hang punya ayam...
by Syahrul_Penang
27 Feb 2008, 17:47
Forum: Komunikasi & Radio
Topic: RADIO AMATUR ( AMATEUR RADIO ) - II
Replies: 102
Views: 10108

gua banyak kat simplex laaa...145.425 ...gua ada di chabang baru2,simplex sama 9W2XMB ...
by Syahrul_Penang
25 Feb 2008, 00:17
Forum: Komunikasi & Radio
Topic: RADIO AMATUR ( AMATEUR RADIO ) - II
Replies: 102
Views: 10108

Blah aaarrr mizi,dapat callsign tak mau cerita sama kawan..apasal senyap sunyi dah sekarang ni?..dulu time tak ada lesen bukan main riuh lagi...bila gua mau dengar lu punya audio..
by Syahrul_Penang
21 Feb 2008, 11:32
Forum: Isu & Gossip
Topic: budak Pompuan ilang kat Tahan
Replies: 130
Views: 22895

Info > Mulai hari ( 21hb ) segala operasi SAR dilancarkan secara besar-besaran termasuk menghantar anjing pengesan ( setelah tertangguh 2-3hari disebabkan heli tak boleh mendarat lansung di Botak,angin kuat.Percubaan mendarat di Botak gagal,heli telah ditolak angin sampai Kem Padang ). Mungkin diseb...
by Syahrul_Penang
19 Feb 2008, 12:51
Forum: Isu & Gossip
Topic: budak Pompuan ilang kat Tahan
Replies: 130
Views: 22895

Sabar cik, Kita percaya semua pihak sedang melakukan yang terbaik untuk mencari Umai.Samaada komando,VAT,segala para2 guide dan sesiapa sahaja yang telah terlibat dalam operasi SAR tu..mereka lebih terlatih dalam meredah segala lorong2 yang ada kat sana. Kalau DIA dah tulis Umai tu akan dijumpai,ins...
by Syahrul_Penang
19 Feb 2008, 12:01
Forum: Komunikasi & Radio
Topic: RADIO AMATUR ( AMATEUR RADIO ) - II
Replies: 102
Views: 10108

Aku pun nak join gak..bleh kenal2 ...salam contact perdana untuk semua.

Callsign handle operator
9W2GGK Syahrul
by Syahrul_Penang
19 Feb 2008, 11:17
Forum: Komunikasi & Radio
Topic: RADIO AMATUR ( AMATEUR RADIO ) - II
Replies: 102
Views: 10108

Alamak...Pak Mizi dah lulus kaaa??.. tabik...tabik..
by Syahrul_Penang
17 Feb 2008, 05:03
Forum: Tindak Balas Kecemasan
Topic: MUSCLE CRAMPS: Do they cramp your style?
Replies: 43
Views: 3335

agak2 ngai ada rupa jadi pak gat tak time tu?...
by Syahrul_Penang
17 Feb 2008, 04:38
Forum: Tindak Balas Kecemasan
Topic: MUSCLE CRAMPS: Do they cramp your style?
Replies: 43
Views: 3335

ada cam rupa2 tidur atas trek tak...he...he...
by Syahrul_Penang
17 Feb 2008, 04:24
Forum: Peralatan
Topic: Peralatan 2008
Replies: 37
Views: 2432

Peralatan 2008?... Kesesuaian barang / peralatan. 1.Budget 2.Keperluan penting atau tidak Stove / Lantern Aku masih mengguna campingz.Nak refill sendiri tak ada hal,selalu aku refill sendiri aja.Dapat gas pun dalam $4.80 sebalang..entah,murah kot.Yg benarnya kita bleh refill kat umah...cuma sambil k...
by Syahrul_Penang
17 Feb 2008, 03:34
Forum: Komunikasi & Radio
Topic: RADIO AMATUR ( AMATEUR RADIO ) - II
Replies: 102
Views: 10108

Salam..
Kalau guidelines tu tak paham,bleh minta tolong kawan2 untuk mengajar dengan lebih detail lagi...ramai kawan2 yang ada radio kat sini..kalu nak belajar sendiri takut haram satu apa pun tak paham..
Mintak nota dari kawan..

