Search found 1471 matches

by nadir
05 Oct 2011, 19:18
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 72690

Re: Sembang powil

ya betoi... kene bayar berapa sebijik? apsal diaorang bukak jalan baru bro?
by nadir
05 Oct 2011, 13:47
Forum: Peralatan
Topic: the best Rucksack to go to Kathmandu' any Suggestion?
Replies: 17
Views: 1886

Re: the best Rucksack to go to Kathmandu' any Suggestion?

err kawan kawan, mintak tolon jangan OT kan topik yer.... kesian tuanpunya topik...
by nadir
05 Oct 2011, 13:39
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Point Tertinggi di 13 Negeri.
Replies: 17
Views: 6853

Re: Point Tertinggi di 13 Negeri.

mizi wrote: masih tiada jawapan sbb yg bertanya semuanya berada d ats sempadan negeri
betoi... sebab kawasan rabung / permatang selalu digunakan sbg sempadan negeri
by nadir
05 Oct 2011, 13:37
Forum: Isu & Gossip
Topic: mana lebih best?? dapur camping gaz vs fire maple vs kovea
Replies: 52
Views: 16364

Re: mana lebih best?? dapur camping gaz vs fire maple vs kov

tumpang tanya... campingaz twister plus boleh masuk ke dengan fire maple Tripod Remote Butane Adapter atau ada cara lain kalau nak jadikan dia remote canister stove. tak boleh bro, sbb campinggaz pakai valve dia sendiri, firemaple, kovea, msr , primus, jet boil, brunton, coleman semua guna jenis ly...
by nadir
04 Oct 2011, 19:21
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Gam apa yang KUAT?
Replies: 16
Views: 3001

Re: Gam apa yang KUAT?

heheheh semua gam yang aku pernah try utk gam kasut semua fail , cuma satu saja yang berjaya ..... McNett punya Seam Grip. aku gam tapak kasut jogging aku, sampai hancur kasut tu, tapak dia masih melekat. banyak jugak la kasut aku tampal, sekali dengan watershoe ngan kasut trekking. semua ok. Seam g...
by nadir
04 Oct 2011, 19:13
Forum: Peralatan
Topic: the best Rucksack to go to Kathmandu' any Suggestion?
Replies: 17
Views: 1886

Re: the best Rucksack to go to Kathmandu' any Suggestion?

who's the best maker and what's the best model? very subjective question bro... the best maker and the best model may not be the best for your pocket. the best maker and the best model may not fit you as well. go to the shops and try out what fits you . expect to spend about 500 and upwards for some...
by nadir
04 Oct 2011, 19:08
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 72690

Re: Sembang powil

dengar khabar lata cermin sekarang ada jalan hiway dah.... takyah nak berperang macam dulu .
by nadir
04 Oct 2011, 19:06
Forum: Khemah
Topic: ulu tamu-dubai ( powil )
Replies: 24
Views: 6555

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

lamaaaaaa tak masuk hutan ngan powil....
by nadir
04 Oct 2011, 18:45
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Point Tertinggi di 13 Negeri.
Replies: 17
Views: 6853

Re: Point Tertinggi di 13 Negeri.

1-Pahang -tahan 2-Terengganu - Gng Tebu? 3-Kelantan - Gng Chamah? 4-Kedah -gng jerai..yg lain2 suma tgh sempadan 5-Perlis -bukit jernih..bukit yg tinggi dr bkt jernih ni suma tgh sempadan negara 6-P.Pinang -Western Hill 7-Perak -gng raya 1775 m,klu ada lg tinggi tataw la..gng yg tinggi suma duk tgh ...
by nadir
04 Oct 2011, 18:40
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Point Tertinggi di 13 Negeri.
Replies: 17
Views: 6853

Re: Point Tertinggi di 13 Negeri.

adventure inc wrote:salam pokcik, kat penang highest point is western hill, bukan penang hill
betoi... western hill adalah puncak tertinggi di Pulau Pinang. atas tu ada radar askar , kalau nak tegok , boleh tengok guna google earth... tapi tinggi dia tak sure...
by nadir
04 Oct 2011, 18:38
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung2 yg sejuk di semananjung Malaysia
Replies: 13
Views: 4444

Re: Gunung2 yg sejuk di semananjung Malaysia

nak try tido lam sleping beg sambil pegang lantern leh g gng inas :lidah: :lidah: btul... antara gunung paling sejuk aku pernah daki... tak silap aku jam aku tunjuk 9 celcius.. jam gantung kat luar fly. guide pun gigil, dia kata tak pernah sejuk camnih... saya tengok , kalau musim hujan, kurang sej...
by nadir
28 Sep 2011, 10:54
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: pendaftaran peniaga
Replies: 20
Views: 2399

Re: pendaftaran peniaga

hahahaha tasik raban memang bes..... sejak bila aku ada banyak kayak? bende mustahak , baik korang bincang sana dulu. apa yang baik untuk semua, aku setuju saja.
by nadir
23 Sep 2011, 15:36
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: pendaftaran peniaga
Replies: 20
Views: 2399

