Search found 222 matches

by adventure inc
17 Aug 2009, 13:05
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 212999

Re: Please register here

assalamualaikum

NAMA: HAZZRI HAMID
JANTINA: LELAKI
TARIKH LAHIR: 17 NOV 1979
ASAL: KEDAH
TEMPAT TINGGAL: PENANG
KELAB: FREE & EASY

** tuan administrator, sory baru nak register
by adventure inc
14 Aug 2009, 21:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: JEMPUTAN KEMBARA KE GUNUNG NUANG (08hb - 09hb Ogos09')
Replies: 93
Views: 12853

Re: JEMPUTAN KEMBARA KE GUNUNG NUANG (08hb - 09hb Ogos09')

nuang ni ktner?? mcm susah jekk.. Nuang ni kat Mukim Hulu Langat, Selangor. Gunung Nuang adalah gunung tertinggi kat Negeri Selangor. Susah? ahax... apa yang penting semangat :P **kezkk --> tetiba macam nak pegi lagi ujung taun ni...gulp :shock: ** takder la susah nyer... santai jeee. ko cakap susa...
by adventure inc
14 Aug 2009, 21:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Chamah-Ulu Sepat 13-18 Ogos 2009
Replies: 64
Views: 7133

Re: Chamah-Ulu Sepat 13-18 Ogos 2009

all the best...

jangan lupa; DIMULAKAN DENGAN BISMILLAH...
by adventure inc
12 Aug 2009, 11:46
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: JEMPUTAN KEMBARA KE GUNUNG NUANG (08hb - 09hb Ogos09')
Replies: 93
Views: 12853

Re: JEMPUTAN KEMBARA KE GUNUNG NUANG (08hb - 09hb Ogos09')

insya allah bleh je... yang penting ada semangat.... best kalau ramai ramai kita meriahkan
xtvt pergunungan nieee....
by adventure inc
07 Aug 2009, 22:00
Forum: Peralatan
Topic: Negara² pengeluar barangan Lowe Alpine
Replies: 32
Views: 2144

Re: Negara² pengeluar barangan Lowe Alpine

sy sokong tu abg kamal... jom reramai kita wat demo kat atas gunung.... sure takde sapa nak kisah, FRU pun sure tak larat nak panjat... now, what we call "borderless world", so tak kisah sgt items tu buat dari mana... sebab kadang tu part nie buat kat utara, part tu buat kat selatan n final assembly...
by adventure inc
06 Aug 2009, 16:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Chamah-Ulu Sepat 13-18 Ogos 2009
Replies: 64
Views: 7133

Re: Chamah-Ulu Sepat 13-18 Ogos 2009

dedolu aku pegi tkde lalu jambatan pon..tak CUS laa crossing sungai pkai jambatan :mrgreen: bro ngai, yang nie aku pun setuju, CUS kena la redah sg rekom tu, nampak la lagi terer...ekekekeke pada yang pegi trip nih, doakan sume slamat.... kat crossing point sg rekom tu, now dah ada jambatan buluh, ...
by adventure inc
01 Aug 2009, 17:46
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: TRANS BUBU-TOK NENEK-YY
Replies: 34
Views: 4435

Re: TRANS BUBU-TOK NENEK-YY

a'kum...

kepada warga gunung sume, nak mintak info pasal trek nih...
1) check point (camp site)
2) LWP
3) lagi baik kalau leh dapat tentative (day 1, 2, 3...)
plan mendaki on 25-27 Sep 09, start kat pos brooke
by adventure inc
27 Jul 2009, 20:51
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: TRANS BUBU-TOK NENEK-YY
Replies: 34
Views: 4435

Re: TRANS BUBU-TOK NENEK-YY

takpe, info pasal trip tu sure ramai yang bleh share. selain tanya itu ini, benda benda lain pun leh selit gak wat selingan, baru la meriah... En poncho, bab masak memasak nih penting ooo, badan & mental dah letih, kena sebat makan sedap sedap, baru bleh recover... best woo dapat GUIDE YG TERER MASA...
by adventure inc
27 Jul 2009, 13:14
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik haversack LOWE ALPINE,
Replies: 154
Views: 13012

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

tks nadir, haaa bila hang nak wat sale nie??? la ni kan time mega sale, dah kat nak raya lak
tu.... warga gunung sume, meh kita pakat ramai ramai suh nadir wat mega sale... wkekeke

nadir, hang jgn la ngamuk plak....
by adventure inc
27 Jul 2009, 12:53
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik haversack LOWE ALPINE,
Replies: 154
Views: 13012

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

waaa best la camgini... best idea nih, ada pulak club backpack ikut brand; LOWE ALPINE, DEUTER, KARRIMOR, LAFUMA, OSPREY, TNF, etc.. nak kena tambah koleksi la pas nie.. deuter ngan lafuma dah ada, nak cari lowie ngan karrimor plak, so apa je club korang buat leh join.... nadir, Lowie (mid size 40-5...
by adventure inc
25 Jul 2009, 13:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Chamah-Ulu Sepat 13-18 Ogos 2009
Replies: 64
Views: 7133

Re: Chamah-Ulu Sepat 13-18 Ogos 2009

Pada yang bertanya.... Basic pengiraan kos Chamah Ulu Sepat Guide = Rm15x 5= rm75 4WD = Rm45 Makan = Rm50 Van Keluar = Rm8 Tambang Bot = Rm20 =Rm198 Sorang... Penganjur untung rm2 jer sorang kalu 10org pserta ... kalu 15orang pegi dia dapat la rm750 paling sikit... Adil kan?? itulah nilainya penat ...
by adventure inc
25 Jul 2009, 12:46
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: TRANS BUBU-TOK NENEK-YY
Replies: 34
Views: 4435

Re: TRANS BUBU-TOK NENEK-YY

dah slalu si ah meng nie bawak... so nak gak merasa pengalaman otai-otai lain... lain orang, lain pengalaman, lain pengetahuan dia... so kita yang tak banyak pengalaman, pengetahuan esp dalam ilmu pergunungan nie, time camgini la nak blajar apa yang patut n yang tak patut... tul dak??? anyway poncho...
by adventure inc
23 Jul 2009, 12:15
Forum: Kedai
Topic: Used ProTrek Watch (PRG-40T & PRG-80T) SOLD-OUT
Replies: 22
Views: 4037

Re: Used ProTrek Watch (PRG-40T & PRG-80T)

promo discount sampai 31AUG. model rubber synthetic tu RM899, titanium RM1119. overall good, powered by
tough solar gak...

bro ngai, tak rezeki yg ni, belasah je PRG130 baru.... kira cam investment gak tu...
by adventure inc
23 Jul 2009, 11:40
Forum: Kedai
Topic: Used ProTrek Watch (PRG-40T & PRG-80T) SOLD-OUT
Replies: 22
Views: 4037

Re: Used ProTrek Watch (PRG-40T & PRG-80T)

"Contact me directly to inquire. Can come and see the product. Payment Cash Terus Bagi (CTB). Can also arrange pos laju and payment via bank transfer (M2U)." --(FADZIL 019-3155262) hahaha...die juai sebab protrek yg baru die sampai tis week. hok yg bole usha air pasang surut entah apekemende lagi n...
by adventure inc
23 Jul 2009, 10:51
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: JEMPUTAN KEMBARA KE GUNUNG NUANG (08hb - 09hb Ogos09')
Replies: 93
Views: 12853

Re: JEMPUTAN KEMBARA KE GUNUNG NUANG (08hb - 09hb Ogos09')

tapi harus diingat mus..kalo gi riki 2 org akan ada makhluk ketiga yg akan menyesatkan kite..jadi apa kate org ketiga gak folo gi riki..yer aa untung sabut tenggelam, untung batu timbul, untung aku bole pasang 2.. :mrgreen: ang kene ingat..taun nih daa 4 kali ang termenung..wakakaka hehehe.... betu...
by adventure inc
23 Jul 2009, 10:38
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: TRANS BUBU-TOK NENEK-YY
Replies: 34
Views: 4435

Re: TRANS BUBU-TOK NENEK-YY

hehehe mmg best bab meredah sungai nih, tapi bila tang bab utan buluh tu yang tak best nye...
masa g bintang dulu pun ramai yang kantoi lepas redah utan buluh...

so, average brapa ari trip tuk pegi balik trans bubu-TN-YY nih?
encik poncho, ngko jadi guide bleh... lepas raya kita g...
by adventure inc
22 Jul 2009, 12:56
Forum: Kedai
Topic: Used ProTrek Watch (PRG-40T & PRG-80T) SOLD-OUT
Replies: 22
Views: 4037

Re: Used ProTrek Watch (PRG-40T & PRG-80T)

bekenan jugak ni... condition ok dak, ada calar ke, cuts, etc
by adventure inc
22 Jul 2009, 12:22
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: TRANS BUBU-TOK NENEK-YY
Replies: 34
Views: 4435

Re: TRANS BUBU-TOK NENEK-YY

ah meng guide dr ipoh... zaidi cakap org asli panggil dia che man. hikers yang slalu buat trans TT, YY,
CUS ramai yang kenal rasanya.
tak pasti la bila last dia masuk sana, tapi tanya dia last month, dia cakap dah ok. dia yang suggest pegi
YY ikut pos brooke nih
by adventure inc
21 Jul 2009, 21:27
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: TRANS BUBU-TOK NENEK-YY
Replies: 34
Views: 4435

Re: TRANS BUBU-TOK NENEK-YY

option A tu nampak lebih realistik... kalu option B tu leh gak buat Trans TT V2 terus.
then ari tu jumpa Ah Meng (guide), dia cakap trek ikut pos brooke tu dah
ok, cuma tak ramai orang naik YY ikut situ lepas banjir ari tu... tak taula pulak apa info terkini...
by adventure inc
21 Jul 2009, 12:00
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: TRANS BUBU-TOK NENEK-YY
Replies: 34
Views: 4435

TRANS BUBU-TOK NENEK-YY

a'kum, TRANS BUBU-TOK NENEK-YY since tbaca ada orang wat trip nie (posted by wan last year), nak mintak la more details daripada yang dah success. menarik... so abg2 otai gunung leh bagi tips?? lagi best kalu leh bagi tentative itinerary, est costs, transport arrangement, guide, etc... kalu semua ok...
by adventure inc
21 Jul 2009, 11:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Chamah-Ulu Sepat 13-18 Ogos 2009
Replies: 64
Views: 7133

Re: Chamah-Ulu Sepat 13-18 Ogos 2009

best nih... tengok itinerary best banget... baru je p last month tapi route lain... :roll:
by adventure inc
01 Jun 2009, 00:41
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam perkenalan
Replies: 30
Views: 5889

Re: Salam perkenalan

sy H, pun br kat GO nih, tp dah lama gak terlibat ngan outventure xtvt nih.... memang best, tu je bleh kabo... tambah plak harapan bleh join geng geng gunung ganang nih, tak kira la otai ke tak otai... maklum la kat penang nih kalu nak join adventure group mostly tak ramai kaum melayu nya, so bila ...