Search found 222 matches

by adventure inc
23 Feb 2012, 12:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 24251

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:he he he
satu seat Kak Lily........ sy nak bawak bas buleh tak.
Dah lama tak menggunung ni
yeaaaa teruja banget aku nak trek ngan cip lanun neh. abg kamal nnt bwk kaki rusa kita suh kak lily wat sup
by adventure inc
22 Feb 2012, 12:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 24251

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

salam kak lily

booked sy dua seat - kira kan kosnye minus transport (sy dr penang)

hazz
by adventure inc
11 Jan 2012, 11:09
Forum: Kedai
Topic: Berghaus Verden 65 +10
Replies: 37
Views: 7606

Re: Berghaus Verden 65 +10

dah check, aku punyer c7pro pun made in china
by adventure inc
02 Jan 2012, 11:39
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 83
Views: 10479

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

hazzri - pro trek prg130Y
by adventure inc
26 Dec 2011, 21:16
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Stong
Replies: 10
Views: 3033

Re: Gunung Stong

biasa nya guide fee RM150 per day per guide. dan guide fees adalah untuk satu group (biasanya maximum satu guide untuk 12org peserta) bagi trip berkenaan. so kalau total guide fees adalah RM600, encik kena bayar RM600 la tuk guide fee (RM600 tu share among your group member) nak senang, bila dah dap...
by adventure inc
26 Dec 2011, 00:21
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 9566

Re: pemilik haversack OSPREY

ngai, jom kita sembang kat thread begos laaa, nnt itu abg orga murka.. :evil:

*** psssttt ngai, itu begos pack liner 70-90L mana mao dapat ar?
by adventure inc
14 Dec 2011, 00:15
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 9566

Re: pemilik haversack OSPREY

tak semestinya jugak; atmos aku guna airspeed system, dah byk kali naik flight, so far alhamdulillah sihat je.. depend cara airport staff handle apa jugak baggage/brg2 yg kita check in. kalo diorg handle dgn baik rasanya takde masalah. kalu tak, hardshell samsonite pun pecah jugak aku tgk... ada beb...
by adventure inc
11 Dec 2011, 13:01
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 29501

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

irmuaaz wrote:
Tokwan wrote:Irmuaaz, tolong pm Tokwan bab Nemo OBI 2p ni...harga, material, size bila packed, berat.....2 pintyu kan?
Siap Obi 2p satu!
tokwan, ari tu kan sy ada bagi tau tokwan apa pasai menatang nemo ni... :tembak:
by adventure inc
09 Dec 2011, 12:19
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: nak cari ground sheet
Replies: 12
Views: 1599

Re: nak cari ground sheet

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Kain Iklan yang gantong gantong kat tepi jalan pun banyak
Tengok tarikh dia kalau dah lepas kira OK la. Tolong bukak dan lipat.
Jadi Ground jeng jeng jeng

sy pun guna stail ni abg kamal, pree, bleh tlg majlis perbandaran clear outdated nyer buntings
by adventure inc
08 Dec 2011, 13:33
Forum: Kedai
Topic: Sapa leh dapat Camel Trophy atau Camel adventure wear
Replies: 9
Views: 3579

Re: Sapa leh dapat Camel Trophy atau Camel adventure wear

kat parkson, jusco ada kot tokwan..

bila nak ngeteh lg tokwan :minum:
by adventure inc
08 Dec 2011, 13:29
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 9566

Re: pemilik haversack OSPREY

osprey nih kalo bawak masuk utan 4 sekawan agak2 lepas tak? 4 sekawan - duri rotan + resam + duri kait + buluh tak test lagi la ngai kat trail yg berstatus hardcore... atmos aku br lalu merapoh-kuala tahan je, sana trek dah macam highway. tatau la itu encik orga dah test... dia kan byk testing pack...
by adventure inc
08 Dec 2011, 13:25
Forum: Peralatan
Topic: apa yang perlu ada dalam personal first aid kit
Replies: 3
Views: 597

apa yang perlu ada dalam personal first aid kit

salam... sy nak tanya & dapatkan pandangan kwn2 warga outdoor apa yg perlu ada dalam personal first aid kit. plaster, gauze, tweezer, scissor, bandage, antiseptic, minyak angin, bla bla bla... mintak kwn2 semua bg pendapat, esp yg ada medic background. lg best kalau boleh xplain serba sedikit tentan...
by adventure inc
08 Dec 2011, 13:13
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 73410

Re: Sembang powil

maybach tu antara kereta2 mewah la tokwan
by adventure inc
07 Dec 2011, 12:27
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 73410