Re: pendaftaran peniaga

oi.... Penang laaaaaaaa...meh buat kat kedai aku...

diskriminasi betulllll.... heheheheh
by nadir
21 Sep 2011, 23:04
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: pendaftaran peniaga
Replies: 20
Views: 2399

Re: pendaftaran peniaga

Manpahang wrote:setuju peniaga yg kerap post kat kedai dikenakan yuran..atau dikenakan limit..dah register kurang2 setahun baru boleh meniage..
kalau tidak lg ramai yg masuk go semata-mata nk meniage..topik lain jengah pun tak..
kabusgunung wrote:masuk takat nak meniaga jerrrr pegi mudah laaaa
stuju +1
by nadir
16 Sep 2011, 12:50
Forum: Kedai
Topic: WTS: backpack Arc'teryx Tango (FOR SALE)
Replies: 12
Views: 5394

Re: WTS: backpack Arc'teryx Tango

wah bes nih.... simpan la fendi.. barang rare...

geram tengok molle tuh...
by nadir
14 Sep 2011, 23:09
Forum: Kedai
Topic: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8
Replies: 63
Views: 13018

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

hahaha aiseh... kesian kawan kita nak berniaga... bagi aku, terpulanglah pada buyer camana dia nak communicate. Ada betul jugak apa yang dikatakan... kekadang melayan sms ni sampai berbelas belas... beli nye tidak.. kalau call terus lagi senang. itu asam garam meniaga bro... pm , sms , call, email, ...
by nadir
14 Sep 2011, 22:54
Forum: Peralatan
Topic: Keputusan survey stove di www.footsteps.com.my
Replies: 22
Views: 2182

Re: Keputusan survey stove di www.footsteps.com.my

good stuff bro.... saya rasa tak lama lagi firemaple akan take over campinggaz sebab firemaple baru setahun dua di market malaysia, manakala camping gaz dah berpuluh tahun. sekarang pun tak ramai yang jual dapur dan gas 470 camping gaz , berbeza dengan firemaple - semua orang jual sekarang..... saya...
by nadir
24 Aug 2011, 17:40
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 29034

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 22/8/2011

mai kedai la tengok... ada yang pendek dalam 10" tapi memang boleh buat parang. janji tak menebang pokok sudahla..
by nadir
23 Aug 2011, 18:33
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 29034

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 22/8/2011

shahrul: aiyark.... itu bukan parang.... pisau bowie kan? tak bes pakai utk menetak jenis tu, percaya la...

rainmaker: cawangan kl lambat lagi kot.... yang penang pun masih pening pening lalat lagik..ehhe
by nadir
23 Aug 2011, 12:24
Forum: Peralatan
Topic: Parang/Duku Chandong
Replies: 20
Views: 3582

Re: Parang/Duku Chandong

http://www.amberjack.com.au/98-201-large/gerber-bear-grylls-survival-series-parang-machete.jpg gerber bear grylls... dia sudah datang sarawak dia kasi bikin... heehehe cayalah.... rm250 semalam aku nengok kat kedai lain betul dengan parang / duku tempatan... rasanya guna pun tak macam parang / duku...
by nadir
22 Aug 2011, 18:44
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Tag Tag di puncak Gunung
Replies: 59
Views: 4745

Re: Tag Tag di puncak Gunung

ada yg siap bergambar lagi disebelah pokok yang baru ditoreh atau sedang melukis dgn marker ...apa perasaan dia jika aku toreh muke dia atau aku conteng muke dia dgn marker pen heheheheheheh HAHHAHAH like! +1 camana aku leh terlepas thread nih pulak. Ni pendapat akular , sebagai orang yang pernah m...
by nadir
22 Aug 2011, 18:20
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 29034

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 22/8/2011

Roger no hal....

BUMP utk bulan nih..... update terbaru di posting pertama
by nadir
19 Aug 2011, 18:44
Forum: Kedai
Topic: Marmot Womens Cirrus Jacket
Replies: 9
Views: 2374

Re: Marmot Womens Cirrus Jacket

kalau ada ongkos, beli je, harga baik.... aku beli shell saja pun dalam harga macam tu dah... ni siap ada inner fleece.

shahrul, LY tu amende?
by nadir
19 Aug 2011, 01:40
Forum: Kedai
Topic: Kasut Hiking For Sale
Replies: 17
Views: 8820

Re: Kasut Hiking For Sale

Moderator Sila block Peniaga ini. Pernah beli barang tapi tidak dihantar sehingga sekarang. Kalau nak meniaga meniaga la betul betul jangan nak makan duit orang sahaja. :tembak: selamat pagi... mungkin ada salah faham sket!! croc tu saye dah anta... dan pejabat pos pun kate dah anta. ape lagi yg bo...
by nadir
19 Aug 2011, 01:33
Forum: Kedai
Topic: Marmot Womens Cirrus Jacket
Replies: 9
Views: 2374

Re: Marmot Womens Cirrus Jacket

barang baik! harga pun bes...
by nadir
16 Aug 2011, 17:30
Forum: Peralatan
Topic: Camp Tent suggestion
Replies: 53
Views: 6150

Re: Camp Tent suggestion

korang semua import camp tent punya.. wah.. takda local kedai yang jual brand2 tu? dan saya nak cari yang 2-person punya.. owh... ada bro.... boleh ushar sini - http://www.outdoordynamics.com.my/main.php?section=product&page=product_index&category_id=10&subcategory_id=141&display_start=0¤t_pa...
by nadir
15 Aug 2011, 14:38
Forum: Peralatan
Topic: Camp Tent suggestion
Replies: 53
Views: 6150

Re: Camp Tent suggestion

uiks.... ko ada try khemah nih muazz....heheheheh... aku pernah tngok org pakai, tapi macam muazz cakap la, bila lipat, boleh tahan besar dia, so payah nak bawak kecuali kalau gi trip santai - tepi pantai / 4x4. lagi satu yang aku tengok, belah atas memang kene letak fly asing. entahla, bagi aku bai...
by nadir
15 Aug 2011, 14:19
Forum: Peralatan
Topic: Parang/Duku Chandong
Replies: 20
Views: 3582

Re: Parang/Duku Chandong

salam tuan,

rasanya sempat kot lepas raya. tapi kalau nak lebih selamat, elok letak deposit bro. skrng tinggal 4 saje.
by nadir
11 Aug 2011, 16:37
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik haversack LOWE ALPINE,
Replies: 154
Views: 12979

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

menarik..... boley rasanya...
by nadir
11 Aug 2011, 13:27
Forum: Peralatan
Topic: Parang/Duku Chandong
Replies: 20
Views: 3582

Re: Parang/Duku Chandong

salam, Saya ada belen lagi Duku Chandong 9-10 inci , kalau sapa sapa nak sila hubungi saya. walaupun 9-10 inci, memang sedap untuk memotong. kalau nak tebas tu saya tak syorkan yang ni, kene cari yang lebih panjang. Kalau nak buat potong buluh , clear trail , pokok kecik, memang sedap. pendek tapi b...
by nadir
11 Aug 2011, 12:24
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik haversack LOWE ALPINE,
Replies: 154
Views: 12979

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

nak kemana Fendi,

aku tahun depan senang sket nak jalan kot, skrng masih mencari orang nak jaga kedai.
by nadir
09 Aug 2011, 12:07
Forum: Kedai
Topic: water bag for company
Replies: 37
Views: 5336

Re: water bag for company

hehehhe takper boss, aku pun dah ada stock brg same...hehehehhehe

shhhh...... ehehehhe
by nadir
08 Aug 2011, 17:34
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik haversack LOWE ALPINE,
Replies: 154
Views: 12979

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

waaaaaaa bagus bagus.... nanti kalau ada plan, roger saya yer, apa yang saya boleh bantu saya bantu...

Lowe Alpine dah kene jual ke company UK , dah bukan bawah tangan Asolo lagi.
by nadir
08 Aug 2011, 17:31
Forum: Peralatan
Topic: tracking pole
Replies: 24
Views: 2769

Re: tracking pole

salam, yaaa trekking pole yang pemes dari Leki dan Komperdell , ada jugak dari Charlet Moser ( Petzl ) Black Diamond , gabel dan banyak lagi. Semua ok . sekarang siap trekking pole dari carbon Fibre , bamboo , Titanium etc... tapi jangan tertipu, kekadang dia kata titanium, tapi tengok tengok bahagi...
by nadir
08 Aug 2011, 17:17
Forum: Peralatan
Topic: Mylar Blanket
Replies: 15
Views: 1637

Re: Mylar Blanket

fuh.. siap ada topeng ninja....
by nadir
08 Aug 2011, 17:13
Forum: Klinik Gunung
Topic: Penyelenggaraan Peralatan
Replies: 16
Views: 2260

Re: Penyelenggaraan Peralatan

bagus betul topik nih orga . stove ngan lantern tu kalau boley tembak dengan compressed air lagi cantik... sambil serbis keter utk balik kampung, sabil tu boleh pow air gun pomen. sleeping bag jangan lupe basuh... dah bau masham tak hingat dah.. check first aid kit , seam seal khemah / fly , asah pa...
by nadir
08 Aug 2011, 15:25
Forum: Kedai
Topic: water bag for company
Replies: 37
Views: 5336

Re: water bag for company

hahaha barang baikk nih.... up sekali...
by nadir
31 Jul 2011, 22:00
Forum: Surau
Topic: Salam Ramadhan Al-Mubaraq
Replies: 14
Views: 4279

Re: Salam Ramadhan Al-Mubaraq

selamat menjalankan ibadah puasa. sambil sambil tu elok direnungkan pengajaran dan manfaat berpuasa.
by nadir
27 Jul 2011, 20:03
Forum: Isu & Gossip
Topic: mana lebih best?? dapur camping gaz vs fire maple vs kovea
Replies: 52
Views: 16364

Re: mana lebih best?? dapur camping gaz vs fire maple vs kov

yaaaa menarik thread nih.... banyak ilmu + gambar...

psssttt nak cepat masak, hitamkan bunutut periuk....hhahahha every little detail counts!