Syahrul
9W2GGK
by Syahrul_Penang
17 Feb 2008, 03:04
Forum: Isu & Gossip
Topic: budak Pompuan ilang kat Tahan
Replies: 130
Views: 22895

Salam... Walapun aku tak pasti camna kejadian ni bleh berlaku,tapi aku berharap serta berdoa agar dia kembali dengan selamat.Cerita pasai dia hilang tu aku cuma tau bila ranjer Kuala Tahan tanya aku "group ko ke yang hilang?"..pasai hari kami keluar dari trip Tahan tu aku yang mula2 sampai jadi aku ...
by Syahrul_Penang
16 Feb 2008, 01:29
Forum: Isu & Gossip
Topic: TransTT v1 bakal berkubur???
Replies: 105
Views: 15038

Cadang-cadang sebulan dua lagi ni nak masuk..tanah runtuh plak, teruk sangat ka?..
by Syahrul_Penang
06 Oct 2007, 18:55
Forum: Isu & Gossip
Topic: G7: menyelami jiwa pendaki...
Replies: 115
Views: 17568

...
Ni satu lagi...sapalah yang mula-mula sekali bagi idea panjat-memanjat gunung ni...sekali dengan aku jugak sangkut naik.

orait..QRT 73 bye..
by Syahrul_Penang
06 Oct 2007, 18:17
Forum: Isu & Gossip
Topic: G7: menyelami jiwa pendaki...
Replies: 115
Views: 17568

... Entah,sapalah yang mula idea grad G7 ni?dengan aku sekali terfikir nak naik..Banyak orang terkejar-kejar nak grad tapi apa depa dapat?..dapat naik lebih 7 ribu adalah..last-last balik umah lepak camtu aja...macam aku jugak. Benda ni bergantung pada diri kita sendiri gak,kalau kita rasa best..bes...
by Syahrul_Penang
06 Oct 2007, 18:16
Forum: Isu & Gossip
Topic: G7: menyelami jiwa pendaki...
Replies: 115
Views: 17568

... Entah,sapalah yang mula idea grad G7 ni?dengan aku sekali terfikir nak naik..Banyak orang terkejar-kejar nak grad tapi apa depa dapat?..dapat naik lebih 7 ribu adalah..last-last balik umah lepak camtu aja...macam aku jugak. Benda ni bergantung pada diri kita sendiri gak,kalau kita rasa best..bes...
by Syahrul_Penang
06 Oct 2007, 15:32
Forum: Isu & Gossip
Topic: G7: menyelami jiwa pendaki...
Replies: 115
Views: 17568

..salam.. Betul tu...banyak gunung yang rendah-rendah tapi trek..masyaallah, bleh bawak gaduh oooo.. Banyak pendaki mengatakan kena Grad G7 dulu baru nak layan tempat lain..Bagi aku,layan yang rendah-rendah dulu atau naik satu2 gunung banyak kali itu baru best... Tak kemana kalau nak kejar G7 tu...b...
by Syahrul_Penang
06 Oct 2007, 13:50
Forum: Isu & Gossip
Topic: G7: menyelami jiwa pendaki...
Replies: 115
Views: 17568

..salam.. nak join topik.. Bagi aku,tak ada apa sangat kalau grad G7 pun. "sekarang semua bleh mendaki" ...orang dah tak kisah sangat nak gad ka,tak grad ka.Lain lah kalau tolong bukak trek baru ka,trek yang orang tak buat lagi. Tinggi tak semestinya susah, Rendah tak semestinya senang... Itu kata a...
by Syahrul_Penang
06 Oct 2007, 12:53
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 213975

