Search found 222 matches

by adventure inc
29 Apr 2011, 19:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Tahan .. Santai Jer Nih 1 - 8 May 2011
Replies: 14
Views: 3967

Re: Tahan .. Santai Jer Nih 1 - 8 May 2011

a'kum en stoned,

kat kem kubang tu rasanya ada masalah air. kalau dapat lajak
trus ke kem botak lagi bagus..

just suggestion. hazzbear
by adventure inc
19 Apr 2011, 23:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 43896

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

penat wei kutip sampah, pikul turun...
dah bwk masuk sampah tu, reti reti la bawak keluar... stuped... :tembak:
by adventure inc
18 Apr 2011, 19:41
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: campsite2 gunung Tahan
Replies: 23
Views: 5105

Re: campsite2 gunung Tahan

kalau tak silap bulan dec/jan trail tahan ditutup; sebab monsun & kerja-kerja cuci trail oleh pihak pengurusan taman negara. kalau nak p, best time antara march-october, nak lagi mencabar p la time musim ujan, make sure bawak ration tambahan & amik cuti lebih, wat persediaan takut tak lepas nak cros...
by adventure inc
16 Apr 2011, 12:08
Forum: Peralatan
Topic: tracking pole
Replies: 24
Views: 2826

Re: tracking pole

pokcik, nak sy tlg tengokkan bleh jugak, umah sy dekat je ngan umah encik nadir tu :D
dulu sy beli komperdell tu kalu tak salah almost 500 per pair, sy beli tuk org je la sbb
sy kurang selesa trek guna trekking pole ni walaupun byk kelebihan jugak esp time
nak cross sungai..
by adventure inc
14 Apr 2011, 23:27
Forum: Peralatan
Topic: tracking pole
Replies: 24
Views: 2826

Re: tracking pole

cer check kat corezone, dulu sy penah beli komperdell. stendet la brg baik rega pun mau baik gak laa :roll:
by adventure inc
13 Apr 2011, 22:05
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: campsite2 gunung Tahan
Replies: 23
Views: 5105

Re: campsite2 gunung Tahan

lebah slalunya "suka melawat" time kita benti kat campsite... dulu aku kena taim
benti kat kem putih tuk lunch.

ada gak tanya guide pasal encik bear tu, diorang cakap dia dah pindah, dah lama
gak tak jumpa
by adventure inc
11 Apr 2011, 21:18
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: campsite2 gunung Tahan
Replies: 23
Views: 5105

Re: campsite2 gunung Tahan

stuju ngan ajon, apa apa pun plan kita still kena bincang ngan guide.
yg tu sume tentative je, bila bila masa boleh berubah n perlu diubah
bergantung kepada keadaan - cuaca, keadaan peserta dsb.

musim lebah slalunya start bulan mei sampai ogos.
by adventure inc
10 Apr 2011, 23:11
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: campsite2 gunung Tahan
Replies: 23
Views: 5105

Re: campsite2 gunung Tahan

a,kum pokcik, cdgan sy: plan A day 1 - kem kor day 2 - kem botak day 2 - kem gedung day 3 - lower pangking day 4 - kem teku day 5 - kem putih day 6 - kem melantai - Kuala tahan plan B day 1 - kem kor day 2 - gunung tahan summit day 3 - lower pangkin day 4 - kem putih day 5 - kem melantai day 6 - kua...
by adventure inc
01 Apr 2011, 22:03
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 9570

Re: pemilik haversack OSPREY

yeaa dah ramai ospreyers nie, en orga jom la wat trip all osprey pulak...
by adventure inc
26 Mar 2011, 12:45
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: kos pengangkutan dari kuala tahan ke kl sentral
Replies: 2
Views: 1521

Re: kos pengangkutan dari kuala tahan ke kl sentral

a'kum pokcik ni ada sikit info nak share: kuala tahan ke jerantut: bus dr kg kuala tahan depart kul 10am, 1pm, 3pm and 7pm tambang: RM7 per person bus: 1) pahang ling seong bus 2) bus latif - kaler biru jerantut - KL amik metro bus xpress depart every hour bus stop kat hentian jalan pekeliling tamba...
by adventure inc
17 Mar 2011, 15:51
Forum: Peralatan
Topic: BERGHAUS Haversack Owner
Replies: 218
Views: 16868

Re: BERGHAUS Haversack Owner

a'kum
berghaus pack owner:

hazzri bear - berghaus c7 pro 70+10
by adventure inc
13 Mar 2011, 23:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gn Tahan melalui Merapoh - Mac 2011
Replies: 40
Views: 8538

Re: Gn Tahan melalui Merapoh - Mac 2011

what happened yap?

takpe g. tahan tu tetap akan berada di situ..
by adventure inc
09 Mar 2011, 22:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gn Tahan melalui Merapoh - Mac 2011
Replies: 40
Views: 8538

