Search found 1471 matches

by nadir
21 Jul 2011, 23:24
Forum: Kedai
Topic: Pisau Mora - Model baru dan harga turun
Replies: 25
Views: 9065

Re: Pisau Mora - Model baru dan harga turun

Denan, ada sarung.... kayu pokok terap dan kayu jati mas....

pemanjat setia: sms je kat 012.430.234.7
by nadir
21 Jul 2011, 22:24
Forum: Kedai
Topic: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi
Replies: 99
Views: 157596

Re: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi

Kedai Outdoor Dynamics : 97-G-18 The Pallazia, 11700 Jalan Bukit Gambir, Gelugor , Pulau Pinang Tel/fax: 04-656 3345 N05 21.551' , E100 17.660' Opening hours: Isnin - Jumaat - 11 am - 8 pm Jumaat tutup jam 12.30 - 2.30pm Sabtu 11 am - 5 ptg Ahad Tutup Lokasi kedai adalah di beakang USM, kedai memang...
by nadir
21 Jul 2011, 22:16
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 29082

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 19/7/2011

hahahhhahha... eh... apa nak sorok sorok plak, memang glass case ikea...

haa nanti mai jenguk ok
by nadir
20 Jul 2011, 16:37
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 29082

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 19/7/2011

topeq , itu khemah lawson kat us pun usd 170.00 + sampai sini sikit lagi nak cecah seribu.... jual boley, sapae rnak beli itu satu hal plak....hahahha

edie78, yaaa betul... tapi nak ciumlebey lebey kene beli la yer..... hahahaha
by nadir
20 Jul 2011, 16:34
Forum: Kedai
Topic: Pisau Mora - Model baru dan harga turun
Replies: 25
Views: 9065

Re: Pisau Mora - Model baru dan harga turun

yaaa duku chandong insyaAllah tak lama lagi ada stok
by nadir
19 Jul 2011, 23:18
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 29082

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 19/7/2011

yang camo camo tu beg Lowe Alpine jugak, so ada la diskaun... cepat sebelum habis
by nadir
19 Jul 2011, 17:27
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 29082

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 8/3/2011

Salam semua, Saja nak update kawan kawan semua yang Outdoor Dynamics sekarang telah pun membuka satu outlet di Pulau Pinang. Setelah hampir 4 tahun berniaga secara online, akhirnya dapat jugak bukak kedai . Terima kasih atas sokongan kawan kawan. Lokasi kedai adalah di Pulau Pinang, belakang USM. Ka...
by nadir
19 Jul 2011, 17:19
Forum: Kedai
Topic: Pisau Mora - Model baru dan harga turun
Replies: 25
Views: 9065

Re: Pisau Mora - Model baru dan harga turun

topeq: lawson hamock x ada bro, cuma ada hammock ngan kelambu jeee... adaaaa brapa bijik mau bro? mawi: aiseh, itu leatherman tak order lagik... insyaAllah nanti ada lah...skrang ada Gerber suspension jeee Denan: yaaa mora craftsman memang bes, esp sarung dia, tapi machete tuh tak sesuai unutk memot...
by nadir
18 Jul 2011, 18:34
Forum: Kedai
Topic: Pisau Mora - Model baru dan harga turun
Replies: 25
Views: 9065

Re: Pisau Mora - Model baru dan harga turun

salam pemanjat setia, ya ada lagi, tapi cuma tinggal model Triflex , Classic no 1 , viking 546 , clipper 840 dan clipper rescue.

apa apa boley tanya disini yer
by nadir
08 Jul 2011, 21:56
Forum: Kedai
Topic: Garage Sale
Replies: 27
Views: 5349

Re: Garage Sale

terbaikkk!!!!
by nadir
08 Jul 2011, 21:49
Forum: Pengurusan Tali
Topic: Kernmantle Vs Paracord 550
Replies: 1
Views: 932

Re: Kernmantle Vs Paracord 550

wlkmslm, Sebenarnya , paracord 550 tu sejenis tali kermantel jugak. dia ada kern , dan ada mantle. cuma tali paracord ni kecik, - dalam 3-4 mm sahaja. Kegunaan tali paracord lebih kepada penggunaan am, spt pasang flysheet, buat tali kasut, buat paracord bracelet, ikat barang , etc etc etc. Dia rated...
by nadir
06 Jul 2011, 12:52
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 29082

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 8/3/2011

Salam Tok wan, tq kerana datang membeli semalam...hahaha nanti war warkan la kat geng lain ya. kepada yang lain, kedai dah 90% siap, masih ada lagi product yang belum sampai , poster , sticker semua belum sempat buat lagi , tapi kalau nak singgah tu, dipersilakan.... memang dialu alukan. ni koordina...
by nadir
03 Jul 2011, 00:49
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 29082

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 8/3/2011

roger bro! tq kerana membeli!
by nadir
30 Jun 2011, 20:09
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 29082

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 8/3/2011

Tok wan, kalau nak singgah , bila bila masa pun boley. tapi tengah semak sket la.... barang belum susun habis lagi. sebelum dtg just sms, takut saya kluar. deep purple. ya betul, kalau guna petrol, mesti kena cuci sekali sekala. kalau boleh barai semua ( generator tube ) lagi bagus, sebab selalu sum...
by nadir
29 Jun 2011, 20:26
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 29082

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 8/3/2011

salam deep purple. setakat ni ok je , banyak dah jual tapi yang return setakat nih baru satu je. it pun sbb dia punya flame adjuster ketat sket. saya belum sempat test habis habisan lagi, so susah sket nak advice. Customer yang beli pun takder feedback yang buruk pun . selalunya kalau bende x elok, ...
by nadir
29 Jun 2011, 08:58
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 29082

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 8/3/2011

Tok Wan, pacat takde kaki Tok wan, camana nak pakai stokin....hehe
by nadir
24 Jun 2011, 19:49
Forum: Peralatan
Topic: Parang/Duku Chandong
Replies: 20
Views: 3591

Re: Parang/Duku Chandong

Salam warga GO dan tuan tanah kedaung. Ambo nak minta pendapat tentang Parang/Duku Chandong nih. dah tengok review dia, mmg menarik dan tengah usha nak buat koleksi. tp sebelum tu nak juga tanya pendapat warga GO yg pernah guna menatang nih. dan kat mana ada jual / lelong Duku Chandong nih ? dah su...
by nadir
24 Jun 2011, 19:20
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 29082

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 8/3/2011

hehehe aiseh bro.... stoking pacat tu pakai macam stoking biasa. yang warna biru tu dari buku lali ke paras bawah lutut. memang kurang selesa sket masa pakai, tapi pacat tak masuklah...

pacat attack pinggang pulak..... hehehehe nak stoking pacat pinggang tak?
by nadir
22 Jun 2011, 12:30
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik pisau Mora!
Replies: 63
Views: 6666

Re: Pemilik pisau Mora!

hahaha yaaaa nanti boleh beli lagi yer.... bila sembuh jari tulah....
by nadir
22 Jun 2011, 12:28
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 29082

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 8/3/2011

Tokwan wrote:Tahniah Bro Nadir diatas kedai yang bakal dibuka diPenang.
Akan buat tempat Tokwan nak pi rileks tak?
Tahniah bro.
Boleh sangat Tok Wan. cuma tiang nak gantung hammock aja tak ada....ahahhaha
by nadir
13 Jun 2011, 20:55
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Kapal Layar
Replies: 11
Views: 3241

Re: Kapal Layar

hehe aku test lebih kurang depan queensbay mall kat penang. selat antara pulau pinang dengan pulau jerejak. kalau petang2 kat sana angin kuat jugak.
by nadir
13 Jun 2011, 14:56
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: tolong bantu...
Replies: 10
Views: 1466

Re: tolong bantu...

hahahha... macam macam...

outdoor dynamics belum jual barang climbing, insyaAllah tak lama lagi. sekarang tengah dalam proses renovate kedai di Pulau Pinang.
by nadir
13 Jun 2011, 14:50
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Kapal Layar
Replies: 11
Views: 3241

Re: Kapal Layar

hehehehhe itu span utk ejas masa tengah fitting. dah tukar ke material yang lebih keras. boleh ejas trim beb! hehhee
tali hitam tu sementara aja masuk kat handle kayak. sekarang kat tepi tu ada cam cleat supaya boleh adjust trim layar tuh....

semua sudah pasang, nak test jer belum sempat.... :(
by nadir
12 Jun 2011, 22:17
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Kapal Layar
Replies: 11
Views: 3241

Re: Kapal Layar

aku menuntut ilmu dengan pakcik google....hehehhe banyak online tutorial

Image

belum sempat test betul betul lagi. sekali saja pernah test, memang bes. tu pun angin sepoi sepoi bahasa jer...
by nadir
12 Jun 2011, 22:03
Forum: Kedai
Topic: Arcteryx Bora 80 Urgent Sale!!!
Replies: 7
Views: 2597

Re: Arcteryx Bora 80 Urgent Sale!!!

BUMP your sale bro!

good luck!
by nadir
10 Jun 2011, 14:18
Forum: Kedai
Topic: Boat 12ka dan enjin sangkut 5HP
Replies: 10
Views: 5225

Re: Boat 12ka dan enjin sangkut 5HP

aaiiikk... baru nak bukak langkah nego , harga dah naik? hehehhehe
by nadir
09 Jun 2011, 16:02
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Kapal Layar
Replies: 11
Views: 3241

Re: Kapal Layar

beli kayak dulu, pastu pasang layar.... bes wooooo....
by nadir
08 Jun 2011, 20:12
Forum: Isu & Gossip
Topic: Jangan terpengaruh sangat dengan Bear Grylls.....
Replies: 19
Views: 6011

Re: Jangan terpengaruh sangat dengan Bear Grylls.....