Nama : Syahrul Afdzan
Jantina : Lelaki
Tarikh Lahir : 12.Jun.1977
Kelab : Kong-Kang Adventure Team ( KAT ) < kelab haram ni.
Aktiviti : Kerap sondol trip orang..
by Syahrul_Penang
06 Oct 2007, 11:23
Forum: Data Gunung
Topic: TransTT (V1) > Seroja - Korbu - Yong Belar
Replies: 13
Views: 2957

ok kita sambung pasai perjalanan/keselamatan/port campsiteuntuk ko plak...emmm,aku start dari Puncak Korbu lah sebab ko dari trek lain. Puncak Korbu ( biasa group kul 10 pagi gerak ) - H2o ( akan sampai malam karang,elok sebab ko campsite tepi sungai). Kalau ko kurang air,baik ko turun kat camp Cere...
by Syahrul_Penang
06 Oct 2007, 11:13
Forum: Data Gunung
Topic: TransTT (V1) > Seroja - Korbu - Yong Belar
Replies: 13
Views: 2957

...ok kita sambung lagi.. View. View cantik,dengan syarat time ko pi tu musin tak hujan..view cantik masa ko dari Korbu nak ke Gayong dan seterusnya nak ke Yong Belar. Kalu ko pi time musim hujan..he..layan kabus ngan parkison laaa..Jalan tak yah kalut-kalut,kalu ko first time pi...layan aja view tu...
by Syahrul_Penang
06 Oct 2007, 11:09
Forum: Data Gunung
Topic: TransTT (V1) > Seroja - Korbu - Yong Belar
Replies: 13
Views: 2957

TransTT (V1) > Seroja - Korbu - Yong Belar

Ni jadual aku untuk melalui DAM,Ulu Kinta..maaf,aku tak pernak ikut Sg.Senoii.. DAM - Ko akan save dalam 2jam kalu dapat cari 4WD sampai Bus Stop ( port pacat ni ) ...sekarang dah tak bleh masuk sebab dah ada DAM,last aku masuk bulan 6 ari tu,itu pun Muz tolong bawak naik 4WD sampai Bus Stop. Hari P...
by Syahrul_Penang
01 Oct 2007, 08:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANSTITI..
Replies: 60
Views: 8854

..Ngai, Tu yang jadi kenangan tu..2 kali plak tu kat Korbu.Kali pertama nasib baik sehari aja lgi dah nak keluar.. Kali yang kedua tu perit sikit...2hari kemudian baru bleh keluar.Yang bestnya tu,kali pertama kena sebelah kiri,kali kedua sebelah kanan..yang lagi bestnya tu,jarak masa...jarak masa an...
by Syahrul_Penang
01 Oct 2007, 08:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANSTITI..
Replies: 60
Views: 8854

..Ngai, Tu yang jadi kenangan tu..2 kali plak tu kat Korbu.Kali pertama nasib baik sehari aja lgi dah nak keluar.. Kali yang kedua tu perit sikit...2hari kemudian baru bleh keluar.Yang bestnya tu,kali pertama kena sebelah kiri,kali kedua sebelah kanan..yang lagi bestnya tu,jarak masa...jarak masa an...
by Syahrul_Penang
01 Oct 2007, 08:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANSTITI..
Replies: 60
Views: 8854

..Ngai, Tu yang jadi kenangan tu..2 kali plak tu kat Korbu.Kali pertama nasib baik sehari aja lgi dah nak keluar.. Kali yang kedua tu perit sikit...2hari kemudian baru bleh keluar.Yang bestnya tu,kali pertama kena sebelah kiri,kali kedua sebelah kanan..yang lagi bestnya tu,jarak masa...jarak masa an...
by Syahrul_Penang
01 Oct 2007, 08:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANSTITI..
Replies: 60
Views: 8854

..Ngai, Tu yang jadi kenangan tu..2 kali plak tu kat Korbu.Kali pertama nasib baik sehari aja lgi dah nak keluar.. Kali yang kedua tu perit sikit...2hari kemudian baru bleh keluar.Yang bestnya tu,kali pertama kena sebelah kiri,kali kedua sebelah kanan..yang lagi bestnya tu,jarak masa...jarak masa an...