Re: Gn Tahan melalui Merapoh - Mac 2011

sry yap, we all tak overnight kat botak (route: kem kor - summit - bukit berapit). tp based on guide ckp n my previous experience, time macam sekarang ni musim kering, suhu kat botak n gedung mmg sejuk waktu malam. even ari tu time we all benti kat botak tuk refill n solat around 5pm pun dah mmg sej...
by adventure inc
08 Mar 2011, 21:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gn Tahan melalui Merapoh - Mac 2011
Replies: 40
Views: 8538

Re: Gn Tahan melalui Merapoh - Mac 2011

en nazryst, en yap sy baru je turun dr tahan 6mac - route sg relau - summit - kuala tahan trail takde masalah, kering dr bawah n belumut sampai botak tak basah sgt. cuma masalah air esp kat kubang & belumut, so dinasihatkan untuk minum kena amik air siap2 dr kem kor. weather - terbaik except sedikit...
by adventure inc
11 Feb 2011, 11:30
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 9794

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

yg aku tau LA je ada authorized dealer kat penang. ang nak beli pack LA bleh la contact en nadir.
confirm 100% ori... nak review pack tu ang bleh tanya en mamak. pack dia dah siap pikul sampah lg... :roll:
by adventure inc
10 Feb 2011, 21:34
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 9794

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

yang dah biasa ngan pack2 hi quality mmg bleh tau beza yg ori ngan yg immitate.
selalu budak2 beginner yg terbeli pack2 immitate nie, ada yg beli online n ada yg beli
direct kat kedai pun
by adventure inc
10 Feb 2011, 13:19
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 9794

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

abg orga, osprey punye tadak fake lg kan kan... :keke:
by adventure inc
10 Feb 2011, 12:58
Forum: Peralatan
Topic: Tactical shoes leh wat trekking tak?
Replies: 28
Views: 3204

Re: Tactical shoes leh wat trekking tak?

adik aku penah pakai tactical boot tuk training, komen dia, tak berapa sesuai tuk hiking ni, trekking ok tp kalau long distance mungkin akibatkan blisters. for me aku pakai merrell, tapak vibram dia mmg best. solomon antara yg best laa.. cam abg orga ckp, apa2 pun aku standby juga kasut getah tu. ov...
by adventure inc
09 Feb 2011, 22:01
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 9570

Re: pemilik haversack OSPREY

ok tq abg orga.

nelly pls ck pm, tq
by adventure inc
09 Feb 2011, 12:00
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 9570

Re: pemilik haversack OSPREY

salam warga osprey, esp to abg orga

Q: mana nak beli osprey pack dlm masa terdekat nih, ada sesapa buleh tolong.
model atmos 65 kaler lime green... kl kat mana ada stock ready?

nak kena beli lg sebijik sebab the current one dah kena seludup p sabah... sesapa
ada info sila pm sy. tqvm
by adventure inc
01 Feb 2011, 00:05
Forum: Isu & Gossip
Topic: :: River Safety ::
Replies: 16
Views: 3436

Re: :: River Safety ::

buleh abg rembau bg tips2 tuk QM atas tu...
menarik nih. guide bukannya nak bgtau sume hal2 ni, nampak simple tp kalau silap atau
amik mudah boleh bertukar menjadi something yang kita tanak..
by adventure inc
31 Jan 2011, 00:10
Forum: Isu & Gossip
Topic: :: River Safety ::
Replies: 16
Views: 3436

Re: :: River Safety ::

abg nazryst: comment / xplaination selebar sg tahan... tq

en wahid: ada tanya guide tu, tapi jawapan kurang memuaskan...

en ngai: kasi try itu beg haus leh jadi float dak... :keke:
by adventure inc
30 Jan 2011, 00:24
Forum: Isu & Gossip
Topic: :: River Safety ::
Replies: 16
Views: 3436

Re: :: River Safety ::

hang lain ngai, mana ada org brani nak cakap itu ini, otai level kerabat tu :lidah:
by adventure inc
29 Jan 2011, 22:04
Forum: Isu & Gossip
Topic: :: River Safety ::
Replies: 16
Views: 3436

:: River Safety ::

A'kum semua Dalam sesuatu expdc, biasanya guide / xpedition leader akan mengingatkan para peserta supaya membuka HIP BELT ketika menyeberang sungai, terutama sungai yang besar, agak dalam dan berarus deras i.e Sungai Tahan. Saya nak mintak pandangan / penjelasan daripada warga gunung berkenaan tips ...
by adventure inc
28 Jan 2011, 21:37
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 9570

Re: pemilik haversack OSPREY

en orga, mana nak beli die punya raincover haa? stendet kaler titanium tu je ke yg ada?
by adventure inc
25 Jan 2011, 23:37
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 9570

Re: pemilik haversack OSPREY

salam warga GO - Osprey Owners, add aku jugak...