Re: Sembang powil

tokwan nyer pajero luar pajero dalam maybach...
by adventure inc
03 Dec 2011, 12:16
Forum: Kedai
Topic: WTS Berghaus freeflow pro 40L (new)
Replies: 4
Views: 1793

Re: WTS Berghaus freeflow pro 40L (new)

ngai, ang nak buka kedai berghaus pulak ka :lidah:

cik lee, freeflow kecik sket ada? dlm 25-30L
by adventure inc
03 Dec 2011, 11:58
Forum: Klinik Gunung
Topic: Outdoorians-"generalist" atau "Specialist"
Replies: 22
Views: 2994

Re: Outdoorians-"generalist" atau "Specialist"

specelist ka generist ka x pulak terpikir...yg aku tau mo mendaki gng pon buleh,nak manjat pokok pon bule,nak kayuh gerek pon bule,nak ubat diri sendiri pon bule..buat apa yg kita suka..tp kalu ada yl chumel2 lagi aku suka hahaha :lidah: aku pulak sama la cam abam mizi nih.. bab ilmu nie, blajar sa...
by adventure inc
21 Nov 2011, 14:16
Forum: Ikhtiar Hidup
Topic: Mengenali haiwan melalui tapak kaki dan langkah keselamatan
Replies: 37
Views: 3248

Re: Mengenali haiwan melalui tapak kaki dan langkah keselama

irmuaaz wrote:
forestgump wrote:Berada di hutan senantiasa LEBIH SELAMAT daripada jalan di KL di lorong2 gelap :-)))
Memang betul sangat. Mana ada orang nak pow awak kat dalam hutan.
muaz, ada mamat pow gas aku masa kat kabin, trusmadi... mangkuk tingkat betoi :tembak:
by adventure inc
21 Nov 2011, 13:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22521

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

ok tp masih lg dlm planning stage. insya allah nnt sy info lanjut
by adventure inc
21 Nov 2011, 12:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22521

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

insya allah my trip next february/march 2011
by adventure inc
21 Nov 2011, 12:06
Forum: Pandu Arah
Topic: tips pendek survive dalam hutan 2
Replies: 25
Views: 3549

Re: tips pendek survive dalam hutan 2

aku penah tgk abah aku buat gam ni. styrofoam tu bila kena petrol dia akan cair, so letak je dlm
bekas berisi petrol, tambah styrofoam & kacau sampai agak2 pekat. ( betoi kot abg FG)
by adventure inc
20 Nov 2011, 12:24
Forum: Pandu Arah
Topic: tips pendek survive dalam hutan 2
Replies: 25
Views: 3549

Re: tips pendek survive dalam hutan 2

guna kapas (dlm 1st aid kit) sbg tinder pun bleh kan? tak pun tuang sket hand sanitizer (sy selalu bawak dettol hand sanitizer) lg senang dia nyala - aku tgk muaz nyer demo, n aku try, mmg senang nyala - tapi kena betul caranya laa, n mmg kena practice... ** nak senang pakai lighter je la kan... :li...
by adventure inc
20 Nov 2011, 11:48
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 29501

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

huuu mmg best n meriah topik ni... camni la yg kita nak, dan sy rasa ni la pun tujuan GO ni diwujudkan. sama sama kongsi pengalaman, pengetahuan... keep it up itu incik ngai bleh cakap german, abam mizi bukan bleh cakap thai sama nepal ka? :lidah: muaz, tq info pasal tent tu, sy dah tgk si nemo obi ...
by adventure inc
18 Nov 2011, 14:28
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 29501

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

hehehe... biasa sy tgk kat star weekender every sabtu, column ni dia lebih fokus kat outdoor & travel. best n byk tips2 yng berguna. n dia punya reference pun not bad cam yu, nadir (outdoor dynamic), ms leong (corezone). dulu sy penah tgk member pakai msr (jenis tunnel), weight, waterproof mmg terba...
by adventure inc
18 Nov 2011, 13:04
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 29501

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

best baca post nie sy pun ada cita2 nak go solo, yela kadang2 kita pun nak rasa jugak experience camtu, bukan nak tunjuk kita ni berani, hebat, etc.. setuju cam kata abg FG n muaz, tak cuba kita tak tau, tak rasa. mmg teruja bila tgk / baca log pasal solo adventure ni... tq to abg FG n muaz for shar...
by adventure inc
01 Nov 2011, 23:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )
Replies: 50
Views: 10004

Re: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )

salam

sy baru je balik dr trusmadi 26OCT lalu, n group sy adalah group terakhir guna trail tambunan. trail tu akan
ditutup selama 2 tahun utk kerja penambahbaikan.