ya memang... aku dengar pun terkejut... kalau organize adventure race , memang kos tinggi bro, setakat yuran penyertaan dan sponsorship, tak lepas wooo... itulah sebab banyak adventure race yang besar besar , diaorang buat promosi , coverage kaw kaw... sebab main revenue di-generate dari situ... sam...
by nadir
08 Jun 2011, 20:06
Forum: Peralatan
Topic: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??
Replies: 54
Views: 5458

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

ya bro, beg lowe yang mana ada ND ( Nanda Devi - nama gunung ) bermaksud beg tu women specific. beg yang specific unutk prempuan nih kekadang elok jugak lelaki pakai, esp yang bertubuh kecik macam saya. dua dua beg lowe saya , saya pilih ND. lagi sedap + sesuai dengan badan saya.
by nadir
08 Jun 2011, 20:03
Forum: Peralatan
Topic: ade x hammock waterproof?
Replies: 13
Views: 1728

Re: ade x hammock waterproof?

hammock yang waterproof rasanya tak perlu, yang mustahak ialah fly dan cara pemasangan fly + hammock. Selalunya kalau hammock basah, disebabkan fly yang bocor, atau sebab air menyerap melalui tali hammock atau tali fly. fly bocor, memang kene cari yang tak bocorlah. Saya pun guna siliconized nylon m...
by nadir
08 Jun 2011, 19:52
Forum: Peralatan
Topic: corbon steel?stainless steel?
Replies: 26
Views: 2892

Re: corbon steel?stainless steel?

ya betul.... kalau beli pisau habis canggih pun, kalau tumpul baik bawak box cutter saja kan.... hehehe saya selalu guna batu asah , walaupun ada pengasah lain macam sypderco sharpmaker dan istor. bagi saya guna batu asah lagi puas hati. tapi kalau nak guna batu asah ni, kena banyak practice, bukan ...
by nadir
08 Jun 2011, 19:39
Forum: Khemah
Topic: Conscience Camera Award 2011 (CCA 2011)
Replies: 16
Views: 4962

Re: Conscience Camera Award 2011 (CCA 2011)

hehhehehe alahai.... camera dah gantung seketika.... sekarang amik gambar product shj....
by nadir
08 Jun 2011, 19:36
Forum: Kedai
Topic: Boat 12ka dan enjin sangkut 5HP
Replies: 10
Views: 5225

Re: Boat 12ka dan enjin sangkut 5HP

woooooo pakat ka???? sorang nak harga bot sorang nak harga enjin saja. Check your in box. Saya ada pm tadi Gambar hull nanti balik rumah saya upload (Tapi kalu incik Nadir nak barter trade pun bole.... karrimor 65l baru, tali parachord, dapur, lampu, khemah, fly....tambah2 la mana yg patut :keke: :...
by nadir
08 Jun 2011, 19:28
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 29082

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 8/3/2011

otakotak wrote:salam,
package telah diterima dgn selamat
superb fast.. byk gile freebies :D

terima kaseh :minum:
hahahha freebies kotak ngan surat khabar ek? hehehhhehehehhehe
by nadir
07 Jun 2011, 14:14
Forum: Kedai
Topic: Boat 12ka dan enjin sangkut 5HP
Replies: 10
Views: 5225

Re: Boat 12ka dan enjin sangkut 5HP

hmmm menarik..... ada gambar hull ( bahagian bawah ) bot tak? kalau bot saja brapa rm?
by nadir
07 Jun 2011, 14:13
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 29082

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 8/3/2011

otakotak: pls sms me at 012.430.234.7 mintak no tepon asapppp

aliph: sabar yer.... coming soon. hehehehhe
by nadir
05 Jun 2011, 18:19
Forum: Isu & Gossip
Topic: Jangan terpengaruh sangat dengan Bear Grylls.....
Replies: 19
Views: 6011

Re: Jangan terpengaruh sangat dengan Bear Grylls.....

discovery channel is all about making money....hehehe aku ingat lagi , aku pernah dengar dari sumber yang boleh dipercayai yang discovery channel eco challenge pun , dia punya route disesuaikan ( lebih kepada ) supaya senang utk amik gambar / senang utk cameraman. Kena face the fact yang adventure r...
by nadir
02 Jun 2011, 18:39
Forum: Isu & Gossip
Topic: Jangan terpengaruh sangat dengan Bear Grylls.....
Replies: 19
Views: 6011

Re: Jangan terpengaruh sangat dengan Bear Grylls.....

hehe... yaaa Bear Grylls is entertainment bro.... entertainment sells!
by nadir
02 Jun 2011, 18:26
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 29082

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 8/3/2011

wlkmslm , ya ada stock skrng. 7x7 rm 30.00 siap pos daftar kalau nak poslaju +rm6.00
by nadir
01 Jun 2011, 18:02
Forum: Peralatan
Topic: Magnesium Fire Starter
Replies: 62
Views: 6107

Re: Magnesium Fire Starter

irmuaaz wrote:Aah lumrah manusia ni memang camtu. Kalau khabor susah nak dengar. Bila dah kena sendiri baru tau. Sendiri mau ingat.
hahahhahaha stujuuuuuu

+1