hazzri - atmos 65

mana best ek aether n atmos?
aku pilih atmos sebab design dia lg cun...
system dia tak sure sbb tak fully test lg, insya allah tunggu trip g tahan mac ni
by adventure inc
16 Jan 2011, 21:06
Forum: Kedai
Topic: FLYSHEET OREN NARONG WILD-JUNCTION (SOLD)
Replies: 54
Views: 11438

Re: FLYSHEET OREN NARONG WILD-JUNCTION

fly nie mmg best... dah terbukti time trip konservasi aritu... pat ari kena ujan

ari, tambah lg satu kegunaan: leh wat kolam tadah air ujan :keke:
by adventure inc
04 Jan 2011, 22:53
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 43896

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

There is no words may describe hardship... There is no value for truly friendship with hardship... The more important thing hardship never can be batter trade with Titanic Ship... Even team effort more likely to sinking as Titanic at the first place.... You guys made it with blizz of glory.... All ...
by adventure inc
04 Jan 2011, 22:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 43896

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

a'kum sume... trip konservasi yang terbaik memandangkan hasil yg telah dicapai,pun begitu masih banyak lagi yg boleh kita sama sama improve demi kesejahteraan gunung gunung,flora & fauna kita... MILLIONS OF CONGRATS TO ALL LINE UP... KEEP UP THE GOOD EFFORTS ... usaha murni kita insya allah akan dih...
by adventure inc
30 Dec 2010, 12:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: acara tahunan mendaki gng korbu-gayung kembali lagi
Replies: 207
Views: 26075

Re: acara tahunan mendaki gng korbu-gayung kembali lagi

mizi wrote:ok kawan2 semua yg bersetuju untuk menyertai xpdc nih bule lah sah kan penyertaan anda pada bln 1 nnt...
abg mizi yg ensem,
tak dapek nak join la. cuti tak lepas; boss aku takmo bagi, ada course dia suruh aku p pulak.. :evil:
by adventure inc
30 Dec 2010, 12:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC GUNUNG MURUD, SARAWAK. (BARIO - BA'KELALAN)
Replies: 16
Views: 4905

Re: XPDC GUNUNG MURUD, SARAWAK. (BARIO - BA'KELALAN)

a'kum en sham

trip nie still open, harga pakej (excl flight KUL-MIRI-KUL) masih sama?

hazz
by adventure inc
21 Dec 2010, 00:12
Forum: Kedai
Topic: TARGET DRY rain jacket (NEW)
Replies: 17
Views: 3459

Re: TARGET DRY rain jacket (NEW)

en azlee saiz M takde ke.. xs tu sendat sgt for rain jacket
by adventure inc
20 Dec 2010, 22:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 43896

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

a'kum tuan organizer, pls ck email...

ada sesapa dari utara, sy nak tumpang...
by adventure inc
17 Dec 2010, 00:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: acara tahunan mendaki gng korbu-gayung kembali lagi
Replies: 207
Views: 26075

Re: acara tahunan mendaki gng korbu-gayung kembali lagi

abg mizi

insya allah letak sy dlm line up u...
by adventure inc
23 Oct 2010, 11:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Benum via UC (20-23 Januari)
Replies: 41
Views: 7597

Re: G7-11 Series | Benum via UC (4-7 December - Maal Hijrah)

a'kum en poncho...

pls ck pm, kalau guna transport sendiri to jerantut, berapa total kos.
tq hazz
by adventure inc
30 Aug 2010, 10:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)
Replies: 58
Views: 10974

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

ya boleh. tunggu kat Grik subuh tu pun boleh tapi deposit still kena bayar dulu untuk transport (bot dengan van transit). bayaran deposit diambil supaya ada komitmen dan dapat setelkan urusan dokumentasi. Ok thank....kalau betul jadi nanti aku contact atau pm ko....deposit no problem...sebelum 27 o...
by adventure inc
28 Aug 2010, 10:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)
Replies: 58
Views: 10974

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

a'kum en ponc,

kalau minus kos transport KL-Grik-KL brape kos trip?
by adventure inc
17 Aug 2010, 23:19
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: nak blajar n nak knal2
Replies: 7
Views: 2625

Re: nak blajar n nak knal2

vanhemeir wrote:hah, nanti abang ngai datang...

ngai... oh ngai... mana ko
dengan pantas ngai datang ngan SR Turbo nye...

abg kamal, ngai tengah bizi belek C7 Pro tue
by adventure inc
14 Aug 2010, 23:24
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Chamah & Gunung Ulu Sepat (24 Dec - 30 Dec 2010)
Replies: 175
Views: 31161

Re: Gunung Chamah & Gunung Ulu Sepat (24 Dec - 30 Dec 2010)

killerbees wrote:rindu kt cus.... :P
aku pun windu gak kat CUS nie walaupun dah dua tiga kali pegi... bestt
by adventure inc
26 May 2010, 23:12
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Kamus Gunung Malaysia
Replies: 86
Views: 24620

Re: Kamus Gunung Malaysia

B = Bongok
P = permatang
M = messtin

bett, ko tak update pun, kitaorg dah byk tambah nie