alternatif, trek dari sinua, keningau boleh digunakan, tapi kena buat 4hari la lebih kurang

sekian harap maklum, selamat mendaki
by adventure inc
14 Sep 2011, 10:05
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung2 yg sejuk di semananjung Malaysia
Replies: 13
Views: 4455

Re: Gunung2 yg sejuk di semananjung Malaysia

puncak bintang, kem gedung g. tahan antara yg best sejuknya
by adventure inc
07 Sep 2011, 10:15
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Point Tertinggi di 13 Negeri.
Replies: 17
Views: 6918

Re: Point Tertinggi di 13 Negeri.

salam pokcik, kat penang highest point is western hill, bukan penang hill
by adventure inc
23 Aug 2011, 10:51
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: salam perkenalan dan salam ramadhan...
Replies: 16
Views: 3438

Re: salam perkenalan dan salam ramadhan...

selamat datang ke GO

ini YL sudah otai ooo :lidah:
by adventure inc
20 Aug 2011, 10:00
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: trans titi v1 dr ulu kinta ke blue valley ikut camp gurkha
Replies: 9
Views: 2495

Re: trans titi v1 dr ulu kinta ke blue valley ikut camp gurk

poncho wrote:
mizi wrote:
adventure inc wrote:air terjun cerek 18 tinggat wooo... :lidah:
ko penah mandi tak situ hehe :lidah:
swimming pool yang ada kat bawah sket tu sempat tiruk tak? :mrgreen: :mrgreen:
abg mizi, mesti laa mandi kat situ, 18 tingkat tuh..

ponch, pool yg bawah tu nampak gerun sket, main2 kat gigi air je.. :lidah:
by adventure inc
30 Jun 2011, 00:09
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 29226

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 8/3/2011

leech socks from outdoor dynamic tested... leech proof..

nadir, budak2 yg pakai sume bg thumbs up.. pacat leh masuk ronda2 je
tp takleh gigit... depa ckp lg selesa kalau pakai stokin biasa dulu kat dalam

tqvm
by adventure inc
24 Jun 2011, 21:20
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 29226

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 8/3/2011

stokin pacat kat pinggang pulak dah :kah:

takpa dir, ahad nie test naik g jerai (via merbuk turun yan). tgk budak2 tu
test stokin pacat outdoor dynamic... :evil:
by adventure inc
24 Jun 2011, 14:27
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 29226

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 8/3/2011

tok wan, nnt kita p rilex sama sama kat situ...

nadir, budak2 tanya stokin pacat tu pakai kat camna. hahaha
by adventure inc
26 May 2011, 23:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KORGA (Seno'oi-Korbu-Gayong-Termin)
Replies: 10
Views: 4710

Re: KORGA (Seno'oi-Korbu-Gayong-Termin)

best best... insya allah kalau sempat sy join
by adventure inc
22 May 2011, 21:41
Forum: Khemah
Topic: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rainfore
Replies: 127
Views: 27015

Re: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rain

abe~G wrote:walaupun deposit belum bayor, aku tetap mau pergi.mau belajor fotografi dengan jenal. hehehe. dan aku bawa anak gajah sekali.
abe g, ni anak beruang ada sekor nak join 4WD abe g buleh?
by adventure inc
22 May 2011, 11:29
Forum: Kedai
Topic: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi
Replies: 99
Views: 157696

Re: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi

a'kum untuk warga outdoor khususnya di penang & kawasan utara, boleh ck kat store di bawah:- TRAVIS HEGEL A-1-29 Straits Quay Tanjung Tokong, Penang (reclaimed area belakang Island Plaza) Outdoor product & accessories: LAFUMA, MILLET, SEA TO SUMMIT, LIFEVENTURE, BUFF, BLACK DIAMOND, PLATYPUS, TRANGI...
by adventure inc
21 May 2011, 10:37
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Entrance utk Yong Yap > Bubu > Tok Nenek
Replies: 39
Views: 7275

Re: Entrance utk Yong Yap > Bubu > Tok Nenek

cuba tanya mizi, am, solo, castello, bingai, nadir, orga, rembau, soulfly dan ramai lagi guide bertauliah kat dalam ni... kompem dia orang semua berbesar hati nak tolong betul kata org2 yg berpengalaman & berpengetahuan luas seperti di atas tu... tanya abg nazryst tu pun bleh jugak.. ahli parlimen ...
by adventure inc
29 Apr 2011, 19:41
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: campsite2 gunung Tahan
Replies: 23
Views: 5105

Re: campsite2 gunung Tahan

hehehe pokcik, susah la nak wat grading nie...

apa pun trek ni memang antara yg terbaik, sume ada...
yg dah penah sampai mmg dapat merasa.

memang fun, gitu je bleh kabo :minum: